💠به مناسبت رحلت سلمان فارسی، صحابی جلیل القدر پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم )
✍ سلمان فارسی یکی از اصحاب خاص رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) است که به دست ایشان به اسلام ایمان آورد و به دلیل ویژگیهای برجستهای که داشت، پیامبر خدا او را از اهل بیت خود نامید؛ «سلمان منّا اهل البیت» و ائمه معصومین علیهم السلام نیز همواره از وی با تعظیم و محبت یاد میکردند.
✅ راوی از امام صادق (علیه السلام) پرسید چه چیزی باعث توجه شما به سلمان میشود؟
🌷 امام صادق (علیه السلام) فرمودند: سه خصوصیت در سلمان بود که موجب میشود من او را زیاد یاد کنم و نام او را ببرم. یکی اینکه میل امیرالمومنین علی (علیه السلام) را، بر میل خود غلبه میداد. دوم اینکه فقرا را دوست میداشت، و آنها را بر اهل ثروت ترجیح میداد. و سوم اینکه، علم و علما را دوست میداشت.
📗 امالی شیخ طوسی، ص ۱۳۳.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 امام صادق علیه السلام:
مَنْ أَتَى قَبْرَ الْحُسَيْنِ (علیهالسلام) مَاشِياً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ أَلْفَ سَيِّئَةٍ وَ رَفَعَ لَهُ أَلْفَ دَرَجَة.
🌷 هرکس با پای پیاده به زیارت قبر حسین(علیهالسّلام) برود، خداوند با هر قدمی که بردارد برایش هزار حسنه مینویسد و هزار گناه از او پاک میکند و رتبه او را هزار درجه بالا میبرد.
📚 کامل الزیارات، ص133.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ فلسفه پیاده روی اربعین به سمت کربلا چیست؟
✍ همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می کنند. یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به نوعی تبلیغ آن جریان اجتماعی است که معمولا در جامعه جهانی تاثیر گذار است. به فرموده مقام معظم رهبری خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می کند. کربلا می تواند«نماد» تبلور وحدت وبیعت با امام باشد که «نمود» جهانی خواهد داشت. شروع جاذبه مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. این همان مغناطیسی است که امروز با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست.
✅ از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا (علیهالسلام) در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری» رسم بوده است. با اینکه زیارت سیدالشهدا(علیهالسلام) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(علیهالسلام) در روز اربعین نائل میشدند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 به مناسبت شهادت عمار یاسر صحابی پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و یار وفادار امام علی(علیهالسّلام).
✍ عمار بن یاسر صحابه پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)، از نخستین مسلمانان و از شیعیان امام علی(علیهالسّلام) است. عمار از یاران نزدیک امام علی(علیهالسّلام) و از جمله نخستین شیعیان آن حضرت بود. بعد از وفات پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)، وی در حمایت از علی(علیهالسّلام) از بیعت با ابوبکر سرباز زد. در زمان خلیفه دوم و سوم وی از جمله مخالفان خلیفه بود. در زمان خلافت علی(علیهالسّلام) از همراهان آن حضرت بود و در جنگ صفین در رکاب امیرالمؤمنین(علیهالسلام) جنگید و به دست لشکریان معاویه شهید شد.
🌷پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) در حدیثی شهادت وی به دست گروه باغی (=شورشگر) را پیشگویی کرد و فرمود: «انک لن تموت حتی تقتلک الفئة الباغیة الناکبة عن الحق» تو نمیمیری تا وقتی که گروه ستمگر و منحرف از حق تو را بکشد.» (۱)
قبر عمار در محل شهادتش در استان رقه در سوریه قرار دارد.
✅ در ۶ فرودین ۱۳۹۳ش، گروه تروریستی تکفیری داعش با کارگذاشتن مواد منفجره، دو مناره مقبره عمار یاسر و اویس قرنی را تخریب کردند. و در مرحله بعد در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ این زیارتگاه را به طور کامل تخریب کرد.
📚 الغدیر، ج۹، ص۲۱.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
۲۲- پیشوایان گمراه کننده
✍ یکی دیگر از نگرانی های پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) نسبت به امت بعد از خود، وجود رهبران و پیشوایانی است که خود گمراهند و امت را به گمراهی و ضلالت می کشانند.
🌷 من تنها از پیشوایان گمراه برای امت خود نگرانم که در اثر آن، خون ریزی در میان آنان تا روز قیامت ادامه یابد و پیش از آنکه قیامت بر پا شود گروهی از امت من به مشرکان می پیوندند و گروه هایی نیز به پرستش تندیس ها و بت ها می پردازند.
🌹 «عَنِ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ: إِنَّمَا أَخَافُ عَلَى أُمَّتِي اَلْأَئِمَّةَ اَلْمُضِلِّينَ وَ إِذَا وَقَعَ عَلَيْهِمُ اَلسَّيْفُ لَمْ يُرْفَعْ عَنْهُمْ إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ وَ لاَ تَقُومُ اَلسَّاعَةُ حَتَّى يَلْحَقَ حَيٌّ مِنْ أُمَّتِي بِالْمُشْرِكِينَ وَ حَتَّى تَعْبُدَ قَبَائِلُ مِنْ أُمَّتِي اَلْأَصْنَامَ وَ اَلْأَوْثَانَ؛
📚 الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف، ج 2، ص379.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 درخواست سایر اعضا و جوارح از زبان💠
✍ زبان از بزرگ ترین نعمت هایی است که خداوند به بشر ارزانی داشته و مانند سایر قوای انسان این قابلیت را دارد که هم استفاده ی خوب از آن بشود وهم استفاده ی بد.
☀️ در سوره ی مبارکه ی الرحمن بعد از مسأله ی خلقت، «تعلیم بیان» علمه البیان، مطرح شده است.
✅ نکته ی مهم این است که در کنار هر نعمت بزرگی، خطر و گناه بزرگی هم هست و این انسان است که تصمیم می گیرد از این نعمت بهره ی احسن ببرد یا از آن برای انجام گناه استفاده کند.
نعمت زبان علاوه بر داشتن برکات وفواید بسیار، آفاتی هم دارد و چه بسا بیشترین آفات را داشته باشد.
🌷 حضرت امام حسین (علیهالسّلام) می فرماید: «إِنَّ لِسانَ ابنَ آدَمَ يُشرِفُ كُلَّ يَومٍ عَلى جَوارِحِهِ فَيَقولُ: كَيفَ أَصبَحتُم؟ فَيَقولونَ: بِخَيرٍ إِن تَرَكتَنا! وَيَقولونَ: اَللّه اللّه فينا! وَيُناشِدونَهُ وَيَقولونَ: إِنَّما نُثابُ بِكَ وَنُعاقَبُ بِكَ؛
🌹 زبان آدميزاد، هر روز به اعضاى او نزديك مى شود و مى گويد: چگونه ايد؟ آنها مى گويند: اگر تو ما را به خودمان واگذارى، خوب هستيم و مى گويند: از خدا بترس و كارى به ما نداشته باش و او را سوگند مى دهند و مى گويند: ما فقط به واسطه تو پاداش مى يابيم و به واسطه تو، مجازات مى شويم».(1)
📚 (1) بحارالأنوار، ج71، ص278، ح14.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
ثواب فوقالعاده کمک به زائران أباعبدالله الحسین(علیهالسلام)
🔻امام جعفر صادق علیهالسلام:
هشَامُ بْنُ سَالِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع:.. قُلْتُ: فَمَا لِمَنْ یجَهِّزَ إِلَیهِ وَ لَمْ یخْرُجْ لَعَلَّهُ تُصِیبُهُ لِقِلَّةِ نَصِیبِهِ قَالَ: یعْطِیهِ اللَّهُ بِکلِّ دِرْهَمٍ أَنْفَقَهُ- مِثْلَ أُحُدٍ مِنَ الْحَسَنَاتِ وَ یخْلِفُ عَلَیهِ أَضْعَافَ مَا أَنْفَقَهُ وَ یصْرَفُ عَنْهُ مِنَ الْبَلَاءِ مِمَّا قَدْ نَزَلَ لِیصِیبَهُ وَ یدْفَعُ عَنْهُ وَ یحْفَظُ فِی مَالِهِ.
❇️ هشام بن سالم: از امام صادق علیهالسلام پرسیدم:
کسی که خودش به واسطۀ بیماری یا مشکلی نتواند به زیارت امام حسین علیهالسلام برود و در عوض شخصی دیگر را روانه کند [هزینههایش را بدهد]، چه اجری دارد؟
۱. به ازای هر درهمی که خرج کند، خداوند همانند کوه اُحد برایش حسنه مینویسد.
۲. چندین برابر آنچه هزینه کرده را در همین دنیا به او برمیگرداند!
۳. بلاهایی را که فرودآمده تا به او برسد، از او میگردانَد و از وی دور میکند و مالش حفظ میشود.
📚 ابن قولویه، کامل الزیارت، ص ۱۲۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠خبر غیبی پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)، از شهادت امام حسین(علیهالسّلام)💠
پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله و سلم:
🌺 إنّ لِقَتلِ الحُسينِ حَرارَةً في قُلوبِ المُؤمِنينَ لاتَبرُدُ اَبَداً.
شهادت امام حسين عليهالسلام يک داغ سوزاني است در دل مؤمنين که هرگز به سردي نميگرايد(و هرگز از بين نخواهد رفت). (1)
✍ آنچه که در این حدیث، برجسته و حائز اهمیت است، سه خبر غیبی است که حضرت بیان فرموده اند. و این سه خبر غیبی از معجزات آن حضرت محسوب می شود؛
1⃣ پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) در این حدیث، حداقل 50 سال قبل از شهادت امام حسین(علیهالسلام) خبر شهادت ایشان را داده اند. و این خود یک معجزه الهی است.
2⃣ دومین معجزه، موجی است که این شهادت در دنیا ایجاد کرد است. از ابتدای خلقت تا کنون در جهان کشته زیاد داشته ایم اما کشته ای که حرارت در نفوس مومنین ایجاد کند نداشته ایم. بنابر برخی از آمار تا کنون بیش از 400 میلیون نفر در جهان "لبیک یا حسین" گفته اند. هیچ قتلی این حرارت را ایجاد نکرده است و این حرارت ویژه ی امام حسین (علیهالسلام) است.
3⃣ سومین معجزه خبر از ابدیت این قتل دارد. خیلی از قتل هایی که در طول تاریخ صورت گرفته است به دست فراموشی سپرده شده است. اما شهادت امام حسین(علیهالسّلام) هرچه جلوتر می رود پررنگتر و فراگیرتر و جهانی می شود. و این یکی دیگر از معجزات آن حضرت است که خبر از آن داده است.
📚 (1) جامعاحاديث الشيعه، ج ١٢، ص ٥٥٦.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 پاداش سلام کردن
🌷 امام حسین علیه السلام:
لِلسَّلٰامِ سَبْعُونَ حَسَنَةً تِسْعٌ وَ سِتُّونَ لِلْمُبْتَدِئِ وَ وٰاحِدَةٌ لِلرّٰادِّ؛
🌹 سلام کردن هفتاد حَسَنِه و پاداش دارد؛
که شصت و نُه حسنه برای سلام کننده،
و یک حسنه برای جواب دهنده است.
📗 تُحَفُ الْعُقُول، ص ۲۴۸
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani