#پنج_نشانه_مؤمن (شیعه)
🎄قال الامام العسكرى عليه السلام:
🌷علاماتُ الْمُؤمِنِ خَمْسٌ;
صَلاةُ الْخَمْسيِن،
وَ زِيارَةٌ الاَْربَعينِ،
وَ التَّخَتُّمُ فىِ الْيَمينِ،
وَ تَعـفيرُ الْجَـبينِ،
وَ الْجَهْرُ بِبِسْمِ اللّه ِ الرَّحْمنِ الرَّحيم؛
نشانه هاى مؤمن پنج چيز است;
۱ ـ نمازهاى پنجاهگانه[ ـ منظور نمازهاى روزانه و نوافل آنهاست كه پنجاه ركعت میشود.]،
۲ ـ زيارت اربعين،
۳ ـ انگشتر به دست راست كردن،
۴ ـ برخاك سجده كردن،
۵ ـ بسم اللّه الرحمن الرحيم بلند گفتن.
وسائل الشيعه، ج ۱۰، ص ۳۷۳ .
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
❇️ بزرگی و #عظمت_دعای_پدر برای فرزند
🔻پیامبر رحمت صلیاللهعلیهوآلهوسلم:
دُعَاءُ اَلْوَالِدِ لِوَلَدِهِ كَدُعَاءِ اَلنَّبِيِّ لِأُمَّتِهِ
🌸 دعای پدر برای فرزندش مثل دعای پیامبر برای امتش میباشد.
📚 مشکاةالأنوار، ج ۱، ص ۳۲۵
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔻 سه باور مهم در #زیارت_اربعین
💠 زائر اربعین باید یکسری باورهایی که در زیارت اربعین اشاره شده را آنقدر از دل بر زبان جاری کند، تا زمینه رسوخ قلبی و نمود اجتماعی آنها فراهم شود.
🔹 ۱. لعن و تبرّی از دشمنان
در زیارت اربعین، درخواست لعنت بر جنایتکاران روز عاشورا می شود که این باعث تقویت روح تبرّی در انسان می گردد و زائر را در خطّ دشمنی با دشمنان اسلام ثابت قدم میکند:
اَللّهُمَّ فَالْعَنْهُمْ لَعْناً وَبیلاً
🔹 ۲. تبرّی از همفکران ظالمان
در زیارت اربعین، لعنت خدا بر کسانی است که امام را شهید کردند و بر جماعتی است که جریان حادثه عاشورا را شنیدند، اما به آن راضی بودند.
ساکتان در برابر فتنه و داشتن رضایت قلبی به عمل دشمنان اسلام در واقع با آنان همسو شمرده میشوند: وَ لَعَنَ اللهُ اُمَّةً سَمِعَتْ بِذلِک فَرَضِیتْ بِهِ
🔹 ۳. اعلام موضع شفاف
در زیارت اربعین به این نکته اشاره می کند که زائر باید موضع خود را شفاف بیان کند خطّ خود را نسبت به مسلمانان و دشمنان اسلام مشخص کند: اَللّهُمَّ اِنّی اُشْهِدُک اَنّی وَلِیٌّ لِمَنْ والاهُ، وَعَدُوٌّ لِمَنْ عاداهُ و پایداری بر سر موضع را هم داشته باشد: فَمَعَکمْ مَعَکمْ لامَعَ عَدُوِّکمْ
زائر اربعین باید موضع خود را در مقابل استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل مشخص کند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠اثرات بسيار خطرناك #گناه بر روح و جان انسان
🌷 قَال الباقر علیه السلام: إِنَّ لِلَّهِ عُقُوبَاتٍ فِي الْقُلُوبِ وَ الْأَبْدَانِ ضَنْكٌ فِي الْمَعِيشَةِ و َوَهْنٌ فِي الْعِبَادَةِ و َمَا ضُرِبَ عَبْدٌ بِعُقُوبَةٍ أَعْظَمَ مِنْ قَسْوَةِ الْقَلْبِ؛
🌹 امام باقر علیه السلام فرمودند: گناه باعث:
1⃣ تنگى و ناخوشايندى زندگى
2⃣ سستى و بى حالى در عبادت
3⃣ قساوت قلب و سنگدلى مى شود كه هيچ ضربه و ضررى خطرناك تر و بيچاره كننده تر از سنگدلى نيست.
📚 بحارالانوار، ج، 75، ص، 176
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #قلب_سلیم در کلام رسول الله (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
🌷 از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم درباره قلب سليم سوال شد؟ حضرت فرمود: اين قلبِ كسى است كه با كثرت نماز و روزه وارد بهشت نمى شود و لكن به سبب رحمت خداى متعال، داشتن سلامت صدر، و دارا بودن روحيه سخاوت و دلسوزى بر مسلمين داخل بهشت مى شود.
🌹 سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله و سلم عَنِ الْقَلْبِ السَّلِيمِ فَقَالَ هَذَا قَلْبُ مَنْ لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ بِكَثْرَةِ الصَّلَاةِ وَ الصِّيَامِ وَلَكِنْ يَدْخُلُهَا بِرَحْمَةِ اللَّهِ وَ سَلَامَةِ الصَّدْرِ و َسَخَاوَةِ النَّفْسِ وَ الشَّفَقَةِ عَلَى الْمُسْلِمِينَ
✅ منظور از داشتن سلامت صدر این است كه بايد قلب از تكبر، حسادت، كينه، حرص، جمود و تعصب، دنياگرایى، بخل و كلا از رذائل اخلاقى پاك باشد و به فضائل اخلاقى مانند تواضع، محبت، مهرورزى، سعه صدر متصف باشد كه مهمترين و موثرترين آن ها در رفع مشكلات زندگى، داشتن روحيه بخشندگى، سخاوت و دلسوزى (عملى در حد مقدور) بر هم نوعان مسلمان است.
📚 مستدرك الوسائل، ج15، ص260
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
🔰 بالاترین #شرافت_وافتخار
🔻امام محمد باقر علیه السلام: :
لا شَرَفَ کبُعدِ الهِمَّةِ
🌸 هیچ شرافتی (افتخاری) چون بلندهمّتی نیست.
📚 بحارالأنوار: ج ۷۸ ، ص ۱۶۵ ، ح ۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◾️رحلت آيت اللَّه "سيد شهاب الدين مرعشي نجفي" عالم رجالي و مرجع بزرگ تقليد شيعيان (1369 ش)
✍ آيت اللَّه سيدشهاب الدين مرعشي نجفي، فقيه اصولي و محدث رجالي در سال 1276 ش ( 1315 ق) در شهر نجف به دنيا آمد. تحصيلات ابتدايي و مقدمات علوم را نزد پدرش فرا گرفت و پس از طي سطوح، در درس خارج فقه و اصول حضرات آيات: آقاضياءالدين عراقي، سیدعلی قاضی طباطبایی و شيخ احمد كاشف الغطاء و شماري از استادان و مدرسان برجسته حوزه نجف شركت كرد.
✅ حافظه قوي، هوش سرشار و علاقه شديد به اهل بيت(علیهمالسّلام )، از ايشان عالمي ساخت كه نه تنها در علوم ديني از جمله فقه و اصول به مرحله اجتهاد رسيده بود، بلكه در بسياري از علوم مانند: كلام، اديان، انساب، حديث، رجال، درايه و علم حروف نيز مهارت بسيار داشت.
✅ وی در 27 سالگي پس از بازگشت به ايران، در قم رحل اقامت افكند و تا پايان عمر در همانجا به تدريس و تأليف مشغول گرديد. حاصل عمر پربركت ايشان در حدود يكصد و پنجاه اثر نفيس علمي در زمينه هاي مختلف علمي است. در طول بيش از هفتاد سال تدريس، از محضر ایشان، شاگردان فاضلي پرورش يافتند که حضرات آيات: سيد مصطفي خميني، سيد محمود طالقاني، مرتضي مطهري، سيدمحمد بهشتي، شهاب الدين اشراقي، محمد مفتح، امام موسي صدر، سيد مهدي روحاني و... از آن جمله اند.
✅ کتابخانه وی از لحاظ تعداد و کیفیت نسخههای خطی کهن اسلامی، نخستین کتابخانه ایران و سومین کتابخانه جهان اسلام به شمار میرود. از ديگر خدمات معظم له بناي، مسجد، مدارس، حسينيه ها و مراكز درماني مي باشد. آيت اللَّه مرعشي در طول نهضت اسلامي ايران به رهبري امام خميني(ره)، همواره حامي و پشتيبان نهضت و رهبري آن بود و بارها در حمايت از حضرت امام، اقدام نمود. پس از پيروزي انقلاب نيز، ايشان هماره از نظام اسلامي حمايت مي كرد و در مناسبت هاي مختلف، با ارسال پيامها، به تقويت نظام مي پرداخت.
✅ سرانجام اين اسوه فضيلت و علم، در هفتم شهريور 1369 ش برابر هفتم صفر 1411 ق، در 96 سالگي دار فاني را وداع گفت و پس از تشييعي باشكوه، بر حَسَب وصيت معظم له، در ورودي كتابخانه اش به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷امام علی علیه السلام:
مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَةِ وَلِیِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَةِ «عَدُوِّهِ»
کسی که به هنگام یاری ولیّ (رهبر) خود بخوابد، با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد!
📚عیون الحکم و المواعظ (للیثی)، ص، ۴۴۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برخی از #راهکارهای_مقابله_بافتنه
1⃣ #بصیرت و هوشیاری:
امام علی(علیهالسلام) فرمود: «در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد و نه پستانی تا او را بدوشند». کُنْ فِی الْفِتْنَهِ کَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ(1). این مطلب اشاره دارد به این كه انسان در شرایط فتنه با زیركی و هوشمندی حركت كند نه فتنه گران از او سواری بگیرند، و نه به آنها باج بدهد.
2⃣ #آگاهی از اوضاع و شرایط زمانه:
انسان هر چند هوشمند و زیرك باشد اگر از جریانات اجتماعی و رگه های نفاق و فتنه آگاهی نداشته باشد ممكن است ناآگاهانه وارد آن شود، به این جهت لازم است نسبت به اوضاع زمانه آگاه بود. علی(علیهالسّلام) می فرماید: « از مستی های نعمت بپرهیزید، و از سختی های عذاب الهی بترسید و بگریزید و در فتنه های در هم پیچیده، به هنگام پیدایش فتنه ها و آشكار شدن باطن آنها، و برقرار شدن قطب و مدار آن، با آگاهی قدم بر دارید..».(2).
3⃣ تمسك به #سنت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام:
امام علی(علیهالسلام) برای محفوظ ماندن از فتنه ها می فرماید: «پس باید بر سنت پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم) باقی بمانید كه برپاست و بر آثار رسالت تكیه نمایید كه آشكار است، به عهد نزدیكی كه بسته اید وفادار بمانید كه یادگار پیامبر بر آن تكیه دارد...».(3). در جای دیگر می فرماید: «ای مردم امواج فتنه ها را با كشتی های نجات در هم بشكنید و از راه اختلاف و پراكندگی بپرهیزید»(4).
کشتی های نجات اهل بیت علیهم السلام و تبعیت از ولایت فقیه است.
📗(1) نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، حكمت 1، ص 624.
(2) همان، خطبه 151، ص 277، شماره 4.
(3) همان، خطبه، 138، ص 258، شماره 6.
(4) همان، خطبه 5، ص 50، شماره 1.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
💎 #احترامی_که_معادل_احترام به خداست
🔻امام جعفر صادق علیه السلام:
منْ أَتَاهُ أَخُوهُ اَلْمُسْلِمُ فَأَكْرَمَهُ فَإِنَّمَا أَكْرَمَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ .
❇️ هركس برادر مسلمان خود را كه بر او وارد شود گرامى بدارد و او را احترام کند، گویا خداوند مهربان را گرامى داشته است.
📚 وسائل الشیعه (باب السادس عشر)، ج ۱۶، ص ۳۷۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani