نمایش بسیار زیبای حدیث غربت به روایت غصب خلافت مولای متقیان امیرالمومنین ع ودفاع حضرت صدیقه کبری س از ولایت ایشان وماجرای حملات متعدد به خانه عصمت وطهارت ع می پردازد .
نمایش به خوبی پیمان صحیفه ونقشه ای را که از قبل برای دستیابی به خلافت از سوی عده ای کشیده شده بود روایت می کند وچهره نفاق وحیله اصحاب ثقیفه واختلافات ونزاع انصار برای دستیابی به خلافت را هنرمندانه منعکس می سازد .
نمایش به خوبی گزاره های تاریخی را با جزئیات روایت می کند تا جایی که اولین ادعای غیبت در تاریخ اسلام وانکار رحلت پیامبر ص از سوی برخی از بزرگان ثقیفه به سبب مطامع سیاسی را به خوبی توانسته در خود جای دهد .
✍نقطه نظرها:
📌در کنار جذابیت های هنری این نمایش فخیم وروایتگری این همه جزئیات متاسفانه سه موضوع مورد غفلت قرار گرفته است که باید از سوی فیلمنامه نویسان وکارگردانان این اثر هنرمندانه مورد توجه قرار گیرد .
نقش احتجاجی حضرت زهرا س در امر دفاع از ولایت در هجوم وحملات دشمنان به خوبی روایت نشده است در حالیکه می توان اصلی ترین ومحوری ترین عنصر فاطمیه را دفاع از ولایت نامید وحضرت را اولین شهید راه ولایت معرفی نمود .بنابراین جا دارد تا مجریان این اثر فخیم این قسمت از نمایش را به خوبی پر رنگ کنند تا عنصر دفاع ار ولایت که اساسی ترین پیام فاطمیه است مورد توجه مخاطبین قرار گیرد .
البته نمایش دفاع حضرت صدیقه کبری س واحتجاج با مخالفین نیازمند ارائه جایگاهی است که پیامبر ص در صدر اسلام برای دخترشان حضرت صدیقه کبری س قائل بودند تا نقش احتجاجی حضرت در نمایش برای مخاطبین مشخص گردد.
📌از سویی با وجود اینکه نمایش به جزئی ترین گزاره های تاریخی مانند پیمان صحیفه پرداخته است ولی نقش بزرگان پیمان صحیفه با احبار یهود را اصلا اشاره نکرده است گویا جریان ثقیفه واتفاقات بعد آن کاملا بی ارتباط با یهود واحبار یهود بوده است وحال آنکه بزرگان پیمان صحیفه ارتباطی خاص وویژه با احبار یهود داشتند وریشه این پیمان نیز مبتنی بر اخبار احبار یهود بوده است .
📌نکته سومی که به نظر می رسد باید مورد توجه مجریان امر قرار گیرد نمایش دعوت حضرت صدیقه کبری س از مهاجرین وانصار برای بیعت با امیرالمومنین ع است که به مدت ۴۰شبانه روز انجام گرفته است واین دعوت در نمایش بعد از ضربت خوردن حضرت روایت شده در صورتی که در نقل های تاریخی که با جزئیات همراه است اشاره نشده که حضرت در مدتی که مهاجرین وانصار را به بیعت با امام دعوت می کردند ضربت خورده باشند.هم چنین همین مساله در ماجرای خطبه فدکیه هم مطرح است یعنی دعوت های شبانه روز وخطبه فدکیه قبل از ضربت به وجود مبارک ایشان در راستای دفاع از امر ولایت صورت گرفته است .
🆔@abhas313
در روزگـــاری بهســر میبریم که روایــتهای متعددی از سرشــت و سرنوشت زن ایــرانی ارائه میشود. زنی پرمــاجرا که میخواهد خودش باشد، شکـــوفا شود و در کشاکش الگــوهای شرق و غرب گــونهی متفاوتی از «حضـــور» و «بودن» را تجربه کند. این که این شخصیت چه هویتــی داشته و در تاریخ بدنبال چه منــزلتی بوده که این همه مـــرارت را به جان خریده، از قصــههای جذاب و کمتر گفته شده تاریخ سرزمیـــن ماست. بنا به روایتی نقطه شروع زن ایـــرانی در عصر حاضر، دوره قاجار است؛ دورهای که به دلیل همزمانی با ورود مدرنیته به زیستجهـــان ایرانیان بخش زیادی از زندگی او را متـــأثر از خود کرده است. زمانی زن ایرانی خواهد توانست جایگاه خود را در جهـــان پرتلاطم کنونی بیابد که روایتی واقعیتر و مستندتر از آنچه بر او گذشته و در طلبش بوده، ارائــه شود و چراغی برای ســـامان زندگی امروزیاش برگزیند.
👇👇👇👇
https://www.negahschool.ir/product/mastooreh2/
🆔@abhas313
امام رضا علیهالسلام:
قال رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم: انَّ اللّهَ – تبارک و تعالى – على الاناثِ اَرَقُّ منه على الذکور و ما من رجُلٍ یُدخِل فَرحَةً على امرأةٍ بَینه و بَینها حُرمَةُ الاّ فَرَّحهُ اللّهُ یومَ القیامةِ. (۱)
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: خداوند متعال نسبت به زنان مهربانتر از مردان است و هر کس زنى از خویشاوندان خود راشادمان کند، بى گمان خداوند در روز رستاخیز او را شاد سازد.
در آموزههاى اسلامى مهرورزى بیشتر نسبت به دختران مورد تأکید بیشترى قرار گرفته است. از این رو مى نگریم با این که اصل «مساوات» و برابرى از دستورات تردیدناپذیر اسلامى است، و در میان همه افراد رعایت آن لازم است، لیکن در مورد دختران رعایت این اصل لازم شمرده نشده، بلکه فرق گذاشتن میان دختر و پسر بهتر دانسته شده است. شاید یک علت آن عاطفه بیشتر در زنان و لطافت و شکنندگى آنان است.
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم: مَن دَخَل السُّوقَ فاشترى تُحفةً فَحَملَها الى عیالِه… و لیَبدَأ بالاناثِ…
آنکه بازار برود و ارمغانى بخرد و به خانه ببرد در تقسیم از دختران آغاز کند…
«بر همین معیار مىنگریم که در کتاب «وسائل الشیعه» عنوان این باب چنین آمده است:… مستحب است که نرمدلى و عواطف نسبت به دختران (از پسران) افزون باشد». و این امتیازى براى جنس زن است که قانون مساوات همگانى و همه جایى براى او استثنا مى شود.
پینوشتها:
۱. وسائل الشیعه، ۲۱/۳۶۷.
۲. وسائل الشیعه، ۲۱/۵۱۴.
🆔@abhas313
17.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 صحبتهای جذاب و دلنشین رهبرمعظم انقلاب در اولین دیدار با فرزندان و شاگردان حضرت آیتالله شیخ علیآقا سعادتپرور (پهلوانی تهرانی)
🌷میزان ذوق و شوق حضرت آقا در توصیف حالات و مقامات معنوی و لطایف روحیِ مرحوم سعادتپرور، نشاندهندهی محبت و علاقهی معظمله به ایشان است.
پیام تسلیت رهبر انقلاب به مناسبت درگذشت این عالم ربانی هم در نوع خودش قابل تامّل هست:
➖➖➖
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجت الاسلام و المسلمین آقاى حاج شیخ حسن آقاى پهلوانى تهرانى (دامت برکاته) با تأسف و تأثر، خبر رحلت برادر بزرگوارتان عالم عامل و عارف پارسا و پرهیزکار مرحوم حجت الاسلام والمسلمین آقاى حاج شیخ على آقا پهلوانى تهرانى را دریافت کردم. آن بزرگوار، عمر طیّب و طاهر و همراه با تلاش مبارکى را، در تعلیم و ترویج معارف الهى و توحیدى گذراندند، و نمونه اى از صفا و اخلاص بودند. امید است، لطف و فضلِ الهى، و مغفرت و رحمتى که به بندگان صالح خود وعده فرموده است، شامل حال این بنده پاک و بى آلایش باشد. اینجانب به جنابعالى و خانواده محترم و مکرم ایشان صمیمانه تسلیت عرض مى کنم.
والسلام علیکم ورحمة الله
سید على خامنه اى
۸۳/۰۹/۰۷
#عالمان_ربانی
مهدی میرزائی
🎥 صحبتهای جذاب و دلنشین رهبرمعظم انقلاب در اولین دیدار با فرزندان و شاگردان حضرت آیتالله شیخ علیآ
چه قدر لذت بردم وکیف کردم👆👆👆
❤️عشق اولین وآخرین
طبرسی در تفسیر مجمع البیان در ذیل آیه «وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً»،می گوید: گفته شده است این آیه در شأن ثوبان خادم پیامبر (ص) نازل شده است؛ زیرا روزی به خدمت پیامبر (ص) رسید در حالی که پریشان و مریض بود. پیامبر (ص) به او فرمودند چه شده است؟ گفت: بیمار نیستم ولی در این فکرم که فردای قیامت، اگر وارد جهنم شوم، هرگز شما را نمی بینم و اگر وارد بهشت شوم، مقام و منزلتی بسیار پایین تر از شما خواهم داشت که نمی توانم به حضورتان برسم، همین موضوع است که مرا اندوهناک کرده است. در این هنگام بود که این آیه نازل شد و پیامبر به او فرمود: به خدا قسم! ایمان هیچ مسلمانی کامل نمی شود تا این که مرا از خودش و پدر و مادرش و همسر و فرزندانش و از همه مردم بیشتر دوست داشته باشد.
✍طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج 3، ص 110، انتشارات ناصر خسرو، تهران، 1372ش.
🆔@abhas313
مهدی میرزائی
❤️عشق اولین وآخرین طبرسی در تفسیر مجمع البیان در ذیل آیه «وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُ
آن قدر این روایت زیباست که حقیقتا قلب انسان را سراسر پر از مسرت ومحبت می کند .
علوم انسانی هوای تنفسی مجموعههای نخبه کشور است که هدایت جامعه را بر عهده دارند بنابراین آلوده یا پاک بودن این هوای تنفسی بسیار تعیین کننده است.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از مسئولان و دستاندرکاران جشنوارهی مردمی فیلم عمار - 1391/12/01
@abhas313
🔰شرکت های چند ملیتی
الان اشغالگر - مثل همان اشغالگری که بخارست یا پاریس یا فلان کشور را تصرف کرده بود - در حال اشغال تدریجی است. این اشغالگر کیست؟ پاسخ این نیست که این اشغالگر دولت امریکا یا فلان دولت دیگر است؛ نه، این اشغالگر یک طبقهی اجتماعی است؛ طبقهیی که دولت امریکا و دولتهای دیگر را به قدر توانایی و قدرت خود و آمادگىِ آنها دارد هدایت میکند. البته در بافت و ساخت این دولتها هم بدون شک افراد این طبقه حضور دارند؛ اما هدایت، هدایت یک دولت نیست؛ هدایت یک مجموعهی طبقاتی است، که اگر بخواهیم در یک عبارت برای اینها اسم معین کنیم، باید بگوییم «زرسالارانِ اقتدارطلب». هدفشان هم سیطره بر منابع حیاتی و مالی همهی دنیاست.
البته این سیطره، یک الزامات سیاسی دارد که همان نظم نوین جهانی است؛ یک الزامات علمی و اداری دارد که بتدریج خود را به آن نزدیک میکنند. مسألهی جهانیسازی که امروز در تجارت، پول، فرهنگ و شبکههای فرهنگی - مثل اینترنت و مانند آن - مطرح است، همه دانسته و نادانسته در خدمت این مجموعهی طبقاتی است. البته تحلیل جامعهشناختىِ اینها خیلی دقیق، ریز و مفصل است.
11اذر1383
@abhas313
🔰کانال مواجهه حکیمانه با فضای مجازی
✍در ابن کانال عمده مسائل فیلترینگ مورد بررسی وارزیابی قرار گرفته است.
@religion_rasaneh
گلایههای مبتکر «VAR ایرانی» از فدراسیون فوتبال
▪️۷ سال است جوابمان را نمیدهند!
«هدایت سفیددشتی» در گفتگو با تسنیم:
⚽️ ۲ دعوتنامه از فیفا داریم ولی فدراسیون فوتبال هیچ همکاری انجام نداد. طرح ما با ۱۶ دوربین، ۸ دوربین گللاین و ۸ آفساید لاین است.
⚽️ اولین نامه و درخواست ما هم برای سال ۹۷ و دوره اول ریاست مهدی تاج در فدراسیون فوتبال است.
⚽️ وقتی فدراسیون به ما یک ورزشگاه برای تست نمیدهد، چطور ما وارد فاز نهایی تولیدمان شویم؟ من هفت سال است که نامه مینویسم.
⚽️ هزینه قیمت VAR داخلی حداقل نصف قیمت نمونه وارداتی آن است. در ضمن ما در نمونه داخلی گللاین را هم داریم.
#فوتبال
@TasnimNews
🆔@abhas313