حدیث_مهدوی
✅در دعای زمان غیبت امام زمان علیه السلام میخوانیم:
▪️اللّٰهُمَّ وَلَا تَسْلُبْنَا الْيَقِينَ لِطُولِ الْأَمَدِ فِي غَيْبَتِهِ وَانْقِطاعِ خَبَرِهِ عَنَّا،
وَلَا تُنْسِنا ذِكْرَهُ وَانْتِظارَهُ، وَالْإِيمانَ بِهِ، وَقُوَّةَ الْيَقِينِ فِي ظُهُورِهِ، وَالدُّعاءَ لَهُ وَالصَّلاةَ عَلَيْهِ، حَتَّىٰ لَايُقَنِّطَنا طُولُ غَيْبَتِهِ مِنْ قِيامِهِ، وَيَكُونَ يَقِينُنا فِي ذٰلِكَ كَيَقِينِنا فِي قِيامِ رَسُولِكَ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَآلِهِ،
♦️بارالها! به واسطهﯼ غیبت طولانیش و بی خبری ما از او، یقین ما را سلب مکن...
▪️و یاد، انتظار، ایمان، و قوّتِ یقین ما را در ظهورش، و دعا و درود ما را بر او از خاطرمان مبر...
▪️تا آن که طول غیبت ما را نا اُمید نسازد و یقینِ ما در این باب مانند یقینِ ما در مورد قیام رسولت - که درود و رحمتت بر او باد - قرار بده.
📚کمال الدین: ۵۱۲ ح ۴۳
✍غریب یعنی چه ⁉️
برای غریب سه معنی ذکر شده است :
1- کسی که از وطنش دور است.
2- فرد تنهایی که هیچکدام از خانواده و دوستانش نزد او نیستند.
3- کسی که یار و یاوری ندارد.
همه ی معصومین (علیهمالسلام)، غریب هستند؛ اما بین آنها سه امام به صفتِ غریب توصیف شدهاند :
☀️امام حسین (علیهالسلام)
☀️امام رضا (علیهالسلام)
🌤امام زمان (علیهالسلام)
😔از بین سه امام غریب هم حضرت مهدی صاحبالزمان (عجلالله تعالی فرجه الشریف) به خاطر طولانی بودن دوران غربت؛ زندگی مخفیانه؛ کمی یاران و تقسیم میراثش در حالی که زنده هستند؛ از همه غریبتر هستند، تا جایی که امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) درباره ایشان فرمودهاند :
مهدی (علیهالسلام)، آواره، رانده شده، و بی کس، و تنهاست.[۱]
📚[۱]- بحار الانوار، ج ۸، ص ۱۲
📌 نکات طلایی🥇 راجع به نوجوان
1⃣ استفاده از روش #تغافل (نادیده گرفتن): یعنی مسائل و مشکلات نوجوان را بزرگ نشان ندهیم که در او ایجاد وحشت نماید😱 و یا او را به لحاظ رفتارهایش دائم باز خواست ننمائیم. 🤨
2⃣ #ایفاینقش راهنمایی، بجای دستوری: در برخورد با مسائل نوجوان بهتر است از خودش کمک بگیریم یعنی این واقعیت را بداند که نخستین مسئول حلّ مشکل او، خودش است و برای حل آن باید اقدام نماید و ما والدین فقط وظیفه ی راهنمایی او را داریم 😇 که از عواقب تصمیم خودش مطلع شود.
3⃣ #آموزش: مهمترین دلیل ترس و اضطراب از هر موضوعی جهل و ناآگاهی نسبت به آن موضوع میباشد که ضروری است برای کاهش ترس و اضطرابهای نوجوانی آموزشهای لازم در مورد بلوغ، دوستیابی، حل مساله، گذراندن اوقات فراغت، برنامهریزی درسی و مواردی از این قبیل به نوجوان آموزش داده شود.
4⃣ #اعتمادسازی: باید بیاموزیم که چگونه حس اعتماد نوجوان را نسبت به خودمان جلب و جذب کنیم، چنانچه اعتماد میان نوجوان و والدین کمرنگ شود او برای حل مسائل خود به دیگران مراجعه میکند.😲
5⃣ تاکید بر #محبت و پرهیز از خشونت: ارتباط با نوجوان اگر بر اساس عشق و علاقه و صمیمیت استوار باشد اعتماد به نفس را در او تامین و تضمین مینماید و اگر بافشار و خشونت همراه باشد ممکن است موجب اختلال عصبی و دشواریهای روانی در او شود.😧
6⃣ #الگوهای رفتاری والدین: نوجوان علاقمند است که والدین دارای شخصیتی مستحکم و با ثبات و پایدار باشند چون به اتکاء شخصیت و همانند سازی آنان نیازمند است.
7⃣ پرهیز از #مناقشات خانوادگی: خانه بایستی محل آرامش و جايي امن برای اعضاء خانواده به ویژه نوجوان باشد و مناقشات و جرو بحثها و دعواهای علنی والدین به آن لطمه نزند و بهانه گریز😰 نوجوان از خانواده را فراهم نیاورد.
8⃣ شناخت #دوستان : دوستان نوجوان خود را بشناسیم. کودکان وقتی بزرگ می شوند و به مدرسه می روند به خصوص زمانی که به سن نوجوانی می رسند، بیشتر از دوستان خود تقلید می کنند. نوجوان بسیار آسیب پذیر است و اگر دوستان او رفتارهای خوبی نداشته باشند به راحتی می توانند او را به بدآموزی و خلافکاری بکشانند.😈
9⃣ ایجاد #تعادل بین آزادی نوجوان و مراقبت از او: نوجوان بزرگ شده است و به آزادی نیاز دارد. اما چون آسیب پذیر است و در بسیاری از موارد به جای عقل و منطق از احساسات خود پیروی می کند، به مراقبت مناسب هم احتیاج دارد، اگر بتوانیم در دادن آزادی به نوجوان و مراقبت از او زیاده روی نکنیم و اندازه نگه داریم، به هر دو نیاز او پاسخ مثبت داده ایم و از خطرهایی که آزادی زیاد و مراقبت شدید ایجاد می کنند، پیشگیری کرده ایم.
💠طریقه قرائت حمد و سوره درنماز
الف:نمازهای یومیه:
۱- نماز صبح و مغرب و عشا:
🔹اگرنمازگزار مرد است: باید بلند بخواند.
🔹اگرنمازگزار زن است: میتواند بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدایش را میشنود بهتر است آهسته بخواند.
۲- نماز ظهر و عصر:👇
باید آهسته بخواند غیر از «بسم الله»، چه نمازگزار مرد باشد و چه زن.
ب: نمازهای نوافل:👇
مستحب است که نافلههاى روز آهسته و نافلههاى شب بلند خوانده شود.
⭕️نکته مهم:👇
در وجوب بلند و آهسته خواندن در نمازهای واجب یومیه، فرقی بین نماز ادا و قضا نیست
❣#سلام_امام_زمانم❣
📖 السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا خَاتَمَ اَلْأَوْصِيَاءِ وَ اِبْنَ خاتَمِ اَلْأَنْبِيَاءِ...
🌱سلام بر تو ای آخرین نماینده خدا بر زمین.
🌱سلام بر تو و بر روزی که با آمدنت، جهان از عطر محمدی آکنده خواهد شد.
#اللهمعجللولیکالفرج ✨🌹
#امام_زمان ✨🌸
📿 #ذکر_روز #دوشنبه:
🤲یا قاضِیَ الْحاجات🤲
ای برآورنده حاجتها
💎 #پیامبر_صلی الله علیه وآله:
❄️ هرکس در حضورش از من یادی شود و صلوات نفرستد، راه بهشت را گم کرده است.
🌼مَن ذُكِرتُ عُندَهُ فَلَم يُصَلِّ عَلَيَّ، أخطَأَ طَريقَ الجَنَّةِ.
📚جامع الأخبار: ص ۱۵۷
💠 سجده سهو در نمازهای مستحبی
💬 سؤال:
اگر فرد در نماز نافله کاری کند که برای آن در نماز واجب، سجدۀ سهو واجب میشود، مثلاً یک سجده را فراموش نماید و وارد جزئی شود که شرعاً نمیتواند برگردد و آن را بهجا آورد، آیا لازم است بعد از نماز سجدۀ سهو یا قضای سجده را بهجا آورد؟
✅ پاسخ:
🔹 به طور کلی نماز مستحبی، سجده سهو و قضای سجده و تشهد ندارد؛ اما در عین حال باید توجه داشت که در نماز مستحبی اگر چیزی را فراموش کند حتی اگر وارد رکن بعدی هم شده باشد برمی گردد و آن را تدارک میکند؛ مثلاً اگر در رکعت اول یک سجده را فراموش کرد و در رکوع رکعت دوم به یادش آمد، بر میگردد و یک سجده را به جا میآورد و بعد نماز را ادامه میدهد و اضافه شدن یک رکوع در فرض سوال ضرری به نماز مستحبی نمیزند.
🔴 وقف امام زمان علیهالسلام باش!
امام باقر صلوات الله علیه فرمودند:
«رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً حَبَسَ نَفْسَهُ عَلَيْنَا رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْيَا أَمْرَنَا»
خدا رحمت كند كسى را كه خود را وقف ما سازد؛
خدا رحمت كند كسى را كه امر ما را احيا كند!
📘کمالالدين، ج ۲، ص ۶۴۴
وقف امام زمان علیه السلام باش!
مثل غلام، خودت را به حضرت بسپار، یعنی از خودت بِکن؛ از آرزوهایت دست بردار.
آن کس که قلب و جان و وجودش به امام زمانش بسته شده، این شخص میتواند بگوید من منتظرم!
یادمان نرود بهترین زمان برای انجام کار مهدوی، سربازی و خدمت و تقرّب نسبت به امام زمان، زمان کنونی(عصر غیبت) است؛ نه زمان ظهور که زمان پیروزی و فتح است...!
#اللهمعجـللولیڪالفـرج
🔴 حسرت بزرگِ کافران نسبت به رستگاری مؤمنان در دنیای ظهور...
«آن روز که بعضی از آیات پروردگارت تحقّق پذیرد، ایمانآوردن افرادی که قبلًا ایمان نیاوردهاند، یا در ایمانشان عمل نیکی انجام ندادهاند، سودی به حالشان نخواهد داشت.»(انعام/ ۱۵۸)
🌕 امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
«إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَیُنَادِی الْوَیْلُ لَکَ یَا کَافِرُ وَ إِنَّ الْکَافِرَ یُنَادِی طُوبَی لَکَ یَا مُؤْمِنُ وَدِدْتُ أَنِّی الْیَوْمَ مِثْلُکَ فَأَفُوزَ فَوْزاً...»
در آن روز مؤمن صدا میزند: «ای کافر! وای بر تو» و کافر صدا میزند: «ای مؤمن! خوش به حالت! دوست داشتم من هم امروز مثل تو بودم و به چنین سعادتی برسم»
📗تفسیر اهلبیت علیهمالسلام ج۴،ص۶۵۴
📗تفسير نور الثقلين ج ۱، ص ۷۸۱
📗تفسير کنز الدقائق، ج ۴، ص ۴۹۲
🌿 اگر بابت خدماتت از تو تشکر نشد
👈🏼 امام امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام فرمودند:
لا یَزهِدنَك فِی المَعروُف مَن لا یَشکُر لَك، فَقَد یَشکُرك عَلیهِ مَن لا یَستَمتِع بِشَیءٍ مِنهَ، وَقَد تدرك مِن شُکر الشاکِر أَکثَر مِما أَضاعَ الکافِر ...
📝 تشکر نکردن دیگران از تو،
نباید تو را به خوبی کردن بی رغبت سازد،
زیرا کسی که از آن نیکی، کمترین بهره ای را نمیبرد (یعنی خداوند) از تو قدردانی می کند؛
و با سپاسگزاریِ این سپاسگزار (یعنی حق تعالی) به بیش از آن چیز میرسی که فرد ناسپاس فرو گذاشته است.
📚 منابع:
۱. غررالحکم ودررالکلم، ج۱، ص۷۶۱
۲. عیون الحکم والمواعظ، ج۱، ص۵۲۷
21.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️ نوکر اهل بیت علیهم السلام، تنها نیست!
📌سه سوال برای هر عمل در قیامت
🔴 در روایات داریم هر عملی که در روز قیامت می آید در صحرای محشر ،سه سوال⁉️ در مقابلش مطرح می شود ، نماز روزه،جهاد،مجلس برای امام حسین گرفته ام ،منبر رفتم،کتاب نوشتم مقاله نوشتم،در مقابل هر عملی در قیامت اعمالی که انسان فرستاده سه سوال⁉️ مطرح می شود.
1️⃣ لمَن : برای که انجام داده ای برای خدا بود میشود مسجد قبا ، اگر برای دنیا بود میشود مسجد ضرار ، برای که انجام داده ای؟ لِمَن،برای که؟ اگر برای خدا بنیان گذاشته ای می شود، لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ ،پا بر جا می ماند، اگر برای دنیا بود می شود، وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مَسْجِدًا ضِرَارًا وَكُفْرًا وَ تَفْرِيقًا،خراب میشود .
👈این یک سوال است ،لِمن؟برای که⁉️
2️⃣ لمَ : برای چه⁉️ اصلا برای چه این کار را کردی⁉️
3️⃣ کیف : چگونه⁉️
🔆 آقا من نماز خواندم ، لمن؟ برای خدا ،لمَ؟برای چه؟ برای اینکه تشکر کنم نعمت داده به من برای اینکه به خدا نزدیک شوم، برای اینکه قرآن می گوید نماز بخوانی فحشا مرتکب نمی شوی،نماز بخوانی منکر مرتکب نمی شوی، نماز بخوانی دیگر حریص نیستی، إِنَّ الْإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعاً، إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً، وَ إِذا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعاً، إِلَّا الْمُصَلِّينَ
🔅 برای اینکه قرآن می گوید نماز دو اثر دارد،آثار سلبی، آثار ایجابی،اثر سلبی اش این است جلوی فحشا و منکر را می گیرد،اثر ایجابی اش این است ،اَقِمِ الصَلاةْ لِذِکْری، یاد خدا میکنی آرام می شوی، أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ.
🔆 می پرسند آقا شما امشب آمدی مسجد امام حسین علیه السلام ، لمن ؟برای که نماز خواندی ؟میگوید برای خدا،لِم برای چه خواندی؟تشکر کنم ،حریص نباشم،فحشا مرتکب نشوم،یاد خدا باشم ،البته ممکن است بعضی ها غیر این جواب دهند،بگویند،لمَ؟بگوید رفیقم دستم را کشاند آورد مسجد نمی خواستم بیایم برد، لِمَ برای چه؟ برای اینکه این تکلیف از گردنم برداشته شود،لِمَ ها فرق میکند برای چه ؟گفتند اگر نماز نخوانی به جهنم میروی،برای اینکه گفتند اگر نماز بخوانی بهشت میدهند،حور العین میدهند،فرق میکند ،یکی ممکن است برای بهشت حورالعین باشد یکی برای ترس از جهنم باشد.
🔅سوم کیف؟چگونه خواندی؟برای خدا خواندی علتش را هم گفتی،چطوری خواندی؟
〽️ حماد ابن عیسی آمد خدمت امام صادق دو رکعت نماز خواند،وقتی سلام داد،امام صادق علیه السلام فرمود: چقدر زشت است ،پنجاه سال ، شصت سال از عمر بعضی از شما میگذرد اما هنوز یک نماز قشنگ نمی توانید بخوانید،هنوز یک نماز خوب، خیلی تعجب کرد،حماد ابن عیسی از اصحاب امام صادق است ،ما امام صادق را ندیدیم ،اما او دیده بوده ارتباط داشته،خدمت امام صادق میرسیده،دو رکعت نماز خواند،وقتی سلام داد آقا فرمود که چقدر زشت است، ما اَقبَحَ بالرَجُل مِنْکُم،چقدر بد است بعضی از شما پنجاه سال،شصت سال از عمرش می گذرد یک نماز درست نمیخواند،گفت آقا شما خودتان بخوانید ما ببینیم چگونه می خوانید؟ آقا امام صادق بلند شدند دو رکعت نماز خواندند،کیف اش را یاد گرفت،حماد میگوید دقت کردم دیدم انگشتان را بست روی زانو گذاشت ،وقتی رکوع می رفت چشم ها را بست،این کف دست را روی زانو گذاشت،انگشتان باز بود ،فاصله پایش چقدر بود،چه ذکری گفت، گفت تمام نماز امام را دقت کردم ببینم.
🔆 آقایان ،خواهران،برادران،سروران،یک عمل ،لِمَن دارد ،لِمَ دارد ، کَیفَ هم دارد،برای که،برای چه ، چگونه ⁉️