ابَرشاگرد
◀️ پاسخ یکی دیگر از مخاطبان به پرسش مطرح شده 🗣 "FANiii" : [ایران] هاب و ابر چهارراه بزرگ تمامی راه
🌹 با تشکر از مخاطب محترم
البته صحیح فرمودید. نقطهی اتصال بودن بین شرق و غرب دنیا و هم چنین به تعبیر شما ابرچهارراه بزرگ دنیا بودن، یکی از ویژگی های مهم و بلکه بسیار مهم ایران عزیز محسوب می شود. این ویژگی از دیرباز، مایه و موجب اهمیت یافتن کشورمان در معادلات "جهانی" و به طریق اولی معادلات "منطقه ای" شده است.
اما همانطور که پیشتر نیز در پاسخ به مخاطب گرامی دیگری عرض کردم، حتی با فرض آنکه ایران در مرکز منطقه و نیز آنچنان که شما اشاره کردید در چهارراه دنیا واقع شده باشد، صِرف داشتن این ویژگی آنچنان برای آمریکا طمعبرانگیز نیست که هیچگونه حکومت مستقلی در ایران (حتی اگر آن حکومت سکولار باشد همانند حکومت مصدق) را نتواند تحمل کند و ۴۰ سال تمام، تمام توان خود را صَرف براندازی حکومت ولایت فقیه نماید و خود را برای سرنگونی این حکومت به خاک سیاه فعلی بنشاند.
ویژگی مدنظر، ویژگیِ به مراتب مهم تری است که خصیصه ی ذکر شده از جانب شما به نحوی ذیل آن تعریف و به عنوان یکی از نتایج آن به شمار می رود.
🌙 شبنوشت 🌙
عینکِ برجامی
🔷 به گمانم برای بسیاری از افراد (علی الخصوص دلدادگان به برجام)، پذیرفتن این واقعیت کار دشواری باشد که "تعلیق تحریم فروش نفت خام هیچ ارتباطی به برجام ندارد". بلی؛ صحیح متوجه شدید. واقعیت امر آن است که تعلیق تحریم فروش نفت، از ابتدا نیز اساسا ربطی به محتوای برجام نداشت که اکنون عده ای بازگشت مجدد این تحریم را به خروج آمریکا از برجام مرتبط کنند.
🔴 اما ﺳﺆال : ﭼﺮا اﻓﺰاﯾﺶ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ، ارتباطی ﺑﺎ ﺑﺮﺟﺎم و ﻣﺤﺘﻮای آن ﻧﺪارد؟
🔹 ﭘﺎﺳﺦ : تحریم های مهمی ﮐﻪ در ﭼﻨﺪ ﺳﺎل اﺧﯿﺮ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ ﮐﺸﻮرﻣﺎن را ﻣﻮرد هدف ﻗﺮار داده ﺑﻮد ﻋﺒﺎرت اﻧﺪ از NDAA 2012 و TRA ،ﮐﻪ هر دوی اﯾﻦ ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﺗﺤﺮﯾﻤﯽ دارای ﻋﻠﻞ وﺿﻊ ﭼﻨﺪﮔﺎﻧﻪ هستند. ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺜﺎل، ﻗﺎﻧﻮن TRA به سه ﻋﻠﺖ و اتهام؛
۱- اﺷﺎﻋﻪ ی ﺗﺴﻠﯿﺤﺎت ﮐﺸﺘﺎر ﺟﻤﻌﯽ (هسته ای - ﻣﻮﺷﮑﯽ)
۲- ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﺗﺮورﯾﺴﻢ
۳- ﻧﻘﺾ ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ
وﺿﻊ ﺷﺪه اﻧﺪ.
✅ ﻧﮑﺘﻪ ی مهمی ﮐﻪ در اﯾﻨﺠﺎ وﺟﻮد دارد آن اﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻤﺎم ﻣﻔﺎد ﺗﺤﺮﯾﻤﯽ اﯾﻦ دو ﻗﺎﻧﻮن، ذﯾﻞ همه ی اتهامات وﺿﻊ ﺷﺪه اﻧﺪ؛ ﺑﻪ اﯾﻦ ﻣﻌﻨﺎ ﮐﻪ، تنها زﻣﺎﻧﯽ ﻣﻔﺎد ﺗﺤﺮﯾﻤﯽ این دو قانون ﻗﺎﺑﻞ ﻟﻐﻮ ﯾﺎ ﺗﻌﻠﯿﻖ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ «ﺗﻤﺎﻣﯽ» ﻋﻠﻞ ﺗﺼﻮﯾﺐ آنها رﻓﻊ ﺷﻮد. اﯾﻦ نکته ی مهم در اظهارات آﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ ها (ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﻨﺖﮐﺎﺗﺰﻣﻦ و ﮔﺮی ﺳﯿﻤﻮر) نیز ﺑﻪ وﺿﻮح دﯾﺪه ﻣﯽ ﺷﻮد.
ﺑﻨﺎﺑﺮﯾﻦ، از آﻧﺠﺎﯾﯽ ﮐﻪ طبق اظهارات ﻣﻘﺎﻣﺎت اﯾﺮاﻧﯽ و آﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ، ﻣﺬاﮐﺮات ج.ا.اﯾﺮان با ۱+۵ تنها در ﻣﻮﺿﻮع "هسته ای" (و ﺣﺘﯽ ﻧﻪ اﺷﺎﻋﻪ. «اﺷﺎﻋﻪ» مفهوم ﮔﺴﺘﺮده ای اﺳﺖ ﮐﻪ ﺳﻼح های «هسته ای» تنها ﯾﮑﯽ از ﻣﺼﺎدﯾﻖ آن ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﺳﻼح های «ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ» و «ﺑﯿﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ» و «ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ی ﻣﻮﺷﮑﯽ» از ﻣﻮارد دﯾﮕﺮی هستند ﮐﻪ ذﯾﻞ ﻋﻨﻮان «اﺷﺎﻋﻪ» ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ) ﺑﻮده و در آن ﺻﺮﻓﺎ تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای (nuclear-related sanctions) ﻣﻮرد ﺑﺤﺚ واﻗﻊ ﺷﺪه اﺳﺖ، ﭘﺲ ﻋﻠﯽ اﻟﻘﺎﻋﺪه ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻣﺤﺪودﯾﺖ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ ﻧﻤﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﻟﻐﻮ و ﯾﺎ ﺣﺘﯽ ﺗﻌﻠﯿﻖ ﺷﻮد، زیرا ﺳﺎﯾﺮ ﻋﻠﻞ ﮐﻤﺎﮐﺎن ﺳﺮ ﺟﺎی ﺧﻮد ﺑﺎﻗﯽ اﺳﺖ.
از همین ﻧﮑﺘﻪ ﻣﯽ ﺗﻮان ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ، ﺑﻨﺪی ﮐﻪ در ﺑﺮﺟﺎم ﺑﻪ ﺗﻌﻠﯿﻖ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ اﯾﺮان اﺷﺎره ﻣﯽ ﮐﻨﺪ، ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺻﺮﻓﺎ "ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﻧﺨﻮد ﺳﯿﺎه ﻓﺮﺳﺘﺎدن" اﯾﺮان اﺳﺖ. ﻋﺠﯿﺐ ﺗﺮ آﻧﮑﻪ، در ﺗﻤﺎم ﻣﺘﻮن ﺗﺤﺮﯾﻤﯽ اﻋﻢ از تحریم های آﻣﺮﯾﮑﺎ، اروﭘﺎ و ﺷﻮرای اﻣﻨﯿﺖ، هیچ ﺗﺤﺮﯾﻤﯽ ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان «ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ هسته ای» وﺟﻮد ﻧﺪارد و اﯾﻦ ﻋﺒﺎرت، ﯾﮏ ﻋﺒﺎرت ﻧﺎﻣﺄﻧﻮس و ﮐﺎﻣﻼ ﻏﯿﺮﺣﻘﻮﻗﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﺪم ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ همین ﻧﮑﺘﻪ ی ﮐﻠﯿﺪی، ﺑﯽ راهه ﺑﻮدن ﻣﺴﯿﺮ آﻏﺎز ﺷﺪه از ﺗﻮاﻓﻖ ژﻧﻮ ﺗﺎ ﺑﺮﺟﺎم را ﺑﻪ روﺷﻨﯽ ﻋﯿﺎن ﻣﯽ ﺳﺎﺧﺖ.
🔴 یک ﺳﺆال مهم دیگر : ﺣﺎل ﮐﻪ اﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪ اﺳﺖ، ﭘﺲ ﻋﻠﺖ اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﯿﺰان ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ ﮐﺸﻮر ﭘﺲ از اﻧﻌﻘﺎد ﺑﺮﺟﺎم ﭼﯿﺴﺖ؟
🔹 ﭘﺎﺳﺦ : اداره ی اطلاعات اﻧﺮژی آﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﻪ دوﻟﺖ اﯾﻦ ﮐﺸﻮر اﻋﻼم ﮐﺮده اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ اﯾﺮان "اﺟﺎزه" دهید ﻣﯿﺰان ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ ﺧﻮد را اﻓﺰاﯾﺶ دهد ﺗﺎ ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ ﺑﺎزار را ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﻨﯿﻢ. ﻻزم ﺑﻪ ذﮐﺮ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻣﺤﺪودﯾﺖ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ اﯾﺮان، فشارهای ﻗﺎﺑﻞ توجهی را ﺑﻪ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﺘﺤﺪﯾﻦ آﻣﺮﯾﮑﺎ وارد ﻧﻤﻮد ﮐﻪ در ﺷﺮاﯾﻂ ﻓﻌﻠﯽ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ از زﯾﺮ ﺑﺎر آن فشارها ﺧﺎرج ﺷﻮﻧﺪ. اﯾﻦ در حالی است که کشورمان از قِبَل اﻓﺰاﯾﺶ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ خام عایدی ﺟﺪﯾﺪی ﺑﻪ دﺳﺖ ﻧﻤﯽ آورد؛ ﭼﻮن ﮐﻤﺎ ﻓﯽ اﻟﺴﺎﺑﻖ تحریم چرخه ی دﻻر (U Turn) کماکان ﺑﻪ ﻗﻮت ﺧﻮد ﺑﺎﻗﯽ اﺳﺖ و ﻧﺤﻮه ی اﺳﺘﻔﺎده ی ﻣﺎ از ﻋﻮاﯾﺪ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ همانند دوران ﭘﯿﺶ از ﺑﺮﺟﺎم ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
😡 ﯾﻌﻨﯽ آﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ ها ﭘﺲ از ﺑﺮﺟﺎم ﺑﻪ اﯾﺮان اﺟﺎزه ی اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﯿﺶ ﺗﺮ ﻓﺮوش ﻧﻔﺖ را دادﻧﺪ ﺗﺎ ﻣﺮدم اﯾﺮان "ﺗﺼﻮر" ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ اﯾﻦ اﻓﺰاﯾﺶ از ﺛﻤﺮات ﺑﺮﺟﺎم و دﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ ﻏﺮﺑﮕﺮاﯾﺎن اﺳﺖ، در حالی که واقعیت ۱۸۰ درﺟﻪ ﺑﺎ آن ﭼﯿﺰی ﮐﻪ ﻣﺪاﻓﻌﯿﻦ ﺑﺮﺟﺎم مطرح ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﻣﺘﻔﺎوت اﺳﺖ. واﻗﻌﯿﺖ آن اﺳﺖ ﮐﻪ آﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ ها ﺑﺎ اﯾﻦ اﻗﺪام ﺧﻮد هم ﺑﻪ دﻧﺒﺎل آن بودند که ﺟﺎﯾﮕﺎه ﻏﺮﺑﮕﺮاﯾﺎن را در داﺧﻞ اﯾﺮان تقویت نمایند و هم ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﯿﺶ از ﭘﯿﺶ ﻓﺮوش نفت خام و ﺑﻪ ﺗﺒﻊ آن کاهش ﻗﯿﻤﺖ، ﺑﻪ ﻣﺘﺤﺪﯾﻦ ﺧﻮد ﯾﺎری رسانند ﺗﺎ ﻧﻔﺖ را ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ ﮐﻢ ﺗﺮی وارد ﮐﻨﻨﺪ، و از طرفی دیگر با عدم رفع تحریم های بانکی و ناگزیر بودن ایران به تهاتر کالایی، کشورمان را به یک واردکننده ی حرفه ای و محل مصرف کالاهای غربی تبدیل کنند.
💥 اﯾﻦ اﺳﺖ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺑﺮﺟﺎم ...
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
♦️ یأس و ناامیدی زمانی قابلیت ایجاد شدن دارد که منتخب و معتمد مردم با صدای بلند آن هم در مقابل دیدگان این همه دشمن و بدخواه فریاد بکشد که مردم ایران حتی در تأمین آب خوردن خود نیز ناتوان و عاجزند.
@abarshagerd ✍️
📚 پیشنهادی برای مطالعه
اکنون که مدتهای مدید است برجام عملا از میان ما رفته است، مطالعهی این کتاب را مجددا و مؤکدا آنهم با مدّ و تشدید توصیه میکنم.
@abarshagerd ✍
ابَرشاگرد
🔈 حضور دکتر فؤاد ایزدی و دکتر داریوش سجادی در برنامهی روز گذشتهی "سلام صبح بخیر" شبکهی سه سیما
🔶 موضوع: بررسی اقدام متقابل اخیر ایران و میزان اعتبار سایهی جنگ
مدت: ۱۸ دقیقه
کیفیت: بسیار خوب
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
♻️ کار ابرقدرت دنیا! به جایی رسیده که حالا این اوست که مراقب کنش های ماست و رفتارش را با رفتار ما تنظیم می کند!
باش تا صبح دولتت بدمد
این هنوز از نتایج سحر است
#افول_آمریکا
@abarshagerd ✍️
هدایت شده از ابَرشاگرد
🌙 سحرنوشت 🌙
🔴 چه کسی شایستگی امامت بر جامعه را داراست؟
🔵 پاسخ: آن کس که حاصل جمع جبری "عقلش" (یعنی سرمایهاش) و "تعقلش" (یعنی بهکارگیری سرمایهاش) از بقیه بیشتر باشد.
🗣 استاد "الف الف میم"
@abarshagerd ✍
☀️ ظهرنوشت ☀️
🌗 از نظر لیبرالهای بیوطنِ داخلی، مفهوم «مقاومت» تا آنجایی خوب است و مطلوبیت دارد که در برابر مستکبران و جهانخواران عالم نباشد، اما در صورتی که این مفهوم در برابر حاکمیت و ساختارهای قانونیِ نظام اسلامی بخواهد بهکارگیری شود، تا آخرین قطرهی خون هم باید ایستاد، هزینه داد و مایه گذاشت؛ البته نه از جیب و جان خود بلکه از هواداران و حامیان!
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
🗣 حدود ۴۰ سال است که همواره غربگرایان در مقام تخفیف انقلاب و نظام اسلامی زبان به طعنه گشوده و سخن میرانند که:
ایران میتواند با آمریکا و غرب وارد تعاملی عادلانه و سازنده شود، اما شما انقلابیون همواره در این مسیر مانعتراشی میکنید و منافع ملت را در نظر نمیگیرید و فدای آرمانهای خودتان میکنید!
🤔 حال به راستی مانعتراشان واقعی در این مسیر «انقلابیون» هستند یا «غربگرایان»؟ (بخوانید.)
🔺 سؤال: آمریکا تحت چه شرایطی حاضر است با کشور شما وارد تعامل سازنده و واقعی شود؟ به معنای روشنتر، آمریکا چه زمانی مجبور میشود که به شما امتیاز واقعی دهد؟
🔷 پاسخ: فقط زمانی که شما قوی باشید یا احساس کند که شما قوی هستید. اگر کشور شما قوی نباشد و یا آمریکا احساس کند که شما آنچنان قوی نیستید، مطمئن باشید که هیچگاه وارد تعامل واقعی با شما نخواهد شد.
اصلا چرا باید بشود؟ وقتی او میبیند که شما ضعیف هستید و نمیتوانید جلو فشارهای او استقامت کنید، بنابرین نتیجه میگیرد که میتواند هر طور و هر میزان که خواست از شما بهرهکشی کند و امتیاز بگیرد. اگر هم بخواهید در مقابل او بایستید و به او امتیاز ندهید، از آنجایی که ضعیف هستید، پس بلافاصله او به فکر براندازی شما میافتد و موفق هم میشود.
اما اگر قوی باشید و یا تصور قوی بودن شما در ذهن او جای بگیرد، آنگاه تازه میتوانید از او امتیاز بگیرید.
💥 وقتی آمریکا به این نتیجه برسد که شما قوی هستید، به طوری که با فشار، حملهی نظامی و امثال آن هم نمیتواند شما را براندازد، لذا مجبور و ناچار میشود وارد تعامل واقعی با شما شود تا از آن طریق سعی کند که بتواند دستکم جلوی سرعت رشد قدرت شما را بگیرد.
◀️ مثال ۱: آمریکا از دهه ی ۱۹۴۰ تا دهه ی ۱۹۷۰، یعنی به مدت سی سال، از هیچ تلاشی برای براندازی حکومت چین فروگذار نکرد، اما پس از گذشت ۳۰ سال وقتی فهمید که دیگر قادر به نابودی چین نیست، ناگزیر شد که به تعامل واقعی و سازنده تن دهد تا حداقل سرعت رشد چین کاهش یابد.
◀️ مثال ۲: گرچه گفتگوهای هستهای میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ از سال ۸۶ آغاز شده بود، اما آمریکا با این استدلال که تا ایران به مُفاد قطعنامهی شورای امنیت عمل نکند در گفتگوها حاضر نخواهد شد، هیچگاه حاضر به شرکت در مذاکرات نشد. اما با ادامهی روند بیتوجهی ایران به قطعنامههای غیرقانونی شورای امنیت و پافشاری بر حقوق مسلم هستهای خود، دیری نپایید که آمریکا به وضوح از موضع خود عدول و عقبنشینی کرد به گونه ای که در ژنو ۱ (تیر ۸۷) در سطح معاون وزارت خارجه (ویلیام برنز) حاضر به شرکت در گفتگوها شد و آماده برای امتیاز دادن!
روند عقبنشینیهای غرب در سالهای بعد نیز ادامه یافت که در نقطهی اوج آن میتوان به اذعان و اعتراف رسمی اوباما طی گفتگوهای استانبول ۱ (فروردین ۹۰) به حقوق هستهای ایران ذیل NPT اشاره کرد؛ همان حقوقی که اینبار رسما در برجام پایمال شد (بخش دیباچه، بند ۲).
🔴 با این مبنا و تفاصیل، امروز چه کسانی در داخل کشور مانع اصلی ایجاد تعامل سازنده با آمریکا هستند؟
🔵 پاسخ: دقیقا همان کسانی که مکررا طعنه میزنند که "ما بدبختیم/ ضعیفیم/ ما حتی آب خوردنمان را هم باید آمریکا تأمین کند/ ما ناچاریم با آمریکا مذاکره کنیم و جلوی او کوتاه بیاییم".
اراجیف مذکور، این ذهنیت را در آمریکا ایجاد میکند که ایران آنچنان هم قوی نیست؛ پس نیازی نیست به او امتیاز دهیم، بلکه میتوانیم او را براندازیم و حکومتی وابسته را به جای او بگماریم که هر چه خواستیم به ما امتیاز دهد.
🎯 نتیجه: موانع داخلی برقراری تعامل با آمریکا دقیقا همان کسانی هستند که مدام به آمریکا پیام میدهند که ایران ضعیف است؛ نه انقلابیون که به دنبال قوی شدن هر چه بیشتر نظام و کشورند که نشانههای آن به روشنی در مقابل دیدگان ما نمایان است. قطع وابستگی در بسیاری از محصولات مورد نیاز مردم، رشد عظیم علمی، افزایش خیره کنندهی توان نظامی و امنیت، ایجاد عمق استراتژیک برای کشور ...، همه و همه در جهت افزایش قدرت و قوت میباشد که به دست توانای انقلابیون حاصل شده است.
🔰 (با الهام از یکی از فرمایشات استاد دکتر فؤاد ایزدی)
@abarshagerd ✍️
May 11
هدایت شده از ابَرشاگرد
♻️ طرح پرسش (به همراه اهداء جایزه)
سلام بر دوستان و همراهان گرامی
شب شما بخیر
خداقوت عرض میکنم.
💥 به تمامی عزیزانی که بتوانند پاسخ صحیح پرسش زیر را ارائه کنند، هدیهای به رسم تقدیر تقدیم خواهم کرد.
🌹 جایزه:
یک جلد کتاب «نیمه پنهان آمریکا»؛ تألیف استاد شهریار زرشناس
🤔 اما پرسش موردنظر:
کشور عزیزمان ایران، کدام ویژگیِ «جغرافیایی» را داراست که هیچ کشور دیگری در دنیا از آن برخوردار نیست و از این حیث منحصر به فرد محسوب میشود؟
(نمیخواهم بگویم که اصلیترین علت دعوای غرب با ما به علت این ویژگی است، اما به جرأت یکی از اصلیترینِ آنها این خصیصه میباشد)
🔰 پاسخها را از طریق "ارتباط با بنده" ارسال فرمایید. (پاسخها در کنال منتشر خواهد شد)
@abarshagerd ✍
🌙 شبنوشت 🌙
🖍 چند وقت پیش دیدم دوستم روی تخته نوشته بود :
«مهدکودکها»؛ "یتیمخانه"های ما هستند.
🤔 با خودم فکر کردم. دیدم بندهی خدا آنچنان بیراه هم نمیگوید.
🔺 «یتیم» کیست؟
یتیم به معنای - نعوذ بالله - «بیپدر» نیست؛ بلکه یتیم کسی است که پدر دارد و پدر او زمانی "زنده" بوده است، ولی اکنون در قید حیات دنیوی نیست.
🔺 خب؛ این موضوع به مهدکودک چه ارتباطی پیدا می کند؟
«مهدکودک» جایی است که "عقل" بچه در آن سرکوب شده و جایگاه امامت او مورد غصب قرار میگیرد؛ یعنی در ابتدا عقل بچه بر وی امامت میکند، لیکن پس از ورود به سقیفهای به نام «مهدکودک»، از امامت کنارش میزنند (تفصیل این مطلب طلب شما).
🔺 خب؛ کنار گذاردن "عقل" از جایگاه امامت بر بچه، چه ارتباطی با "یتیم شدن" دارد؟
✅ نبی اکرم (ص) فرمود: "أنا و علیّ، أبَوا هذه الأمّة". من و علی، "پدران" این امّتیم.
«امام»، در واقع عقل و پدر امّت محسوب میشود.
💥 وقتی عقل بچه از جایگاه امامت کنار رفت، آنگاه میتوان گفت که بچه "یتیم" شده است.
#یتیم_خانه_ایران
#مهد_کودک
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
این قِسم «داماد»ها نصیب هیچ کس مباد!
🌗 اصرار برخی بر ادامهی تعامل با غرب علیرغم مشاهدهی بدعهدی های فراوان آنان، مرا به یاد حکایت آن آقایی می اندازد که به خواستگاری رفته بود.
وقتی از خواستگاری می برگشت از او پرسیدند: نتیجهی خواستگاری چه شد؟
آن شخص با اعتماد به نفس خاصی پاسخ داد: خدا رو شکر کارها تاکنون خوب پیش رفته؛ ۵۰ درصد قضیه فعلا حل شده است.
گفتند: چطور؟
جواب داد: آخه من راضیام ولی طرف مقابل هنوز راضی نیست!😊
💥 بلی، این همان ریشهی مشکلات دولت از روز نخست بود؛ یعنی دولتمردان از تعامل با غرب شدیدا ذوق زده شده بودند اما ظاهرا متوجه نبودند که غرب به دنبال تعامل با ما نیست، چون تعریف غرب از «تعامل» بسیار متفاوت با تعریف ماست.
«تعامل یکطرفه» نیز در نهایت به "التماس" منتهی خواهد شد و منافعی را عاید کشور نخواهد کرد.
#دیپلماسی_التماسی
@abarshagerd ✍️
🌙 سحرنوشت 🌙
همین؟!
آخه زحمت شد که!
ما که راضی نبودیم!
خیلی خسته نباشین واقعا!
یاد خیلی از این هنرپیشههای خودمون افتادم که مدام برای جهانیان آروزی صلح میکنن؛ اما دریغ از یه کلام علیه برهمزنندگان صلح و یه ارزن هزینه در این راه! غافل از اینکه برای برقراری صلح، ابتدا باید برهمزنندگان صلح نابود شن.
اما شما سردمداران ژاپنی!
آره! خطابم به شماهاس.
چرا یه کلام علیه آمریکاییهایی که روز روشن امنیت و استقلالتون رو به گروگان گرفتن به زبون نمیارید؟
چرا یه کلام علیه اون کسایی که فقط در عرض چند ثانیه ۲۲۰ هزار نفر از مردم کشورتون رو در هیروشیما و ۳ روز بعدش در ناکازاکی کشتن، حرفی نمیزنید؟
😡 وای بر شما و امثال شما!
🌸 از خداوند به خاطر داشتن استقلال و عزتی که به برکت اسلام نصیبمون شده تشکر کنیم، وگرنه این گوهر گرانبها رو از ما خواهد گرفت.
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
تاجزاده امروز عصر طی مناظره ای گفته که ( fna.ir/d9mlcw ) :
😳 «آنقدر برجام دقیق تهیه شده است که دپارتمان دولت ترامپ نتوانست در قالب برجام ما را تحریم کند و مجبور شد از آن خارج شود»!!
🌹 پیشاپیش از اینکه وقت مخاطبان محترم را با پاسخگویی به این مهملات تلف می کنم صمیمانه پوزش می طلبم. اما چاره چیست.
✅ یک. آمریکا از برجام خارج شد، نه به علت ساختار دقیق و استحکام آن (که اگر دقیق و مستحکم بود هزینه ای ولو اندک را بر آمریکا تحمیل می کرد)، بلکه به علت یقینی که بر ماندن دولت فعلی در برجام داشت.
آمریکا وقتی به عینه دید که با نقض عهدهای مکرر خود و تهی کردن برجام از هرگونه خاصیت برای ایران، از یک طرف هیچ واکنش متقابلی از جانب دولت دریافت نمی کند و از دیگر سو نمی تواند نظام اسلامی را وادار به عقب نشینی و تسلیم در سایر حوزه ها (نظیر امنیتی، منطقه ای و ...) کند، لذا تصمیم به خروج از برجام گرفت تا این بار با وارد ساختن فشار روانیِ ناشی از خروج از این توافق، ایران را مجبور به عقب نشینی و امتیاز دادن کند.
✅ دو. مگر نه آنکه قوانین ویزا، آیسا، کاتسا و چندین و چند تحریم دیگر در زمان حضور آمریکا در برجام اتفاق افتاد؟ خب بفرمایید که طبق این ساختار و متن دقیق! برجام، ما چه اقدام متقابلی را می توانستیم انجام دهیم که هم طرف مقابل را وادار به انجام تعهداتش کنیم و هم ناقض برجام معرفی نشویم؟
⚠️ پاسخ: نه تقریبا، که تحقیقا «هیچ». البته اگر شما و هم قطاران تان متن برجام را حتی یک بار مطالعه کرده باشید!
در اثبات این مدعا همین قدر کافی است که دولت برای پیگیری شکایت از آمریکا، به جای کمیسیون مشترک تعبیه شده در برجام، به دادگاه لاهه مراجعه کرد که آرا و قضاوت های آن نیز در این زمینه هیچ گونه الزام حقوقی ندارد!
✅ سه. اما جهت استحضار مخاطبان گرامی
◀️ متن برجام به قدری تشکیکی و تفسیرپذیر نگاشته شده که راه را برای بازگرداندن تحریم های متوقف شده یا تعلیق شده به بهانه های دیگر (نظیر موشکی - تروریسم - حقوق بشر) باز نگه داشته است، آن هم بدون آنکه نقض عهدی متوجه آمریکا باشد! عجیب تر و تأسف بارتر آنکه، طبق برجام، آمریکا می توانست همین تحریم های هسته ای متوقف شده را نیز دوباره علیه ج.ا.ایران بازگرداند بدون اینکه نقض برجام صورت گرفته باشد!!
◀️ در برجام هیچ گونه مرجعی برای ارزیابی و اعلام اینکه آمریکا به تعهداتش عمل کرده یا خیر پیش بینی نشده! ولی برای ارزیابی تعهدات ایران ساختار "آژانس" و دست کم دو ناظر گردن کلفت دیگر (شش کشور و شورای امنیت) پیش بینی شده است. در این حال، اگر هم ایران در موضوعی علیه آمریکا (اعم از قبول نداشتن تفسیرهای یک جانبه آمریکا از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ یا اعمال تحریم های جدید و غیره) شکایت کند، موضوع مذکور به کمیسیون مشترک برجام رفته و در آنجا - با کمال تأسف - خودِ متهم (آمریکا) به عنوان قاضی پرونده عمل می کند و طبق بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام و بندهای ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ تمامی تحریم ها به حالت قبل خود بازمی گردد و این در حالی است که ایران کماکان باید به تعهدات خود عمل کند (دقت شود) یعنی حتی اگر ایران شاکی باشد، به جای آمریکا، ایران مجازات می شود!!!
😄 این همان ساختار دقیق برجام است که فرمودند!
@abarshagerd ✍️
ابَرشاگرد
♻️ طرح پرسش (به همراه اهداء جایزه) سلام بر دوستان و همراهان گرامی شب شما بخیر خداقوت عرض میکنم. 💥
💥 و اما پاسخ 💥
✅ کشور عزیزمان ایران، «تنها کشوری است در دنیا که از یک سو با ذخایر عظیم نفت و گاز خلیج فارس و از سوی دیگر با ذخایر عظیم نفت و گاز آسیای میانه همسایه است». ایران از این حیث منحصر به فرد و بینظیر محسوب میشود و اگر کشور خود را مرکز و گل دنیا بدانیم، به هیچ روی از روی توهم نیست.
تمامی ویژگیهای مهمی که مخاطبان محترم بدان ها اشاره فرمودند، همه و همه یا منحصر در ایران نیست، یا ذیل این ویژگی جای خواهند گرفت و یا در سایه ی اهمیت این ویژگی رنگ خواهند باخت.
بسیاری از ممالک دنیا آرزومندند که صرفا با یکی از این ذخایر همجوار باشند هر چند به میزان اندک، اما خداوند کشور ما را در منطقهای قرار داده است که همزمان با هر دوی آنها، آنهم به میزان فراوان همسایگی داریم.
مؤلفههای ژئوپلیتیک ایران، او را به مهمترین کشور دنیا مبدل کرده است. کشور ما دارای منابع و ویژگیهایی است که با برخورداری از آنها بسیار برای او سخت و مشکل است که به قدرتی جهانی و منطقهای تبدیل نشود. بنابرین، «قوی شدن ایران» طبیعی ترین نتیجه ی ممکن است. ویژگی مذکور یکی اصلیترین علل خصومتهای غرب علیه ماست.
تازه میفهمیم که علت تلاش و اصرار غربیها بر نبود حکومتی مستقل و مردمی در ایران و بر سر کار آمدن نظام پادشاهی در این کشور به چه خاطر و دلیل است.
شکر کنیم خدایمان را.
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
ماجرای اینستکس و SPV و پیش بینی جالب و دقیق دکتر ظهره وند
🔷 لابد از چند و چونِ سازوکار اینستکس (و با اندکی تفاوت SPV) کمابیش مطلع هستید. در این خصوص، شاید بهترین تعریف و توضیح اجمالی را دکتر جبرائیلی ارائه کرده باشند. طبق سازوکار طراحی شده موسوم به SPV؛
«ایران خواهد توانست اقلام غیرتحریمی (غذا و دارو) را از شرکتهای اروپایی خریداری نماید، اما چون در اروپا پولی ندارد و اروپاییها نفت ایران را نمیخرند، برای استفاده از SPV باید پول نفت از خریداران آسیایی به این کانال مالی منتقل شود تا خرید اقلام غیرتحریمی از اروپا ممکن باشد».
عنایت فرمودید؟
😁 سازوکاری که اروپایی ها تحت عناوین اینستکس و SPV برای ما طراحی و آماده کرده اند، دقیقا همان ماجرای رژیم "نفت در برابر غذا" است که آمریکا بر عراق تحمیل نمود و امروز دولت فعلی علاقه مند به دنبال اجرایی شدن آن است! (گمان می کنم به هیچ توضیح بیشتری نیاز نباشد)
اما در این میان، شاید گفتن یک موضوع خالی از لطف نباشد.
💥 ماه ها پیش از خروج آمریکا از برجام (یعنی همان زمانی که حتی کسی به آن صورت فکر خروج آمریکا از برجام در مخیله اش نیز نمی گنجید)، طی گفتگویی با دکتر ظهره وند (عضو گروه مذاکره کننده دکتر جلیلی)، به بررسی رژیم نفت در برابر غذا پرداختم. ایشان در میانه ی این پرسش و پاسخ، در جمله ای کوتاه تلویحا وضع امروز و علاقه ی دولت به پذیرفتن رژیم مذکور را پیش بینی نمودند که راستش باور و قبول این نکته در آن ساعت برای بنده واقعا کار آسانی نبود.
پُرحرفی کافی است. اجازه فرمایید متن پرسش و پاسخ یادشده با جناب ظهره وند را عینا تقدیم کنم.
پرسش :
🔴 به نظر شما آیا برای ایالات متحده این امکان وجود دارد که رژیم "نفت در برابر غذا" را همانند عراق بر کشور ما نیز اعمال کند؟ برخی از اعضای دولت یازدهم ادعا کردند که اگر برجام نبود آمریکا به دنبال رژیم نفت در برابر غذا برای مقابله با ایران بود.
پاسخ دکتر ظهره وند:
🔵 خیر! البته اگر این دولت بتواند این کار را خواهد کرد!
در موضوع عراق، جامعه جهانی پشت این طرح بود و عراق در داخل هم مشکل داشت، و از نظر جغرافیایی در محاصره بود در حالی که ایران مسئله اش ماهیتا با عراق فرق می کند! ضمن انکه فرض کنیم کلا نفت ایران را نخرند ... آیا شدت وابستگی ما آنقدر است که مجبور به چنین کاری خواهیم شد؟ مشکل ما خام فروشی در برابر قاچاق است. اگر نفت نمی فروختیم و بر ظرفیت های داخلی تکیه می کردیم قطعا موضوع بهره وری در کشور امروز متفاوت می شد ... .
@abarshagerd ✍️