💠 اهمیت غسل جمعه
✍ یکی از دستورات بسیار موکَّد دین اسلام، غسل جمعه است. پیامبر اسلام ( صلیاللهعلیهوآله وسلم ) در وصیت خود به امیرمومنان علی علیه السلام می فرماید:
ای علی در هر جمعه غسل کن اگرچه مجبور شوی غذای روز خود را بفروشی و آب بخری و غسل کنی و حتی گرسنه بمانی، زیرا هیچ سنتی بزرگتر از این نیست.
که:
🌷یَا عَلِیُّ عَلَى النَّاسِ فِی کُلِّ یَوْمٍ.... فَاغْتَسِلْ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ وَ لَوْ أَنَّکَ تَشْتَرِی الْمَاءَ بِقُوتِ یَوْمِکَ وَ تَطْوِیهِ فَإِنَّهُ لَیْسَ شَیْءٌ مِنَ التَّطَوُّعِ أَعْظَمَ مِنْهُ.(1)
🌹و در روایتی امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند: اگر خداوند همۀ عالم را بمن ببخشد، من تمامی عالم را میدهم و در قبال آن یک انگشتری عقیق خریداری می کنم و باز آن انگشتری را فروخته وپول آن را برای انجام غسل جمعه می پردازم.
✅ مرحوم کلینی، در کتاب کافی با سند خودش از وجود مقدس حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام نقل کرده که راوی از امام هشتم درباره ی حکم غسل روز جمعه سوال کرد و امام علیه السلام فرمود: وَاجِبٌ عَلَى کُلِّ ذَکَرٍ وَ أُنْثَى عَبْدٍ أَوْ حُرٍّ.(2)
غسل جمعه بر هر مرد و زن چه آزاد و چه عبد واجب است.
(1) جمال الاسبوع، سید بن طاووس، ص366.
(2) الکافی، کلینی، ج3، ص41.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فضیلت ماه شعبان
✍ شعبان ماه بسیار شریفى است و منسوب به حضرت محمد مصطفی صَلَّى اللهِ عَلِیهِ وَآله و سلم است و آن حضرت این ماه را روزه مىگرفت و به ماه رمضان وصل مىکرد و مىفرمود:
🌷شَعبانُ شَهری و رَمَضانُ شَهرُ اللّه ِ فَمَن صامَ شَهری كُنتُ لَهُ شَفیعا یَومَ القِیامَةِ؛(1)
شعبان، ماه من و رمضان ماه خداوند است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، در روز قیامت شفیع او خواهم بود.
✅ اگر توان روزه گرفتن و نماز مستحبی نداریم، ذکر شریف "صلوات" و مخصوصا "صلوات شعبانیه "را در این ماه پر فضیلت دریابیم.
✅ در فضیلت و آثار صلوات بر محمد و آل محمد؛ صلوات الله علیهم اجمعین، روایات متعددی وارد شده است، امام رضا(علیهالسّلام) می فرماید:
🌹 مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلَى مَا يُكَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْيُكْثِرْ مِنَ الصَّلَوَاتِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْما.(2)
هرکس چاره و راهی برای جبران گناهان خود ندارد، بسیار بر محمد و آل او صلوات بفرستد؛ چراکه صلوات گناهان را نابود میکند.
🌺 پیامبر گرامی اسلام (صلّى الله عليه و آله و سلم ) می فرمایند:
مَنْ صَلَّى عَلَيَّ مَرَّةً فَتَحَ اللَّهُ عَلَيْهِ بَاباً مِنَ الْعَافِيَةِ. ؛(3) کسی که بر من یکبار صلوات بفرستد، خداوند دری از تندرستی و عافیت را به روی او می گشاید».
✅ صدقه دادن و استغفار در این ماه سفارش شده است.
امام صادق عليه السلام در جواب كسى كه پرسيده بود:
چه عملى در ماه شعبان برتر است
فرمودند: صدقه و استغفار(4)
--------------------------
(1) بحار الأنوار، ج 97 ، ص 83
(2) امالی شیخ صدوق، ص73
(3) بحارالانوار،ج 91،ص 63
(4) اقبال الأعمال،ج۳،ص۲۹۴
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
▪️رحلت شيخ "محمد حسن نجفي" مؤلف و فقيه گرانقدر شيعه(1266ق)
✍ آيت اللَّه شيخ محمد حسن نجفي معروف به صاحب جواهر در سال 1200 ق، در نجف اشرف ديده به جهان گشود. وی پس از طي مقدمات، در نوجواني به درس خارج فقه و اصول راه يافت و خوشه چين حلقه ي درس آيات عظام شيخ جعفركاشف الغطاء، سيدمهدي بحرالعلوم، سيدجواد عاملي و شيخ موسي كاشف الغطاء گرديد.
✅ او در 25 سالگي به درجه ي اجتهاد رسيد و از همان سال نگارش كتاب گرانقدر "جواهر الكلام" را آغاز كرد. جواهر الكلام، اين دائرة المعارف فقه شيعه، ثمره ي 32 سال تلاش شبانه روزي او می باشد.
✅ وي كه در حوزه ي نجف، كرسي تدر يس داشت شاگردان فراواني تربيت نمود كه حضرات آيات سيدحسين كوه كمري، شيخ جعفر شوشتري و ملاعلي كني از آن جمله اند. صاحب جواهر تا آخرين لحظات عمر به تأليف مشغول بود.
✅ او در اواخر عمر تصميم به شرح كتابي ديگر گرفت، امّا پيمانه ي عمرش به سرآمد. او در پايان عمر، زمام امور ديني را پس از خود به شاگرد فقيه و فرزانه اش شيخ مرتضي انصاري سپرد.
✅ سرانجام اين عالم كم نظير در 66 سالگي در نجف اشرف وفات يافت و پس از تشييعي باشكوه، بدن مطهر او را در مقبره اي كه خود جنب مسجدش در نجف آماده كرده بود، به خاك سپردند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 دلیل نامگذاری ماه شعبان به "شعبان"
🔻 پيامبر صلّیاللهعلیهوآله:
إنَّما سُمِّيَ شَعبانُ لأِنَّهُ يَتَشَعَّبُ فيهِ أرزاقُ المُؤمِنينَ
🌾 ماه شعبان، «شعبان» ناميده شد؛ زيرا روزى هاى مؤمنان در اين ماه قسمت میشود.
📚 ثواب الأعمال، ص 62
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
اعمال عمومی و مشترک ماه شعبان
🌸بسیار صلوات فرستادن
🌸روزه گرفتن بخصوص روز اول و...
🌸استغفار روزی ۷۰ بار
🌸صدقه دادن مکرر
🌸 در کل ماه هزار بار:
«لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَ لَا نَعْبُدُ إِلَّا إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُون»
🌸صلوات شعبانیه "شَجَرَةِ ٱلنُّبُوَّةِ" ظهر هر روز
🌸مناجات شعبانیه در هر شب
🌸و از مهمترین اعمال، عبادت و احيای نیمه شعبان
✅ ماه شعبان ماه عبادت است، ماه نیایش، ماه راز و نیاز، خلاصه اینکه مقدمه ماه رمضان است.
✅ التماس دعا
#ماه_شعبان
راه پیوستن به کانال 👇
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
شعبان 1443.pdf
1.09M
💢 جدول مراقبهی شعبانیه
📝 اعمال و اذکار ماه شعبان
📿 در ماه شعبان با تکرار ذکر «لا إله الاّ الله، وَ لا نَعْبُدُ إلاّ إیّاهُ، مُخْلِصینَ لَهُ الدّین وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرکُون» میگویی: إله و معبود و مطلوبی جز «الله» در هستی نیست.
📿 پس باید دل به او سپرد، و جز او را عبادت نمیکنیم، خالصانه دین را برای او میدانیم، هرچند مشرکان جهتهای فراوان دیگری را پیش روی ما میگذارند تا از دین خدا عدول کنیم و به مکتبها و تئوریهای آنها برگردیم.
🔹 اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است که برای آسان شدن انجام آن و دائم الذکر بودن، به تعداد روزهای ماه تقسیم گردیده است؛ با انجام عمل و اذکار هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
🔹 البته هرکس مطابق توان و ظرفیت خود اذکار را انتخاب کند و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
📚 منابع:
1️⃣ اقبال الاعمال
2️⃣ مفاتیح الجنان
#جدول_مراقبه
#مراقبه_شعبان
#شعبان
🆔 #کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 واجب شدن روزه ماه مبارک رمضان (2 ق)
✍ حکم وجوب روزه ماه مبارک رمضان، در روز دوم ماه شعبان سال دوم هجری بر مسلمانان نازل شد.(1)
فاصله میان تغییر قبله و وجوب روزه ماه رمضان، به گفته برخی از منابع، یک ماه بود و مسلمانان موظف شدند تا ماه رمضان را روزه بگیرند.
✅ در آغاز چنان بود که چون شب فرا می رسید و افطار می کردند و می خوابیدند و یا افطار نکرده به خواب می رفتند تا غروب روز دیگر افطار بر آنان حرام بود؛ چنانکه جماع با زنان نیز در تمام این ماه بر آنها حرام بود. سپس این حکم نسخ شد، و خوردن و آشامیدن و مفطرات دیگر تا طلوع فجر و سپیده صبح بر آنان حلال شد و به دنبال آن زکات فطر نیز واجب شد و رسول خدا (ص) روز اول ماه شوال را عید قرار داد و نماز عید خواند به کیفیتی که در کتابهای فقهی مذکور است.
✅ ولی باید دانست که از سخنان جناب جعفر بن ابیطالب در حضور نجاشی پادشاه حبشه در داستان هجرت به حبشه، استفاده می شود که روزه، سالها قبل از هجرت در اسلام بوده است؛ اگر چه به صورت غیر فرض( وجوب) و یا در هر ماه، سه روز آمده باشد.(2)
📚 پی نوشت:
1. تاریخ اسلام، آیتی، محمد ابراهیم، ص 298؛ زندگانی حضرت محمد (ص)، رسولی محلاتی، سید هاشم؛ مروج الذهب، مسعودی، ص 287؛ منتهی الآمال، ج 1، ص 53.
2. تفسیر علی بن ابراهیم، ج 1، ص 65.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠شیوه احسان و نیکوکاری
✍ قرآن کریم در خصوص شیوه احسان و بخشش می فرماید:
☀️ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذى كَالَّذِي يُنْفِقُ مالَهُ رِئاءَ النَّاسِ وَ لا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ...... .(بقره/264)
🌟 اى كسانى كه ايمان آوردهايد! بخششهاى خود را با منّت وآزار باطل نسازيد، همانند كسى كه مال خود را براى خودنمايى به مردم، انفاق مىكند و ايمان به خدا و روز رستاخيز ندارد.
🌷 امام علی علیه السلام در نامه 53 نهج البلاغه خطاب به مالك اشتر می نویسد:
🌺 «وَ إِیّاكَ وَالْمَنَّ عَلی رَعِیَّتِكَ بِاِحْسانِكَ... فَإِنَّ الْمَنَّ یُبّطِلُ الْاِحْسانَ... ؛) بپرهیز از اینكه به احسانی كه میكنی به رعیتت منّتگذاری... زیرا منّت گذاشتن احسان را باطل میكند.»
🌹امام صادق(ع) درباره احباط عمل صالح با منتگذاری فرموده است: اَلْمَنُّ يَهْدِمُ اَلصَّنِيعَةَ ؛ منت نهادن ارزش نیکیها را از بین میبرد. (1)
🌷 رسول خدا(ص) نیز فرموده است: کسی که کار نیکی برای برادر دینی خویش انجام دهد سپس بر او منت گذارد خداوند اجر و ثواب کارش را نابود میکند و گناهش برایش میماند؛ سپس حضرت فرمود: خدای بزرگ میفرماید: منتگذار را از بهشت محروم کردم. (2)
(1) اصول کافی، ج 4، ص 22
(2) وسائل الشیعه، ج 9، ص 452
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ ورود امام حسين(علیهالسّلام) به مكه ي مکرمه(60 ق)
✍ معاويه برخلاف مفاد قرارداد صلح با امام حسن(علیهالسّلام)، يزيد را به جاي خويش نصب كرد و اُمراي يزيد در سرزمين هاي اسلامي از مردم براي او بيعت مي گرفتند. يزيد به والي خود در مدينه دستور داد تا از بزرگان اين شهر به ويژه امام حسين(علیهالسّلام) بيعت بگيرد و گرنه آنان را به قتل برساند. امام حسين(علیهالسّلام) پس از آگاهي از موضوع، به اتفاق افراد خانواده، برادران و برادرزادگان خود از مدينه خارج شد و به سوي مكه حركت كرد.
✅ آن حضرت در اواخر ماه رجب سال شصت از مدينه بيرون آمد و در سوم شعبان وارد مكه گرديد. اين اقامت تا ماه ذيحجه ادامه يافت و امام در آن تاريخ، راهي عراق گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💐 ولادت امام حسين(علیهالسّلام)(4 ق)
✍ سيد جوانان اهل بهشت، ريحانه ي باغ رسالت، خامس آل عبا، سرور آزادگان جهان، حضرت امام حسين(علیهالسّلام) در سوم شعبانِ سال چهارم هجري در مدينه ي منوره به دنيا آمد. ابوعبداللَّه، كنيه و سيد شباب اهل الجنه، سبط النبي، مبارك و سيدالشهدا از القاب آن حضرت ميباشند.
✅ اخبار و احاديث گوناگون در فضايل و مناقب آن بزرگوار از شيعه و سني فوق تواتر است. نام آن حضرت، زينت بخشِ تاريخ انسانيت و قيام او سرخط و الگوي قيامها و نهضتهاي جهان است. آموزشگاه فداكاري را او يگانه آموزگار است و دانشگاه شهامت و شهادت را او يكتا استاد.
✅ پيامبر اكرم(صلی الله علیه وآله وسلم ) درباره ي نواده ي گرامي خويش فرموده است: حسين را در دلهاي مؤمنان، محبتي ژرف و پنهان است و او دري از درهاي بهشت مي باشد. سوگند به آن كه جانم به دست اوست كه حسين در آسمانها، بيش از روي زمين به عظمت ياد مي شود و او زيور آسمان و زمين است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani