💠 آقایی که مرجعیت به نام او می آمد...
🔸 مرحوم آقای بروجردی (رضوان الله علیه) در میان علما و مراجع هم عصر خود #بی_همتا و واقعاً یك مرجع جامع و كاملی بودند.
🔸 مرحوم آیت الله بروجردی با بینش جهانی كه داشتند گام های بلندی در خارج از حوزه قم و ایران و نیز در #گستره_جهان_اسلام در جهت تقریب مذاهب اسلامی و ایجاد وحدت میان مسلمانان برداشتند.
📚 مهر استاد، ص 110 و 112
#سالگرد_آیت_الله_العظمی_بروجردی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 305
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 توصیههای لقمان درباره سفر
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: لقمان به پسرش گفت: هرگاه با گروهی مسافرت كردی درباره كار خود و آنان بیشتر با آنان مشورت كن. بسیار به رویشان لبخند بزن. از توشه ات به ایشان ببخش. دعوتشان را بپذیر. به یاری آنان بشتاب. سكوت طولانی، نماز بسیار و سخاوتمندی را پیشه خود ساز. به حق گواهشان باش. با بیان رأی و نظر هنگام مشورت با تو برایشان بكوش. پیش از تحقیق و اندیشه، نظر قطعی نده. مشورت را پس از نشست و برخاست و خواب و خوراك و نماز و در حالی كه فكر و حكمت خود را به كار گرفتی پاسخ ده، زیرا كسی كه به طور كامل خیرخواهی نكند خدا رأی را از او سلب میكند و امانت را باز می ستاند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 206.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جمهوریت دینی
🔹 وجود مبارك رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مطابق آنچه در سوره مباركه «یونس» هست فرمود من چهل سال امتحان دادم. این چنین نیست كه این #جمهوریت_اسلامی، مظروف، دینی باشد و ظرف، مردمی بلکه ظرف و مظروف هر دو را قرآن داد؛ فرمود اسلام را من آوردم برای اینكه اگر شرق و غرب جمع بشوند نمی توانند مثل این كتاب بیاورند و جمهوریت را هم من به شما می گویم برای اینكه ﴿فَقَدْ لَبِثْتُ فِیكُمْ عُمُراً مِن قَبْلِهِ﴾.
🔹 آیه شانزده سوره مباركه «یونس» این بود: ﴿قُل لوْ شَاءَ اللَّهُ مَا تَلَوْتُهُ عَلَیكُمْ وَلاَ أَدْرَاكُمْ بِهِ فَقَدْ لَبِثْتُ فِیكُمْ عُمُراً مِن قَبْلِهِ أَفَلاَ تَعْقِلُونَ﴾؛ خب من چهل سال امتحان دادم، این می شود جمهوری! برای توده مردم حجّت بالغه این است كه چهل سال مردی امین بود پاك بود صادق بود مصدَّق بود و در حالی که درس نخوانده مكتب نرفته كتاب نخوانده كتاب ننوشته حالا آمده حرفی زده كه همه عاجزند؛ خود #جمهوریت را دین دارد امضا می كند.
🔹 خب شما بالأخره دیدید ما كه از جای دیگر نیامدیم با شما بودیم شب و روز هم با شما بودیم در همه مراحل با شما بودیم، شما هم لقب #امین را به ما دادید؛ وجود مبارك حضرت در همه مراحل دارد احتجاج می كند فرمود شما هیچ بهانه ای ندارید، #چهل_سال_امتحان دادن كم نیست همه شما من را به صداقت قبول دارید همه شما هم به اُمّی بودن من علم دارید. اینكه فرمود: ﴿فَقَدْ لَبِثْتُ فِیكُمْ عُمُراً مِن قَبْلِهِ﴾ ناظر به همین است؛ این عمر طولانی چهل سال كه كم نیست!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه عنکبوت جلسه 16
تاریخ: 1391/10/03
🆔 @a_javadiamoli_esra
ماه شعبان منه از دست!
🔹 اول سال پیش آقایانی که اصحاب دعا هستند اول #ماه_مبارک_رمضان است و ماه شعبان آخرین ماه سال است؛ سرّ آن دو تا دلیل است: یکی نصوص و یکی ادعیه.
👇👇👇👇
ماه شعبان منه از دست!
🔹 اول سال پیش آقایانی که اصحاب دعا هستند اول #ماه_مبارک_رمضان است و ماه شعبان آخرین ماه سال است؛ سرّ آن دو تا دلیل است: یکی نصوص و یکی ادعیه.
مجموع تعبیرهایی که در روایات و در ادعیه است این است که از ماه مبارک رمضان به «رَأْسُ السَّنَة» یاد شده است، یک؛ از ماه مبارک رمضان به «غُرَّةُ الشُّهُور» یاد شده است، دو؛ لذا آن آقایانی که اهل این حساب های معنوی هستند اول سالشان #ماه_مبارک_رمضان است آخر سالشان ماه #شعبان لذا تمام تلاش و کوشش را می کنند که #توبه اگر هست در همین ماه شعبان انجام بدهند، چون به هر حال هر تاجری آخر سال بررسی می کند.
🔹 اصرار آن آقایان این است که در این آخر سال حساب ها را بررسی کنند استغفار بکنند حقی از کسی بر عهده آنهاست حق را ادا کنند که این سال با طهارت پایان بپذیرد که با #طهارت وارد سال جدید بشوند و مرحوم علامه هم این شعر را از حافظ با یک احترامی می خواندند. آن غزل معروف حافظ بر این ماه شعبان خیلی تکیه می کند:
ماه شعبان منه از دست قدح کاین خورشید ٭٭٭ از نظر تا شب عید #رمضان خواهد شد
🔸 #ما_شعبان را از دست نده برای اینکه آخر سال است و عفو و گذشت و مانند آن در همین است. اگر ماه شعبان را از دست دادید وصال نصیب شما نمی شود تا لیله عید فطر.
لینک مطلب:
https://b2n.ir/z53154
http://news.esra.ir/
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه ارث جلسه 93
تاریخ: 1400/01/18
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 306
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 توصیههای لقمان درباره سفر
... هرگاه دیدی همسفران می روند با ایشان برو. هرگاه دیدی كار می كنند با آنان كار كن. هرگاه صدقه و قرضی دادند تو هم شریك آنان شو. از كسی كه از تو بزرگ تر است حرف شنوی داشته باش. هرگاه به تو فرمانی دادند و از تو چیزی خواستند اجابت کن و مخالفت نکن، چرا كه «نه» گفتن درماندگی و پستی است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 206.
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 طریقت صلاح
🔸 وجود مبارک حضرت امیر فرمود تاریخ و زمان را متزمّنین می سازند. روزگار بد است، روزگار خوب است یعنی چه؟! روزگار نه بد است نه خوب، روزگار را دولت و ملّت می سازند، مملکت دار می سازد ... .
👇👇👇👇
💠 طریقت صلاح
🔸 وجود مبارک حضرت امیر فرمود تاریخ و زمان را متزمّنین می سازند. روزگار بد است، روزگار خوب است یعنی چه؟! روزگار نه بد است نه خوب، روزگار را #دولت_و_ملت می سازند، مملکت دار می سازد.
فرمود مردم! اگر دولت خوب باشد، ملّت خوب باشد، حقوق متقابل را ادا کنند: «فَصَلَحَ بِذَلِكَ الزَّمَانُ»؛ زمان پاک می شود اما اگر کسی ـ معاذالله ـ موشصفت زندگی کند، اهل احتکار باشد، جامعه را ملتهب بکند، روزی خدا را بگیرد در انبارها حبس بکند، این چه صلاحی است؟! ما از علی بهتر چه کسی را داریم؟
🔸 ببینید سخنان نورانی این قرآن ناطق چیست: حضرت امیر درباره بعضی از شاگردان خود حرفی دارد _ آن شاگرد نه امام بود نه امامزاده بود، نه پیغمبر بود نه پیغمبرزاده بود، تربیت شده محضر علی بود، چرا ما نشویم؟ _ فرمود: «كَانَ لِی فِیمَا مَضَی أَخٌ فِی اللَّهِ» من دوستی داشتم که «كَانَ یعْظِمُهُ فِی عَینِی صِغَرُ الدُّنْیا فِی عَینِهِ»؛ چون دنیا در چشمش کوچک بود، او در چشم من بزرگ بود، وقتی او را می دیدم یک #مرد_بزرگ را می دیدم. این علی، صاحب «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی» می گوید که من وقتی او را می دیدم، یک شخصیت بزرگ را می دیدم، چون دنیا در چشم او کوچک بود این در چشمان من بزرگ بود. حالا فرقی بین حیات و ممات آن حضرت که نیست، چرا ما این گونه نشویم؟ فرمود می دانید او چگونه بود؟ «كَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ ... و کان خارجا مِنْ سُلْطَانِ جَهلِهِ»؛ او از تحت سلطنت و #شاهنشاهی_شکم بیرون آمد _ هر چه شکم بخواهد او به آن بدهد که نبود _ از #سلطنت_جهل بیرون آمد. معلوم می شود که بعضی در تحت #حکومت_جهل هستند؛ این جهل در مقابل علم نیست، این جهل در مقابل عقل است.
سرّ اینکه او نزد من عزیز بود برای اینکه قرآن ناطقی در درون او بود. او هم از همین قرآن یاد گرفته بود، از جای دیگر که یاد نگرفته بود، به برکت #قرآن_و_عترت این حرفها را یاد گرفت که چه حق است چه باطل است، چه صدق است چه کذب است. الآن ما نمی دانیم که چه چیزی بد است و چه چیزی خوب است؟!
🔸 تمدّن نظام ما، #تمدن_انقلاب ما در #تدین ماست و لاغیر! ما اگر همین ظواهر را، همین که چه چیزی حلال است و چه چیزی حرام است را مراعات بکنیم، هیچ مشکلی نداریم؛ همان بیان نورانی حضرت امیر دارد که «یئِسَتْ مَطَامِعُ الْأَعْدَاءِ»؛ دشمن ناامید می شود.
آپارات:
https://aparat.com/v/Cf8mD
#دوازدهم_فروردین_روز_جمهوری_اسلامی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/05/25
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 والیان بقا
🔹 یكی از بهترین القاب وجود مبارك ولی عصر (ارواحنا فداه) همین #بقیة_الله است. این بقیة الله قبل از اسلام هم مطرح بود در اسلام هم مطرح است؛ منتها خاتِم و خاتَمش وجود مبارك امام زمان است.
🔹 قرآن كریم از عالمان دین در ادوار گذشته به عنوان ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ یاد می كند عالمان دین و روحانیون بقیة الله اند؛ منتها وجود مبارك ولی عصر بالاصاله است اینها بالتبع, آن حضرت بالحقیقه است اینها بالمجاز. یك روحانی می تواند بقیة الله باشد؛ زیرا او لله فكر می كند، لله عمل می كند و لوجه الله سخن می گوید و #وجه_الله هم ماندنی است. بعضی ها جزء اولواالألباب اند بعضی جزء اولواالأبصارند بعضی كذا و كذا بعضی جزء اولوا بقیه اند.
🔹 كسانی كه صاحب مقام بقیة اللّهی اند، اینها جزء اولوا بقیه اند یعنی #والی_بقایند مالك بقایند خدا بقا را به اینها تملیك كرده است. چون این بیان در قرآن كریم آمد، وجود مبارك حضرت امیر (سلام الله علیه) فرمود: «الْعُلَمَاءُ بَاقُونَ مَا بَقِی الدَّهْرُ». خب چه چیزی بهتر از اینكه انسان نمیرد و از بین نرود؟! گرچه هیچ كس از بین نمی رود ولی از خاطره ها محو می شوند و نسیاً منسیاً می شوند اما عالمان دین همچنان زنده اند.
🔹 چه چیزی را قرآن كریم #باقی می داند؟ مطابق آیه سوره «نحل» كه فرمود: ﴿مَا عِندَكُمْ ینفَدُ وَمَا عِندَ اللَّهِ بَاقٍ﴾، قرآن کریم آنچه #عند_الله است را باقی میداند. اگر كسی الهی #فكر كرد و الهی #عمل كرد چه در امّت های گذشته چه در این امّت می شود: ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ یعنی بقیة الله؛ منتها #شاگرد_امام_زمان خودش است شاگرد پیغمبر عصر خودش است. آن علمای قبلی كه اولوا بقیه بودند شاگرد پیغمبر زمانشان بودند، الآن اگر كسی جزء ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ باشد جزء شاگردان وجود مبارك حضرت است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 31
تاریخ: 1390/12/16
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جمهوری اسلامی
🔸 آنچه در قانون اساسی #جمهوری_اسلامی ایران آمده و مردم نیز به آن رأی داده اند، همان #ولایت_حكومتی است كه در قلمرو #زندگی_فرزانگان است و خردمندان یك جامعه
بر اساس همان خردمندی و بینش و درایتی كه دارند، به این #نتیجه_عقلایی می رسند كه هر انسانی، اگر چه تنها زندگی كند و در اجتماع حضور نداشته باشد، به دلیل عدم شناخت كامل از خود و گذشته و آینده، و بی اطلاعی از سعادت و راه تكامل خود، نیازمند وحی و #هدایت_الهی است تا با هماهنگی ره آورد وحی و عقل، به كمال شایسته و بایسته خویش برسد
و این، همان #برهان_نبوت_عام است كه در قرآن و سنت اهل بیت (علیهمالسلام) آمده است.
📚 ولایت فقیه، ص501
#دوازدهم_فروردین_روز_جمهوری_اسلامی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 307
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 توصیههای لقمان درباره سفر
... هرگاه در راه سرگردان شدید فرود آیید. هرگاه در مقصد تردید كردید توقف كنید و همفكری و مشورت كنید. هرگاه یك شخص را دیدید درباره راه از او نپرسید و راهنمایی نخواهید، چرا كه یك شخص در بیابان گمراه كننده است و شاید جاسوس دزدان باشد یا همان شیطانی باشد كه شما را متحیر ساخته است. از دو شخص نیز بپرهیزید، مگر اینكه چیزی به دست آرید كه من نمی دانم، زیرا خردمند وقتی چیزی را خود ببیند حق را می شناسد و حاضر چیزی را می بیند كه غایب نمی بیند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 207
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 محرَمِ اُنس
🔹 یک بیان نورانی از پیغمبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رسیده است که فرمود: «بَادِرُوا إِلَی رِیاضِ الْجَنَّةِ»؛ بروید به طرف #باغ_های_بهشت، عرض کردند که «وَ مَا رِیاضُ الْجَنَّةِ»؟ فرمود: «حَلَقُ الذِّكْر»؛ آنجا که بحث تفسیر و فقه و احکام و اخلاق و دین الهی است. بعضیها میروند #علم_حصولی نصیبشان میشود، بعضیها می روند این مطالب را #مشاهده می کنند، آن وقت در بهشت اند، خیلی خوشحال اند هرگز نمی نالند؛ اعتراضشان را می کنند امر به معروفشان را می کنند نهی از منکر را دارند، ولی خوشحال اند.
🔹 عرض کردند کجا #باغ_بهشت است؟ فرمود آنجا که نام خدا و پیغمبر و اهل بیت است بهشت است. «إِنَّ الْمَلَائِكَةَ لَتَضَعُ أَجْنِحَتَهَا لِطَالِبِ الْعِلْمِ»؛ اگر جایی سخن از خدا و پیغمبر و علوم الهی است قبل از اینکه گوینده بیاید یا شنونده بشنود ملائکه می آیند فرّاشی می کنند پرها را پهن می کنند تا آنها بیایند روی پر ملائکه بنشینند. این حرف ها ـ معاذالله ـ مجاز که نیست! اگر کسی #اهل_معنا باشد و این لطایف را حصولاً ادراک بکند و حضوراً بیابد، فرشته را درک می کند.
🔹 یک بیان نورانی مرحوم کلینی در کافی از وجود مبارک پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نقل کرد که اگر شما #درست_راه_بروید «لَصَافَحَتْكُمُ الْمَلَائِكَة»؛ با فرشتهها مصافحه می کنید حرف های آنها را می شنوید گفتگو دارید. اینکه می آید فرش پهن می کند این کم مقامی نیست!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه انسان جلسه 6
تاریخ: 1398/07/.09
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 308
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 توصیههای لقمان درباره سفر
... پسرم! هرگاه وقت نماز فرارسید آن را به هیچ روی به تأخیر نینداز و آن را به جا آور و آسوده شو، زیرا نماز دَینی است بر عهده آدمی و آن را به جماعت بخوان، هرچند بر نوك نیزه باشد. بر روی چارپایت مخواب، چون زخم پشتش را سریع می گرداند و این كار حكیمان نیست، مگر اینكه در کجاوه باشی و امکان استراحت داشته باشی. هرگاه نزدیك منزلگاه شدی از مركب پیاده شو و پیش از خود غذای او را بده، چرا كه جان او جان توست. هرگاه در جایی منزل می كنی لازم است كه سرزمین سرسبز و خرم و خوش رنگ و دارای خاك نرم و علف بسیار باشد. هرگاه پیاده شدی پیش از نشستن دو ركعت نماز بگزار و هنگامی كه برای قضای حاجت می روی دور شو و پیش از حرکت نیز دو ركعت نماز بگزار. سپس از آن سرزمین وداع كن و بر آن و اهلش درود فرست، زیرا هر جایی ساكنانی از فرشتگان دارد. اگر توانستی پیش از غذا خوردن صدقه ای از آن بده. مادامی كه سواره ای قرآن بخوان و هنگام كار كردن تسبیح بگو و هنگام بیكاری دعا بخوان. از حركت پیوسته از اول شب تا پایان آن بپرهیز و صدایت را در راه بلند نكن.[1]
[1] . (مكارم الاخلاق، ص253ـ252).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 207
🆔 @a_javadiamoli_esra
چشیدن حلاوت ذکر خدا با اخلاق عملی حاصل می شود
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق: در دعاهاي ماه مبارك رمضان به خدا عرض مي كنيم خدايا آن مزه ياد خودت را به ما بچشان اين ديگر در حوزه و دانشگاه و در كتاب و درس و بحث و سخنراني نيست، اين #نتيجه_اخلاق است.
👇👇👇👇
پایگاه اطلاع رسانی اسراء، سرویس دین و اندیشه: آیت الله العظمی جوادی آملی در یکی از جلسات درس اخلاق خود با بیان اینکه #ماه_رمضان، فرصت مناسبی است تا انسان بتواند شیرینی و حلاوت ذکر خداوند متعال را درک کند و بچشد، اظهار می دارند:
🔸 بخشي از دعاهاي #ماه_مبارك_رمضان اين است در دعاي بعضي از روزهاي ماه مبارك رمضان به خدا عرض مي كنيم «اللهمّ أذقني حلاوة ذكرك» خدايا شيريني نام و يادت را به كام ما بچشان! شيريني مطلبي نيست كه انسان با درس حوزه و دانشگاه آن را ادراك بكند الآن كسي كه عسل را نچشيد شما هر چه بخواهيد معناي عسل، مزه عسل را به او بفهمانيد مقدورتان نيست براي اينكه يك سلسله الفاظ و يك سلسله مفاهيم را كنار هم ذكر مي كنيم او مي فهمد كه زنبوري هست و كندويي هست و گلي هست و مكيدني هست و تبديل كردن به يك مايه شيريني است اما مزه عسل چيست؟ آن با درس و بحث حل نمي شود، حتي كسي كه كندو مي سازد، زنبور مي پروراند، عسل توليد مي كند ، تا خودش مزه عسل را نچشيد درك نمي كند كه مزه عسل چيست، #نام_خدا و #ياد_خدا مثل چشيدن اين عسل است.
🔸 در دعاهاي ماه مبارك رمضان به خدا عرض ميكنيم خدايا آن مزه ياد خودت را به ما بچشان اين ديگر در حوزه و دانشگاه و در كتاب و درس و بحث و سخنراني نيست، اين #نتيجه_اخلاق است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1390/11/27
🆔 @a_javadiamoli_esra
#اطلاعیه
🔸 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء: دفتر مرجعیت علمی و دینی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی طی اطلاعیه ای، فردا یکشنبه چهاردهم فروردین را روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کرد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نور جان
🔸 خدا حفظ کند حضرت آقای حسن زاده (حفظه الله) را! این از اشعار ایشان است: «ماه رمضان آمد، #نور_دل_و_جان آمد»... .
👇👇👇👇
💠 نور جان
🔸 خدا حفظ کند حضرت آقای حسن زاده (حفظه الله) را! این از اشعار ایشان است: «ماه رمضان آمد، #نور_دل_و_جان آمد»؛ گفت عزیزم دارد می آید، دوستم دارد می آید! چرا اینها این طور هستند؟ اما بعضی ها وقتی می شنوند که #ماه_مبارک_رمضان دارد می آید، غصه می خورند!
🔸 این دعای اول صحیفه سجادیه را حتماً ببیند که حضرت می گوید آن که شکر نکند، #انسان نیست؛ یعنی فصل اخیر انسان، «ناطقٌ» نیست، «حمیدٌ» است. من می بینم خیلی ها دست پاچه می شوند که #ماه_مبارک_رمضان دارد می آید!
🔸 این آقای حسن زاده چقدر آن شعرش بلند است! مثل اینکه انسان برادری داشت که در زمان جنگ چندین سال اسیر بود، حالا به او بشارت دادند که این دارد می آید، چقدر خوشحال می شود! وقتی #ماه_مبارک_رمضان می آمد این طور خوشحال می شد، گرچه دو ماه #رجب و #شعبان را هم به ماه مبارک #رمضان وصل می کردند و روزه می گرفتند؛ «ماه رمضان آمد، نور دل و جان آمد».
آپارات:
https://aparat.com/v/Myfhr
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار مسئولین کنگره طب نبوی با حضرت استاد
تاریخ: 1396/08/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
اعلام ساعات پاسخگویی به سؤالات دینی و شرعی در ماه مبارک رمضان
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، بخش پاسخگویی دفتر آیتالله العظمی جوادی آملی، ساعات پاسخگویی به سوالات شرعی و دینی را اعلام نمود.
🔸 جهت دریافت پاسخ سؤالات شرعی یا مشاوره دینی مذهبی میتوانید به روش های ذیل اقدام فرمایید
مراجعه حضوری و مکاتبه: قم - خیابان صفائیه ـ کوچه ۱۹ـ پلاک ۷ ؛ دفتر معظم له
تماس تلفنی: (43-42-41) 37841840 -025
ساعات پاسخگویی
▫️ صبح : 9 الی 13
▫️ عصر : 14:30 الی 19
▫️ شب : 1 ساعت بعد از اذان مغرب
سامانه پیام کوتاه: 100007233
🔸 پاسخگویی خواهران:
همچنین بانوان محترم می توانند همه روزه، صبح ها ساعت 11 الی 13 و عصر ساعت 17 الی 19 از طریق شماره تماس 09334889220 سوالات شرعی خود را مطرح و پاسخ خود را دریافت نمایند.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra