امام جواد علیه السلام:
🌷 کسی که از خدا حاجتی را می خواهد؛ قبر جدم حضرت رضا را در طوس با غسل، زیارت کند و دو رکعت نماز بالای سرش بخواند و در قنوت نماز، حاجت خویش را طلب نماید در این صورت حوائج وی مستجاب می شود، مگر آن که انجام گناه و یا قطع رحم را طلب کند.
🌹 مَن کانَت لَهُ اِلَی اللهِ حاجَةٌ فَلیَزُر قَبرَ جَدِّیَ الرِّضا بِطوُسٍ وَ هُوَ عَلی غُسلٍ وَلیُصَلِّ عِندَ رَأسِهِ رَکعَتَینِ وَلیَسئَلِ اللهَ حاجَتَهُ فی قُنوُتِهِ فَاِنَّهُ یَستَجیبُ لَهُ ما لَم یَسئَل مَأثَماً أو قَطیعَةَ رَحِمٍ
📚وسائل الشیعه، ج14، ص 569.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 رابطه فقر و تنگدستی با سلوک
✍ یکی از اموری که باعث تضییع عزّت برخی افراد ضعیف الایمان می شود و یا در سلوک اخلاقی آنها خلل ایجاد می کند، فقر و تنگدستی است.
✅ در این رابطه در فرازی از کلام نورانی امام جواد علیه السلام آمده است:
🌷 «اِعْتَنِقِ الْفَقْرَ»؛ فقر را در آغوش بگیر.(۱)
✅ به بیان دیگر اگر فقر و تنگدستی، تحمّل شود؛ اولاً، عزّتمندی مؤمن را به همراه دارد و ثانیاً، موجب رشد اخلاقی و تکامل سالک الی الله می شود.
✅ بر اساس حکمت و معارف توحیدی برخاسته از مکتب اهل بیت علیهم السلام، این بند از کلام امام جواد(علیهالسّلام) را به مفهوم دیگری نیز می توان تفسیر نمود؛ و آن اینکه انسان سالک اِلی الله، «فقیر بالذّات» است، در مقابل خداوند متعال که «غنی بالذات» است؛ و بر این اساس، خود را نیازمند و محتاج دانسته و بسیاری از خودسری ها و خودبینی های او از بین می رود.
✅ بیان نورانی امام الموحّدین حضرت علی علیه السلام در مسجد کوفه بیانگر همین مطلب است که می فرماید:
🌹«مَولایَ یا مُولای! اَنتَ الغَنِیُّ وَ اَنَا الفَقِیرُ وَ هَل یَرحَمُ الفَقِیرَ اِلَّا الغَنِیُّ»؛ (۲) مولای من ای مولای من! تو بی نیازی و من فقیرم و آیا ترحم می کند بر فقیر به جز کسی که بی نیاز است.
(۱) تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام، ج۱، ص۴۵۵
(۲) مفاتیح الجنان، مناجات حضرت امیرالمؤمنین، ص۷۰۷.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🏴 به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام.
❓چرا امام محمد تقی علیه السلام را جواد و بابالحوائج نامیده اند؟
✍ محمد بن على بن موسى عليه السّلام (195 - 220 ه. ق)، ملقب به جواد، نهمين پيشواى شيعيان است. مدت امامت ایشان 17 سال است و با دو خليفه عباسى؛ «مأمون» و «معتصم» معاصر بوده اند.
✅ امام جواد(علیهالسّلام) نخستین رهبر الهی است که در میان امامان شیعه در خردسالی مسئولیت مقام رفیع امامت را عهدهدار شد.
✅ حضرت امام رضا(علیهالسّلام) بر اساس نصبی که از پیامبر اکرم (ص) و امیرمومنان علی (علیهالسّلام) به او رسیده بود فرزند خود را به جواد، زکی و تقی ملقب فرمودند.
به جز این سه لقب، حضرت جواد(علیهالسّلام) دارای القاب دیگری نیز بود ه اند که به جهت جود و سخاوت فراوان آن حضرت، مشهورترین آن "جواد" است.
✅ گذشته از این امام جواد (علیهالسّلام) در بین شیعه و سنی به باب الحوائج نیز شهرت دارد.
✅ مشهور در بین فقها و علما و اهل معنا این است که برای طلب رزق و روزی در دنیا و برآورده شدن حاجات مادی و معنوی، توسل به امام جواد (علیهالسّلام) بسیار مجرّب است و این فقط صرف ادعا نیست؛ بلکه از زبان بزرگان نقل شده و هم به تجربه ثابت شده که توسل به ایشان سبب گشایش در کارها و باز شدن گرههای زندگی میشود.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🏴 امام جواد عليه السلام:
🏴 سه چيز، سبب رسيدن به رضوان خداي متعال مي باشد:
1⃣ نسبت به گناهان و خطاها، زياد استغفار كردن و اظهار ندامت کردن.
2⃣ اهل تواضع و فروتن بودن.
3⃣ صدقه و كارهاي خير بسيار انجام دادن.
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْسْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.
📚 کشف الغمه، ج۲، ص۳۴۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 شرایط پذیرش توبه
🌷 امام جواد عليه السلام:
شرايط پذيرش توبه چهار چيز است:
1⃣ پشيماني قلبي،
2⃣ استغفار با زبان،
3⃣ جبران كردن گناه ـ نسبت به همان گناه حقّ الله و يا حقّ النّاس ـ،
4⃣ تصميم جدّي بر اين كه ديگر مرتكب آن گناه نشود.
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : التَّوْبَةُ عَلي أرْبَع دَعائِم: نَدَمٌ بِالْقَلْبِ، وَاسْتِغْفارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالْجَوارِحِ، وَ عَزْمٌ أنْ لايَعُودَ.
📗 ارشاد القلوب ديلمي، ص 160
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💐ازدواج اميرالمؤمنين امام علي(علیهالسّلام) و حضرت فاطمه ي زهرا(س)(2 ق)
✍ خواستگاران بسياري از شخصيتهاي بزرگ صدر اسلام، حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) را براي همسري خود، از پيامبر اكرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) خواستگاري كردند. اما پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) به هيچ يك از آنها پاسخ مثبت نداد و از ايشان روي برمي گردانيد. تا اين كه امام علي(علیهالسلام) به محضر پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) آمد و خواستگاري نمود.
🌷پيامبر فرمود: يا علي! پيش از تو كساني از فاطمه خواستگاري كرده اند و او در همه، اظهار كراهت كرده است. اما تو منتظر باش تا برگردم. رسول اللَّه به حضرت زهرا(س) فرمود: فاطمه جان، علي بن ابيطالب كسي است كه قرابت و فضل و اسلام او را شناخته اي. من از پروردگارم خواسته ام، تو را به بهترين و محبوبترين خلقش تزويج كند. حال، علي از تو خواستگاري مي كند. نظرت چيست؟
🌺فاطمه ساكت شد ولي روي برنگردانيد و رسول اللَّه در قيافه ي فاطمه، نارضايتي احساس نكرد. آنگاه حضرت به پاخاست و فرمود: اللَّه اكبر. سكوت فاطمه حاكي از رضايت اوست. در اين هنگام جبرئيل نازل شد و گفت:
🌹يا رسول اللَّه! فاطمه را به علي تزويج كن. خدا، فاطمه را براي علي و علي را براي فاطمه پسنديده است، آنگاه آن حضرت، فاطمه را به علي تزويج كرد. بعد از تهيه ي مقدمات، آن دو بزرگوار با هم ازدواج كردند. مهريه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) 500 درهم بود که علي (علیهالسّلام) با نيمي از آن براي خانه جهاز خريد.
🌷پيامبر در اين باره فرموده است: من فاطمه را به ازدواج علي(علیهالسلام) در نياوردم مگر آن هنگام كه خدا، آن را به من فرمان داد. بدين ترتيب، نور به نور رسيد و صديقه ي طاهره به منزل حضرت علي(علیهالسلام) قدم گذاشت تا از آن وصلت مبارك، دو سيد جوانان اهل بهشت و زينَبين و پس از آنها ائمه ي اطهار و راهنمايان توحيد، قدم به دنيا گذارند و ظلمت جهان را منور فرمايند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها.
✍ ازدواج حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و امیرمؤمنان حضرت علی (علیهالسلام) از مهم ترین اتفاقات تاریخ شیعه است که ثمره این پیوند مبارک و سراسر مملو از عشق و محبت، درخت گهربار امامت است. در مورد تاریخ این ازدواج مبارک اختلاف است. بنابر روایت امام صادق (علیهالسّلام): عقد على(علیهالسلام) و فاطمه (سلاماللهعلیها) در ماه رمضان، و ازدواج آنها در ذى الحجّه سال دوم هجرى بوده است. (1).
✅ از این ازدواج مبارك، چهار فرزند والاگُهر ديده به جهان گشودند، كه به ترتيب سن عبارتند از: امام حسن مجتبي و امام حسين، زينب كبري و ام كلثوم (سلام الله علیهم) و البته حضرت محسن (علیهالسّلام) نیز پيش از تولد بر اثر ضربات دشمنان در رحم مادرش به شهادت رسيد.
🌺 على عليه السّلام مى فرمایند: رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) دخترش را به ازدواج من درآورد و آنگاه فرمود: بار خدایا! این دو تن محبوب ترین انسانها نزد من هستند، پس تو نیز آنان را دوست بدار و از سوی خویش حافظ و نگهبان بر آنان بگمار. بار خدایا! من این دو تن را با نسل پاکشان، از شیطان رانده شده و شرور و وسوسه های آن، به تو پناه می دهم.(۳)
--------------------------
پی نوشت:
(۱) کشف الغمة، ج۱، ص ۳۶۴.
(۲) ارشاد القلوب، ص۳۴۲.
(۳)زندگانی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، ترجمه و تحقیق از جلد ۴۳ بحار الانوار.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 امام باقر عليه السلام:
هرگاه كسى از دختر شما خواستگارى كرد و ديندارى و امانتدارى او را پسنديديد، به او همسر دهيد كه «اگر چنين نكنيد فتنه و فساد بزرگى در روى زمين پديد آيد».
🌹 الإمامُ الباقرُ عليه السلام: مَن خَطَبَ إلَيكُم فَرَضِيتُم دِينَهُ و أمانَتَهُ فَزَوِّجُوهُ «إلاّ تَفعَلُوهُ تَكُنْ فِتنَةٌ فِي الأَرضِ و فَسادٌ كَبيرٌ»
📚 اصول کافی، ج5، ص347
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔹برخی مناسبت های مهم ماه ذیحجه در صدر اسلام🔹
✅شب اول ماه: شروع دو رکعت نماز با آیه "وَ واعَدْنا"
🌸🌺اول ذیحجه: #ازدواج آسمانی امام علی و فاطمه زهرا علیهما السلام، دوم هجری قمری
✅ سوم ذیحجه: #ورودپیامبر به مکه در حجة الوداع و حجة البلاغ، ۱۰ قمری
☑️ هفتم ذیحجه: #شهادت امام باقر علیه السلام، ۱۱۴ قمری
✅ هشتم ذیحجه: حرکت امام حسین علیه السلام از مکه بطرف کوفه و #کربلا، ۶۰ قمری
✅ نهم ذیحجه: روز #عرفه
☑️ نهم ذیحجه: شهادت حضرت #مسلم علیه السلام، ۶۰ قمری
✅ دهم ذیحجه: #عیدقربان
🌸 ۱۵ ذیحجه: میلاد #امام_هادی علیه السلام، ۲۱۲ قمری
✅ ۱۸ ذیحجه: #عید_غدیر خم، دهم قمری
✅ ۱۸ ذیحجه: موت خلیفه سوم، ۳۵ قمری
🌸 ۲۰ ذیحجه: #ولادت امام کاظم علیه السلام، ۱۲۸ قمری
☑️ ۲۲ ذیحجه: شهادت #میثم تمار در کوفه، ۶۰ قمری
✅ ۲۴ ذیحجه: #مباهله پیامبر با نصارای نجران، ۹ یا ۱۰ قمری
✅ ۲۴ ذیحجه: نزول آیه #تطهیر در حق اهلبیت علیهم السلام، ۹ قمری
✅ ۲۴ ذیحجه: #انگشتربخشی امام علی علیه السلام در رکوع و نزول آیه ولایت، ۱۰ قمری
✅ َ۲۵ ذیحجه: نزول سوره #هل_اتی در شان اهلبیت علیهم السلام، ۹ قمری
☑️ ۲۷ ذیحجه: واقعه #حرٌه و کشتار در مدینه توسط لشکر یزید، ۶۳ قمری
✅آخر ماه: موت خلیفه دوم
✅آخر ذیحجه: #آخرین روز سال هجری قمری
#ماه_ذیحجه
#مباهله
راه پیوستن به کانال 👇 👇
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani