دیدار جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه نجف با آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه نجف صبح امروز چهارشنبه 18 خرداد با آیت الله العظمی جوادی آملی، دیدار و گفتگو کردند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
تاریخ: 1401/03/18
🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
دیدار جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه نجف با آیت الله العظمی جوادی آملی 🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسرا
تأکید بر جایگاه مهم مرجعیت / طلاب مامور به تحقیق هستند
🔸 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی صبح امروز در دیدار با جمعی از طلاب و اساتید #حوزه_علمیه_نجف ضمن گرامیداشت #دهه_کرامت اظهار داشتند: قرآن، کریم است و انسان های کریم می توانند به معانی بلند آن دست پیدا کنند. اگر قرآن بر قلب پیامبر صلوات الله علیه نازل شد به این علت بود که او دارای کرامت بود. #کرامت یک مقام مختص انبیا نیست بلکه ما نیز در حد خودمان می توانیم به آن برسیم.
🔸 ایشان مفاهیم قرآن را فراتر از درک بشر دانستند و اذعان کردند: برخی از #معانی_قرآن برای همه قابل فهم است اما برخی از معانی و مفاهیم آن فراتر از درک بشر هستند. حتی همان مفاهیم قابل فهم قرآن را هم اگر می توانیم بفهمیم به این علت است که خدا #ظرفیت آموختنشان را به ما داد.
🔸 معظم له تحقیق را وظیفه طلاب عنوان کردند و اظهار داشتند: ما #مامور_به_تحقیق هستیم. قبل از تحقیق نباید سخنی بگوییم یا مطلبی بنویسیم پس لازم است که فقیه و مجتهد شویم. این چیزی است که اهل بیت از ما می خواهند.
🔸 ایشان افزودند: امروزه شرایط درس خواندن و تحقیق کردن در حوزه قم و نجف فراهم است لذا ما باید مثل شیخ طوسی و آخوند خراسانی شویم. ما باید این را از خدا بخواهیم. دعاهایی مثل شفای مریضان و آمرزش مردگان را همه مردم از خدا طلب می کنند اما ما باید از خدا بخواهیم که به ما #توفیق_عالم_شدن بدهد.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به جایگاه مرجعیت بیان داشتند: #جایگاه_مرجعیت بسیار مهم است. انقلاب ایران به دست یک مرجع انجام شد و مردم جز به فتوای مرجعیت حاضر نیستند از خون خود بگذرند لذا باید اهمیت جایگاه #فقاهت، #مرجعیت و #علما را بدانیم.
🔸 لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار سخنگوی این جمع ضمن ابلاغ سلام امام جمعه نجف حجت الاسلام صدرالدین قبانچی به محضر آیت الله العظمی جوادی آملی بر اشتراکات فرهنگی ملت ایران و عراق تاکید کردند و شهادت #حاج_قاسم_سلیمانی و #ابو_مهدی_المهندس را نشانه #وحدت این دو ملت دانستند.
لینک خبر:
http://news.esra.ir
https://b2n.ir/b63369
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 تبرک جستن حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به پرچم حرم امام رضا (علیه السلام)
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: تبرک جستن حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به پرچم حرم مطهر و منور حضرت امام رضا (سلام الله علیه) در دهه کرامت.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
تاریخ: 1401/03/18
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ضعف انسان
🔹 ذات اقدس الهی فاطر است ﴿بَدِیعُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ﴾ است، نوآور است.
1️⃣ فرمود انسان اصلاً نبود و هیچ چیزی نبود که خدا او را به وجود آورد؛ این مرحله اول.
2️⃣ مرحله دوم آن است كه خدا وقتی كه او را موجود كرد قابل ذكر نبود: ﴿هَلْ أَتَی عَلَی الْإِنسَانِ حِینٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ یكُن شَیئاً مَذْكُوراً﴾؛ این «كان»، «كان»ی ناقصه است و این ﴿شَیئاً مَذْكُوراً﴾ خبر آن است یعنی #اصلا_قابل_ذكر_نبود؛ آن كه ﴿أَلَمْ یكُ نُطْفَةً مِن مَنی یمْنَی﴾ آن دیگر قابل ذكر نیست!
3️⃣ مرحله سوم فرمود وقتی به دنیا آمده #ضعیف است، وقتی به مرحله بلوغ و جوانی رسید قدرتی پیدا می كند، وقتی به میانسالی رسید قدرتش تعدیل می شود و وقتی فرتوتی و كهنسالی به سراغ او آمد دوباره ضعیف می شود كه ﴿مَن نُعَمِّرْهُ نُنَكِّسْهُ فِی الْخَلْقِ﴾؛ هر انسان پیری ضعیف میشود.
نفرمود «من نعمّره ننكّسه فی الأمر»، آن قسمت امرش آن قسمت روحش ممكن است خیلی قوی و قوی تر باشد اما بالأخره خَلق بدنی اش همین طور است.
4️⃣ امر چهارم این است كه خود انسان از صدر تا ساقه و از ساقه تا صدر، موجود ضعیفی است.
این را در سوره مباركه «نساء» بیان فرمود؛ آیه 28 سوره مباركه «نساء» این بود: ﴿یرِیدُ اللّهُ أَن یخَفِّفَ عَنكُمْ وَخُلِقَ الْإِنسَانُ ضَعِیفاً﴾. این كه با اندك آسیبی از پا در میآید با اندك میكروب ناشناخته ای از پا در میآید، این #ضعیف است.
🔹 آن وقت انسانی كه وضعش این است با چه چیزی می تواند #مغرور بشود به چه چیزی می خواهد تكیه كند؟! اگر بخواهد به قدرت روح تكیه كند، #قدرت_روح كه در ایمان و بندگی ذات اقدس الهی است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه روم جلسه 20
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 هر کس به برکت نظام اسلامی یک مقامی پیدا کرد، باید مواظب باشد
🔸 وجود مبارک #امام_رضا_سلام_الله_علیه شاگردان فراوانی داشت، یکی از آنها #ابی_نصر_بزنطی بود که سالیان متمادی نزد حضرت درس میخواند، وجود مبارک حضرت یک روز عصر مَرکب اختصاصی خود را برای او فرستاد و او را به منزل خود دعوت کرد.
▫️ ابی نصر بزنطی خیلی خوشحال شد که #امام_رضا_سلام_الله_علیه مرکوب اختصاصی خود را برای او فرستاده و او را به مهمانی دعوت کرده است، سوار مرکوب اختصاصی امام رضا(سلام الله علیه) شد، به محضر حضرت رفت، شام را محضر حضرت میل کردند.
▫️ حضرت فرمود اگر می خواهی استراحت کنی همین جا استراحت کن. #ابی_نصر_بزنطی گفت چه افتخاری بهتر از این که در منزل حضرت مهمان حضرت باشم، همین که رفت در بستر خواب وارد بشود بخوابد، این خیال او را گرفت که من عجب مقامی دارم! فوراً دید از همان اندرون صدا رسید، برو خدمت مولایت ببین که چه میگوید! ابی نصر بزنطی آمد خدمت #امام_رضا_سلام_الله_علیه، حضرت فرمود خیال کردی به مقامی رسیدی!؟
🔸 فرقی بین آن عصر و این عصر نیست. همه ما نیز #در_معرض_امتحان هستیم، از این حدیث می شود استفاده کرد هر کس به برکت نظام اسلامی یک مقامی پیدا کرد، باید مواظب باشد.
#دهه_کرامت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از کارگزاران نظام با حضرت استاد
تاریخ: 1397/05/01
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 شرط اسلامی شدن دانشگاهها و علوم انسانی چیست؟
🔹 حجتالاسلام حسین شفیعی در پاسخ به خبرنگار ایکنا اظهار داشتند: به نظر #حضرت_آیتالله_جوادی_آملی، اگر قرار باشد دانشگاه اسلامی شود، لازم است متون دانشگاهی و درسی اسلامی شود. به تعبیر ایشان، باید نظام فاعلی و غایی اشیا مورد توجه قرار گیرد و در دانشگاهها از خلقت الهی بحث شود. در شرایط کنونی در دانشگاهها به جای اینکه گفته شود سیر موجودات در خلقت الهی از کجا شروع شده و به کجا میانجامد، گفته میشود که طبیعت چنین کرد و فلان اقتضائات را دارد.
🔹 اگر در دانشگاه از خلقت سخن گفته شود، به خالق توانا و مدبر هم توجه میشود و مسئولیتپذیری انسان هم مطرح میشود، اما اگر از طبیعت سخن به میان بیاید، هیچ مسئولیتی برای انسان ثابت نمیشود، چراکه انسان در برابر طبیعت مسئولیت ندارد، بلکه باید در برابر خدا پاسخگو باشد، چون همین طبیعت را خدای متعال خلق کرده است. اگر قصد افرادی که از طبیعت سخن میگویند خدای علیم و قادر باشد، ایرادی ندارد، اما اگر مقصود غیر از این باشد، به تعبیر #حضرت_آیتالله_جوادی_آملی، چیزی غیر از اوهام و خرافات نیست. اگر در متون درسی به جای استناد به طبیعت، خلقت الهی جایگزین شود، بدین ترتیب قداست علوم دانشگاهی اگر از علوم حوزوی بیشتر نباشد کمتر هم نخواهد بود، چراکه در علوم حوزوی قول خداوند را تفسیر میکنیم و میگوییم که خداوند چنین فرمود و در علوم دانشگاهی هم باید فعل خدا را تفسیر کنیم.
متن کامل مصاحبه:
https://b2n.ir/p72459
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 343
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 آثار قطع رحم
امام رضا (علیه السلام) فرمود: خدا تقوای الهی را با صله رحم همراه ساخت، پس هر كس صله رحم نكند تقوای الهی ندارد[1]، در نتیجه دیگر اعمال نیكش پذیرفته نیست[2] و كار او پیامدهای دنیوی و اخروی سختی خواهد داشت.
پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: قطع رحم مانع دعا و حجاب آن می شود[3]؛ همچنین فرمود: هرگاه قطع رحم همگانی شود دارایی در دست اشرار قرار می گیرد.[4]
از امام باقر (علیه السلام) روایت شده است: چهار چیز دارای كیفر زودرس است... گسستن پیوند با اهل صله رحم.[5]
[1] . (كتاب الخصال، ص156).
[2] . ﴿اِنَّما یتَقَبَّلُ اللهُ مِنَ المُتَّقین﴾ (سورهٴ مائده، آیهٴ 27).
[3] . ... قَطِیعَةُ الرَّحِم تَحْجب الدُعاء (مستدرك الوسائل، ج15، ص185).
[4] . وَ إِذَا قَطَعُوا الأَرْحَامَ جُعِلَتِ الأَمْوَالُ فِى أَیدِی الأَشْرَار (الكافى، ج2، ص374).
[5] . أَرْبَعَةٌ أَسْرَعُ شَیءٍ عُقُوبَةً ... رَجُلٌ یصِلُ قَرَابَتَهُ وَ یقْطَعُونَه (كتاب الخصال، ص230).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 235
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 اکسیر اخلاص
🔸 هر جا کار خیر و حساسی را ذات اقدس الهی بیان کرد فوراً می فرماید: ﴿فَاعْبُدِ اللّهَ﴾، برای اینكه #كمال انسان در #تقرب_به_مبدأ است... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اکسیر اخلاص
🔸 هر جا کار خیر و حساسی را ذات اقدس الهی بیان کرد فوراً می فرماید: ﴿فَاعْبُدِ اللّهَ﴾، برای اینكه #كمال انسان در #تقرب_به_مبدأ است.
🔸 دو طایفه آیات در قرآن كریم است: یكی اینكه كسی كار خوب می كند #عبادت_خالص دارد که این كف عبادت است؛ یك وقت است كه مخلَص است یعنی #گوهر_ذات او خالص است، درباره غیر خدا نمی اندیشد که آن برای اوحدی است كه جزء مخلَصین اند. اینكه ﴿أَخْلَصُوا دینَهُمْ لِلّهِ﴾ این كف عبادت است كه اگر از این پایینتر باشد دیگر مقبول نیست.
می فرماید: ﴿مُخْلِصاً لَهُ الدِّینَ﴾، چرا ﴿مُخْلِصاً لَهُ الدِّینَ﴾؟ برای اینكه ما دینمان خالص است، قدری حق باشد قدری باطل، قدری جهل باشد قدری علم، قدری سفاهت باشد قدری فقهاهت، اینها نیست ﴿أَلا لِلّهِ الدِّینُ الْخالِصُ﴾؛ ما مگر دینی كه فرستادیم ـ معاذ الله ـ كمبود دارد؟ جهل دارد؟ سفاهت دارد؟ اشتباه دارد؟ اینكه نیست، اگر این گونه نیست و این دین، یك دست و خالص است، عبادت شما هم باید یك دست و خالص باشد. حالا شاید بعدها برسید به جایی كه #گوهر_ذات خود را یك دست و خالص كنید كه آن سهم اولیای الهی است.
🔸 فرمود ما هر كاری كردیم تا قرآن را به گوش شما رساندیم، با عزیزترین و #محبوب_ترین_مخلوقاتمان آن را با شما در میان گذاشتیم؛ یا فرشته ها آوردند تا قلب مطهر حضرت كه ﴿نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ اْلأَمینُ ٭ عَلی قَلْبِكَ لِتَكُونَ مِنَ الْمُنْذِرینَ﴾ یا از لبان مطهر عزیزترین افراد جهان یعنی پیامبر اکرم به گوش ما رساند كه فرمود: ﴿لِتُبَینَ لِلنّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیهِمْ﴾ و از آن طرف هم ﴿ما ینْطِقُ عَنِ الْهَوی﴾. اینچنین نیست كه ما حرف بشر را تلقی كرده باشیم یا در حاشیه قرار داشته باشیم، ما هم در همین مسیر وحی و در پایان راه هستیم، ما هم اگر همین را بگیریم، چون راه راست #دین_خالص و دین حق به دست ما رسید می توانیم بالا برویم این راه باز است. فرمود ﴿أَلا لِلّهِ الدِّینُ الْخالِصُ﴾ پس شما هم ﴿مُخْلِصاً لَهُ الدِّینَ﴾ باشید.
آپارات:
https://aparat.com/v/8BqOb
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
سوره مبارکه زمر جلسه 1
🆔 @a_javadiamoli_esra