◼️ رحلت عالم بزرگوار آيت اللَّه "سيد محمد فيروز آبادي يزدي" (1305 ش)
✍ آيت اللَّه سيد محمد فيروز آبادي يزدي در حدود سال 1237 ش (1275 ق) در فيروز آباد يزد به دنيا آمد. او پس از طي تحصيلات مقدماتي راهي نجف اشرف شد و از محضر حضرات آيات آخوند خراساني و سيد محمد كاظم يزدي استفاده هاي وافر بُرد. وي از آن پس به تدريس و تأليف روي آورد و در نجف ماندگار گرديد.
✅ برخي از تأليفات ايشان از اين قرارند: حاشيه بر عروةالوثقي، مجموعةُ الاحاديث الاخلاقيه و المواعظ و نيز كتاب الطهارة و الصلوة. سرانجام اين عالم رباني در سال 1305 ش برابر با آخر ربيع الاول 1345 ق در 68 سالگي در سامرا درگذشت و در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم ):
🌷 مَنْ رَدَّ عَنْ عِرْضِ اَخيهِ كانَ لَهُ حِجاباً مِنَ النّارِ؛
كسى كه جلوى آبروريزى برادر مؤمنش را بگيرد، از آتش دوزخ در امان است.
📚 وسائل الشيعه، ج 12، ص 293.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم )
۲۱- استبداد رای
رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم ) در فراز دیگری از بیانات نورانی خود، حرص و طمع، پیروی از هوی و هوس و خودشیفتگی را از جمله نگرانی های خود بیان می کند و می فرمایند:
🌷 بیشترین نگرانی من برای امت خود؛ فرمانبری از حرص و طمع، پیروی از هوی و هوس، و شیفتگی هر صاحب نظری به نظر خود( بی اعتنایی به مشورت و نظر دیگران) است.
🌹 اَخْوَفُ مَا اَخافُ عَلی اُمَّتی: شُحٌ مُطاعٌ، وَ هَوًی مُتَّبَعٌ، وَ اِعْجابُ کُلِّ ذِی رَایٍ بِرَایِهِ.
✅ «شحّ» حالتی مرکب از حرص و بخل است یعنی حرصزدن برای زخارف دنیا، «هوی متبع»، همان شهوت نفسانی است که انسان از آنها فرمانبرداری می کند. با مطالعه تاریخ به روشنی معلوم میشود که انحراف خلفاء بنیامیه و بنیعباس از همان زمانی آغاز شد که آنان به دنبال ارضاء غرائز شهوانی و هواهای نفسانی بودند.
📚 کنزالعمال، ج16، ص45
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠وظیفه انسان نسبت به آبروی مومن
✍در شرع مقدس اسلام همه انسانها نسبت به آبرو ى مؤمن دو وظيفه مهم دارند:
1⃣ حفظ آبرو مومن
✅ هر گونه برخورد و سخن سرايى كه موجب تزلزل شان و مرتبه برادر دينى بشود، از نظر اسلام نكوهيده است.
🌷امام صادق(علیهالسّلام) در اين باره مى فرمايد:
آن كه بر ضدّ مؤمنى به قصد آبروريزى و از بين بردن آقايى او سخنى گويد تا از چشم مردم بيفتد، خداوند او را از ولايت خود خارج و به طرف ولايت شيطان رها مى كند، ولى شيطان نيز او را نمى پذيرد. مَنْ رَوى عَلى مُؤْمِنٍ رِوايهً يُريدُ بِها شَيْنَهُ وَ هَدْمَ مُرُوَّتِه لِيَسْقُطَ مِنْ اَعْيُنِ النّاسِ اَخْرَجَهُ اللّهُ مِنْ وِلايَتِه اِلى وِلايَةِ الشَّيْطانِ فَلا يَقْبَلُهُ الشَّيْطانُ؛ (1)
2⃣ دفاع از آبرو مومن
✅ هر مسلمانى وظيفه دارد به اندازه توان خويش، نگذارد كه ديگران آبروى برادر دينى اش را خدشه دار سازند. روایت است كه مردى در حضور رسول اكرم (صلی الله علیه وآله وسلم ) از آبروى كسى سخن به ميان آورد و در همان جا فردى ديگر در مقام دفاع از آن برآمد، حضرت فرمود:
🌹مَنْ رَدَّ عَنْ عِرْضِ اَخيهِ كانَ لَهُ حِجاباً مِنَ النّارِ؛(2) كسى كه جلوى آبروريزى برادر مؤمنش را بگيرد، از آتش دوزخ در امان است.
______________
(1) الكافى، ج 2، ص 358.
(2) وسائل الشيعه، ج 12، ص 293.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🏴 به مناسبت شهادت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام
✍ امام علی بن موسی الرضا علیه السلام (۱۴۸–۲۰۳ ه. ق)، ملقب به رضا، هشتمین امام شیعیان در سال ۱۴۸ قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این امام همام در دورهای زندگی میکرد که خلفای عباسی با مشکلات عمدهای از جمله شورش های شیعیان مواجه بودند.
✅ مأمون به دنبال راهی برای پیروزی بر این شورش ها بود؛ لذا تصمیم گرفت امام رضا علیه السلام را از مدینه به توس منتقل کند و در حکومت دخالت دهد. پس از انتقال امام(علیهالسّلام)، از مدینه به خراسان، مأمون پیشنهاد داد که من میخواهم خودم را از خلافت خلع کنم و آن را به تو بسپارم؛ ولی امام به شدت مخالفت کرد. پس از این، مأمون از وی خواست که ولایتعهدی را بپذیرد. باز امام مخالفت شدید کرد.
✅ مامون با ذکر نکته تاریخی امام را تهدید به قتل نمود. نهایتا امام (علیهالسّلام) پاسخ داد: من میپذیرم بدین شرط که نه فرمان دهم و نه بازدارم، نه فتوا دهم و نه قضاوت کنم، نه کسی را به کاری گمارم و نه عزل کنم و نه چیزی را از جایگاهش تغییر دهم.(۱).
✅ به نوشتهٔ مورخان، مامون تصمیم گرفت امام را به قتل برساند و او را از سر راه خود بردارد. لذا امام (علیهالسّلام) را در سال ۲۰۳ قمری در دیار غربت توس مسموم و به شهادت رساند. بارگاه ملکوتی ثامن الحج سالانه پذیرای میلیونها شیعه از نقاط مختلف جهان می باشد.
(۱)مفید، الارشاد، ج۲، ص۲۵۹.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani