💠 علم کریمانه
🔹 در سوره مباركه «علق» خدا را به عنوان اَكرم معرّفی كرده است؛ در آیه سه سوره «علق» فرمود: ﴿اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ﴾. در آن سوره مشخص كرد كه #معیار_كرامت چیست؛ اگر در سوره «اسراء» فرمود: ﴿لَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ﴾ یا در موارد دیگری انسان را به كرامت وعده داد، راه كریم شدن و نِیل به مقام كرامت را هم در سوره «علق» مشخص كرد فرمود: ﴿اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ ٭ الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ﴾.
🔹 اگر گفتند در فلان كلاس, فلان مهندس تدریس میكند یعنی درس هندسه می دهد، فلان طبیب تدریس می كند یعنی درس طب می دهد، فلان فقیه تدریس می كند یعنی درس فقاهت می دهد، فلان حكیم تدریس می كند یعنی درس حكمت می دهد، اگر ربّ اكرم معلّم شد چه درس می دهد؟ #درس_كرامت می دهد! اگر بخواهد درس كرامت بدهد، راهش هم #علم_كریمانه است: ﴿الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ﴾. معلوم می شود آن علمی كه كرامت را به همراه نداشته باشد و عالِم را كریم نكند، علمی نیست كه خدای سبحان به آثار قلمی عالِم آن علم، سوگند یاد بكند.
🔹 خدا به #قلم و به نوشته ها و مكتوبات عدّه ای سوگند یاد كرد فرمود: ﴿ن وَالْقَلَمِ وَمَا یسْطُرُونَ﴾؛ قسم به قلم و قسم به مسطورات و مكتوبات #اهل_قلم! خب كدام قلم است كه خدا به آن قسم خورد (یك) كدام كتاب و رساله و مقاله و سخنان علمی است كه خدا به آن قسم خورد (دو)؟ اگر كسی در مكتب ﴿رَبُّكَ الْأَكْرَمُ﴾ باشد ﴿الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ﴾ باشد كریمانه عالِم بشود و كتاب او #درس_كرامت بدهد، مورد سوگند خدای سبحان است.
#روز_قلم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مؤمنون جلسه 39
تاریخ: 1390/07/16
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 قلم های نورانی
🔸 قرآن کریم ما را به علم و کتاب دعوت می کند و به قلم سوگند یاد می کند و به #مکتوبات_قلم داران قسم یاد می کند: ﴿ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یسْطُرُونَ﴾.
🔸 دینی که به ابزار نوشتن سوگند یاد می کند، دینی که به کتابت و مکتوب قسم یاد می کند، آن طوری که به شمس و قمر قسم یاد می کند: ﴿وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها ٭ وَ الْقَمَرِ إِذا تَلاها﴾؛ یعنی قلم باید مثل قمر #نور_بدهد، کتاب باید مثل شمس فروغ داشته باشد.
🔸 این #طلیعه_کار است، قدم اول است که انسان به #نوشتن_و_گفتن_صحیح عادت کند و آگاه شود و این کافی نیست و این مقدمه است.
#روز_قلم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش افتتاحیه باغ کتاب ایران و منطقه غرب آسیا
تاریخ: 1396/04/10
🆔 @a_javadiamoli_esra
11.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حج راستین
🔸 ابو بصیر نابیناست.
می گوید من سالی با وجود مبارک امام باقر (سلام الله علیه) مکه مشرف بودم. از نشانه ها و علامت هایی که از راه حواس دیگر احساس می کردم، فهمیدم زائران امسال زیادند... .
👇👇👇👇
💠 حج راستین
🔸 ابو بصیر نابیناست.
می گوید من سالی با وجود مبارک امام باقر (سلام الله علیه) مکه مشرف بودم. از نشانه ها و علامت هایی که از راه حواس دیگر احساس می کردم، فهمیدم زائران امسال زیادند.
➖ در سرزمین عرفات، در اطراف کعبه، همه مشغول طواف و نماز و زمزمه و دعایند.
➖ گفتم امسال چقدر حاجیان زیادند! چقدر ناله ها و خروش ها و لابه ها زیاد است!
وجود مبارک امام باقر سلام الله علیه فرمود: اینچنین نیست!
➖ چشم ابو بصیر صحرای وسیعی را دید که بسیاری از موجودهای آن صحرا انسان نبودند.
➖ فریاد زیاد است، اما حاجي كم است: (ما اقل الحجيج و اكثر الضجيج).
اگر كسى حاجى راستين نبود، انسان نيست. صورتش صورت انسان است، ولى سيرتش سيرت حيوان.
🔸 حج واقعی انسان ساز است، اگر كسى حاجى واقعى بود، صورت واقعى حج، سيرت حاجى و زائر مى شود و حقيقت او را مى سازد.
اگر كسى خواست ببيند حج او مقبول است يا نه، ببيند بعد از برگشت از بيت الله، دست به گناه دراز مى كند يا نه!
#بعثه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی موضوعی اسرار حج، جلسه چهارم
تاریخ: اسفند 1370
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 369
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 پدر
آگاهي از حق پدر و ارزش و منزلت وي گام نخست در احسان به اوست. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: رضايت پروردگار در رضايت پدر و خشم پروردگار نيز در خشم پدر است.[1]
[1] . رِضَا الرَّبِّ فِى رِضَا الْوَالِدَِ وَ سَخَطُ الرَّبِّ فِى سَخَطِ الْوَالِدَ (سنن الترمذي، ج3، ص207).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 247
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 حرمت زائران
▫️ در طلیعه سوره مباركه «مائده» گذشت كه شما #شعائر_الهی را سبك نشمرید؛ آیه دوم سوره مباركه «مائده» این بود: ﴿یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاَ تُحِلُّوا شَعَائِرَ اللّهِ وَلاَ الشَّهْرَ الْحَرَامَ وَلاَ الْهَدْی وَلاَ الْقَلاَئِدَ وَلاَ آمِّینَ الْبَیتَ الْحَرَامَ﴾؛ زائران را محترم بشمارید حاجیان را محترم بشمارید معتمران را محترم بشمارید, اینها آمینِ بیت الحرام اند.
▫️ خدا فرمود اینها كه آمینِ بیتالحرام اند یعنی قصد بیت الحرام دارند, قصد طواف دارند, قصد زیارت دارند, قصد حجّ و عمره دارند، اینها جزء #شعائر_الهی هستند؛ نه تنها مشعر و مِنا جزء شعائر خدا هستند نه تنها زمزم و صفا جزء شعائر خدا هستند، #حاجی جزء شعائر خداست معتمر جزء شعائر خداست. فرمود اینها مهمان الهی اند ضیوفالرحمن اند، اینها را سبك نشمارید اینها را تحقیر نكنید به اینها اهانت نكنید. فرمود حاجیان مهمان من هستند, معتمران مهمان من هستند, ضیوفالرحمن اند، آمدند خانه مرا زیارت بكنند، اینها جزء شعائر الهی اند.
▫️ اینكه فرمود: ﴿ذلِكَ وَمَن یعَظِّمْ حُرُمَاتِ اللَّهِ﴾، #حرمات_الهی تنها اشیای خارجی نیستند بلکه انسان هایی كه از قداست برخوردارند و جزء ضیوف الرحمان اند اینها هم جزء شعائر الهی اند؛ این #قدر_انسان است! در روایات آمده است كه #حرمت_مؤمن كمتر از حرمت كعبه نیست، خب اگر كسی آبروی مؤمنی را ببرد مثل آن است كه به كعبه اهانت كرده باشد.
#سالروز_شهادت_زوار_خانه_خدا
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حج ، جلسه 18
تاریخ: 1390/03/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 370
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 پدر، ریشهٴ نعمتها
امام سجاد (علیه السلام) میفرماید: حق پدرت این است كه بدانی او ریشهٴ تو و تو شاخه او هستی و بدان كه اگر او نبود تو نیز نبودی، پس هر گاه در خودت نعمتی یافتی كه شادمانت میكند بدان كه پدرت برای تو ریشه آن نعمت است و حمد خدا به جای آور و به اندازهٴ آن نعمت از او شكرگزار باش.[1]
[1] . وَ أَمَّا حَقُّ أَبِیكَ فَتَعْلَمُ أَنَّهُ أَصْلُكَ وَ أَنَّكَ فَرْعُهُ وَ أَنَّكَ لَوْلاهُ لَمْ تَكُنْ، فَمَهْمَا رَأَیتَ فِى نَفْسِكَ مِمَّا یعْجِبُكَ فَاعْلَمْ أَنَّ أَبَاكَ أَصْلُ النِّعْمَةِ عَلَیكَ فِیهِ وَ احْمَدِ اللَّهَ وَ اشْكُرْهُ عَلَی قَدْرِ ذَلِكَ (تحف العقول، ص263).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 248
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
فرازهایی از معارف و سیره امام محمد باقر (علیه السلام) در بیان آیت الله العظمی جوادی آملی
▪️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت هفتم ذی الحجه، شهادت امام محمد باقر علیه السلام، بخش هایی از پیام حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، به کنگره ملی امام محمد باقر (علیه السلام) که در سال 1389 برگزار گردید، را از نظر می گذرانیم؛
▫️ آنچه در این پیام مطرح می شود رقائقی از حقایق وصف ناپذیر آن حضرت است که در کسوت چند نکته بر پیکر رسای این کنگره پوشانده می شود که بَطائنها مِن اسْتَبْرَق فکیف بظهائِرها! با اعتراف به اینکه اغْترافِ غرفه ای از بحر زخّار باقر علوم انبیا (ع) برای مُقْتَرِفانِ جهل علمی و جهالت عملی چونان راقم سطور، اگر متعذّر نباشد حتماً متعسّر خواهد بود؛ لیکن صاحبان عطایا مطایائی نیز به پذیرندگان هدایای ملکوتی خویش عطا می کنند که توان تحمّل آن را میسور می کند و آنچه در زیارت «جامعه کبیر» آمده است که «مُحْتَمِلٌ لِعِلْمِکُم»... .
▫️ دنیا راه است و آخرت مقصد
▫️ علم امام باقر(ع) چگونه بود؟
▫️ امام باقر(ع)، آغازگر دعا و نیایش در شب قدر
مطالعه کامل:
https://b2n.ir/e15341
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
بهترین راه معرفت نفس
▫️ عنصر محوری ولایت از منظر حضرت امام باقر(ع)، عَرْضِ هویّت خود بر قرآن حکیم است.
▫️ حضرت فرمود: « اِعلَم بِأَنَّكَ لا تَكونُ لَنا وَلِيًّا حَتّی لَوِ اجتَمَعَ عَلَيكَ أهلُ مِصرِكَ وقالوا: «إنَّكَ رَجُلُ سَوءٍ» لَم يَحزُنكَ ذلِكَ، ولَو قالوا: «إنَّك رَجُلٌ صالِحٌ» لَم يَسُرَّكَ ذلِكَ، ولكِنِ اعرِض نَفسَكَ عَلی كِتابِ اللّه ِ، فَإِن كُنتَ سالِكًا سَبيلَهُ، زاهِدًا في تَزهيدِهِ، راغِبًا في تَرغيبِهِ، خائِفًا مِن تَخويفِهِ فَاثبُت وأبشِر»؛ بهترین راه برای معرفت نفس که دقیق ترین معرفت پروردگار است، توزینِ هویتِ انسانی خویش بر میزان اکبر یعنی قرآن کریم است.
📚 کنگره علمی امام باقر (علیه السلام)
تاریخ: 1389/10/18
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
12.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 صراط نجات
▫️ آنهایی که از اوّل ذی قعده راه کلیم الهی را طی کرده اند، توفیقی دارند که این #نماز_دهه_ذی_الحجه را به عنوان تتمه آن سی روز بخوانند: ﴿وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ﴾... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra