♻️ حاج آقا رحیم ارباب و احترام به استادان
✍ ارادت و عشق آقا رحيم به استادانش، به خصوص جهانگيرخان قشقايي و آخوند كاشي به حدّي بود كه نظيرش در كمتر كسي ديده شده است. وي در خدمت آن دو بزرگوار ميايستاد تا بگويند: آقا رحيم، بنشين! آن وقت با ادب در حضور آنان مينشست.
✅ «نكته مهمي كه در زندگي ايشان قابل توجه است و به عنوان اسوه پذيري از آيت الله ارباب ميتوان نام برد، اين است كه در مورد خدمت به استادش، جهانگيرخان اين گونه بود كه كليّه وسايل زندگي و خوراك ايشان را تهيه و غذاي ايشان را آماده ميكرد و حتي لباسهاي ايشان را با نهايت احتياطي كه طبيعت او بود، مي شست؛ آن گاه اگر اجازه ميداد از خدمتش مرخص ميشد.»
📗 ارباب معرفت، ص 74.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ سبک زندگی اسلامی
🔹 از وظایف مهمان
✍ بر اساس آموزه های دینی، یکی از وظایف انسان در خصوص مهمانی، این است که سرزده و بدون دعوت به مهمانی کسی نرود. این دستور شرع مقدس اسلام در جهت حمایت از میزبان و راحتی اوست.
دین مبین اسلام با وجود توصیههای فراوان به مهمانی دادن، نسبت به رعایت دو اصل مهم، سفارش میکند:
1⃣ نخست اکرام مهمان،
2⃣ و دیگر مراعات آسایش میزبان.
✅ ازاین رو، باتوجه به اصل دوم، اسلام از مهمانی رفتن بهطور سرزده نهی میکند.
🌷امام صادق(علیهالسّلام) از اجداد بزرگوارشان روایت میکند که پیامبر اسلام(صلياللهعليهوآلهوسلم) فرمودند:
«یا على! هشت طایفه اند که اگر اهانت شوند باید کسی را جز خودشان ملامت و سرزنش نکنند، یکی از آنها؛ کسى است که بدون دعوت بر سر سفره طعامى حاضر شود.(مهمان ناخوانده)»
📚 بحارالانوار، ج72، ص444 .
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠"اطعام روز عید غدیر" سنت فراموش شده 💠
✍ عید سعید غدیر خم یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است. یکی از سنت های حسنه در این عیدالاکبر که روایات عجیبی درباره ی آن نقل نموده اند و متاسفانه مورد غفلت واقع شده، سنت غذا دادن به افراد یا همان اطعام مومن است.
🔶 امام صادق(علیهالسلام) می فرمایند: غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر، ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین) و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد.(۱)
🔷 درجای دیگر ایشان می فرمایند: غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است.(۲) به گونه ای که امام صادق(علیهالسّلام) اصلا این روز را روز اطعام الطعام نامیدند.(۳)
🔶 امام صادق(علیهالسّلام) در رابطه با آمرزش گناهان در این روز نیز می فرمایند: عید غدیر روزی است که خداوند دو برابر تعداد رهاشدگان از آتش جهنم در ماه مبارک رمضان و شب قدر و شب عید فطر از آتش جهنم رها می کند و گناه ۶۰ سال را می بخشد.(۴)
♻️ امید است در این روز عظیم، در حد توان مومنین را اطعام دهیم تا این سنتِ شریفِ فراموش شده احیا شود.
----------------------------
پی نوشت ها:
۱.بحار، ج۶، ص ۳۰۳.
۲.مفاتیح الجنان ص۵۰۰.
۳.بحار، ج۹۵، ص۳۲۳.
۴.بحار ،ج ۹۴، ص۱۱۹.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 ثواب خیرهکننده روزه عید غدیر
🔻امام صادق عليهالسلام:
صِيامُ يَوْمَ غَديرِ خُمٍّ يَعْدِلُ صِيامَ عُمْرِ الدُّنْيا لَوْ عاشَ اِنْسانٌ ثُمَّ صامَ ما عَمَرتِ الدُّنْيا لَكانَ لَهُ ثَوابُ ذلِكَ
🌸 روزه روز #غدير_خم با روزه تمام عمر جهان برابر است؛ يعنى اگر انسانى هميشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگيرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عيد غدير است.
📚 وسائل الشيعه ۷: ۳۲۴، ح ۴
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌸آداب و اعمال عید غدیر
👈#بزرگترین_عید
۱. غسل کردن (ابتدای روز بهتر)
۲. روزه گرفتن که کفاره گناهان است
۳. خواندن نمازهای مخصوص در مفاتیح
۴. ذکر خدا گفتن
۵. شکرگزاری خدا به جهت نعمت ولایت و امامت
۶. صلوات بسیار بر پیامبر و آلش
۷. زیارت اميرالمؤمنين در نجف
۸. زیارت از دور و نزدیک با زیارت امین الله
۹. عید گرفتن
۱۰. تبریک گفتن به دیگران
۱۱. برپایی مجلس جشن و سرور
۱۲. شاد کردن مؤمنان
۱۳. لباس پاکیزه و نو پوشیدن
۱۴. دید و بازدید، صله رحم
۱۵ عیدی دادن به فرزندان و خانواده
۱۶. صدقه دادن به فقرا و مستمندان
۱۷. عقد اخوت و برادری
۱۸. اطعام و غذا دادن به مؤمنان بخصوص روزه داران
۱۹. خواندن دعای ندبه
۲۰. تزیین درب منازل، ساختمانها و خیابان با پارچه و پرچم
۲۱. برپایی ایستگاه صلواتی
۲۲. پخش شکلات و شیرینی
َ۲۳. بیان قصه های غدیری برای کودکان
۲۴. خواندن و بیان خطبه غدیر
۲۵. راه اندازی کاروان شادی
۲۶. بیان فضایل امیرالمؤمنین که عبادتی بزرگ است.
۲۷. ابلاغ خطبه و پیام غدیر به آیندگان تا قیامت
۲۸. تکریم سادات (بشرط عدم مزاحمت)
۲۹. عهد و پیمان با امام زمان علیه السلام
۳۰. دیدار با مؤمنان
۳۱. رفع حوایج مؤمنان
۳۲. شکر خدا و ذکر هنگام ملاقات مؤمنان:
🌸اَلْحَمْدُ للهِِ الّذي جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّكينَ بِوِلايَةِ اَميرِالْمُؤْمِنِينَ وَالاَْئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السلام🌸
#غدیر
#عید_غدیر
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠واقعه غدیر خم و تداوم ولایت💠
✍ واقعه غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(صلياللهعليهوآلهوسلم) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در مکانی به نام غدیر خم، امام علی(علیهالسلام) را ولی و جانشین خود معرفی کرد. حاضران در آن واقعه که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، با امام علی (علیهالسلام) بیعت کردند.(1)
✅ این معرفی بنا به دستور الهی در آیه تبلیغ بود. این آیه، کمی قبل از ۱۸ ذی الحجه سال دهم قمری نازل شد که به پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) دستور میداد آنچه خداوند بر او نازل کرده، ابلاغ کند و اگر پیامبر این کار را نکند، رسالتش را انجام نداده است. سپس آیه اکمال نازل شد که میگفت:
☀️ «الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دیناً؛ امروز دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.(2)
✅ ائمه معصومین(علیهم السلام) به حدیث غدیر استناد کردهاند. از مهمترین آثار درباره این واقعه و حدیث غدیر، که روایات اهل سنت را در آن گرد آورده است، کتاب الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب از علامه امینی است. پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و دیگر معصومان این روز را عید خواندهاند و مسلمانان، به ویژه شیعیان این روز را جشن میگیرند.
🌺 امام رضا (علیهالسّلام) فرمودند: "روز غدیر در میان اهل آسمان مشهورتر است تا میان اهل زمین... اگر مردم ارزش این روز را میدانستند، بیتردید فرشتگان در هر روز ده بار با آنان مصافحه میکردند."(3).
--------------------------------------------
(1) مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۱۷۱.
(2) سوره ی مائده، آیه ی 3.
(3) المکتبة الاسلامیة، ج۲، ص۷۳۷.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 انفاق در راه خدا 💠
✍ انفاق در قرآن كريم به عنوان يكى از پايههاي اصلى عمل صالح و يكى از ويژگي هاي مؤمنان مورد تأكيد قرار گرفته است. آیات و روایات فراوانى در خصوص تأثیر انفاق در راه خدا و برکات مادى و معنوى آن وارد شده است که نشان می دهد این کار نیک هم دنیاى انسان را رونق می بخشد و هم مایه نجات او در آخرت است.
خداوند متعال می فرماید:
☀️"لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ و......" آل عمران/۹۲.
هرگز به مرتبه نيكي نمي رسيد، مگر اينكه از آنچه دوست مي داريد، انفاق كنيد.
✅ در حديثي از امام صادق عليه السلام آمده است:
🌷« مَنْ أَیْقَنَ بِالْخَلَفِ جَادَ بِالْعَطِیَّهِ.؛ كسي كه به نتيجه بخشش يقين داشته باشد، به عطا و بخشش مبادرت مي كند».(۱)
هم چنان كه خداي عزوجل فرمود:
☀️ «وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ؛ و شما هرچه در راه رضاي خدا انفاق كنيد، به شما عوض مي بخشد و او بهترين روزي دهنده است». سبا/۳۹.
-------------------
(۱) نهج البلاغه، حکمت ۱۳۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani