❓ قبل از فرا رسیدن مرگ، چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۹)
🌸هدیه نبی (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
🌷وَ هَدِیَةُ الْنَبِی أرْبَعَةُ أشْیاءِ: مَحَبَتُهُ وَالْإقْتِداءُ بِسُنَتِهِ وَ مَحَبَةُ أهْلِ بِیتِهِ وَ حِفْظُ الْلِسَانِ عَنِ الْفَحْشَاءِ.
هدیه حضرت نبی صلی الله علیه و آله چهار چیز است:
۱- محبت به حضرتش.
۲- تبعیت نمودن از سنّت ایشان.
۳- محبت نسبت به اهل بیتشان.
۴- حفظ نمودن زبان از ناسزا و فحش دادن.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة، ص۳۲۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 وقوع جنگ #نهروان بين سپاهيان امام علي(علیهالسّلام) و خوارج (38 ق)
✍ پس از پايان جنگ صفين ميان امام علي(علیهالسّلام) و معاويه بن ابيسفيان و تحميل حَكَميَّت بر امام، كوفيان كه خود را بازندهي اين ماجرا ميدانستند، امام را براي جنگ دوباره با معاويه، تحريك كردند كه با مخالفت آن حضرت مواجه گرديدند. از آن پس عَلَم ناسازگاري با امام را برداشته و پس از ماجراهاي فراوان، در مقابل آن حضرت صف آرايى كردند.
✅ امام با نصيحت و هشدار، تعداد زيادي از آنان را از جنگ با آن حضرت منصرف ساخت و به بقيه مادامي كه دست به سلاح نبرده بودند، اجازهي حضور در شهر را ميداد. ولي از آن زمان كه به جنايت و کشتار دست زدند، امام به جنگ با آنان شتافت و در این جنگ که به جنگ نهروان معروف گشت، شکست سختی بر آنان وارد کرد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ #سه_گروهی که از شدائد و سختی های روز #محشر در امانند
🌷امام #زین_العابدین علیه السلام:
سه حالت و خصلت در هر یك از مومنین باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایه رحمت عرش الهی میباشد و از سختیها و شداید محشر در امان است.
1⃣ اوّل آن كه به مردم چیزی را دهد كه از آنان برای خویش میخواهد (آنچه برای خود میپسندد را به آنان عطا كند).
2⃣ دوّم آن که قدم از قدم برندارد تا آنكه بداند آن حركتش در راه اطاعت خداست یا معصیت و نافرمانی او.
3⃣ سوّم از برادر مومن خود (به عیبی كه در خود نیز دارد) عیب جویی نكند تا آنكه آن عیب را از خودش دور سازد.
🌹 قالَ الاْ مامُ عَلی بنُ الْحسَین، زَیْنُ الْعابدین عَلَیْهِ السَّلامُ:
ثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فیهِ مِنَ الْمُۆمِنینَ كانَ فی كَنَفِ اللّهِ، وَ أظَلَّهُ اللّهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ فی ظِلِّ عَرْشِهِ، وَ آمَنَهُ مِنْ فَزَعِ الْیَوْمِ الاْكْبَرِ: مَنْ أعْطی النّاسَ مِنْ نَفْسِهِ ما هُوَ سائِلهُم لِنَفْسِهِ، و رَجُلٌ لَمْ یَقْدِمْ یَداً وَ رِجْلاً حَتّی یَعْلَمَ أنَّهُ فی طاعَةِ اللّهِ قَدِمَها أوْ فی مَعْصِیَتِهِ، وَ رَجُلٌ لَمْ یَعِبْ أخاهُ بِعَیْبٍ حَتّی یَتْرُكَ ذلكَ الْعِیْبَ مِنْ نَفْسِهِ.
📗 تحف العقول، ص 204،
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ فلسفه #پیاده_روی_اربعین به سمت #کربلا چیست؟
✍ همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می کنند. یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به نوعی تبلیغ آن جریان اجتماعی است که معمولا در جامعه جهانی تاثیر گذار است. به فرموده مقام معظم رهبری خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می کند. کربلا می تواند«نماد» تبلور وحدت وبیعت با امام باشد که «نمود» جهانی خواهد داشت. شروع جاذبه مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. این همان مغناطیسی است که امروز با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست.
✅ از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا (علیهالسلام) در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری» رسم بوده است. با اینکه زیارت سیدالشهدا(علیهالسلام) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(علیهالسّلام) در روز اربعین نائل میشدند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
💎 گلایهکنندگان گرمای هوا در اربعین بخوانند
🔻امام صادق علیهالسلام:
أَنَّ زَائِرَهُ لَیَخْرُجُ مِنْ رَحْلِهِ فَمَا یَقَعُ فَیْئُهُ عَلَى شَیْءٍ إِلَّا دَعَا لَهُ، فَإِذَا وَقَعَتِ الشَّمْسُ عَلَیْهِ، أَکَلَتْ ذُنُوبَهُ کَمَا تَأْکُلُ النَّارُ الْحَطَب. وَ مَا تُبْقِی الشَّمْسُ عَلَیْهِ مِنْ ذُنُوبِهِ شَیْئاً، فَیَنْصَرِفُ وَ مَا عَلَیْهِ ذَنْب
🚩 زائرِ حسین(علیهالسّلام) وقتى به قصد زیارت از خانهاش خارج میشود، سایهاش بر چیزى نمیافتد، مگر اینکه آن چیز برایش دعا میکند و هنگامى که آفتاب بر او بتابد، گناهانش را از بین میبرد، همانطور که آتش هیزم را از بین میبرد.
📚 کامل الزیارات، صفحه ۲۷۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◾️رحلت آيت اللَّه "سيد عبدالاعلي موسوي سبزواری" زعيم حوزه علميه نجف (1372 ش)
✍ آيت اللَّه سيدعبدالاعلي موسوي سبزواري در سال 1290 ش در سبزوار ديده به جهان گشود. وي پس از گذراندن دروس مقدماتي در زادگاهش، در چهارده سالگي راهي مشهد شد و سطوح عالي فقه و اصول را از استادان زمان آموخت. سپس، براي ادامه تحصيل راهي نجف اشرف شد. و در محضر پرفيض حضرات آيات: سيدابوالحسن اصفهاني، ميرزاي ناييني، آقاضياء الدين عراقي، شيخ محمدحسين غروي اصفهاني، شيخ محمدجواد بلاغي و سيد حسين حكيم بادكوبهاي، مباني فقه، اصول تفسير، علوم قرآني، كلام، حكمت و فلسفه خود را تكميل نمود.
✅ او در 36 سالگي در حالي كه از بيشتر مراجع بزرگ عصر، اجازه هاي متعدد روايي و اجتهادي داشت، بر كرسي تدريس خارج فقه و اصول تكيه زد و در مدت قريب به نيم قرن، به عنوان يكي از برترين مدرسان حوزه بزرگ نجف، مطرح بود. جلسات تدريس ايشان در فقه، اصول، تفسير، حديث، رجال و درايه، دانشوراني را پروراند كه بعدها از مدرسان حوزه هاي علميه قم و نجف به شمار مي رفتند.
✅ وی از انقلاب اسلامي و رهبري آن، حضرت امام خميني، كمال حمايت و پشتيباني را مي نمود و به هنگام همه پرسي نظام جمهوري اسلامي، پيامي مبني بر حمايت از آن صادر نمود.
✅ برخي از تاليفات گرانقدر اين فقيه وارسته كه بيش از هفتاد جلد مي باشند عبارتند از: مواهب الرحمن في تفسير القرآن در 20 جلد، مُهَذَّبُ الاحكام في بيان الحلال و الحرام در فقه استدلالي در 30 جلد، تهذيب الاصول در2 جلد، لباب المعارف در علم كلام در 2 جلد و حاشيه بر اسفار و شرح منظومه.
✅ سرانجام آن مرجع بزرگ، در 25 مرداد 1372 ش در 82 سالگي بدرود حيات گفت و در نجف به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ قبل از فرا رسیدن #مرگ، چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۱۰)
🌸#هدیه_جبرئیل
🌷وَ هَدِیَةُ جِبْرِئِیل أرْبَعَةُ أشْیَاءِ:
قِلْةُ الْاَكْلِ وَ قِلْةُ الْنُومِ وَ مُدٰاوِمَةُ الْحَمِدِ وَ قِلَةِ الْكَلٰامِ.
هدیه حضرت جبرئیل هم چهار چیز است:
۱- كم خوردن.
۲- كم خوابیدن.
۳- مداومت بر حمد الهی.
۴- و کم سخن گفتن.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة، ص۳۲۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 قَالَ الرِّضَا علیه السلام:
🌷 مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلَى مَا يُكَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْيُكْثِرْ مِنَ الصَّلَوَاتِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْما.
🌹 هرکس چاره و راهی برای جبران گناهان خود ندارد، بسیار بر محمد و آل او #صلوات بفرستد؛ چراکه #صلوات گناهان را نابود میکند.
📚 امالی شیخ صدوق، ص73
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #زوال_نعمت_ها_به_سبب_گناهان
امیر المومنین علی علیه السلام در فرازی از خطبه ۱۷۸ نهج البلاغه می فرماید:
🌷....... به خدا سوگند، ملتى كه در فراخى نعمت ها و كاميابى بوده اند و آن نعمت ها از آنها گرفته شد و این زوال نعمت جز به سبب ارتكاب گناهان نبوده است؛ زيرا خداوند بر بندگانش ستم روا نمی دارد.
اگر مردم هنگامى كه محنت و بلايى بر آنها فرود مى آيد و نعمتهايشان زوال مى يابد، از روى صدق و صفاى نيت و شيفتگى دل به درگاه خداوند زارى كنند، خداوند نعمت های زائل شده را به آنان باز مى گرداند و كارهاى تباهشان را به صلاح مى آورد.
مى ترسم از مهلت داده شدگانى باشيد كه غافلگير مى شوند.
🌹........وَ اَيْمُ اَللَّهِ مَا كَانَ قَوْمٌ قَطُّ فِي غَضِّ نِعْمَةٍ مِنْ عَيْشٍ فَزَالَ عَنْهُمْ إِلاَّ بِذُنُوبٍ اِجْتَرَحُوهَا لِأَنَّ اَللّٰهَ لَيْسَ بِظَلاّٰمٍ لِلْعَبِيدِ وَ لَوْ أَنَّ اَلنَّاسَ حِينَ تَنْزِلُ بِهِمُ اَلنِّقَمُ وَ تَزُولُ عَنْهُمُ اَلنِّعَمُ فَزِعُوا إِلَى رَبِّهِمْ بِصِدْقٍ مِنْ نِيَّاتِهِمْ وَ وَلَهٍ مِنْ قُلُوبِهِمْ لَرَدَّ عَلَيْهِمْ كُلَّ شَارِدٍ وَ أَصْلَحَ لَهُمْ كُلَّ فَاسِدٍ وَ إِنِّي لَأَخْشَى عَلَيْكُمْ أَنْ تَكُونُوا فِي فَتْرَةٍ.......
📗 نهج البلاغه، خطبه ۱۷۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani