شاعران معاصر مورد علاقه رهبر معظم انقلاب کداماند؟
مقام معظم رهبری در جواب این پرسش فرمودند:
من شعرای معاصر را تقسیم میکنم به شعرایی که غزلسرا بودند، شعرایی که قصیدهسرا بودند و شعرایی که نوسرا بودند. هر کدام چند نفری هستند که من به ایشان علاقه داشتم. در غزل، مرحوم «امیری فیروزکوهی» است که من با ایشان دوست هم بودم و ایشان به من هم خیلی علاقه داشتند و سالها تا بعد از انقلاب، با یکدیگر رفت و آمد داشتیم. در زمان ریاست جمهوری من، ایشان از دنیا رفتند.
البته غیر از «امیری» هم یکی، دو نفر شاعر غزلسرا بودند که شعرهایشان را دوست میداشتم؛ یکی مرحوم «رهی معیّری» بود که او را از نزدیک ندیده بودم، یکی مرحوم «شهریار» بود که از شعرش خیلی خوشم میآمد. با ایشان هم آشنا بودم. البته من بعد از انقلاب با ایشان آشنا شدم؛ قبل از انقلاب، هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشتیم.
در درجه اوّل، قصیدهسرا «ملکالشّعرای بهار» بود که قصیدههایش مرا خیلی به خودش جلب میکرد. مرحوم «امیری فیروزکوهی» هم یک نوع قصیده سبک خاقانی میگفت که آن هم در نوع خودش قصیده بسیار فخیم و برجستهای بود؛ از آن هم من خیلی خوشم میآمد.
در شعر نو، دو، سه نفر بودند که شعرهایشان را خیلی میپسندیدم. یکی از آنها «اخوان» بود. ما با «اخوان» آشنا بودیم و شعرش، شعر بسیار برجستهای بود. یکی دو نفر دیگر هم هستند که دوست ندارم از آنها اسم بیاورم. کسانی بودند که آن وقت در زمان جوانی ما، جزو اساتید و برجستههای شعر نو بودند و به اعتقاد من اینها از خود «نیما یوشیج» بهتر شعر نو میگفتند. اگر چه او شروع کننده این راه بود؛ اما به نظر من اینها از او بهتر و پختهتر و برجستهتر شعر میگفتند. البته صفای «نیما یوشیج» را هیچکدامشان نداشتند؛ نه اخوان داشت، و نه آن یکی، دو نفر دیگری که من از ایشان اسم نیاوردم.
نیما یوشیج - برخلاف آن چیزی که میگفتند - مردی متدیّن بود. مرحوم «امیری» با «نیما یوشیج» از نزدیک دوست بود. او برای من نقل میکرد و میگفت «نیما یوشیج» آدم متدیّنی است. او به شعر سنّتی هم علاقهمند بود؛ منتها این سبک را هم میپسندید. البته میدانید که ایشان این سبک را هم از اروپاییها گرفته بود. اصلاً سبک شعر نوِ ما، سبک ابتکاری به معنای حقیقی نیست؛ سبک شعر اروپایی است، با خیلی از خصوصیاتی که آن شعرها دارد. حتّی سبک جملهبندی انگلیسی، در شعر نوِ فارسی ما گرتهبرداری شده است.
در بین شعرایی که الآن هستند، چند نفر شاعر خوب داریم. هم شعر غزلی خوب داریم و کسانی که میگویند، انصافاً خوبند؛ هم شعر نو داریم. در میان شعرای انقلاب، بعضیها واقعاً خوب و برجستهاند. به من اجازه بدهید که از شعرای معاصر و زنده اسم نیاورم.
منبع: دیدار مقام معظم رهبری با جوانان در تاریخ 1377/2/7
🆔@abhas313
بازدید از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی ره
سومین کتابخانه نسخ خطی در جهان اسلام بعد از کتابخانه سلیمانیه مصر ودارالکتب استانبول
گزارشی کوتاه از بزرگترین کتابخانه نسخ خطی کشور
👇
🆔@abhas313
حجت الاسلام بهرام نسب زید عزه یکی از اساتید مبرزی هستند که بنده از محضرشان در مباحث فقهی واصولی بهره بردم .
یکی از مهم ترین رویکرد های ایشان در روش تدریس تتبع فراوان در اندیشه وآراء فقها واصولیون است .
از سویی مجموعه جزواتی در ارائه بحث ها دارند که حقیقتا برای طلاب بسیار قابل استفاده وراهگشاست.
در ادامه برخی از جزوات ایشان را در چند سرفصل به اشتراک خواهم گذاشت.
👇👇
🆔@abhas313
ویرایش نخست کتاب "شرح مضمونی الفائق فی الاصول" در یک جلد منتشر شد.
مهلت ثبت سفارش: چهارشنبه ۵ دی ماه
@bahramnasab :راه ارتباطی
@droospaye9_10bahramnasab
https://eitaa.com/abhas313/7521
https://eitaa.com/abhas313/7522
https://eitaa.com/abhas313/7523
https://eitaa.com/abhas313/7524
https://eitaa.com/abhas313/7525
https://eitaa.com/abhas313/7526
https://eitaa.com/abhas313/7527
https://eitaa.com/abhas313/7528
الفائق جلسه اول ـ بهرام نسب.pdf
86.4K
✍ محمد سهیل بهرام نسب
📌 استفاده از این جزوه، صرفا جهت مطالعه جایز است و هر گونه استفاده دیگر، منوط به اجازه از نگارنده است.
📲 نشر در کانال ها و گروهها با لینک بلامانع است.
🕌 مدرسه عالی مصلی
@droospaye9_10bahramnasab