مِفْتاحُ الْفَلاح فی عَمَلِ الْیَوْم و اللّیلَة مِنَ الْواجباتِ وَ الْمُسْتَحَبّات مشهور به مفتاح الفلاح، کتابی به زبان عربی اثر شیخ بهایی، که در سال ۱۰۱۵ق در شش باب درباره ادعیه، اعمال واجب و مستحب و آداب پسندیدهای که یک مسلمان انجام میدهد، نوشته شده است. این کتاب نزد عالمان و دانشمندان شیعه همواره دارای اهمیت فراوان بوده و ترجمهها، شرحها و تعلیقههایی بر آن نوشته شده است
#معرفی_کتاب
پیامبر صلیاللهعلیهوآله لشگری را به سوی میدان نبرد فرستاد. هنگامی که بازگشتند، به آنها فرمود: مرحبا به قومی که جهاد اصغر را بهجا آورد، ولی بر آنها جهاد اکبر باقی است. عرض شد جهاد اکبر چیست؟ پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: جهاد با نفس.
ازاینرو، علمای طریقت دست به تألیف کتبی درباره جهاد با نفس زده و به شرح آن پرداختهاند. یکی از بهترین این تألیفات که به جمعآوری احادیث مربوط پرداخته است، کتاب نفیس «جهاد با نفس» است که ترجمه باب جهادالنفسِ کتاب شریف وسائلالشیعه، تألیف شیخ حر عاملی قدسسره، است. این کتاب در ۱۰۱ باب، احادیث معصومان علیهمالسلام درباره رذائل و سجایای اخلاقی را جمعآوری کرده است.
در زمان ما نیز وقتی از عارف کامل حضرت آیتالله بهجت قدسسره درخواست دستورالعمل برای سیر و سلوک میشد، ایشان بارها میفرمودند: «هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب جهادالنفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید. پس از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید».
🌸 تصویری متفاوت از آیتالله بهجت + توصیه تربیتی
در کتاب «به شیوه باران» صفحه ۳۹ آمده است:
بچهها توی خانه بازیگوشی و شیطنت میکردند. گاهی درمانده میشدیم.
از آیتاللهالعظمی بهجت (قدسسره) پرسیدم: «با بچهای که از دیوار راست میرود بالا و حرف گوش نمیکند، باید چه کار کرد؟»
گفت: «همانطوری که توقع دارید خدا با شما رفتار کند، با این بچهها هم همانطور رفتار کنید. اینطور اگر نگاه کنید، دیگر زدن بچهها یا بداخلاقی با آنها بهخاطر اشتباه، بیمعنی میشود. بچه هم احساس نمیکند که بابایش درکش نمیکند».
برگرفته از حوزه نیوز