مراسم بزرگداشت عالم الهی و عارف توحیدی حضرت #علامه_حسن_زاده_آملی با سخنرانی شاگرد برجسته ایشان آیت الله #عباسی_خراسانی پنجشنبه بعد از نماز مغرب و عشا در صحن صاحب الزمان علیه السلام حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
از طرف بیت شریف علامه
@abbasi_khorasani
48.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نکات شنیده نشده از مفاتیح علامت گذاری شده #علامه_حسن_زاده_آملی رحمه الله از زبان شاگرد خاص ایشان آیت الله #عباسی_خراسانی در مراسم تدفین و تلقین ایشان
و ذکر مصیبت اربعینی حجت الاسلام و المسلمین دکتر #عباسی_آغوی
@abbasi_khorasani
@abbasiaghavi
◼️ رحلت عالم رباني و حكيم الهي آيت اللَّه "آقانجفي همداني" (1375 ش)
✍ آيت اللَّه سيد محمد حسيني همداني معروف به آقانجفي همداني از اعاظم حُكما و عرفاي معاصر، در سال 1283 ش (1322 ق) در نجف اشرف به دنيا آمد. وي در كودكي به همراه پدر به همدان رفت و در 21 سالگي براي ادامه دروس، رهسپار حوزه علميه نجف شد. آيت اللَّه همداني در نجف از محضر عالمان نام آوري همچون ميرزاي ناييني، محمد حسين غروي اصفهاني، سيد حسين بادكوبه اي، ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي و ميرزا عبدالغفار مازندراني بهره جست.
✅ او از ميرزاي ناييني اجازه اجتهاد گرفت و نيز به دامادي آن مرجع بزرگ نائل شد. وی پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد از علماي بزرگ نجف، قصد وطن نمود و پس از اقامت 22 ساله در نجف راهي همدان گرديد و به تدريس و تأليف و ارشاد مردم پرداخت.
✅ از وی آثار متعددي به يادگار مانده است كه انوار درخشان در تفسير قرآن در 18 جلد، درخشان پرتوي از اصول كافي در 6 جلد و معاد جسماني و روحاني از آن جمله اند. او سرانجام در سحرگاه نهم مهر 1375 ش برابر با پانزدهم جمادي الاول 1417 ق در نودوسه سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوهي در همدان و مشهد، در جوار مرقد شيخ بهايي در حرم مطهر امام رضا(علیهالسّلام) به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
✳️ پاداشی که پس از مرگ نیز به انسان میرسد.
✍ به محض مفارقت روح از جسم و انتقال از جهان فانی به جهان باقی، انسان تنها با اعمال و کردار خود که از پیش فرستاده، مواجه است. لکن پس از مرگ نیز با توجه به شرایط خاص، همواره ثواب اعمال و کارهای خیری که در این جهان انجام داده و جریان دارد، به او می رسد.
🌷 امام صادق(علیه السلام) در این خصوص می فرماید:
پس از مرگِ انسان، پاداشی به او ملحق نمیشود مگر از سه ناحیه:
1⃣ صدقهای که در زمان زنده بودن داده و پس از مرگش نیز خیر آن به دیگران میرسد.
2⃣ سنت خیری که آن را بنا نهاده و پس از مرگش نیز به آن عمل می شود.
3⃣ فرزند صالحی که برای او طلب آمرزش کند.
🌺 عنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع قَالَ: لَيْسَ يَتْبَعُ الرَّجُلَ بَعْدَ مَوْتِهِ مِنَ الْأَجْرِ إِلَّا ثَلَاثُ خِصَالٍ صَدَقَةٌ أَجْرَاهَا فِي حَيَاتِهِ فَهِيَ تَجْرِي بَعْدَ مَوْتِهِ وَ سُنَّةٌ سَنَّهَا هُدًى فَهِيَ تُعْمَلُ بِهَا بَعْدَ مَوْتِهِ وَ وَلَدٌ صَالِحٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُ.
📚 امالی شیخ صدوق، ص۳۵
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ویژگی شیعیانِ عصر غیبت در کلام امام کاظم (علیهالسّلام)
امام کاظم علیه السلام:
🌷 خوشا به حال شیعیان ما، که در زمان غیبت قائم ما(علیهالسّلام) به رشتهی ولایت ما چنگ میزنند و بر دوستی ما ثابت و استوار میمانند و در برائت و بیزاری از دشمنان ما پا بر جا و محکم میمانند. آنها از مایند و ما از آنهاییم. آنها ما را به امامت برگزیدهاند و به پیشوایی ما راضی هستند و ما آنها را به عنوان شیعهی خود برگزیدهایم و به عنوان شیعهی خویش پسندیدهایم. خوشا به حال آنها. به خدا سوگند آنها در روز قیامت با ما و در کنار ما هستند.
🌹 عن مُوسَی بنِ جعفرٍ علیه السلام: طُوبَى لِشِيعَتِنا المُتَمَسّكينَ بِحَبلِنا في غيبةِ قائِمِنا، الثّابِتينَ عَلَى موالاتِنا و البراءَةِ مِن أعدائِنا، أولئِكَ مِنّا وَ نَحنُ مِنهُم، قَد رَضُوا بِنَا أئمةً، و رَضِينَا بِهِم شيعةَ، فَطُوبَى لَهُم، ثمّ طُوَبى لَهُم هُم وَ اللّهِ مَعَنا في دَرَجَتِنا يومَ القيامةِ.
📚 اثباة الهداة، ج 3 ص 477./ نوادرالاخبار، ملا محسن فیض کاشانی، ص250.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷عمليات سوسنگرد و آزادسازي بستان و سوسنگرد (1359 ش)
✍ در پي تهاجم ارتش مزدور بعث عراق براي مقابله با انقلاب اسلامي در 31 شهريور 1359 و ورود نيروهاي نظامي به همراه ادوات سنگين و سبك دشمن در جنوب و غرب كشور، مناطق وسيعي از ميهن اسلامي به اشغال آنان درآمد. در اين ميان، يك لشكر زرهي عراق متشكل از 250 تانك، پس از تصرف جاده سوسنگرد - حميديه به اهواز، از مرز بستان عبور كرده و سوسنگرد را به تصرف خود درآوردند.
✅ پس از اين تجاوز، رزمندگان اسلام در تاريخ هشتم مهر 1359، در عملياتي، به دشمن حمله برده و عليرغم عدم تجهيز قوا و كمي نيروها، در برابر نيروهاي عراقي مقابله كردند. و تلفات بسياري بر دشمن وارد آمد به طوري مجبور به عقب نشيني شدند.
✅ در اين حمله، نيروهاي اسلام متشكل از مردم بومي و بسيج، به دشمن امان نداده و در 10 مهر 1359، سوسنگرد را از لوث دشمنان پاك كردند. در اين حملات، بيش از هفتاد تانك و خودروي دشمن در كمتر از نصف روز منهدم گرديد و تعدادي از نفرات آنان به اسارت درآمدند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
امام حسین علیه السلام:
🌷 الْبُكاءُ مِنْ خَشْیَةِ الله نَجاتٌ مِنَ الّنارِ
گریان بودن به جهت ترس از ـ عذاب ـ خداوند، سبب نجات از آتش دوزخ خواهد بود.
📚 مستدرك الوسائل: ج 11، ص 245
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۴۳- حق پیران و سالمندان
🌷 و أما حق سالمندان اين است كه سن او را احترام كنى و اسلامش را تجليل نمائى، اگر از أهل فضيلت در اسلام باشد او را مقدم دانى، و به هنگام خصومت، با او مقابله نكنى و در راه رفتن جلوی او حرکت نکنی و از او پيش نيفتى و با او به نادانى رفتار نكنى و اگر به تو نادانى كرد، تحمل كنى و او را گرامى دارى به خاطر حق مسلمانى و سن او، زيرا حق سن باندازه حق مسلماني است، و قوت و قدرتی نیست جز قدرت خداوند متعال.
🌹 وَ أَمَّا حَقُّ الْكَبِيرِ فَإِنَّ حَقَّهُ تَوْقِيرُ سِنِّهِ وَ إِجْلَالُ إِسْلَامِهِ إِذَا كَانَ مِنْ أَهْلِ الْفَضْلِ فِي الْإِسْلَامِ بِتَقْدِيمِهِ فِيهِ وَ تَرْكُ مُقَابَلَتِهِ عِنْدَ الْخِصَامِ لَا تَسْبِقُهُ إِلَى طَرِيقٍ وَ لَا تَؤُمُّهُ فِي طَرِيقٍ وَ لَا تَسْتَجْهِلُهُ وَ إِنْ جَهِلَ عَلَيْكَ تَحَمَّلْتَ وَ أَكْرَمْتَهُ بِحَقِّ إِسْلَامِهِ مَعَ سِنِّهِ فَإِنَّمَا حَقُّ السِّنِّ بِقَدْرِ الْإِسْلَامِ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ
📗 خصال، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 احترام به پيران
✍ در مکتب اسلام، سالخوردگان و سالمندان از موقعیت و جایگاه ویژهاى برخوردارند و تکریم سالمندان مصداق تعظیم شعائر اسلامى و موجب تحکیم ارزشها و روابط اجتماعی محسوب شده است؛
🌷 پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم ) می فرماید: مِنْ إِجْلَالِ اللَّهِ إِجْلَالُ ذِي الشَّيْبَةِ الْمُسْلِمِ. (1)
احترام گذاشتن به مسلمان مو سفيد از جمله تجليل خداست.
🔹عبد الله بن سنان می گويد: امام صادق علیه السلام به من فرمودند: از احترام به خدا است احترام گذاشتن به پيرمرد مومن موى سفيد و هر كه مومنى را گرامى دارد به گرامى داشتن خدا شروع كرده و هر كه مومن سفيد موى را سبك شمارد خداى عز وجل كسى را بر او گمارد تا پيش از مرگش او را سبك شمارد.
🌹 قال أبو عبدالله (علیهالسّلام): «مِنْ اجْلالِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ اجْلالُ الْمُؤمِنِ ذِی الشَّیبَةِ وَمَنْ اکرَمَ مُؤْمِناً فَبِکرامَةِ اللَّهِ بَدَءَ وَمَنِ اسْتَخَفَّ بِمُؤْمِنٍ ذی شَیبَةٍ ارْسَلَ اللَّهُ الَیهِ مَنْ یسْتَخِفُّ بِه قَبْلَ مَوْتِهِ» (2)
🌺 پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم ) می فرماید:
مَنْ عَرَفَ فَضْلَ كَبِیرٍ لِسِنِّهِ فَوَقَّرَهُ آمَنَهُ اللَّهُ مِنْ فَزَعِ یَوْمِ الْقِیَامَةِ ؛
هر كس فضيلت پيرهمردى را بشناسد و براى سنش باو احترام كند، خدايش او را از هراس روز قيامت در امان دارد (3)
🌷 امام صادق (علیهالسّلام) می فرماید: «لیسَ مِنّا مَن لَم یُوَقِّرْ کبیرَنا و یَرحَمْ صَغِیرَنا؛
از ما نیست کسى که به بزرگسالان ما حرمت ننهد و با خردسالانمان مهربان نباشد».(4)
__________
(1) الكافي، ج 2، ص 165
(2) الكافي، ج 2، ص 658/ وسايل الشيعه، ج 8، ص 467
(3) وسائل الشيعة، ج 12، ص99
(4) میزان الحکمه، ج2، ص106، ح10084.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani