💠 برخی از حسرتها که قابل جبران نیستند
✍ انسان ها به خاطر عوامل متعددی در زندگی با حسرت های بسیار زیادی دست و پنجه نرم می كنند، حسرت هایی كه برخی از آنها قابل جبران است و برخی دیگر برای همیشه به عنوان یك غم بزرگ در وجود آدمی جا خوش می كند و هر گز از قلب و فكر انسان بیرون نمی رود.
حسرت هایی چون حسرت احترام و تكریم پدر و مادری كه دیگر در میان ما نیستند.
✅ در قرآن به برخی از حسرت هایی كه افراد در دنیا و آخرت با آنها مواجه اند اشاره شده است كه از جمله آنها:
1⃣ حسرت داشتن همنشین خوب در دنیا:
اى واى، كاش فلانى را دوست [خود] نگرفته بودم. /فرقان، 28
2⃣ حسرت عدم پیروی از پیامبر اكرم:
و روزى كه ستمكار دست هاى خود را مى گَزد [و] مى گوید: «اى كاش با پیامبر راهى برمى گرفتم. /فرقان، 27
3⃣ حسرت كافران در پیروزی بر مومنان كه هرگز به آن دست پیدا نمی كنند:
بی گمان، كسانى كه كفر ورزیدند، اموال خود را خرج مى كنند تا [مردم را] از راه خدا بازدارند. پس به زودى [همه] آن را خرج مى كنند، و آنگاه حسرتى بر آنان خواهد گشت؛ سپس مغلوب مى شوند. و كسانى كه كفر ورزیدند، به سوى دوزخ گرد آورده خواهند شد./ أنفال، 36
4⃣ حسرت كوتاهی از انجام دستورات خداوند:
تا آنكه [مبادا] كسى بگوید: «دریغا بر آنچه در حضور خدا كوتاهى ورزیدم؛ بی تردید من از ریشخند كنندگان بودم. / زمر، 56
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◾️رحلت آیت اللَّه "سیدجواد حسینی خامنه ای" والد محترم مقام معظم رهبری(1365ش)
✍ آیت اللَّه سیدجواد حسینی خامنه ای در ماه جمادی الثانی سال 1313 ق، در خامنه نزدیک تبریز به دنیا آمد. او از دوران طفولیت، در جریان حوادث مشروطه قرار گرفت و با روحیه ی مبارزه گریِ شهید شیخ محمد خیابانی، خو گرفت. وی در جوانی سفری به عتبات عالیات و مشهد مقدس کرد و از آن پس در شهر مشهد اقامت نمود. و از محضر آقازاده ی خراسانی و حاج آقا حسین قمی کسب فیض نمود و به مدارج بالای علمی دست یافت.
✅ وی در سال 1345 ق برای ادامه ی تحصیلات راهی نجف اشرف گردید و در آنجا از درس میرزای نایینی و سیدابوالحسن اصفهانی بهره ای وافر برد.
در روزهای سیاه اختناق ستمشاهی، رنج و فشار روز افزونِ آن دستگاه جبار بر خانواده و فرزندان خود را تحمل میکرد ولی در همه ی عمر، روی خوش به دشمنان اسلام نشان نداد.
✅ از دامان این عالم بزرگوار شخصیت بزرگواری همچون حضرت آیت اللَّه سید علی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی پرورش یافتند که مایه ی مباهات جامعه ی تشیع و جهان اسلام می باشند. آیت اللَّه سیدجواد خامنه ای سرانجام درچهاردهم تیرماه 1365 ش پس از گذراندن چند ماه بیماری و ضعف در سن 93 سالگی به لقاء اللَّه پیوست و در حرم امام رضا(علیهالسّلام) به خاک سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️وفات آیت الله تبريزی؛ از مراجع تقلید شیعه (1427ق)
✍ آیت الله ميرزاجواد تبريزی در سال ۱۳۰۵ش در شهر تبریز چشم به جهان گشود. او در سن هجده سالگی تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و برای ادامه تحصیل، در سال ۱۳۲۷ش وارد حوزه علمیه قم شد. و از محضر استادان گرانمایهای چون مرحوم آیت الله العظمی سیدمحمدحجت و مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و... بهره جست.
✅علاقه فراوان به ادامه تحصیل آن هم در کنار مرقد پاک امیرمؤمنان علی علیهالسلام، وی را بر آن داشت تا پس از پنج سال حضور در حوزه قم، در سال ۱۳۳۲ش به نجف اشرف برود. او را باید از شاگردان برجسته مرحوم آیتالله خویی دانست؛ چه آنکه همواره مورد عنایت خاص وی و طرف مشورت آن مرد بزرگ بود.
✅ آیت الله خویی، آینده این شاگرد ممتاز را بسیار درخشان توصیف میکرد و میگفت: «میرزاجواد، فاضل و مجتهد مطلق است.» آیت الله تبریزی پس از گذشت ۲۳ سال حضور در حوزه مقدس نجف اشرف و تحقیق و تدریس و تبلیغ معارف اهل بیت علیهم السلام، سرانجام در سال ۱۳۵۵ش هنگام بازگشت از مرقد سیدالشهداء علیهالسلام از سوی رژیم بعث عراق، دستگیر و به ایران فرستاده شد.
✅ وی پس از ورود به حوزه علمیه قم، فعالیتهای علمی خود را از سر گرفت و در طول سالها تدریس، هزاران طلبه فاضل را به جامعه اسلامی تحویل داد. هچنین دهها اثر علمی گرانبها از وی به جای مانده است. او سرانجام در ۳۰ آبان ۱۳۸۵ش برابر با بیست و هفتم شوال المکرم سال ۱۴۲۷ ه. ق، دعوت حق را لبیک گفت و در حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔥اثر لقمه حرام در بدبختی و هلاکت انسان !
✍️ مرحوم ملا احمد نراقی رحمه الله در كتاب «معراج السعادة» مال حرام را از بزرگترین عوامل هلاكت انسان و مهمترین موانع رسیدن به سعادت [دنیوی و اُخروی] معرفی میكند و میفرماید:
🔹 «بیشتر كسانی كه به هلاكت رسیدهاند، به سبب خوردن مال حرام بوده و اكثر مردمی كه از فیوضات و سعادات محروم ماندهاند، به واسطه آن است...
🔸كسی كه تأمل كند، میداند كه خوردن حرام، اعظم حجابی است؛ كه بندگان را از وصول به درجه ابرار [باز داشته] و قویترین مانعی است برای اتصال به عالم انوار.»
🔹ایشان در ادامه میفرماید: «آری، دلی كه از لقمه حرام روییده شده باشد كجا و قابلیت انوار عالم قدس كجا؟ و نطفه را كه از مال مردم به هم رسیده باشد، با مرتبه رفیعه ی انس با پروردگار چه كار؟ چگونه پرتو لمعات عالم نور، به دلی تابد كه بخار غذای حرام، آن را تاریك كرده؟ و كی پاكیزگی و صفا از برای نفس حاصل میشود كه كثافات مال مشتبه آن را آلوده و چرك نموده باشد؟»
📗 معراج السعاده، ملا احمد نراقی، انتشارات هجرت، قم، نهم، ۱۳۸۲ ش، ص ۴۲۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برادران خود را با این دو صفت امتحان کنید
🌷امـام صـادق عليهالسلام:
برادران خود را با دو صفت امتحان كنيد، كه اگر آن دو صفت را داشتند به دوستى و رفاقت خود با آنها ادامه دهيد وگرنه از آنان دورى كنيد، دورى كنيد، دورى كنيد:
۱ـ مراقبت بر نماز اول وقت.
۲ـ نيكى به برادران چه در سختى و تنگدستى، چه در هنگام آسايش و گشايش.
🌹إخْتَبِرُوا إخْوانَكُمْ بِخَصْلَتَينِ: فَإنْ كانَتا فيهِمْ وَإلاّ فَأعْزُبْ ثُمَّ اَعْزُبْ ثُمَّ أعْزُبْ: ألْمُحافَظَةُ عَلَى الصَّلَواتِ فى مَواقيتِها وَالبِرُّ بِالإخْوانِ فِى العُسْرِ وَاليُسْرِ.
📚 وسائل الشيعه، ج ۸، ص ۵۰۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
خلاصه وعصاره
تفسیر حضرت استاد آیت الله عباسی خراسانی :
الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا ۗ وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا ۚ ف
يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثِيمٍ 276/ بقره
فلسفه حرمت ربا این است که جز آتش زدن ثروت و آتش خریدن برای فردای آخرت چیز دیگری نیست. چون ربا خوار از نیاز دیگران استفاده میکند و سود را انباشته میکند. تجارت حرکت بازار و جریان اقتصادی است ولی ربا نگهداشت ثروت است.
لباس وصلهدار مانند لباس بیوصله نیست. بهتر است انسان هیچ گاه سمت ربا نرود گرچه توبه کند و خدا بپذیرد.
عدهای متأسفانه بر سیل نیاز مردم سوار میشوند و درآمدهای ناسالم دارند. علت کمبود جهات مختلفی دارد مثلا جنگها و غیره که گاه به خاطر دولتهای دیگر است، عدهای سوار بر موج نیاز مردم رباخواری میکنند.
هدایت شده از مدرسه فقاهت
🎤دانلود صوت تاریخ 14010308 درس فقه معاصر
استاد: هادی عباسی خراسانی
محل تدریس: قم
موضوع عام: مسائل مستحدثه
موضوع خاص: بانکداري اسلامي و معاملات جديد
موضوع أخص: حيازت در حکومت اسلامي و حقوق بين الملل
لینک دانلود
👇👇
eshia.ir/feqh/archive/voice/abbasi_khorasani/feqh2/1400/14010308.mp3
#صوت #بانکداری #هادی_عباسی_خراسانی
@feqahatSchool
هدایت شده از مدرسه فقاهت
🎤دانلود صوت تاریخ 14010309 درس فقه معاصر
استاد: هادی عباسی خراسانی
محل تدریس: قم
موضوع عام: مسائل مستحدثه
موضوع خاص: بانکداري اسلامي و معاملات جديد
موضوع أخص: شرط مزج در مشارکت
لینک دانلود
👇👇
eshia.ir/feqh/archive/voice/abbasi_khorasani/feqh2/1400/14010309.mp3
#صوت #بانکداری #هادی_عباسی_خراسانی
@feqahatSchool
هدایت شده از مدرسه فقاهت
🎤دانلود صوت تاریخ 14010308 درس تفسیر
استاد: هادی عباسی خراسانی
محل تدریس: قم
موضوع عام: تفسیر ترتیبی
موضوع خاص: سوره بقره
موضوع أخص: آيه 276-273/ فلسفه حرمت ربا و راه مقابله با آن
لینک دانلود
👇👇
eshia.ir/feqh/archive/voice/abbasi_khorasani/tafsir/1400/14010308.mp3
#صوت #تفسیر #هادی_عباسی_خراسانی
@feqahatSchool
هدایت شده از مدرسه فقاهت
🎤دانلود صوت تاریخ 14010309 درس تفسیر
استاد: هادی عباسی خراسانی
محل تدریس: قم
موضوع عام: تفسیر ترتیبی
موضوع خاص: سوره بقره
موضوع أخص: آيه 281-277/ برخورد اسلام با ربا در جامعه
لینک دانلود
👇👇
eshia.ir/feqh/archive/voice/abbasi_khorasani/tafsir/1400/14010309.mp3
#صوت #تفسیر #هادی_عباسی_خراسانی
@feqahatSchool