♻️ حقوق مسلمان بر مسلمان دیگر
🌺 امیر المومنین على (علیهالسّلام) فرمودند؛ که پیامبر اسلام (صلياللهعليهوآلهوسلم) فرمودند:
♻️ مسلمان بر برادر مسلمانش سی حق دارد که برائت ذمه از آن حاصل نمی کند مگر به ادای این حقوق یا عفو کردن برادر مسلمان:
🌷 لغزشهای او را ببخشد، در ناراحتیها نسبت به او مهربان باشد، اسرار او را پنهان دارد، اشتباهات او را جبران کند، عذر او را بپذیرد، در برابر بدگویان از او دفاع کند، همواره خیرخواه او باشد، دوستی او را پاسداری کند، پیمان او را رعایت کند، در حال مرض از او عبادت کند، در حال مرگ به تشییع او حاضر شود.
🌺 دعوت او را اجابت کند، هدیه او را بپذیرد، عطای او را جزا دهد، نعمت او را شکر گوید، در یاری او بکوشد، ناموس او را حفظ کند، حاجت او را برآورد، برای خواسته اش شفاعت کند، و عطسه اش را تحیت گوید. گمشده اش را راهنمائی کند، سلامش را جواب دهد، گفته او را نیکو شمرد انعام او را خوب قرار دهد، سوگندهایش را تصدیق کند،
دوستش را دوست دارد و با او دشمنی نکند،
🌹 در یاری او بکوشد خواه ظالم باشد یا مظلوم: اما یاری او در حالی که ظالم باشد به این است که او را از ظلمش باز دارد، و در حالی که مظلوم است به این است که او را در گرفتن حقش کمک کند. او را در برابر حوادث تنها نگذارد، آنچه را از نیکیها برای خود دوست دارد برای او دوست بدارد، و آنچه از بدیها برای خود نمی خواهد برای او نخواهد.
🌷 متن روایت:
عَنْ عَلِيٍّ علیه السلام قَالَ؛ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم): لِلْمُسْلِمِ عَلَى أَخِيهِ ثَلَاثُونَ حَقّاً لَابَرَاءَةَ لَهُ مِنْهَا إِلَّا بِالْأَدَاءِ أَوِ الْعَفْوِ: يَغْفِرُ زَلَّتَهُ وَ يَرْحَمُ عَبْرَتَهُ وَ يَسْتُرُ عَوْرَتَهُ وَ يُقِيلُ عَثْرَتَهُ وَ يَقْبَلُ مَعْذِرَتَهُ وَ يَرُدُّ غِيبَتَهُ وَ يُدِيمُ نَصِيحَتَهُ وَ يَحْفَظُ خُلَّتَهُ وَ يَرْعَى ذِمَّتَهُ وَ يَعُودُ مَرْضَتَهُ وَ يَشْهَدُ مَيِّتَهُ وَ يُجِيبُ دَعْوَتَهُ وَ يَقْبَلُ هَدِيَّتَهُ وَ يُكَافِئُ صِلَتَهُ وَ يَشْكُرُ نِعْمَتَهُ وَ يُحْسِنُ نُصْرَتَهُ وَ يَحْفَظُ حَلِيلَتَهُ وَ يَقْضِي حَاجَتَهُ وَ يَشْفَعُ مَسْأَلَتَهُ وَ يُسَمِّتُ عَطْسَتَهُ وَ يُرْشِدُ ضَالَّتَهُ وَ يَرُدُّ سَلَامَهُ وَ يُطِيبُ كَلَامَهُ وَ يَبَرُّ إِنْعَامَهُ وَ يُصَدِّقُ إِقْسَامَهُ وَ يُوَالِي وَلِيَّهُ، وَ لَايُعَادِيهِ وَ يَنْصُرُهُ ظَالِماً وَ مَظْلُوماً، فَأَمَّا نُصْرَتُهُ ظَالِماً فَيَرُدُّهُ عَنْ ظُلْمِهِ، وَ أَمَّا نُصْرَتُهُ مَظْلُوماً فَيُعِينُهُ عَلَى أَخْذِ حَقِّهِ وَ لَايُسْلِمُهُ وَ لَايَخْذُلُهُ وَ يُحِبُّ لَهُ مِنَ الْخَيْرِ مَا يُحِبُّ لِنَفْسِهِ وَ يَكْرَهُ لَهُ مِنَ الشَّرِّ مَا يَكْرَهُ لِنَفْسِهِ؛
📚 تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة، ج 12، ص212.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 پیامبر اکرم صلى الله عليه وآله وسلم فرمودند:
💎 يُسَلِّمُ الصَّغِيرُ عَلَى الْكَبِيرِ،
وَ يُسَلِّمُ الْواحِدُ عَلَى الإِثْنَيْنِ،
وَ يُسَلِّمُ الْقَلِيلُ عَلَى الْكَثِيرِ،
وَ يُسَلِّمُ الرَّاكِبُ عَلَى الْماشِى،
وَ يُسَلِّمُ الْمارُّ عَلَى الْقائِمِ،
وَ يُسَلِّمُ الْقائِمُ عَلَى الْقاعِدِ،
💧بايد كوچك بر بزرگ سلام كند،
و يكى بر دو تا سلام كند،
و عده اى كم بر عدهاى زياد سلام كند،
و سواره بر پياده سلام كند،
و عبور کننده بر ايستاده سلام كند،
و ايستاده بر نشسته سلام كند.
📚 کتاب احادیث الطلاب ص۷۸
#آغاز_هفته_وحدت
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 توصیه امام صادق (علیهالسلام) درباره نوزاد
🔻امام صادق علیه السلام:
المَولودُ إذا وُلِدَ یُؤَذَّنُ فی اُذُنِهِ الیُمنی و یُقامُ فِی الیُسری
❇️ فرزند که به دنیا آمد، در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفته می شود.
📚 کتاب من لا یحضره الفقیه: ج ۱، ص ۲۹۹، ح ۹۱۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 امام صادق عليه السلام فرمودند:
💎 اِنَّ لاِهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ:
وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَ لِسانٌ لَطيفٌ وَ قَلْبٌ رَحيمٌ وَ يَدٌ مُعْطيَةٌ؛
💧برای اهل بهشت، چهار نشانه است:
۱. روى گشاده،
۲. زبان نرم،
۳. دل مهربان،
۴. و دستِ دهنده.
📚مجموعه ورام ج۲، ص۹۱
#یا_ابا_صالح_المهدی_عج_ادرکنی
#هفته_وحدت
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓بهترین بندگان خدا چه کسانی هستند؟
🌷 از امام رضـا(علیه السلام ) دربـاره بهتـریـن بنـدگـان سـوال شـد. فـرمـود:
1⃣ آنان که هر گاه نیکـى کنند خـوشحال شوند،
2⃣ و هرگاه بدى کنند استغفار می کنند،
3⃣ و هر گاه خداوند به آنها عطایی کرد شکر و سپاسگزاری می کنند،
4⃣ و هر گاه بلا بینند صبر می کنند،
5⃣ وهر گاه خشمگین شوند، عفو می کنند.
🌹 رُوِیَ اَنَّهُ سُئِلَ عَنِ عَلِیٍّ ابنِ مُو سَی الرِّضا (علیه السلام ) عَن خِیارِ العِبادِ، فقال (علیه السلام ):
اَلَّذینَ اِذا اَحسَنُوا أَستَبشَروُا وَ اِذا اَسائُوا اِستَغفَروُا وَ اِذا اُعطوُا شَکَروُا وَ اِذَا ابتَلَوا صَبَرُوا وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا
📗تحف العقول، ص 445.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ خصوصیات و ویژگی های جامعه ی مهدوی پس از ظهور امام زمان(عج) چگونه است؟
✍ پس از ظهور حضرت حجت، انسان در اوج تعالی زندگی خواهد کرد. اين حكومت ساليان بسيار طولانى ادامه خواهد يافت و مردمان بسيارى از اين حكومت و دوران طلايى زندگى بهره مند خواهند شد.
✅ عدالت جويى و عدالت خواهى و تلاش براى برقرارى عدالت و رفع همه مظاهر ظلم و بى عدالتى، از جمله اركان حكومت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) است .
✅ مبارزه ی همه جانبه و مستمر با منكرات و عوامل اجرايى و شيوع آن، از جمله برنامه ها و سياست هاى اصولى در حكومت جهانى مهدوى است. رشد و توسعه ی همه جانبه و فراگير، در همه ابعاد و شئون، اعم از اقتصادى و سياسى و فرهنگى و . . . بهره بردارى از منابع طبيعى، توزيع عادلانه فرصت هاى اجتماعى و برقرارى روابط صميمانه و صلح آميز، همراه با عظمت و شوكت جامعه ى اسلامى در سطح بين الملل، ايجاد روابط صميمانه و دوستى متقابل در بين افراد و ....، از جمله خصوصيات و ويژگى هاى جامعه ى آرمانى اسلام است و ركن اصلى همه متغيرها و الگوها، برآمده از دين و براى تحقق و تحكيم بنيان هاى دينى است كه خصيصه ى اصلى جامعه ى مهدوى است.
❇️ علاقه مندان برای مطالعه ی بیشتر به کتاب مهدویت پس از ظهور، جلد 28 از مجموعه ی پرسش و پاسخ دانشجویی مراجعه نمایند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
#اطلاع_رسانی
به دلیل حضور استاد آیت الله عباسی خراسانی دامت برکاته جهت سخنرانی در سالگرد استاد فقیدشان حضرت علامه حسن زاده آملی قدس الله نفسه الزکیه، مراسم روضه و ملاقات دفتر معظم له امروز 7.7.1402 برگزار نمی شود.
@abbasi_khorasani
@abbasiaghavi
💠 ضمانت بهشت در مقابل ضمانت شش چیز
🌷پيامبر صلى الله عليه و آله:
شش چيز را براى من ضمانت كنيد تا من بهشت را براى شما ضمانت كنم، راستى در گفتار، وفاى به عهد، بر گرداندن امانت، پاكدامنى، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست (از غير حلال).
🌹اضْمَنُوا لِي سِتّاً مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَضْمَنْ لَكُمُ الْجَنَّةَ اصْدُقُوا إِذَا حَدَّثْتُمْ وَ أَوْفُوا إِذَا وَعَدْتُمْ وَ أَدُّوا إِذَا اؤْتُمِنْتُمْ وَ احْفَظُوا فُرُوجَكُمْ وَ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ وَ كُفُّوا أَيْدِيَكُمْ.
📚 کنز الفؤاد ج 2، ص11 / بحارالانوار(ط-بیروت) ج 74، ص170.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠پاداش شخص عفیف و پاکدامن💠
✍ عِفَّت به معنای پاکدامنی، حالتی در وجود انسان است که آدمی را از انجام محرمات به ویژه شهوات بازمیدارد. (1) در علم اخلاق، عفت یکی از فضایل برتر اخلاقی است. این واژه در قرآن دو بار درباره امور اقتصادی و دو بار درباره امور جنسی به کار رفته است. در روایات عفتورزی را پایه و اساس هر خیری معرفی کردهاند.
✅ عفت جنسی، عفت در گفتار، عفت مالی و اقتصادی و عفت شکم و عفت چشم از اقسام عفت بیان شده و آثار و نتایجی مانند استحکام در خانواده، آرامش روانی جامعه و آمرزش گناهان برای آن برشمرده شده است.
✅ در برخی روایات شخص عفیف بالاتر از شهید معرفی و از او به عنوان ملکی از ملائکه الهی نام برده شده است. امام علی (علیهالسلام) در این خصوص می فرماید:
🌷 وَ قَالَ(ع) مَا اَلْمُجَاهِدُ اَلشَّهِیدُ فِی سَبِیلِ اَللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ لَکَادَ اَلْعَفِیفُ أَنْ یَکُونَ مَلَکاً مِنَ اَلْمَلاَئِکَهِ (2)
پاداش مجاهد شهید در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفیف پاکدامنی نیست که قدرت بر گناه دارد و آلوده نمیگردد، همانا عفیف پاکدامن، فرشتهای از فرشته هاست
_______________
(1) راغب اصفهانی، مفردات، ۱۴۱۲ق، ذیل واژه عفت.
(2) نهج البلاغه، حکمت۴۷۴.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani