🏴 شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) به روایت 95 روز و آغاز ایام فاطمیه ی دوم(11 ق)
✍ حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) دخت پیامبر گرامی اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) از جمله خواص درگاهِ خداوند بود که از سرچشمه ی علوم الهی بهره ی فراوانی داشت و آیینه صفات عالیه انسان کامل در تمام اعصار است.
🌷 پیامبر رحمت (صلياللهعليهوآلهوسلم) و ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین، در توصیف کمالات والای عرفانی و الهی حضرت صدیقه طاهره(سلاماللهعلیها)، احادیثی ایراد فرموده اند؛ از جمله اینکه پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمود: « فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی؛(۱) فاطمه پاره تن من است» و «فَاطِمَةُ سَیِّدَةِ نِسَاءِالْعَالَمِین؛ فاطمه(سلاماللهعلیها) سرور زنان دو عالم است».
🔹 امام خمینی(ره) در وصف مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) میفرمایند: «تمام ابعادی که برای زن متصوّر است و برای یک انسان متصوّر است، در فاطمه زهرا علیهاالسلام جلوه کرده است.(۲)
🌺 حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) دختر رسالت، همسر ولایت و مادر امامت و حلقه ی اتصال نبوَّت و امامت است. فاطمه ی زهرا(سلاماللهعلیها) در سراسر زندگی کوتاه خود، سخاوت، ایثار، گذشت، صبر، استقامت، قناعت، عبادت پروردگار و کمک به نیازمندان را به زیباترین شکل ممکن جلوه گر ساخت و انسانهای بزرگ و تاریخ سازی همچون امام حسن(علیهالسّلام) و امام حسین(علیهالسلام) در دامانِ او پرورش یافتند.
✅ سوم جمادی الثانی به روایتی سالروز شهادت حضرت صدیقه ی طاهره، فاطمه ی زهرا(سلاماللهعلیها) می باشد. آن بانوی عصمت، پس از رحلت پدر بزرگوار خویش، اولین شخص از خاندان بنی هاشم است که به آن حضرت ملحق شد. حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در هنگام شهادت هجده سال سن و چهار فرزند به نام های امام حسن(علیهالسّلام)، امام حسین(علیهالسلام) و حضرت زینب(سلاماللهعلیها) و ام کلثوم(سلاماللهعلیهاو ) داشت.
(۱) امالی شیخ مفید، ص 260.
(۲) صحیفه نور، ج 7، ص337.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے #فاطمیه #شهادت_حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
❓چرا حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، زهرا نامیده شده اند؟
✍یکی از نامهای مشهور حضرت فاطمه (سلام الله علیها) «زهرا» می باشد و در احادیث متعدد علت نامیدن آن حضرت بدین نام ذکر شده است. در اینجا به ذکر یک حدیث می پردازیم.
✅ شیخ صدوق با اسنادی از جابر جعفى روایت مى کند که می گوید به حضرت امام صادق (علیهالسّلام) گفتم: چرا حضرت فاطمه (س) زهرا نامیده مى شود؟
🌺 حضرت فرمودند: زیرا حقّ عزّ و جلّ او را از نور عظمت خودش آفرید و هنگامى که نور وجود فاطمه (سلام اللَّه علیها) درخشید آسمانها و زمین به نورش روشن شد و دیدگان فرشتگان از شدّت نورش بسته شد و تمام ملائکه حقّ تبارک و تعالى را سجده نمودند و عرض کردند:
🌷 ای معبود ما و ای مولاى ما این نور چه خصوصیّتى دارد که این قدر تابان و روشن است؟ خداوند متعال به آنها وحى فرمود: این نور از نور من است که در آسمان ساکنش کرده ام آن را از عظمت خویش آفریدم. آن را از صلب پیامبرى از پیامبران که تفضیل و برتری دادم او را بر تمام انبیاء خارج نموده ام.
🌹 از این نور پیشوایانى را که به امر من قیام مى کنند و مردم را به طرف من هدایت مى نمایند؛ بیرون مى آورم. این پیشوایان را پس از انقطاع وحى جانشینان خود در روى زمین قرار مى دهم.
♻️ متن حدیث:
عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) قَالَ قُلْتُ لَهُ لِمَ سُمِّیَتْ فَاطِمَهُ الزَّهْرَاءُ زَهْرَاءَ فَقَالَ:«لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَهَا مِنْ نُورِ عَظَمَتِهِ فَلَمَّا أَشْرَقَتْ أَضَاءَتِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ بِنُورِهَا وَ غَشِیَتْ أَبْصَارُ الْمَلَائِکَهِ وَ خَرَّتِ الْمَلَائِکَهُ لِلَّهِ سَاجِدِینَ وَ قَالُوا إِلَهَنَا وَ سَیِّدَنَا مَا لِهَذَا النُّورِ فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَیْهِمْ هَذَا نُورٌ مِنْ نُورِی أَسْکَنْتُهُ فِی سَمَائِی خَلَقْتُهُ مِنْ عَظَمَتِی أُخْرِجُهُ مِنْ صُلْبِ نَبِیٍّ مِنْ أَنْبِیَائِی أُفَضِّلُهُ عَلَى جَمِیعِ الْأَنْبِیَاءِ وَ أُخْرِجُ مِنْ ذَلِکَ النُّورِ أَئِمَّهً یَقُومُونَ بِأَمْرِی یَهْدُونَ إِلَى حَقِّی وَ أَجْعَلُهُمْ خُلَفَائِی فِی أَرْضِی بَعْدَ انْقِضَاءِ وَحْیِی.»
📚 علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۷۹ – ۱۸۰.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
✍ در حدیث دیگری علت نامیده شدن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به «زهرا» نور بی بدیل ایشان در محراب عبادت نقل شده است:
✅ ابن بابویه از محمد بن ابراهیم بن اسحاق طالقانی با اسنادی از ابن عماره او از پدرش نقل می کند که از حضرت امام صادق (علیه السلام) پرسیدم: چرا حضرت فاطمه (سلام اللَّه علیها) زهرا نامیده شد؟
🌷 فرمودند: زیرا وقتى آن حضرت در محراب عبادت مى ایستاد نورش بر اهل آسمانها مى تابید، آن چنان که نور ستارگان بر اهل زمین می تابد.
🌹متن حدیث:
حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ الطَّالَقَانِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا عَبْدُ الْعَزِیزِ بْنُ یَحْیَى الْجَلُودِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ زَکَرِیَّا الْجَوْهَرِیُّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عُمَارَهَ عَنْ أَبِیهِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) عَنْ فَاطِمَهَ لِمَ سُمِّیَتْ زَهْرَاءَ فَقَالَ لِأَنَّهَا کَانَتْ إِذَا قَامَتْ فِی مِحْرَابِهَا زَهَرَ نُورُهَا لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا یَزْهَرُ نُورُ الْکَوَاکِبِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ.
📗 معانی الأخبار، صفحه ۶۴.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷 قال الامام الصادق علیه السّلام:
🌹تسبیحُ فاطمةَ سلام الله علیها فی کلِ یومٍ دَبْرَ کلِ صلاةٍ احبُّ الیَّ مِنْ الفِ رکعةٍ فی کل یومٍ.
🌷امام صادق علیه السّلام:
تسبیح فاطمه در هر روز بعد از نماز، نزد من از هزار رکعت نماز در هر روز پسندیدهتر است.
📗 مکارم الاخلاق، ص 281.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے #فاطمیه #ایام #شهادت_حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴حضرت علامه حسن زاده آملی قدس سره الشريفة:
من در اذان و اقامه نماز بعد از شهادت به ولایت حضرت امام امیرالمؤمنین و اولاد معصومینش علیهمالسلام میگویم: اشهد ان فاطمة بنت رسول الله عصمة الله الکبری و حجة الله علی الحجج
✅پ.ن: در نقل دیگر (از آیت الله عباسی خراسانی شاگرد برجسته ایشان) از علامه حسن زاده آملی قدس سره الشريفة آمده است که میفرمودند: اشهد ان امیرالمؤمنین علیا و اولاده المعصومين و العصمة الکبری حجج الله. (بر تاثیرات مثبت این شهادت در اذان و اقامه نماز بسیار تاکید فرموده اند)
#فاطمیه #شهادت_حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها #کانال_استاد_عباسی_خراسانی #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
🏴🥀وصیتنامه مکتوب حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام: سلام مرا تا به قیامت به فرزندانم برسان
📜بسم الله الرحمن الرحيم
اين، آن چيزى است كه فاطمه دختر رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم به آن وصيت كرده است و او گواهى مىدهد كه خدايى جز خداى يگانه نيست و محمّد بنده و فرستادۀ اوست. بهراستى بهشت و جهنم حق است و در روز قيامت شكى نيست و خدا در قيامت هر كسى را كه در قبر باشد، برانگيخته مىكند.
اى على، من فاطمه دختر حضرت محمّد صلى الله عليه و آله و سلم هستم كه خدا مرا به ازدواج تو درآورد تا در دنيا و آخرت با تو باشم. تو از ديگران به من نزديكترى، شبانه مرا غسل بده و كافور بزن و كفن كن و بر من نماز بخوان و شبانه مرا دفن كن و هيچكس را خبر نكن. تو را به خدا مىسپارم و سلام مرا تا روز قيامت به فرزندانم برسان.
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
هَذَا مَا اوْصَتْ بهِ فَاطِمَةُ بنْتُ رَسُولِ اللَّهِ صلَّى اللهُ عَلَيْه والِه اوْصَتْ وَ هِىَ تَشْهَدُ انْ لَا الَهَ الَّا اللَّهُ وَ انَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ وَ انَّ الْجَنَّةَ حَقٌّ وَ النَّارَ حَقٌّ وَ انَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لا رَيْبَ فِيها وَ انَّ اللَّهَ يَبْعَثُ مَنْ فِى الْقُبُورِ يَا عَلِىُّ انا فَاطِمَةُ بنْتُ مُحَمَّدٍ زَوَّجَنِىَ اللَّهُ مِنْكَ لِاَكُونَ لَكَ فِى الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ انْتَ اوْلَى بى مِنْ غَيْرِى حَنِّطْنِى وَ غَسِّلْنِى وَ كَفِّنِّى باللَّيْلِ وَ صَلِّ عَلَىَّ وَ ادْفِنِّى باللَّيْلِ وَ لَا تُعْلِمْ احَداً وَ اسْتَوْدِعُكَ اللَّهَ وَ اقْرَاُ عَلَى وُلْدِىَ السَّلَامَ الَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
📚كتاب عوالم، ج11، ص514؛ بحارالانوار، ج43، ص214؛ ج100، ص185؛ ج78، ص390.
#وصیتنامه #فاطمیه #شهادت #حضرت_فاطمه_سلاماللهعلیها #حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
#آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
🤲اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌹اى خداوند ما را به بخشش خود از بخشش بخشندگان بى نیاز کن و گسستن دیگران را از ما به پیوستن خود جبران فرما تا با بخشش تو سوى کسى نگراییم و با احسان تو از منع دیگران نهراسیم.
📚صحیفه سجادیه/ فرازی دعا برای خود و نزدیکان - دعای پنجم
اللَّهُمَّ أَغْنِنَا عَنْ هِبَةِ الْوَهَّابِينَ بِهِبَتِكَ، وَ اكْفِنَا وَحْشَةَ الْقَاطِعِينَ بِصِلَتِكَ حَتَّى لا نَرْغَبَ إِلَى أَحَدٍ مَعَ بَذْلِكَ، وَ لا نَسْتَوْحِشَ مِنْ أَحَدٍ مَعَ فَضْلِكَ.
#دعا #صحیفه_سجادیه #سبک_زندگی #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی #کانال_استاد_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
✅پایگاه و صفحات مجازی حضرت آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته در شبکه های اجتماعی؛ با زدن بر روی هر لینک به صفحه مورد نظر هدایت میشوید:
حفظونشر|دروسخارجحوزه|اینستاگرام|ویراستی|روبیکا|خبرگزاریرسمی|وبگاهرسمی
🌹تعظیم ام ابیها
✅اولین کاری که حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم این بوده است: «قام الیها» که متأسفانه برخی «قام لها» می گویند؛ این دو با هم متفاوت است؛ «قام الیها» یعنی حضرت بلند می شدند و به طرف حضرت زهرا سلام الله علیهما می رفتند؛ یعنی تعظیمشان می کردند و به استقبالشان می رفتند؛
📚مصاحبه خبری/آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
#حضرت_فاطمه_سلاماللهعلیها #فاطمیه #سبک_زندگی #اخلاق
#آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
#کانال_استاد_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
حفظونشر|دروسخارجحوزه|اینستاگرام|ویراستی|روبیکا|خبرگزاریرسمی|وبگاهرسمی