💠 استقامت
▪️ استقامت و پایداری امام صادق(علیه السلام)، اصل اسلام را حفظ کرد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/05/30
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 استقامت
▪️ استقامت و پایداری امام صادق(علیه السلام)، اصل اسلام را حفظ کرد.
▫️ وجود مبارک امام صادق (سلام الله علیه) که #رئیس_مذهب ماست، مشابه همان کار و برنامه ای را که رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) در زمان خود انجام داد، بر عهده داشته است. وجود مبارک رسول گرامی(صل الله علیه وآله و سلّم) قیام کرد، هم مشکلات محلّی و ملّی را و هم مشکلات #منطقه_ای را و هم مشکلات #جهانی را حل کرد. همان مشکلی که وجود مبارک پیامبر داشت و مشکل گشایی که به دست رسالت رسول اکرم انجام شد، همان مشکل در زمان امام صادق (سلام الله علیه) بود و همان مشکل گشایی به دست امام صادق (سلام الله علیه) صورت گرفت.
▫️ از حضرت سؤال کردند انسان خودش را ذلیل کند یعنی چه؟ فرمود #آبروی_انسان برای انسان نیست. انسان کاری بکند که «مسلوب الحیثیه» شود این شخص معصیت کرده است! به ما گفتند آبرو، #امانت_الهی است؛ مثل جان، بعد فرمود راه آبروریزی و یکی از مصادیق آبروریزی و یکی از مصادیق ذلّت نفس که حرام است این است که انسان سِمتی را قبول کند که نتواند آن را اداره کند. اگر شما می بینید در کشوری کسی سِمتی دارد و نمی تواند آن را اداره کند این کار معصیت می شود.
▪️ اگر کسی مسئولیتی را قبول کرد و نمی تواند آن را اداره کند، اول باید عاقلانه بگوید من نمی توانم و بعد وقتی هم که فهمید فوراً استعفا دهد. اگر حوزوی است بخواهد تدریس کند، باید مدرّس لایق باشد؛ اگر دانشگاهی است بخواهد استاد باشد، باید استاد ماهر باشد و اگر مسئول #سیاسی، #اجتماعی، #اخلاقی است باید مدیر و مدبّر کارآمد باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/05/30
🆔 @a_javadiamoli_esra
15.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 طهارت دل
▪️ مگر می شود مردم را با حرف پروراند؟! مگر مردم را با كتاب نوشتن می شود پروراند؟! مگر مردم را با سخنرانی میشود پروراند! مردم را با #طهارت_دل می پرورانند! روحیه ای ذات اقدس الهی به ما داد كه می فهمیم چه كسی پاك است، چه كسی آلوده است، ولو نتوانیم علم به علم داشته باشیم. مگر مردم حرف هر كسی را گوش می دهند، چه ما بخواهیم و چه نخواهیم! شامّه ای كه خدای سبحان به مردم داد آن شامّه, طیب شناس و #طاهر_شناس است. دین هم به ما گفته اگر چوبی عود و عنبر باش كه بعد از سوختنت بویی لااقل نصیب مردم بشود. اگر حیات حیوانی داری مُشك و عنبر باش كه بالأخره بویی به مردم برسد.
#شهادت_امام_صادق_علیه_السلام
#طاهر_شناس
#مردم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی همراه با ذکر مصیبت اهل بیت علیهم السلام
تاریخ: 1392/06/11
#پخش_کامل_در_آپارات:
https://www.aparat.com/v/V6gDX
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 طهارت دل
▪️ سالروز شهادت امام ششم امام جعفر صادق (صلوات الله و سلامه علیه و علی آبائه و أبنائه) را به پیشگاه ولی عصر (ارواحنا فداه) و عموم علاقه مندان به قرآن و عترت و شما برادران و خواهران بزرگوار تسلیت عرض می كنیم. امیدواریم #فیض_ولایت حضرت شامل همه ما بشود! وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) همان كاری را كه وجود مبارك رسول گرامی (صلّی الله علیه و آله و سلّم) و امیرالمؤمنین (صلوات الله و سلامه علیه) انجام دادند را به خوبی انجام دادند. گرچه همه ائمه نورند و واجد آن كمالات لازم اند، لكن ظهور كمالات الهی طبق برنامه های تعیین شده برای ائمه (علیهم السلام) فرق می كند.
▫️ رژیم ارباب و رعیتی كه قرآن بر آن تكیه می كند و آن را نفی می كند، آن رژیم ارباب و رعیتی فرهنگی فكری است؛ یعنی كسی در هر حدّی هم باشد این حق ندارد مردم را به فكر خود, فرهنگ خود و علم خود دعوت كند، این فكر انسان در هر رشته و فنّی كه باشد چراغ است. هرگز چراغ مردم را به خودش دعوت نمی كند، اگر چراغ مردم را به خودش دعوت بكند می شود ظلمت; چراغ مردم را به راه دعوت می كند نه به خودش, ﴿وَلكِن كُونُوا رَبَّانِیینَ بِمَا كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتَابَ وَبِمَا كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ﴾.[1]
▫️ بهترین سفارش و توصیه الهی و توقّع الهی این است كه او #عالم_ربانی باشد عالم ربّانی این است كه هم كثیر الارتباط به ربّ باشد، هم كثیر الارتباط به خَلق باشد، هم خوب حرف خدا را درك كند، هم خوب این امانت را به مردم برساند, تَربیب غیر از تربیت است. #عالم_ربانی آن است كه مُربِّب باشد؛ یعنی مدبّر باشد. این ربّ مضاعف است ناقص نیست آن «تربیت» ناقص است. ربّالعالمین یعنی مدبّر اصلی, این مظهر ربوبیت حق است مردم را خوب می پروراند. مگر می شود مردم را با حرف پروراند؟! مگر مردم را با كتاب نوشتن می شود پروراند؟! مگر مردم را با سخنرانی می شود پروراند؟! مردم را با طهارت دل می پرورانند! مردم یعنی همه ما، روحیه ای ذات اقدس الهی به ما داد كه می فهمیم چه كسی پاك است چه كسی آلوده است ولو نتوانیم علم به علم داشته باشیم. مگر مردم حرف هر كسی را گوش می دهند؟! چه ما بخواهیم چه نخواهیم! شامّه ای كه خدای سبحان به مردم داد آن شامّه, #طیب_شناس و طاهرشناس است. دین هم به ما گفته اگر چوبی عود باش كه بعد از سوختنت بویی لااقل نصیب مردم بشود. اگر حیات حیوانی داری مُشك و عنبر باش كه بالأخره بویی به مردم برسد، خیلی ها فقط دود دارند، آن مُشك آهوی ختن است و آن عنبرِ ماهی های دریای خاص است كه معطّر است فرمود بالأخره حیوانی آن حیوان باش! اگر چوبی آن چوب باش! حالا انسان كه حساب خاصّ خودش را دارد.
[1]. سوره آل عمران, آیه79.
#شهادت_امام_صادق_علیه_السلام
#طاهر_شناس
#مردم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی همراه با ذکر مصیبت اهل بیت علیهم السلام
تاریخ: 1392/06/11
#پخش_کامل_در_آپارات:
https://www.aparat.com/v/V6gDX
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره16
#فضیلت_تعلیم_و_تعلم
🔸 امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: ای مؤمن! علم و ادب بهای جان توست، پس در آموختن آن بکوش، پس هر چه بر #علم_و_ادب تو افزوده شود بر ارزش تو افزوده می شود، چرا که از راه دانش، به پروردگارت راه می یابی و با ادب، خدمت پروردگارت را نیکو به جا می آوری و با این ادب در #خدمت است که بنده سزاوار ولایت و قرب الهی می گردد، پس نصیحت مرا بپذیر تا از عذاب برهی.[1]
[1] . یا مُؤْمِنُ! إِنَّ هَذَا الْعِلْمَ وَ الأَدَبَ ثَمَنُ نَفْسِكَ فَاجْتَهِدْ فِى تَعَلُّمِهَا، فَمَا یزِیدُ مِنْ عِلْمِكَ وَ أَدَبِكَ یزِیدُ فِى ثَمَنِكَ وَ قَدْرِكَ، فَإِنَّ بِالْعِلْمِ تَهْتَدِى إِلَی رَبِّكَ وَ بِالأَدَبِ تُحْسِنُ خِدْمَةَ رَبِّكَ وَ بِأَدَبِ الْخِدْمَةِ یسْتَوْجِبُ الْعَبْدُ وَلایتَهُ وَ قُرْبَهُ فَاقْبَلِ النَّصِیحَةَ كَىْ تَنْجُوَ مِنَ الْعَذَابِ... (روضة الواعظین، ج1، ص11).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 79.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 طرح بهارانه کتاب 1400 از 17 خرداد آغاز و تا 23 خرداد ماه 1400 ادامه خواهد داشت.
هر نفر با ارائه کارت ملی تا سقف 200 هزار تومان خرید با تخفیف 20 درصد از یارانه دولتی استفاده خواهد کرد.
📞دفتر فروش آثار: 02537842461
#عکس_متن
#تخفیف_ویژه
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ir_admin
💠 علم منافق
🔹 فرمود بعضی از دشمن ها را شما می شناسید، بعضی از دشمن ها را شما نمی شناسید، خب وقتی نمی شناسید چگونه با او بجنگید؟ ﴿تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِینَ مِن دُونِهِمْ﴾ كه ﴿لاَتَعْلَمُونَهُمُ اللّهُ یعْلَمُهُمْ﴾. بخش های فراوانی در كتب تفسیر درباره #دشمنان_ناشناخته است چند قول در ضمن این جمله ﴿لاَتَعْلَمُونَهُمُ اللّهُ یعْلَمُهُمْ﴾ هست یكی از آن اقوال همین مسئله منافقین است. فرمود منافقین دشمن شما هستند، در میان شما هستند و شما اینها را نمی شناسید. از آن طرف به ما فرمودند: «جَاهِدُوا أَهْوَاءَكُمْ كَمَا تُجَاهِدُونَ أَعْدَاءَكُمْ»؛[1] اهوی ما هم كه دشمنان ما هستند چند گروه اند، یك چیزهایی هستند كه ما آنها را می شناسیم یك سلسله خواسته ها و هواهای درونی اند كه #دشمن_درونی ما هستند ما آنها را نمی شناسیم.
🔹 ما در درونمان #اوصاف_منافق داریم، منتها خیال می كنیم این رفیق ماست، دوست ماست. این «مَن عَرَفَ نَفسَه»[2] خیلی بار علمی را به همراه دارد! فرمود بعضی از اوصاف درون شما ظاهراً به میل شما كار می كنند، ولی باطناً علیه شما هستند؛ اینها علمِ منافق اند، اینها كمالِ منافق اند، اینها قدرت منافق اند، اینها وهم و خیال منافق اند، اینها شهوت و غضب منافق اند شما اینها را نمی شناسید. چقدر انسان باید تلاش و كوشش بكند از درون، چقدر باید گوش بدهد به بیرون كه چگونه آنها راهنمایی می كنند كه كدام خواسته از خواسته های درونی ما منافق است و ما آن را نمی شناسیم. ما #اوصاف_منافق داریم و نمی شناسیم؛ یعنی بعضی از خیالات ما، بعضی از علم های ما، بعضی از تحصیلات ما منافق هستند علیه ما هستند! خب آن علمی كه باعث #غرور است، باعث #كبر است، باعث #عجب است و باعث كذا و كذاست این حقیقتاً دشمن ماست و ظاهراً كمال ماست؛ یعنی خودش را نشان می دهد كه ما این مدرك را گرفتیم ،ظاهراً دوست ماست ولی باطناً برای ما چاه می كَند. این در بیان نورانی حضرت امیر هست كه «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ وَ عِلْمُهُ مَعَهُ لاَ ینْفَعُهُ»[3] خب آن علمی كه آدم را #متواضع نكند یك #علم_منافق است.
[1] . بحارالأنوار، ج65، ص370؛ شرح نهجالبلاغه (ابنابیالحدید)، ج20، ص314.
[2] . مصباح الشریعة، ص 13؛ متشابه القرآن، ج 1، ص 44.
[3] . نهجالبلاغه، حكمت 107.
#غرور
#نفاق_درون
#تواضع
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 .درس اخلاق
تاریخ: 1392/09/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره17
#فضیلت_تعلیم_و_تعلم
🔸 و نیز [امیرمؤمنان (علیه السلام)] می فرماید: یک سخن حکیمانه را مرد بشنود، سپس آن را نقل كند یا بدان عمل کند از #عبادت یک سال بهتر است.[1]
🔸 امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: هرکس در راه كسب علم دو گام بردارد و دو ساعت نزد عالم بنشیند و از آموزگار دو کلمه بشنود، خدا برای او دو بهشت واجب گرداند، چنان که خدای متعالی فرمود: برای کسی که از مقام پروردگارش بترسد دو بهشت است.[2]
[1] . الْكَلِمَةُ مِنَ الْحِكْمَةِ یسْمَعُهَا الرَّجُلُ فَیقُولُ أَوْ یعْمَلُ بِهَا خَیرٌ مِنْ عِبَادَةِ سَنَةٍ (بحار الانوار، ج1، ص183).
[2] . مَنْ مَشَی فِى طَلَبِ الْعِلْمِ خُطْوَتَینِ وَ جَلَسَ عِنْدَ الْعَالِمِ سَاعَتَینِ وَ سَمِعَ مِنَ الْمُعَلِّمِ كَلِمَتَینِ أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ جَنَّتَینِ كَمَا قَالَ اللَّهُ تَعَالَی: ﴿و لِمَن خافَ مَقامَ رَبِّهِ جَنَّتان﴾ [سورهٴ الرحمن، آیهٴ 46] (ارشاد القلوب، ص195).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 80.
🆔 @a_javadiamoli_esra