💠 انواع اشک از منظر قرآن کریم
۴- گریهی تقلبی
✍ در قرآن، نوع دیگری از گریه نیز بازگو شده است. اشکی که برای فریب دیگران است. اشکی که بویی از خدا نمیدهد و شیطانی است. این اشک، گریهای تقلبی است؛ کاری که فرزندان حضرت یعقوب آن را انجام دادند و در قرآن به این صورت بیان شد:
☀️ «وَجَاءُوا أَبَاهُمْ عِشَاءً یَبْکُونَ؛یوسف/۱۶.
و شبانگاه گریه کنان نزد پدرشان آمدند.».
🔹 در ماجرای حضرت یوسف (علیه السلام)، برادران یوسف وقتی او را در چاه انداختند و لباس خونآلودش را برای پدر آوردند؛ به شهادت قرآن، گریه میکردند و اشک میریختند تا پدر آنها را مقصر نداند. این نوع اشک ریختن نه تنها هیچ ارزش و پاداشی نزد خدا ندارد؛ بلکه منفور خدا نیز است؛ چرا که این گریستن برای فریبکاری و پوشاندن حقیفت است و بر مبنای انگیزه صحیحی نیست.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
لا تَزالُ عِصابَةٌ مِن اُمَّتي يُقاتِلونَ عَلى أمرِ اللّهِ، قاهِرينَ لِعَدُوِّهِم، لا يَضُرُّهُم مَن خالَفَهُم، حَتّى تَأتِيَهُمُ السّاعَةُ.
🔹گروهى از امّت من، تا قيام قيامت، پيوسته در راه خدا مىجنگند و بر دشمنشان چيرهاند و مخالفتِ مخالفانشان، گزندى به آنان نمىرسانَد.
📚 صحيح مسلم : ج ٣ ص ١٥٢٥ ح ١٧٦
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 اعمالی که شیطان را از انسان دور می کند
🌹 پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم:
❓آيا شما را از چيزى خبر ندهم كه اگر به آن عمل كنيد، شيطان از شما دور شود، چندان كه مشرق از مغرب دور است؟ عرض كردند: چرا. فرمودند: روزه روى شيطان را سياه مى كند، صدقه پشت او را مى شكند، دوست داشتن براى خدا و هميارى در كار نيك، ريشه او را مى كند و استغفار شاهرگش را مى زند و برای هر چیزی زکات است و زکات بدن ها روزه است.
🌷 اَلا اُخْبِرُكُمْ بِشَىْءٍ اِنْ اَنـْتُمْ فَعَلْتُموهُ تَباعَدَ الشَّيْطانُ مِنْـكُمْ كَما تَباعَدَ الْمَشْرِقُ مِنَ الْمَغْرِبِ؟ قالوا: بَلى، يا رسول اللّه قالَ: اَلصَّوْمُ يُسَوِّدُ وَجْهَهُ وَ الصَّدَقَةُ تَـكْسِرُ ظَهْرَهُ وَ الْحُبُّ فِى اللّهِ وَ الْمُوازَرَةُ عَلَى الْعَمَلِ الصّالِحِ يَقْطَع دابِرَهُ وَ الاْسْتِغْفارُ يَقْطَعُ وَ تينَهُ و لكلّ شيء زكاة و زكاة لأبدان الصّيام.
📚 منهاج البراعه، ج 7، ص 426
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ضرورت زیارت اهل قبور
اميرالمؤمنين علیُّ عليه السلام:
🌺 زُورُوا مَوتاكُم؛ فإنّهُم يَفرَحُونَ بِزِيارَتِكُم، ولْيَطلُبِ الرَّجُلُ حاجَتَهُ عِندَ قَبرِ أبيهِ واُمِّهِ بعدَ ما يَدعُو لَهُما
اموات خود را زيارت كنيد؛ چرا که آنان از ديدار شما خوشحال مىشوند، انسان باید حاجت خود را در کنار قبر پدر و مادرش از خداوند درخواست کند،
پس از آنکه در حق پدر و مادرش دعا میکند.
📘خصال، ص ۶۱۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث_روز
🔸امام رضا علیه السلام:
نَحنُ آلَ مُحَمَّدٍ النَّمَطُ الأَوسَطُ،
الَّذي لا يُدرِكُنا الغالي ولا يَسبِقُنَا التّالِي .
🔹ما خاندان محمّديم و بر راه ميانهاى قرار داريم كه نه تندرو به ما مىرسد و نه آن كه از پس مىآيد، از ما پيشى مىگيرد.
الكافي : ج١ ص١٠١ ح٣
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠آثار و فواید صله ارحام 💠
✍ «صله ی رَحِم» آن است که انسان به خویشاوندان خود سر بزند، جویای احوالشان باشد و به مشکلاتشان رسیدگی کند، حداقل صله ی رَحِم، دیدار و سلام و احوالپرسی است. اما مساعدت و کمک جهت حل مشکلات آنان، مرحله ی بالاتر است. رفت و آمدهای فامیلی، به افراد روحیه و نشاط و دلگرمی می دهد، در سختی ها به کمک هم می شتابند و هنگام نیاز، پشتوانه ی یکدیگر می شوند. این توصیه ی اخلاقی اسلام، تأثیر فراوانی در ایجاد «همبستگی اجتماعی» دارد و الفت آفرین است.
✅ در روایات آثار و فواید زیادی برای صله رحم ذکر شده است. در «اصول کافی»، در باب صله ی رحم، ۳۳ حدیث از پیشوایان معصوم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده که اهمیت آن را می رساند. یکی از آنها چنین است:
✅ مردی به حضور پیامبر خدا (صلياللهعليهوآلهوسلم) رسید و گفت: یا رسول الله! خویشاوندانم با من بدرفتاری و بی اعتنایی می کنند. آیا آنان را ترک کنم؟
حضرت فرمود: در این صورت، خداوند همه ی شما را ترک می کند.
❓پرسید: پس چه کنم؟
🌺 فرمود: هر کس از تو قطع رابطه کرده، با او بپیوند. هر کس تو را محروم کرده به او عطا کن و هر کس به تو ستم کرده است از او درگذر. اگر چنین کنی، خداوند پشتیبان تو در مقابل آنان خواهد بود.
📚 کافی، ج۲، ص۱۵۰، حدیث۲.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فرازی از زیارت آل یاسین، خطاب به امام زمان علیه السلام
🌷 أَنْتُمْ الْأَوَّلُ وَ الْآخِرُ وَ أَنَّ رَجْعَتَكُمْ حَقٌّ لا رَيْبَ فِيهَا؛
🌸 شما آغاز و انجام هستید، و همانا بازگشت شما حق است، تردیدی در آن نیست.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مساله رجعت و فلسفه آن 💠
✍ رجعت در لغت به معناي بازگشت است (1) و در اصطلاح عبارت است از اين كه خداي متعال هنگام ظهورحضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) برخي از شيعيان و دوستاران آن حضرت كه قبلا از دنيا رفتهاند، را زنده ميكند. تا به ثواب ياري حضرت ولي عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) و مشاهده دولت كريمهاش مشرف شوند. و همچنين بعضي از دشمنان ايشان را جهت گرفتن انتقام، برميگرداند تا عذاب دنيا را بچشند و به قدرت و شوكت حضرت مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) پی ببرند.
✅ در حديثي امام صادق (علیهالسلام) رجعت را از شرائط ايمان شمرده است.(۳) و بيش از چهل تن از بزرگان شيعه مانند شيخ طوسی، شيخ مفيد و ديگران و بيش از پنجاه كتاب معتبر احاديث مربوط به رجعت را جمعآوري نمودهاند.
✅ برخي از علل و فلسفه رجعت از ديدگاه روايات عبارتند از:
1⃣ نشان دادن شكوه و عزت مؤمنان، ذلت كافران.
2⃣ استقرار حكومت صالحان.
3⃣ انتقام از ستمگران و پديدآورندگان حادثه عاشورا.
4⃣ مشاركت در حكومت عدل حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف ). (3).
--------------------------
(1) المعجم الوسيط ماده رجع.
(2) بحارالانوار، ج53، ص122.
(3) همان، ص92 تا 122.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani