🏴وفات همسر گرامي رسول خدا، "حضرت خديجه" به روايتي(سه سال قبل ازهجرت)
✍ حضرت خديجه(سلاماللهعلیها) پس از 25 سال زندگي مشترك با پيامبر اكرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) در سن 65 سالگي، وفات يافت و در منطقه ي حَجون مكه دفن گرديد. وي در سن 40 سالگي با رسول خدا(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) ازدواج نمود و ثمره ي ازدواج آنها، دو پسر و چهار دختر به نامهاي قاسم، عبداللَّه، زينب، رقيه، ام كلثوم و حضرت فاطمه ي زهرا(س) بود.
✅ آن حضرت نخستين زني بود كه به دين اسلام گرويد و تمام اموال خود را در راه ترويج اسلام در اختيار پيامبر اكرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) گذاشت. يكي از روزهايي كه در آن احتمال رحلت آن حضرت نقل شده، 29 رجب است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓چرا ماه رجب را "اصب" و "اصم" نامیده اند؟
در وجه نامگذاری ماه رجب به أصب پیامبر گرامی اسلام(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمود: «ماه رجب را اصبّ نامیدهاند چون در این ماه رحمت الهی بر امت من فرو میریزد و ماه اصم میگویند چون در این ماه از جنگ با مشرکان نهی شده است؛
🌷 یُسَمَّی شَهرُ الرَّجبِ الاَصَبَّ ِلاَنَّ الرّحمةَ تُصَبُّ عَلَی اُمَّتی فیهِ صَبّاً وَ یُقالُ الاصَمُّ لِاَنَّهُ نُهِیَ فیهِ عَن قِتالِ المُشرکینَ وَ هُوَ مِنَ الشُّهورِ الحُرُم».
📚 وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج۱۰، ص۵۱۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برخی از پیامدهای آزردن والدین و عاق والدین
✍ در روایات به کبیره بودن گناهِ آزردن والدین و عاق والدین تصریح شده است(1) و پیامدهایی برای آن بیان شده است؛ که عبارتند از:
1⃣ محرومیت از بهشت و استشمام بوی آن؛(2)
بر پایه روایتی از امام صادق (ع)، روز قیامت، پردهای از پردههای بهشت را کنار میزنند، بوی آن به مشام هر جانداری از مسافت پانصد سال راه میرسد، مگر کسانی که عاق والدین شدهاند(3) همچنین در روایات متعددی از تعبیر لایَدخُلُ الجَنّةَ (وارد بهشت نمیشود) یا ورود به جهنم.(4) برای عاق والدین استفاده شده است.
2⃣ پذیرفته نشدن نماز؛
در روایتی آمده کسی که با نظر دشمنی به پدر و مادر ستمکار خود نگاه کند، خدا نمازش را نمیپذیرد.(5)
3⃣ مستجاب نشدن دعا.(6)
در روایت آمده است کسی که پدر و مادر خود را بیازارد، دعای او مستجاب نخواهد شد.
4⃣ عذاب در دنیا؛
در روایتی از پیامبر عقوق والدین از گناهانی دانسته شده که انسان در دنیا کیفرش را میبیند.(7) ملا احمد نراقی می گوید: عاق والدین، کوتاهی عمر، تلخی زندگانی، فقر، پریشانی و سختی جاندادن و شدت سکرات موت را در پی دارد.(8)
5⃣ عذاب قبر؛
به گفته ملامهدی نراقی، کسی که مادرش از او ناراضی باشد سکرات موت و عذاب قبرش شدید است.(9)
(1) کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۲، ص۲۷۶.
(2) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(3) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(4) همان، ج۲، ص۳۴۸.
(5) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(6) همان، ج۲، ص۴۴۸.
(7) پاینده، نهج الفصاحه، ۱۳۸۲ش، ص۱۶۵.
(8) نراقی، معراج السعاده، ۱۳۷۸ش، ص۵۳۲.
(9) نراقی، جامع السعادات، ۱۳۸۳ق، ج۲، ص۲۶۳.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓سازندگان «ایام الله» چه کسانی هستند؟
✍ بر اساس آیات و روایات، «ایامالله» آنگاه بهوجود میآید که سه رکن و عامل اساسی در آن وجود داشته باشد: دست قدرت الهی، رهبری حکیمانه، حضور همیشگی مردم. نکتهی مهم اینکه این سه رکن و عامل باید با هم باشند. لذا در صورت نبود هر کدام از اینها، «ایامالله» بهوقوع نمیپیوندد.
1⃣ دست قدرت الهی:
بنابر آنچه در تفسیر «ایامالله» بیان شد، اصلیترین عنصری که «ایامالله»ها را میسازد، دست قدرت برتر الهی است.
2⃣ رهبری حکیمانه ولی خدا:
برای وقوع «ایامالله»، وجود رهبر الهی نیز ضروری است. البته قرآن کریم این قدرت رهبری را همان قدرت الهی میدانند. آنجا که به پیامبر میفرماید: «یدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیدیهِم»فتح/۱۰، یعنی دست قدرت رهبر جامعه که کارها را پیش میبرد، در حقیقت همان دست قدرت خدا است. این همان دست قدرتی است که در هنگامهی ضربه زدن به دشمنان میفرماید «وَ ما رَمَیتَ إِذْ رَمَیتَ وَ لکنَّ اللَّهَ رَمى»انفال/۱۷، آن دست قدرتی که به دشمن ضربه میزند، در حقیقت دست قدرت الهی است.
3⃣ حضور مخلصانه مردم:
مردم نیز یکی از عناصر لازم در ایجاد «ایامالله» هستند. در تمام مصادیقی که «یومالله» نامیده شده است، مردم نقش اساسی را ایفا کردهاند. مقام معظم رهبری دربارهی «ایامالله» معتقد است «روزهای بزرگ هر کشوری و هر ملّتی آن روزهایی است که یک حادثهی الهی به وسیلهی مردم و با دست مردم در آن انجام گرفته است.»
«ایّامالله، روزهای جلوهی ویژهی خدای متعال است؛ گاهی نیّت مردم، همّت مردم، ارادهی مردم، یک چنین روزی را میآفریند.» البته آن مردمانی در «ایامالله» نقش دارند که حضور «با اخلاص» داشته باشند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
💎 اهمیّت اخلاص
🔻امام حسن عسكری(علیهالسلام):
لو جُعلَتِ الدُّنیا كُلُّها لُقمَةً واحدةً وَ لَقّمتُها مَن یعبُدُ اللهَ خالصاً لَرأَیتُ أَنّی مٌقَصِّرٌ فی حَقِّهِ.
❇️ اگر تمام دنیا یک لقمه شود و آن را به خوردِ کسی بدهم که خدا را با #اخلاص عبادت میکند باز در نظرم در حق او کوتاهی کردهام.
📚 بحارالأنوار: ۷۰/۲۴۵/۱۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درس اخلاق آیت الله عباسی خراسانی 20 11 402
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درس اخلاق آیت الله عباسی خراسانی در ورامین 21 11 1402
🌷پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران و سقوط رژيم 2500 ساله شاهنشاهي (1357ش)
✍ از هفدهم تا 22 بهمن 57، ايران يكي از دوران هاي استثنايي تاريخ سياسي جهان را گذرانيد. با وسعت يافتن دامنه هاي انقلاب، قرار بر اين شد كه سران ارتش رژيم پهلوي، دست به كودتا زده و با به دست گرفتن قدرت، انقلاب مردمي را سركوب سازند. از اين رو از ساعت چهار بعدازظهر روز 21 بهمن 57، حكومت نظامي اعلام شد.
✅ پس از اعلان حكومت نظامي، حضرت امام خميني(ره) اعلام كرد كه مردم به حكومت نظامي اعتنايي نكنند. تمام مراكز دولتي و نظامي و انتظامي تقريباً با اندك درگيري و مقاومت، تسخير شد و به دست مردم افتاد. آحاد مردم با سنگربندي در خيابان ها، سينه سپركردن در برابر تانك ها و با فداكاري و جانفشاني، انقلاب را به پيروزي رساندند.
✅ نه تنها در تهران، بلكه در تمامي شهرهاي ايران، درگيري مردم با بقاياي رژيم شاه جريان داشت. هنگامي كه خبر حركت نيروهاي نظامي از شهرهاي مختلف ايران به سمت تهران براي سركوب قيام مردم پخش شد، مردم با بستن راهها، مانع حركت آنها به سمت تهران شدند.
✅ برخي از فرماندهان رده بالاي ارتش در اين درگيريها به دست مردم كشته شدند و به ناچار ارتش، بيطرفي خود را اعلام كرد. سرانجام در روز22 بهمن 1357، نظام پوسيده ستمشاهي فروريخت و مبارزه پانزده ساله ملت مسلمان ايران به رهبري امام خميني(ره) به ثمر رسيد و با سرنگوني نظام 2500 شاهنشاهي، انقلاب شكوهمند اسلامي ايران پيروز گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani