💠واقعه غدیر خم و تداوم ولایت💠
✍ واقعه غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(صلياللهعليهوآلهوسلم) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در مکانی به نام غدیر خم، امام علی(علیهالسلام) را ولی و جانشین خود معرفی کرد. حاضران در آن واقعه که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، با امام علی (علیهالسلام) بیعت کردند.(1)
✅ این معرفی بنا به دستور الهی در آیه تبلیغ بود. این آیه، کمی قبل از ۱۸ ذی الحجه سال دهم قمری نازل شد که به پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) دستور میداد آنچه خداوند بر او نازل کرده، ابلاغ کند و اگر پیامبر این کار را نکند، رسالتش را انجام نداده است. سپس آیه اکمال نازل شد که میگفت:
☀️ «الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دیناً؛ امروز دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.(2)
✅ ائمه معصومین(علیهم السلام) به حدیث غدیر استناد کردهاند. از مهمترین آثار درباره این واقعه و حدیث غدیر، که روایات اهل سنت را در آن گرد آورده است، کتاب الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب از علامه امینی است. پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و دیگر معصومان این روز را عید خواندهاند و مسلمانان، به ویژه شیعیان این روز را جشن میگیرند.
🌺 امام رضا (علیهالسّلام) فرمودند: "روز غدیر در میان اهل آسمان مشهورتر است تا میان اهل زمین... اگر مردم ارزش این روز را میدانستند، بیتردید فرشتگان در هر روز ده بار با آنان مصافحه میکردند."(3).
--------------------------------------------
(1) مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۱۷۱.
(2) سوره ی مائده، آیه ی 3.
(3) المکتبة الاسلامیة، ج۲، ص۷۳۷.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 انفاق در راه خدا 💠
✍ انفاق در قرآن كريم به عنوان يكى از پايههاي اصلى عمل صالح و يكى از ويژگي هاي مؤمنان مورد تأكيد قرار گرفته است. آیات و روایات فراوانى در خصوص تأثیر انفاق در راه خدا و برکات مادى و معنوى آن وارد شده است که نشان می دهد این کار نیک هم دنیاى انسان را رونق می بخشد و هم مایه نجات او در آخرت است.
خداوند متعال می فرماید:
☀️"لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ و......" آل عمران/۹۲.
هرگز به مرتبه نيكي نمي رسيد، مگر اينكه از آنچه دوست مي داريد، انفاق كنيد.
✅ در حديثي از امام صادق عليه السلام آمده است:
🌷« مَنْ أَیْقَنَ بِالْخَلَفِ جَادَ بِالْعَطِیَّهِ.؛ كسي كه به نتيجه بخشش يقين داشته باشد، به عطا و بخشش مبادرت مي كند».(۱)
هم چنان كه خداي عزوجل فرمود:
☀️ «وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ؛ و شما هرچه در راه رضاي خدا انفاق كنيد، به شما عوض مي بخشد و او بهترين روزي دهنده است». سبا/۳۹.
-------------------
(۱) نهج البلاغه، حکمت ۱۳۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ لزوم معرفت وشناخت مقام امام
💦 فُضيل گفت از حضرت ابو جعفر عليه السّلام شنيدم که مي فرمود:
🌷هر كس بدون امام بميرد مرگ او چون مردن مردم جاهليت است، هرگز عذر مردم را در شناختن امام نمي پذيرند، كسي كه با شناختن امام بميرد، او را زياني نخواهد رسيد؛ چه جلوتر از ظهور امام بميرد يا بعد از آن و كسي كه بميرد؛ در حالي كه امامش را شناخته، از دنيا برود، مانند كسي است كه با قائم عجل اللَّه فرجه در خيمه او بوده است.
🌹 عَنِ الْفُضَيْلِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ (عليه السلام) يَقُولُ : مَنْ مَاتَ وَ لَيْسَ لَهُ إِمَامٌ فَمَوْتُهُ مِيتَةٌ جَاهِلِيَّةٌ وَ لَا يُعْذَرُ النَّاسُ حَتَّي يَعْرِفُوا إِمَامَهُمْ وَ مَنْ مَاتَ وَ هُوَ عَارِفٌ لِإِمَامِهِ لَا يَضُرُّهُ تَقَدُّمُ هَذَا الْأَمْرِ أَوْ تَأَخُّرُهُ وَ مَنْ مَاتَ عَارِفاً لِإِمَامِهِ كَانَ كَمَنْ هُوَ مَعَ الْقَائِمِ فِي فُسْطَاطِه.
📚المحاسن، ص155
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 جایگاه روز عید غدیر در میان سایر اعیاد
🔻امام صادق عليهالسلام:
وَ يَوْمُ غَديرِ بَيْنَ الْفِطْرِ وَالاَْضْحى وَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَواكِبِ
🌸... روز غدير خم در ميان روزهاى عيد فطر و قربان و جمعه همانند ماه در ميان ستارگان است.
📚 اقبال سيد بن طاووس: ۴۶۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
متن کامل خطبه غدیر alijanam.pdf
456.5K
متن کامل خطبه پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) در غدیر خم با ترجمه فارسی
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌸 برخی ازویژگیهای #اختصاصی امیرالمؤمنین علیه السلام
◀️ تولد در داخل #کعبه (که هیچ کسی چنین توفیقی نداشته و ندارد)،
◀️ لقب #امیرالمؤمنین که بر هیچ کسی جایز نیست،
◀️ #اولین شخصی که به پیامبر ایمان آورد،
◀️ همسر #فاطمه، سیده النساء،
◀️ فضیلت #ليلة_المبیت، (خوابیدن در بستر پیامبر در شب هجرت و نزول آیه)
◀️ تنها عمل کننده به آیه #نجوا و صدقه
◀️ #وفادارترین شخص به عهد خدا
◀️ کندن #درب_خیبر و پیروزی بر دشمنان
◀️ استثنا از #سدّالابواب، (بستن همه دربهایی که به مسجد پیامبر باز بود، بجز خانه امیرالمؤمنین)
◀️ تنها #وصی پیامبر
◀️ خلیفه #بلافصل پیامبر
◀️ و و و ...
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
ضمن تبریک عید فرخنده غدیر خم، به اطلاع می رساند مراسم ذکر توسل و ملاقات در دفتر آیت الله عباسی خراسانی دامت برکاته امروز 16.4.1402 برگزار نمیشود.
@abbasi_khorasani
💠سه عامل جلب محبت
🌷امام جواد عليه السلام:
سه خصلت جلب محبّت مي كند:
1⃣ انصاف در معاشرت با مردم،
2⃣ همدردي در مشكلات آن ها،
3⃣ و بازگشت به قلبی سالم( از محبت دنیا)
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : ثَلاثُ خِصال تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِي الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِي الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلي قَلْب سَليم.
📚 كشف الغمّه، ج 2، ص 349.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 وظایف مسوولان در قبال مردم
✍️ دولتمردان و مسئولان در قبال آحاد مردم وظایف و مسئولیتهای فراوانی دارند که به طور خلاصه شامل موارد زیر میشود:
1️⃣ ساده زیستی
از آنجا که مدیران جامعه در معرض دید مردم هستند، باید بیشتر مواظب خود و اطرافیان خود باشند، زیرا سادهزیستی و بیآلایشی آنان، باعث تسلی خاطر محرومان خواهد بود. امام علی (علیهالسلام) میفرماید: خداوند بر پیشوایان دادگر، واجب کرده است که زندگی خود را با طبقه ضعیف تطبیق دهند تا رنج فقر، برای مستمندان، دشوار نیاید. (1)
2️⃣ خدمت رسانی
در منابع اسلامی، به حاکمان و دولت مردان سفارش شده است که خدمتگزار مردم باشند و خود را خادم ملت بدانند. کارگزاران موظفاند به طبقه محروم و مستضعف جامعه توجه خاص داشته باشند. امام علی (علیهالسلام) در فرمان حکومتی خود میفرماید: «اللهَ اللهَ فِي الطَّبَقَةِ السُّفْلَى؛ (2) بر تو باد به توجه به طبقه آسیب دیده و ضعیف؛ آنان که راه چاره ندارند و از درویشان و نیازمندان و بینوایان هستند.
3️⃣ ارتباط مستقیم با مردم
مردمی بودن دولت مردان اقتضا میکند با آنان ارتباطی مستقیم داشته باشند تا مشکلاتشان را حس کنند. رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) میان اصحابش چنان قرار میگرفت که گویی یکی از ایشان است تا جایی که وقتی فردی وارد مجلس میشد نمیدانست پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) کدام یک از آنهاست. (3) امام علی (علیهالسلام) از مالک اشتر میخواهد خودش را از مردم پنهان نکند، زیرا دور بودن زمام داران از چشم مردم، موجب نوعی محدودیت و بیاطلاعی از امور است. (4)
4️⃣ همدردی با مردم
مسئولیت دولت مردان، در قبال مشکلات و دردهای آحاد جامعه، سنگین و طاقت فرساست.
✅ امام علی (علیهالسلام) لحظهای آرام و قرار نداشت و هرگز خود را آسوده و بی مسئولیت نمیدانست. احساس مسئولیت آن حضرت در اداره امور، تنها در حد ابراز احساسات و عواطف نبود بلکه بیدرنگ اقدام میکرد و جلو ظلم و ستم را میگرفت و به جبران مافات میپرداخت.
(1) نهج البلاغه، خطبه ۲۰۰
(2) نهج البلاغه، نامه ۵۳
(3) المحجة البیضاء، ج ۴، ص ۱۵۲
(4) نهج البلاغه، نامه ۵۳
(5) نهج البلاغه، خطبه ۲۷
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani