🌙 شبنوشت 🌙
سه کادر سه نکته
♦️ اظهارات شب گذشتهی آقای رئیس جمهور در جمع اهالی فرهنگ و هنر همانند قریب به اتفاق سخنرانیهای ایشان، حاوی نکاتی بود که علیالقاعده نباید انتظار داشت به راحتی از کنار آنها عبور شود. سه نمونه و بُرش از موارد یادشده را به صورت کوتاه مورد تدقیق و بررسی قرار میدهیم:
🔲 کادر نخست و نکتهی نخست:
شاید دانستن این نکتهی مهم برای شما جالب و بلکه عجیب باشد که اساسا هیچ تحریمی تحت عنوان تحریم «هستهای» علیه ما وجود نداشته و ندارد؛ بدین معنا که در هیچ سند حقوقی و قانون تحریمی (اعم از قطعنامههای شورای امنیت، تحریمهای آمریکا، تحریمهای اتحادیهی اروپا و تحریمهای ملی) ترکیب nuclear-related sanctions یافت نمیشود و در واقع ترکیب مذکور از اساس غیرحقوقی و غیرمأنوس به شمار میرود؛ زیرا تحریمهای این بخش ذیل عنوان تحریم «اشاعهای» (proliferation) گنجانده و علیه ملت ایران وضع و اعمال شدهاند. توضیح آنکه: «اﺷﺎﻋﻪ» مفهوم ﮔﺴﺘﺮده ای اﺳﺖ ﮐﻪ ﺳﻼحهای «هستهای» تنها ﯾﮑﯽ از ﻣﺼﺎدﯾﻖ آن میباشد. ﺳﻼحهای «ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ»، «ﺑﯿﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ» و «ﺑﺮﻧﺎﻣﻪی ﻣﻮﺷﮑﯽ» سه زیرمجموعهی دﯾﮕﺮی هستند ﮐﻪ ذﯾﻞ ﻋﻨﻮان «اﺷﺎﻋﻪ» ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ. بنابرین، «هستهای» را نمیتوان معادل و مساوی با «اشاعه» در نظر گرفت و لحاظ کرد.
😔 یعنی در یک جمله میتوان گفت که غربیها از همان ابتدای مذاکرات با زیرکی تمام، گروه مذاکرهی کنندهی ما را سرِکار گذاشته و به دنبال نخود سیاه فرستاده بودند! (تفصیل این مطلب طلب شما)
🔲 کادر دوم و نکتهی دوم:
براساس متن توافق ژنو (آذر ۹۲) ساختار تحریمهای بانکی و مالی همچنان مستحکم سرجای خود دست نخورده باقی ماندند و حتی یک بانک یا شرکت یا نهاد یا شخص نیز از فهرست تحریمهای آمریکا (SDN) و اتحادیه اروپا خارج نشدند. براستی چگونه ممکن است کاهش نرخ ارز نتیجه این چنین توافقی باشد؟ اظهارات مسئولین دولتی از جمله وزیر نفت و وزیر وقت صنعت (آقای نعمت زاده) در همان اوان و مقطع نیز بر این واقعیت صحه میگذارد که هیچگونه نقل و انتقال دلاری از طریق سیستم بانکی صورت نگرفته است و کماکان روش چمدانی یکی از روشهای نقل و انتقال ارزی ما بوده است.
🗝 اگر از این موارد نیز بگذریم، سخنان آقای رئیس جمهور در نشست هماندیشی مدیران ارشد دولت که در تاریخ ۱ اردیبهشت ۹۷ در سالن اجلاس سران برگزار شد، بهترین مؤید بر این مدعا میباشد. ایشان صریحا اعلام کردند:
«نمیخواهم به صراحت نکاتی را بگویم، ممکن است برای بعضیها خوشایند نباشد. من از سیستم ارز در گذشته چهار سال ناراضی بودم از سیستم فعلی هم خیلی خشنود نیستم. ما باید به سیستم سوم برسیم. چهار سال گذشته میرفتیم با گرفتاری فراوان اسکناس تهیه میکردیم در هواپیما میگذاشتیم، بیمه میکردیم در فرودگاه با ماشین مسلح ارز را در بانک مرکزی میآوردیم». ایشان ادامه می دهند: «صبح چند گونی دلار را به صرافیها میدادیم، صرافیها هم خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند. چطور تقسیم میکردند و به کی میدادند جنسهایی هست در میوه فروشی وقتی پرتقال میآید میوههای خوب را زیر میگذارد و میگوید قبلا فروختم، پرتقال خوب زیر میماند برای از ما بهتران».
🔲 کادر سوم و نکتهی سوم:
اگر قدرت و هنر دیپلماسی دولت محترم را در رفع سایه جنگ! به واسطهی برجام بپذیریم، براستی چرا دولتمردان این قدرت و هنر را در زمینهی دیپلماسی انرژی به کار نگرفتند تا از سقوط قیمت نفت به مرز حدود ۳۰ دلار به ازای هر بشکه جلوگیری کنند تا اکنون بر سر آن شیون و زاری نکنند؟
@abarshagerd ✍️
🌙 سحرنوشت 🌙
📝 اخیرا آقای علی مطهری نائب رئیس مجلس نگاشته اند:
منتقدان برجام نگذاشتند اقتصاد ایران شکوفا شود!
🗣 پیشتر نیز جناب ایشان فرموده بودند:
مسئول وضعیت جاری کشور آنهایی هستند که با هوا کردن موشک تلاش کردند برجام اجرا نشود که البته به هدفشان هم رسیدند! (به نقل از "فرارو")
💥 ملاحظه
براستی اگر قدرت و توان منتقدان برجام آنچنان فراوان است که می توانند یک فتح الفتوح تاریخی، عظیم و مستحکم! را آن هم جلو چشمان دست اندرکاران و حامیان قدرتمند این توافق و مردم از پای درآورند، پس قاعدتا باید می توانستند که از اساس مانع از حصول توافق ژنو و برجام و نیز انجام مذاکرات می شدند! یا شاید هم برجام آنقدرها مستحکم نبوده است! کدام؟!
براستی چگونه ممکن است که دولت توانسته باشد در مذاکرات هسته ای، قدرت های بزرگ را - همچنان که با مدّ و تشدید فراوان مدعی آن هستند - به تسلیم و خضوع وادار کند، اما از عهده ی منتقدان کم سوادی که جز زبان و قلم ابزار دیگری در اختیار نداشته و با این حال بارها و بارها مورد عنایت و تلطف شدید، مدید و حدید دولت قرار گرفته اند برنیاید؟! 😄
ریشه ی ماجرا در جای دیگری است.
🔷 قبلا نیز عرض کرده بودیم که ریشه ها و عوامل سیاه بختی برجام دست کم سه مورد می باشد که عبارت اند از:
۱- متن پراشکال و عجیب و غریب برجام
۲- بدعهدی های طرف های غربی و در رأس آن ها آمریکا
۳- انفعال و بی عملی دولت و مجلس در برابر بدعهدی ها
آینه گر نقش تو بنمود راست
خود شکن آیینه شکستن خطاست
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
پروردگار عزیزتر از جانم!
خیلی ممنونم از حضرتعالی که مقدرات را به گونه ای فراهم کردی که به ذهن والدینم خطور کند که نام مرا همنام یکی از بهترین و بزرگوارترین بندگان درگاهت؛ امام مجتبی علیه الصلاة و السلام قرار دهند. زهی شرافت!
خودم نیز خوب می دانم که هیچ گاه لایق این نام نبوده و نیستم، اما
تو در این شب و روز عزیز مرا در رحمت خود وارد کن که سخت محتاج لطف و مرحمت آن جناب هستم.
@abarshagerd ✍️
🌙 سحرنوشت 🌙
بالاخره «علم» بهتر است یا «ثروت»؟ کدام؟
🔹 در مواجهه با هر سؤالی، به ناچار باید یکی از سه کار زیر را انجام دهیم :
۱- حل سؤال
۲- تحلیل سؤال
۳- منحل کردن سؤال
🔻 سؤال: چرا بعضی سؤالات را باید منحل کرد؟
🔵 پاسخ: حداقل در دو مورد باید یک سؤال را منحل نمود :
یک. سؤالی که از اساس غلط باشد
دو. سؤالی که در حال حاضر پاسخ بدان مطابق با وظیفه و تکلیف ما نیست؛ بلکه باید وقت خود را صرف امور دیگر یا پاسخ به سؤالات دیگر نمود
✔️ به نظر می رسد که سؤال مذکور نیز از آن دسته سؤالاتی است که لازم می آید "منحل" شود.
🔻 اما چرا؟
🔵 چون سؤال مذکور اساسا غلط است و یک دوگانه ی جعلی و غیراصیل را در ذهن ایجاد می کند. سؤالات غلط را نیز - بنابر آنچه عرض شد- باید «منحل» کرد نه آنکه "حل" یا حتی "تحلیل" نمود.
توضیح : "علم" و "ثروت" هیچکدام فی نفسه دارای «موضوعیت» نیستند؛ یعنی ذاتا «مطلوبیت» ندارند، بلکه مطلوبیت آن ها تبعی و طفیلی است.
ملاک برتری انسان ها نه «علم» بیش تر و نه «ثروت» بیش تر است؛ بلکه ملاک برتری انسان ها، "عقل" (گوهر وجودی) بیش تر آنان است.
💥 «علم» خوب است، نه ذاتا، بلکه اقتضائا. «ثروت» نیز خوب است، نه ذاتا، بلکه اقتضائا. تنها چیزی که ذاتا خوب است، عبارت است از «عقل».
رشد فکری (علم) و رشد بدنیِ (ثروت) انسان زمانی ملاک برتری است که در راستا و تحت ولایت «عقل» باشد. بنابرین به عنوان مثال، روایت مشهور "ساعتی تفکر افضل از هفتاد سال عبادت است" به طور قطع شامل هر نوع فکر و کسب هر علمی نخواهد شد، بلکه مقصود از تفکر و رشد علمی در اینجا، آن تفکری است که تحت امامت عقل باشد که در غیر این صورت مصداق "علم لا ینفع" خواهد شد.
🌹 در این خصوص گفتنی های دیگری نیز هست که می گذریم.
@abarshagerd ✍️
🌙 سحرنوشت 🌙
امروز یکم خرداد، روز بزرگداشت مقام آقای ملاصدراست.
🔰 آیا فلسفه را میتوان معادل "حکمت" دانست؟
🔰 آیا لزومًا «ملاصدرا» حکیم است و «حسین فهمیده»ی اول یا دوم راهنمایی و «راشل کوریِ» مسیحیِ آمریکایی غیرحکیم؟
💢 به چه دلیل و با چه ملاک و حجتی؟
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
میگن دو سؤال رو هیچ وقت نپرسین :
😄 یک. از خانوما «سنّ» شون رو نپرسین!
😄 دو. از آقایونم نپرسین کِی «درس» شون تموم میشه!
—------------------------------------------—
اما به نظرم این فهرست هنوز جای خالی واسه پُر شدن کم نداره.
سؤالایی که در روزگار ما واقعا بعضیا اصلا دوس ندارن که ازشون بپرسین.
خُب شُمام نپرسین لطفا! فقط بین خودمون باشه ☺️☺️
مثلا:
⛔️ چرا دوستان دست اندرکار برجام، توی این توافق سازوکاری رو تعبیه نکردن که طرف مقابل نتونه بی هیچ هزینه ای ازش خارج بشه و زیر همه چی بزنه؟ واقعا هیچ جوره راه نداش؟
⛔️ یا مثلا وقتی در یه مذاکرات طولانی و توافقی که ازش حاصل شده، این همه امتیاز به طرف مقابل دادیم ولی بازم طرف دبه کرده و همه چی رو به هم زده، چرا باید دوباره با این جماعت مذاکره کنیم؟ چرا؟
⛔️ یا مثلا چرا با اینکه همیشه در لحظات مهم، اروپا با آمریکا همراهی کرده و اوامر آمریکا رو اجرا کرده، باز هم باید به اروپاییا اعتماد کنیم؟ مگه تجربه سالای ۸۲ تا ۸۴ یادمون رفته؟ مگه همین دوستان امروز در اون موقع هم مسئولیت نداشتن و غیرقابل اعتماد بودن اروپاییا رو با پوست و استخون لمس نکردن؟ مگه تجربه رفتارشون رو در ماجرای برجام فراموش کردن؟
⛔️ و یا مثلا چرا با اینکه بعضا حتی دوستای آمریکا مثه ژاپن و کره جنوبی هم وقتی میخوان با هم تجارت کنن از دلار استفاده نمی کنن (چون کاملا به آسیب ها و آفاتش واقفن)؛ ولی با این حال، ما که اصلا روابط خوبی هم با آمریکا نداریم، تموم همّ و غمّ مون رو صرف برداشتن تحریم دلار و تجارت با اون می کنیم؟ واقعا چرا؟
🔰 البته بازم از این سؤالا هس ...
#برجام
#آمریکا
#اروپا
#اینستکس
@abarshagerd ✍️
🌙 سحرنوشت 🌙
در حقانیت #خامنهای همین بس که دشمنان و بدخواهان او همان دشمنان و بدخواهان #خمینی، و دشمنان و بدخواهان خمینی همان دشمنان و بدخواهان علی ابن ابی طالب اند.
🔻 ناکثین
🔻 قاسطین
🔻 مارقین
@abarshagerd ✍
هدایت شده از رو به راه | رها عبداللهی
🔴تقسیم کاری نانوشته بین دموکرات های آمریکا و غربگراهای داخلی!
🔺شاید برایتان جالب باشد بدانید چه قرابتی بین طیفی که در ایران غربگرا نامیده می شود، با دموکرات های آمریکایی وجود دارد که در قضیه احتمال جنگ اینقدر هماهنگ عمل می کنند!
🔹همانطور که می بینم در دو هفته گذشته دو طیف دموکرات آمریکا و غربگرای داخلی _ هم سیاستمداران هم رسانه هایشان _ در عملیاتی مشترک شروع به برجسته سازی احتمال وقوع جنگ بین ایران و و آمریکا کردند.
غربگراهای داخلی با
1⃣پررنگ کردن احتمال اقدام نظامی آمریکا
2⃣بزرگنمایی قدرت و نفوذ نظامی و سیاسی آمریکا
3⃣کم اهمیت جلوه دادن مولفه های قدرت ج. ا(دفاعی، نفوذ منطقه ای، هسته ای...) و
4⃣تاکید بر وجود عده ای تندرو، جنگ طلب و تنش آفرین در حاکمیت،
5⃣سیاه نمایی وضع موجود و تصویر آینده ی کشور،
دنبال اهداف خود هستند.
با چه اهدافی؟
🔺بعد از بی اعتبار شدن برجام نزد مردم، برای خود اعتبار آفرینی کنند؛
🔺اقبال مردم را به خود برگردانند؛
🔺با عملیات روانی ذهنیت مردم را به تسلیم شدن برای حل مشکلات مثبت کنند
🔺زمینه وادار شدن نظام به تعامل با آمریکا را فراهم کنند.
اما دموکرات های آمریکا... با:
1⃣تضعیف قدرت نظامی کشورشان
2⃣ ادعای جنگ طلبی دولت ترامپ
3⃣افراط در برجسته سازی نقش امثال بولتون در قدرت و ادعای وجود اختلاف بین وی و پمپئو،
4⃣تقویت احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا،
دنبال اهداف خود هستند.
دموکرات ها با این اقدامات دنبال چه هستند؟
🔺به مردم آمریکا القا کنند دولت ترامپ شایستگی حل مسائل آمریکا با کشورهای متخاصم را ندارد.
🔺القا کنند جمهوری خواهان دنبال جنگ هستند و با نزدیک کردن سایه جنگ باعث ضربه های اقتصادی و معیشتی به مردم آمریکا می شوند.
🔺همه این ها برای بازگشت به قدرت در انتخابات ۲۰۲۰ است.
می بینید چه شباهت واضح و عجیبی بین اهداف و عملکرد این دو طیف هست؟!
❌آیا این شباهت نسخه عملکرد ریشه در هماهنگی و #تقسیم_کار_نانوشته بین اين دو طیف دارد؟
❌ توییت ظریف درباره تیم B و بلافاصله گرفتن این خط توسط نشریات دموکرات ها، نشان از بازی ظریف در جهت منافع جناحی و باندی آنان است؟
❌ظریف و غربگرایان داخلی با این هماهنگی مي خواهند به دموکرات ها برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ کمک کنند؟
🔹آنان با تکرار نمودن کدهای خبری و رسانه ای دموکرات ها، به خیال نجات برجام با کمک آنها، خطرات زیادی برای کشور فراهم می کنند. کمترین خطر آن وابسته کردن امور کشور به مسائلي خارج از کنترل و اختیار خودمان مثل انتخابات آمریکاست.
🔹خطر دموکرات ها برای ما بیش از جمهوری خواهان است. چراکه آن ها بقول حضرت آقا روی پنجه چدنی دستکش مخملی می کشند و برای فریب به سمتت دراز می کنند؛ نامه فدایت شوم می فرستند...مقاومت را می شکنند و در نهایت با استفاده از کوچکترین فرصت ها، بیشترین فشارها و تحریم ها را برای ما به ارمغان می آورند. همانگونه که سخت ترین تحریم ها در دوره اوباما پایه گذاری شد. درحالی که امثال ترامپ، روی واقعی آمریکا را نشان می دهند و باعث نفرت بیشتر از آمریکایی ها و ایستادگی می شوند.
🔹ضمن اینکه دموکرات ها بیش از جمهوری خواهان قادرند با بهانه هایی هرچند واهی، اجماع بین المللی علیه جمهوری اسلامی به وجود بیاورند.
🔻وقتی متوجه هماهنگی این دو طیف با یکدیگر باشیم، بهتر درک می کنیم چرا با وجودی که اظهارات قاطع رهبری درباره «جنگ نمی شود، مذاکره نمی کنیم»، معادلات دولت آمریکا را بهم ریخته، غربگراها هنوز بر احتمال جنگ و چاره ساز بودند مذاکره تاکید میکنند.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🌙 شبنوشت 🌙
⭕️ براستی کدام اظهارات و اقدامات داخلی موجب جری تر شدن بیشتر غربی ها در نقض برجام شد؟ اظهارات و اقدامات منتقدان یا حامیان سینه چاک برجام؟
🔻 آقای رئیس جمهور! وقتی ساده ترین و ابتدایی ترین نکات و ملاحظات دیپلماتیک را در اظهارات و رفتارهای تان رعایت نمی کنید، انتظار اجرای تعهدات از جانب آمریکایی ها هم انتظار حکیمانه ای نیست.
وقتی جنابعالی و سایر حامیان برجام بیان می دارید که تحریم های هسته ای رفع شده اند، این بدان معناست که آمریکا و سایر غربی ها به تعهدات شان عمل کرده اند!
این سخن شما که فقط و فقط مصرف داخلی دارد و صرفا ابزاری است برای ساکت کردن منتقدان و نیز شانه خالی کردن دولت از زیر بار توقعات مردم و انداختن بار بر دوش کلیت نظام، موجب خارج شدن غربی های بدعهد از زیر بار مسئولیت و تبرئه از نقض عهدهای شان می شود. واقعا فهم این موضوع دشوار و سنگین است؟
♦️ سخن مذکور سبب می شود که غربی ها انگیزه ای برای انجام تعهدات شان و نیز جبران نقض هایشان نداشته باشند؛ زیرا وقتی غربی ها می بینند که رئیس جمهور ایران رسما و علنا در حال لاپوشانی بدعهدی هاست و ایران را به همین حد که غربی ها انجام داده اند قانع می داند، دیگر چه نیازی هست که به سوی انجام تعهدات شان بشتابند!
✅ به جای این قبیل اظهارنظرها، باید این تصور را در ذهن غربی ها ایجاد کرد که اگر به تعهدات تان عمل نکنید لاجرم باید هزینه بدهید، اما این سخن شما مع الاسف موجب می شود که بار از دوش غربی ها خارج و بر دوش کشور و نظام انداخته شود و طبیعتا مردم در این میان آمریکا را بلاتقصیر ببینند.
#مصرف_داخلی
@abarshagerd ✍️