✅مراقبت اخلاقی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مراقبت اخلاقی این است که انسان در راه فرار از وسوسه های شیطانی، بر انجام دادنِ واجب و مستحب و ترک حرام و مکروه مراقبت داشته و مواظب کارهایش باشد و پس از یادداشت کردن کارها در دیوانِ اعمال، آنها را محاسبه کند و برای ایمن ماندن از خطرگاه های نفس و وساوس شیطانی، با میزان و ترازوی قرآن و عترت خود را بسنجد: «زنوا أنفسكم من قبل أن توزنوا و حاسبوها من قبل أن تحاسبوا» مانند تاجری که در روز مراقب چیزهایی است که می فروشد یا میخرد و آنها را در دفتر یادداشت میکند؛
سپس در شب سود و زیانش را محاسبه میکند.»
📚تسنیم ج۶۹ ص۱۸۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زیاده روی در ذکر گفتن
👤استاد قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗣 نعمت هایی که خدا بهت داده، بدبختت میکنن؛ اگه...
استاد_شجاعی
منبع : جلسه ۶۹ از مبحث راه های مبارزه با غم
#نهج_البلاغه
▫️أَلَا حُرٌّ يَدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ لِأَهْلِهَا؟ إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةَ، فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا.
🟠آيا آزاد مردى نيست كه اين لقمه جويده حرام دنيا را به اهلش واگذارد؟ همانا بهايى براى جان شما جز بهشت نيست، پس به كمتر از آن نفروشيد.
✍اشاره به اين كه اقوام زيادى به اين دنيا آمده اند و از مواهب آن بهره برده اند و غذاهاى آن را خورده اند گويا ته مانده آن به شما رسيده است، اصل آن ارزشى نداشته تا چه رسد به ته مانده آن. تعبير به «حر» اشاره به اين دارد كه تنها آزادگان مى توانند خود را از قيد و بند دنياى مادى رها سازند ولى آن ها كه اسير شهوات و زرق و برق ها هستند هرگز نمى توانند به آسانى خود را از عشق به دنيا رها سازند و براى رسيدن به آن دست به هر كارى مى زنند. تعبير «لاهلها» (براى اهل دنيا) اشاره به اين است كه افراد كوته فكر و بى همتى هستند كه گوهر گران بهاى روح و جان انسانى را به متاعى قليل و مال و مقام بى ارزش مى فروشند; دنيا را براى آن ها واگذارند.به يقين براى وجود و جان شما بهايى جز بهشت وجود ندارد آن را به غير بهشت نفروشيد
📘#حکمت_456
7.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️راهکار پیشگیری ازمـجـادله در روابـط
🎙دکتر محمدعلی انصاری
⏱زمان: ۱:۳۰ حجم: ۷.۴ MB
__________________________
#نهج_البلاغه
▫️مَنْ ضَنَّ بِعِرْضِهِ فَلْيَدَعِ الْمِرَاءَ
🟤 «كسى كه به آبروى خود علاقه مند است بايد بحث هاى لجاجت آميز را با ديگران ترك گويد»
📘#حکمت_362
#نهج_البلاغه
▫️وَإِيَّاکَ وَالاِسْتِئْثَارَ بِمَا النَّاسُ فِيهِ أُسْوَةٌ
🟠از امتياز خواهى براى خود در آنچه مردم در آن مساوى اند جدّاً بپرهيز
✍امتياز خواهى حاکمان و حواشى و اطرافيان و حاميان آنها يکى از آفات مهم حکومت هاست که در امورى که همه مردم بايد در آن يکسان باشند، آنها بيش از حق خود سهم خواهى مى کنند; چيزى که افکار عمومى را بر ضد آنها مى شوراند. اين همان چيزى است که در زمان ما به عنوان رانت خوارى (امتياز ويژه طلبيدن) مشهور شده است و متأسّفانه در تمام دنيا وجود دارد و عامل مهمى براى جدايى ملت ها از دولت هاست. امام مالک اشتر را از اين کار به شدت برحذر مى دارد، زيرا مردم سخت در اين موضوع حساسيت دارند حتى اگر به عنوان نمونه در زمان ما اتومبيل يکى از رؤسا از خيابانى که گذشتن از آن براى ديگران ممنوع است بگذرد در برابر آن عکس العمل نشان مى دهند.
📘#نامه_53
💠 شک در عده زن
💬 سؤال:
چنانچه در خصوص عده نگه داشتن خانمی پس از ازدواج شک داریم، آیا لازم است بپرسیم و از این مطلب تحقیق کنیم؟
✅ پاسخ:
🔹 در فرض سؤال ازدواج با رعایت سایر شرایط آن، جایز است و پرسیدن از حال زن بر او واجب نیست ولی اگر مرد میداند، زن در عدّه بوده و در انقضای عدّهاش شک نماید، در صورتی که زن خبر دهد که عدهاش گذشته است، تصدیق میشود و ازدواج با او جایز میباشد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
#احکام
💠احـکام سفر
💬پرسش
سفر برای رفتن به عروسی که در آن موسیقی و رقص حرام هست، آیا سفر حرام محسوب می شود و در پی آن باید نماز را تمام خواند؟
#احکام