♻️تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به فرمان حضرت امام خميني(ره) (1358 ش)
✍ پس از پيروزي انقلاب اسلامي در دوم اردیبهشت سال 1358، حضرت امام خمینی(ره) طي فرماني به شوراي انقلاب، رسماً تأسيس نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را اعلام كردند و شوراي انقلاب نيز با تأسيس شوراي فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، گامي اساسي در جهت سازماندهي اين نهاد انقلابي برداشت.
✅ در اولين اطلاعيه سپاه، وظايف كلي آن چنين عنوان شده است:
1⃣ كمك به اجراي امور انتظامي و امنيتي،
2⃣ مبارزه مسلحانه عليه جريانهاي ضدانقلاب،
3⃣ دفاع در برابر حملات داخلي و خارجي،
4⃣ همكاري و هماهنگي با نيروهاي مسلح نظام اسلامي،
5⃣ تربيت و آموزش اخلاقي و ايدئولوژيكي - سياسي و نظامي كادر سپاه و... .
✅ اگرچه سپاه هويتي نظامي دارد اما نظاميگري در واقع يك بُعد از ابعاد اين نهاد مكتبي است. سپاه نهادي نظامي در جهت اهداف و آرمانهاي والاي انقلاب اسلامي است كه حفاظت و نگهباني از نظام و حكومت اسلامي مهمترين ركن آن را تشكيل ميدهد.
✅ سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در افقي فرازمند، داراي آرمانهاي مكتبي، انساني و جهان شمول است كه بايد هميشه حركت خود را بدان سو جهت دهد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️رحلت عالم جلیل القدر شیخ بهائی(۱۰۳۰ق)
✍ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی در سال ۹۵۳ قمری، در بعلبک لبنان چشم به جهان گشود و از همان کودکی به همراه خانواده اش وارد ایران شد. شیخ بهایی حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت. او از شاگردان شهید ثانی و از افتخارات جهان اسلام به شمار میآید.
✅ شیخ بهایی با ارائه حدود ۱۰۰ اثر ارزنده در شاخههای مختلف علم و تربیت شاگردان بسیار که هر کدام منشأ برکات فراوان بودند، به جهان اسلام روشنایی بخشید. میراث ماندگار شیخ، هنوز پس از قرنها چراغ راه پویندگان دانش و دین است.
✅ از نخبگان و فرزانگان دوران که خوشهچین خرمن پرفیض شیخبهایی بودند، میتوان ملاصدرای شیرازی، ملامحسن فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، محقق سبزواری، سیدحسن کرکی، سیدماجد بحرانی و ملامحمدتقی مجلسی را نام برد که هر کدام از آنها، خدمات بزرگی به دنیای اسلام ارائه دادند و نقشی عظیم در هدایت جامعه بشری ایفا کردند.
✅ كشكول، اسرارالبلاغه، اثني عشريات، خمس اربعين حديثاً، جامع عباسي، عين الحيوة و بحرالحساب و دهها اثر ديگر از جمله آثار اوست. آثار علمي و مهندسي وي را ميتوان در جاي جاي اصفهان مشاهده نمود.
✅ به پاس خدمات وی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده، نام وی را در لیست مفاخر ایران ثبت کرد.
✅ او سرانجام، در سال ۱۰۳۰ قمری در ۷۷ سالگي در اصفهان بدرود حيات گفت و طبق وصيتش در مشهد مقدس و در نزديكي مرقد مطهر حضرت امام رضا(علیهالسّلام) مدفون گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 سریع ترین دعایی که مستجاب می شود
🌷 امام باقر علیه السلام:
زودترين دعائى كه به اجابت می رسد دعاى برادر (ديـنـى ) اسـت بـراى بـرادرش در غـيـاب او، ابـتـداء شروع به دعا براى برادرش می كند پس فـرشته اى كه موكل بر او است می گويد: آمين و براى تو است دو چندان (آنچه براى برادر دينيت خواستى ).
🌹 أَسْرَعُ اَلدُّعَاءِ نُجْحاً لِلْإِجَابَةِ دُعَاءُ اَلْأَخِ لِأَخِيهِ بِظَهْرِ اَلْغَيْبِ يَبْدَأُ بِالدُّعَاءِ لِأَخِيهِ فَيَقُولُ لَهُ مَلَكٌ مُوَكَّلٌ بِهِ آمِينَ وَ لَكَ مِثْلاَهُ .
📚 الکافي، جلد۲، صفحه۵۰۷،
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌹پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم:
مَن اَكَل الحلالَ قامَ علی رأسِهِ مَلكٌ یَستَغفِرُ لَهُ حَتّی یَفْرُغَ مِن اَكِلِه.
🌸 وقتی کسی غذای حلال میخورد فرشتهای بالای سر او حاضر میشود و برایش طلب مغفرت میکند تا وقتی که از صرف غذا فارغ شود.
📗 مکارمالأخلاق، ص ١٥٠.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لقمه حلال مقدمه عمل صالح
✍ در تعالیم الهی لقمه حلال مقدّمه عمل صالح شمرده شده است. اثر غذای حلال در سبکی روح، نور باطن، توجه به عبادات، بهخوبی مشهود است. بههمین جهت در سیره رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) میبینیم که با دقت بسیار، چیزی را از کسی میپذیرفت و تا یقین به حلال بودن آن پیدا نمیکرد، آن را نمیخورد.
✅ در تاریخ نقل است: « امّ عبدالله ظرف شیری برای افطار رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) فرستاد. حضرت ظرف را به وی بازگرداند و به وی پیغام فرستاد که: این شیر را از کجا آوردهای؟ فردای آن روز، امّ عبدالله نزد پیامبر خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) آمد و عرض کرد: ای پیامبر خدا! به خاطر گرمی هوا و درازی روز، ظرف شیری برایتان فرستادم؛ امّا شما آن را همراه پیکی باز گرداندی؟ پیامبر خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمود:
🌺 «بِذَلِکَ اُمِرَتِ الرُّسُلُ اَنْ لَا تَاکُلَ اِلَّا طَیِّباً وَلَا تَعْمَلَ اِلَّا صَالِحاً؛(1)
به همین خاطر، پیامبران، فرمان یافتهاند که جز حلال نخورند و جز کار نیک، انجام ندهند.»
✅ بر همین اساس آن حضرت در وصیتش به امام علی (علیهالسّلام) میفرماید:
🌷یا علی! دوازده خصلت است که سزاوار است انسان مسلمان در رابطه با غذا خوردن فرا گیرد؛ که چهارتا از آن واجب و چهارتای دیگر سنت و مابقی (جزء) ادب (سفره) است: (یکی از واجبات) شناخت به آن چیزی است که میخورد....»
🌹 «یَا عَلِیُّ! اثْنَتَا عَشْرَةَ خَصْلَةً یَنْبَغِی لِلرَّجُلِ الْمُسْلِمِ اَنْ یَتَعَلَّمَهَا فِی الْمَائِدَةِ اَرْبَعٌ مِنْهَا فَرِیضَةٌ وَاَرْبَعٌ مِنْهَا سُنَّةٌ وَاَرْبَعٌ مِنْهَا اَدَبٌ فَاَمَّا الْفَرِیضَةُ فَالْمَعْرِفَةُ بِمَا یَاکُلُ...؛ (2)
📚 (1) حکمت نامه پیامبر اعظم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)، ج۱۳، ص۳۴۸.
(2) شیخ صدوق، محمد بن علی، الخصال، ج۱، ص۴۸۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی بروجردی(۱۳۸۰ق)
✍️ آیت الله العظمی سید حسین طباطبائی بروجردی (۱۲۹۲ق،۱۲۵۴ش- ۱۳۸۰ق، ۱۳۴۰ش) از مراجع تقلید و از شاگردان آخوند خراسانی بود که بعد از بازگشت از نجف در بروجرد ساکن شد. و پس از درگذشت شیخ عبدالکریم حائری یزدی به دعوت مراجع عظام سه گانه (حجت، خوانساری، صدر) به قم آمد و ریاست حوزه علمیه قم را بر عهده گرفت.
✅ او پس از درگذشت سید ابوالحسن اصفهانی، مهمترین مرجع شیعیان بود و در دهه ۱۳۳۰ش مرجع عام شیعیان محسوب میشد. در زمان وی حوزه علمیه قم گسترش و تعداد طلاب افزایش زیادی یافت. با حمایتهای ایشان آثار حدیثی و فقهی متعددی احیاء و منتشر شد. مجموعه بزرگ جامع احادیث الشیعه تحت نظر او تدوین شد.
✅ وی به تقریب مذاهب اسلامی اهمیت میداد و در این راستا نمایندهای برای عضویت در دارالتقریب به مصر فرستاد. فتوای معروف شیخ محمود شلتوت برای به رسمیت شناخته شدن فقه شیعه نزد اهل سنت نتیجه فعالیتهای آیتالله العظمی بروجردی بود.
✅ اعزام مبلغ به مناطق مختلف ایران و خارج کشور، ایجاد مراکز بزرگ علمی و مذهبی، ساخت مساجد و مدارس در ایران و کشورهای مختلف، درخواست برای گنجاندن درس تعلیمات دینی در دوره ابتدایی مدارس ایران و... از مهمترین اقدامات دینی، سیاسی و اجتماعی او است.
✅ سرانجام آن فقیه سترگ، در سیزدهم شوال ۱۳۸۰ هـ.ق برابر با دهم فروردین ۱۳۴۰ هـ.ش، در قم دیده از جهان فروبست و در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) رخ در نقاب خاک کشید.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani