💠 حیات توحیدی
🔹 بسیاری از ماها #اسلامی_حرف_می_زنیم ولی قارونی فكر می كنیم! اسلامی حرف می زنیم یعنی می گوییم ما مسلمانیم، قارونی فكر می كنیم چون هر چه در دست ماست می گوییم ما خودمان زحمت كشیدیم پیدا كردیم، آن وقت خودمان را مالك مطلق می دانیم در #حسنات شركت نمی كنیم در #خیرات شركت نمی كنیم در #ارزان_كردن ارزاق شركت نمی كنیم در #كمك_كردن_به_نیازمندان شركت نمی كنیم.
🔹 بسیاری از ماها #اسلامی_حرف_می_زنیم و قارونی فكر می كنیم؛ در علم هم همین طور است! بعضی از ماها می گوییم ما سی، چهل سال خودمان زحمت كشیدیم عالِم شدیم! خب خیلی ها آمدند به جایی نرسیدند این طور نیست كه هر كه رفته باشد #حوزه یا #دانشگاه به جایی برسد یا خیلی ها می خواهند بروند به سراغ علم ولی نصیبشان نمی شود. این طور نیست كه ما مُجاز باشیم که ﴿عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یعْلَمْ﴾ را نبینیم! ما مُجاز نیستیم كه بگوییم ما خودمان چهل سال زحمت كشیدیم به جایی رسیدیم؛ آن قارون هم كه غیر از این نگفته بود، گفت من خودم زحمت كشیدم مال پیدا كردم صاحباختیارم.
🔹 بیان #قرآن این است كه هیچ وقت نگویید من این كار را كردم، اعضا و جوارح شما سربازان او هستند. ما تفویضی فكر نكنیم نگوییم خدا خلق كرد و در قیامت از ما بازخواست می کند! نه، الآن هم او دارد اداره می كند. ما اگر بدانیم اعضا و جوارح ما #سربازان_الهی هستند هرگز نمی گوییم: ﴿إِنَّمَا أُوتِیتُهُ عَلَی عِلْمٍ عِندِی﴾.
اگر مثلا یك سبد میوه به منزل ما برسد می گوییم این چیست؟ می گویند این میوه است، می گوییم چه كسی داد؟ می گویند فلان کس، همین! اما آن موحّدین هرگز این طور حرف نمی زنند، می گویند این چیست؟ می گویند میوه است، می گویند چه كسی آورد؟ می گویند فلان باغبان، چه كسی داد؟ معلوم است چه كسی داد! ما بین آن كه می آورد با آن كه داده فرق نمی گذاریم؛ این در زندگی ماست و فرهنگ ماست، ما خیال می كنیم این داد! خب آنكه در #نهج_البلاغه آمده که وجود مبارك حضرت امیر فرمود: «إِنَّ الْمِسْكِینَ رَسُولُ اللّهِ» یعنی چه؟ یعنی اگر كسی درِ خانه شما آمد این را خدا فرستاد اگر نیازمندی به شما مراجعه كرد این رسول خداست؛ «إِنَّ الْمِسْكِینَ رَسُولُ اللّهِ». خب اگر «المسکین» رسول الله است، «المعطی» هم رسول الله است؛ آن كه آمده حاجت خودش را با ما در میان می گذارد فرستاده خداست، آن هم كه سبد میوه آورده آن هم رسول خداست لذا ما نباید بگوییم چه كسی داد باید بگوییم چه كسی آورد، آن كه داد خداست!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه قصص جلسه 21
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 316
#فصل_یازدهم
#خواب_و_بیداری
#آداب_خوابیدن
🔸 خواب پریشان
امام صادق (علیه السلام) فرمود: هر گاه كسی خوابی پریشان و ناخوشایند دید [و از خواب بیدار شد] پهلو به پهلو شود و این آیه را بخواند ﴿إِنَّمَا النَّجْوىٰ مِنَ الشَّیطانِ لِیحْزُنَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ لَیسَ بِضارِّهِمْ شَیئاً إِلَّا بِإِذْنِ اللهِ﴾[1] سپس بگوید: عُذْتُ بِمَا عَاذَتْ بِهِ مَلائِكَةُ اللَّهِ الْمُقَرَّبُونَ وَ أَنْبِیاؤُهُ الْمُرْسَلُونَ وَ عِبَادُهُ الصَّالِحُونَ مِنْ شَرِّ مَا رَأَیتُ وَ مِنْ شَرِّ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ[2]؛ به آنچه فرشتگان مقرب الهی و پیامبران مرسل و بندگان شایسته خدا پناه بردهاند، پناه می برم از شر خوابی كه دیده ام و از شر شیطان رجیم.
[1] . جز این نیست كه نجوای [منافقان و بیمار دلان] برخاسته از وسوسههای شیطان است [او آنان را به نجوای وامیدارد] تا كسانی كه ایمان آوردهاند را اندوهگین و پریشان سازد؛ ولی دسیسههای شیطان زیانی به آنان نمیرساند مگر آنكه خدا رخصت دهد (سورهٴ مجادله، آیهٴ 10).
[2] . إِذَا رَأَی الرَّجُلُ مَا یكْرَهُ فِى مَنَامِهِ فَلْیتَحَوَّلْ عَنْ شِقِّهِ الَّذِى كَانَ عَلَیهِ نَائِماً وَ لْیقُلْ: ... ثُمَّ لْیقُلْ: ... (الكافی، ج8، ص142).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 215
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 کانال دروس حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
👇👇👇👇
1️⃣ تلگرام Telegram:
https://t.me/esratvtelegram
2️⃣ ایتا Eitaa:
https://eitaa.com/a_javadiamoli_doross
3️⃣ سروش Soroush:
https://splus.ir/a_javadiamoli_doross
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 تجلّی ملکات
🔹 قیامت ظرف علم است, #ظرف_تكامل_علم است و مانند آن اما به هیچ وجه ظرف عمل نیست و تكامل عملی در قیامت ممکن نیست؛ یعنی انسان كاری بكند که كامل بشود ممکن نیست. اگر انسان كاری بكند، ایمان بیاورد, اخلاقی پیدا كند این می شود نظام شریعت؛ اگر جایی تكلیف باشد دین باشد دستور باشد رسالت باشد، می شود دنیا. تمام مشكل این است كه انسان در قیامت حق را می فهمد ولی نمی تواند ایمان بیاورد. نمونه اش خواب است؛ همه ما كم و بیش این مطلب را تجربه كردیم خواب های خوبی نصیب انسان می شود، وقتی بیدار شدیم می گوییم ای كاش فلان مطلب را سؤال می كردیم! چون در خواب هر كسی حرف می زند #محصول_ملكات بیداری اوست، در اختیار خودش نیست؛ وقتی بیدار شد می گوید ای كاش این مطلب را سؤال می كردم یا ای كاش اینطور جواب می دادم.
🔹 خواب, نموداری است از جریان قیامت؛ این روایت را مرحوم كلینی در روضه كافی نقل كرده كه انسانهای اوّلی به انبیایشان میگفتند اینها چیست كه ما در عالَم رؤیا می بینیم؟ انبیا می فرمودند آنچه شما در عالَم رؤیا می بینید نمونه ای از آن چیزهایی است كه ما به شما می گوییم, ما به شما می گوییم #حیات_دیگر دارید نمونه اش همین است كه شما در عالَم رؤیا می بینید. در قیامت حرف زدن ها #تابع_ملكات و عقاید قبلی است و رابطه بین انسان و عمل صالح كاملاً قطع است كه «إِنَّ الْيَوْمَ عَمَلٌ وَ لا حِسابَ وَ غَداً حِسابٌ وَلا عَمَلَ»؛ به هیچ وجه بعد از مرگ, تكامل عملی نیست كه كسی كاری بكند تا به كمالی برسد اما #تكامل_علمی فراوان است، خیلی از چیزها را که انسان نمی فهمید, می بیند, می شنود می گوید: ﴿رَبَّنَا ابْصَرْنَا وَسَمِعْنَا﴾ اما ﴿فَارْجِعْنا نَعْمَلْ صَالِحاً﴾، به اینها می فرمایند هرگز جا برای رجوع نیست.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فاطر جلسه 16
🆔 @a_javadiamoli_esra
مرکز بین المللی نشر اسراء با جدیدترین آثار آیت الله العظمی جوادی آملی در نمایشگاه کتاب تهران
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مرکز بین المللی نشر اسراء، متولی چاپ، نشر و توزیع آثار آیت الله العظمی جوادی آملی، با عرضه جدیدترین محصولات خود در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از 21 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی تهران برگزار می گردد، شرکت نموده است.
👇👇👇👇
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مرکز بین المللی نشر اسراء، متولی چاپ، نشر و توزیع آثار آیت الله العظمی جوادی آملی، با عرضه جدیدترین محصولات خود در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از 21 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی تهران برگزار می گردد، شرکت نموده است.
🔸 مراجعه کنندگان جهت تهیه آثار آیت الله العظمی جوادی آملی می توانند از 21 اردیبهشت لغایت 31 اردیبهشت ماه به غرفه مرکز بین المللی نشر اسراء واقع در مصلی امام خمینی، شبستان، درب 13 ـ راهرو 6، غرفه 19 مراجعه نمایند و یا به صورت مجازی از آدرس https://book.icfi.ir کتاب مد نظر خود را تهیه نمایند.
جدیدترین آثار:
مجلدات 61 و 62 تفسیر شریف «تسنیم»،
کتاب ارزشمند مفاتیح الحیات به سه زبان فارسی، اردو و عربی
«رحیق مختوم»، مجلدات 33 و 34
جلد دوازدهم «ادب فنای مقربان» شرح زیارت جامعه کبیره،
«عقلانیت شهود» جلد 3 و 4،
«کتاب الربا»
«کتاب الخمس»
«رجال تفسیری جلد 7»
«اخلاق کارگزاران»
«عفو و قصاص»
«ثبوت الهلال» به زبان عربی
🔸 آثار ترجمه شده جدید حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
ترجمه عربی کتب «تسنیم»، جلد 21 و 22،
ترجمه عربی «ادب فنای مقربان» جلد 10 و 11،
ترجمه اردو و عربی «مفاتیح الحیات»،
ترجمه اردو، اسپانیایی کتاب«اسلام و محیط زیست»،
ترجمه اردو کتب «امام مهدی موجود موعود»، «وحی و نبوت»، «عصاره خلقت»
علاقه مندان می توانند با حضور در غرفه مرکز بین المللی نشر اسراء به بیش از 300 عنوان اثر مکتوب و دیجیتال از آثار آیت الله العظمی جوادی آملی دسترسی پیدا کرده و این آثار را با تخفیف در نظر گرفته شده، تهیه نمایند.
لینک خبر:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/z66069
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
نشست علمی اقتصاد اسلامی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نشست علمی اقتصاد اسلامی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار می گردد.
🔸 این نشست علمی روز چهارشنبه 28 اردیبهشت ماه ساعت 16:30 تا 17:30 در محل نمایشگاه بین المللی کتاب تهران واقع در مصلی امام خمینی، سرای ناشران داخلی برگزار می گردد.
🔸 گفتنی است مرکز بین المللی نشر اسراء، متولی چاپ، نشر و توزیع آثار آیت الله العظمی جوادی آملی، با عرضه جدیدترین محصولات خود در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از 21 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی تهران برگزار می گردد، شرکت نموده و مراجعه کنندگان جهت تهیه آثار، می توانند به غرفه مرکز بین المللی نشر اسراء واقع در مصلی امام خمینی، شبستان، درب 13 ـ راهرو 6، غرفه 19 مراجعه نمایند و یا به صورت مجازی از آدرس https://book.icfi.ir کتاب مد نظر خود را تهیه نمایند.
لینک خبر:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/a48617
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 317
#فصل_یازدهم
#خواب_و_بیداری
#آداب_خوابیدن
🔸 استفاده از فرصت
رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: خدا در زندگیتان، نسیم های حیات بخشی را جای داده، با آمادگی فراوان، آن فرصت ها را دریابید و از آن ها استفاده كنید.[1] و نیز فرمود: مؤمن باید از نیرویش به نفع خود، و از دنیایش برای آخرتش، و از جوانی پیش از پیری اش، و از زندگی پیش از مرگش بهره بگیرد.[2]
[1] . اِنَّ لِرَبِّكُم فِى اَیامِ دَهرِكُم نَفَحَاتٌ أَلا [ فَتَعَرَضُوا ] فَتَعَرّضِینَ لَهَا بِکَثرََهِ الإِستِعدَادِ (عوالی اللئالی، ج4، ص118؛ ر.ك: بحار الانوار، ج68، ص221).
[2] . فَلْیأْخُذِ الْعَبْدُ الْمُؤْمِنُ مِنْ نَفْسِهِ لِنَفْسِهِ وَ مِنْ دُنْیاهُ لآِخِرَتِهِ وَ فِى الشَّبِیبَةِ قَبْلَ الْكِبَرِ وَ فِى الْحَیاةِ قَبْلَ الْمَمَاتِ (الکافی، ج2، ص70).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 216
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عرضه تازه های نشر در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
#نمایشگاه_کتاب
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠
دولت حضور🔸 ما اگر از غیبت به حضور بیاییم و اگر از جهل به علم بیاییم، مبدأ خود را می شناسیم ... . ◀️ اگر مشكلی هست در غیبت ماست نه در غیبت ولی ما!! #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
دولت حضور🔸 مستحضرید كه ائمه (علیهم السلام) عموماً و وجود مبارك ولی عصر خصوصاً، اینها #خلیفه_الله هستند، این اصل مطلب. و ذات اقدس الهی كه «مستخلف عنه» است ﴿بِكُلِّ شَیءٍ مُحیطٌ﴾ است و «مَعَ كلّ شَیءٍ» است با همه ما هست ﴿أَقْرَبُ إِلَیهِ مِنْ حَبْلِ الْوَریدِ﴾ است، اصل دوم. ◀️ پس اگر مشكلی هست در غیبت ماست نه در غیبت ولی ما! 🔸 ما اگر از غیبت به حضور بیاییم و اگر از جهل به علم بیاییم، مبدأ خود را می شناسیم و او را می پرستیم، خلیفه مبدأ خود را می شناسیم، ولایت او را می پذیریم و در #روح_و_ریحان هستیم. 👈 وگرنه آن حضور فیزیكی برای بسیاری از افرادی كه در صدر اسلام بودند و نمازهای پنج گانه را پشت سر #بهترین_امام_جماعت_دنیا وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می خواندند، در مسجدالنبی هم اقامه می كردند كه بعد از مسجدالحرام بهترین مسجدهای روی زمین است وجود داشت، ولی با این وجود طَرْفی نبستند. ◀️ پس ما اگر #از_غیبت_به_در_بیاییم بسیاری از مسائل برای ما حل است. ↙️ آپارات: https://aparat.com/v/CDwYQ #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #باز_نشر 📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 3 تاریخ: 1393/12/25 🌐 http://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مدیریت مهدوی
🔹 وجود مبارك ولی عصر (ارواحنا فداه) كه ظهور كرد آیا حكومت او صد درصد با علم غیب و ملكوتی اداره می شود یا گاهی برای ضرورت و مانند آن این گونه است؟
در زمان ظهور حضرت (سلام الله علیه) چون «مِن اشراط السّاعة» است اولاً بخشی از #آثار_قیامت ظهور می كند؛ ثانیاً اداره كردن كلّ جهان به وسیله علما و شاگردان آن حضرت است كه از علم غیب برخوردار نیستند و ثالثاً خود حضرت (سلام الله علیه) در مواردی كه عهده دار كاری است آیا در همه آن مواردی كه مباشرتاً كار انجام می دهد نه تسبیباً مثل خضر (سلام الله علیه) به علم ملكوتی عمل می كند یا نه این باید بحث بشود.
🔹 انبیا (علیهم السلام) مطابق با #علم_ظاهر عمل می كردند؛ البته گاهی معجزه ای یا ضرورتی ایجاب می كرد از علم ملكوتی استفاده می كردند؛ مردم باید اختیارشان محفوظ باشد تا #امتحان بدهند. بنابراین وجود مبارك حضرت (سلام الله علیه) كه ظهور كرد كارهایی كه بالتسبیب انجام می گیرد كه مطابق همین شرایط عادی است كه «بِالْبَیِّنَاتِ وَ الْأَیْمَانِ» است؛ كارهایی كه بالمباشره انجام می گیرد ممكن است نظیر كار خضر (سلام الله علیه) باشد و ممكن است نظیر كارهایی كه وجود مبارك حضرت امیر انجام می داد یا مانند آن باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نمل جلسه 9
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 پرسش و پاسخ با حضور اساتید در غرفه مرکز بینالمللی ترجمه و نشر اسراء در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
#نمایشگاه_کتاب
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 318
#فصل_یازدهم
#خواب_و_بیداری
#آداب_خوابیدن
🔸 استفاده از فرصت
امیرمؤمنان (علیه السلام) فرمود: فرصت مانند ابر از افق زندگی می گذرد، هرگاه فرصت های خیری پیش می آید غنیمت بشمارید و از آنها بهره بگیرید.[1] و نیز فرموده است: فرصت [مناسب] زود می گذرد و دیر بر می گردد.[2]
به فرموده امام باقر (علیه السلام): خواسته هایت را با پیش آمدن فرصت، به دست آر و هیچ فرصتی همچون دوران فراغت و تندرستی نیست.[3] همچنین فرمود: از كوتاهی كردن به هنگام فراهم بودن فرصت بپرهیز؛ زیرا این عرصه نوسانی را دربر دارد كه برای صاحبانش زیانبار است.[4]
[1] . الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَیرِ (نهج البلاغة، حکمت 21).
[2] . الْفُرْصَةُ سَرِیعَةُ الْفَوْتِ وَ بَطِیئَةُ الْعَوْدِ (غرر الحکم، ص473).
[3] . (تحف العقول، ص286).
[4] . (تحف العقول، ص286).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 216
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نائب امام
🔹 كسی جای امام می نشیند كه #مرجعیت او كار #امامت_امام را در زمان غیبت بكند. ذات اقدس الهی وقتی امامت علی بن ابی طالب امیر المومنین (علیه افضل صلوات المصلین) را مطرح می كند می فرماید: ﴿الْیوْمَ یئِسَ الَّذینَ كَفَرُوا مِنْ دینِكُمْ﴾؛ فرمود با خلافت و ولایت و امامت علی بن ابی طالب (علیه السلام) كافران و منافقان و دشمنان دین نا امید شدند.
🔹 اگر #امامت_امام نقش تعیین كننده دارد كه كافران و منافقان و دشمنان نا امید می شوند و متقابلاً مؤمنان و موحّدان خوشحال می شوند، كسی می تواند در #عصر_غیبت به جای امام بنشیند و جانشین امام باشد كه با مرجعیت او دشمن بترسد و نا امید بشود و موحّدان و محرومان الهی در سراسر جهان خوشحال بشوند. كسی #مایه_هراس_دشمن است كه در ترس موحّد باشد؛ یعنی هم بترسد و هم از غیر خدا نترسد. آن كه فقط از خدا می ترسد نظیر امام راحل (رضوان الله علیه) او در زمان غیبت جای امام مینشیند و این #وصف_انبیا_و_اولیا است.
🔹 ذات اقدس الهی در سوره مباركه «احزاب» انبیا و مبلغان الهی و پیام آوران حق را چنین وصف می كند: ﴿الَّذینَ یبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللّهِ وَ یخْشَوْنَهُ وَ لا یخْشَوْنَ أَحَدَاً إِلاَّ اللّهَ﴾ یعنی انبیا كه مبلغان راستین الهی اند، فقط از خدا می ترسند و از احدی از غیر خدا نمی ترسند. آن مرجعی كه ملاحظه كار باشد، هم از غرب بهراسد و هم از توطئه بیگانگان بترسد، او برای مرجعیت صلاحیت ندارد؛ زیرا او جای كسی نشسته است كه از خدا می ترسد و بس، چنین كسی كه هم از خدا و هم از غیر خدا می ترسد، نمی تواند بر #كرسی_نیابت تكیه كند.
#سالروز_لغو_امتیاز_تنباکو_با_فتوای_میرزای_شیرازی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 مصاحبه موضوعی پیرامون مرجعیت
تاریخ: 1372/10/05
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
حکایت اشکهای آیتالله العظمی جوادی آملی در روز خاکسپاری همسرش چهبود؟/بی تابی آیتالله العظمی جوادیآملی فقط یک وداع عاشقانه نبود!
🔹 در همان روزها، بسیاری از خود میپرسیدند در سالها سفر عاشقانه «آیتالله جوادی آملی» و حاجخانم «سکینه روحی» چه گذشته و سبک زندگی این دو بزرگوار چگونه بوده است که عالمی در جایگاه آیتالله جوادی آملی، اینچنین احساساتشان را بروز میدهند و در فراق همسرشان به سوگ مینشینند؟
مصاحبه خبرگزاری فارس با حجتالاسلام «مرتضی جوادی آملی»
👇👇👇👇
▫️ بانو روحی؛ همتایی بینظیر برای آیتالله
▫️ آغاز زندگی مشترک در شرایطی خاص
▫️ تحکیم زندگی با عشق و ایثار
▫️ گذشت! رمز موفقیت حاجخانم در زندگی مشترک
▫️ درک متقابل؛ گوهری که کمیاب است
▫️ رضایت تمام و کمال آیتالله از حاج خانم
▫️ مادری تمامعیار برای فرزندان
▫️ دلتنگیهای آیتالله در فراق همسر
▫️ خدمت به یار فداکار در روزهای پایانی
لینک مطلب:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/r31507
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 319
#فصل_یازدهم
#خواب_و_بیداری
#آداب_خوابیدن
🔸 استفاده از فرصت
امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: شب و روز، در تو كار می كنند، پس تو در آنها كار كن، و از تو می گیرند، پس از آنها بگیر؛[1]و نیز می فرماید: کسانی كه وقتشان پایان یافته مهلت می طلبند، و مهلت دارندگان كوتاهی می کنند!.[2]
نكته: یاقوت با وقت به دست می آید ولی وقت با یاقوت به دست نخواهد آمد، و به فرمودهٴ امیرمؤمنان (علیه السلام): وقت اگر بیهوده بگذرد مقْت است.[3]
[1] . إِنَّ اللَّیلَ وَ النَّهَارَ یعْمَلانِ فِیكَ، فَاعْمَلْ فِیهِمَا؛ وَ یأْخُذَانِ مِنْكَ فَخُذْ مِنْهُمَا (غرر الحكم، ص151).
[2] . كُلُّ مُعَاجَلٍ یسْأَلُ الإِنْظَارَ وَ كُلُّ مُؤَجَّلٍ یتَعَلَّلُ بِالتَّسْوِیف (نهج البلاغة، حكمت 285).
[3] . مَنْ لَمْ یتَأَدَّب لِلْوَقْتِ فَوَقْتُهُ مَقْتٌ (شرح نهج البلاغه، ابن أبیالحدید، ج11، ص233).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 217
🆔 @a_javadiamoli_esra