بر اساس آموزههای دین، حفظ چشم از نظر به نامحرم از ارزشهای والای انسانی شمرده میشود و نقش کلیدی در تزکیه و رشد روحانی افراد دارد، نشان به اینکه خداوند در سوره نور آنگاه که به مؤمنان دستور میدهد از چشم خویش مراقبت کنند، این عمل را مایه تزکیه آنها معرفی کرده و میفرماید «قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى لَهُم؛ به مردان مؤمن بگو چشمان خود را [از آنچه حرام است] فرو بندند و خویشتن را از بیعفتی حفظ کنند؛ این براى آنان پاکیزهتر (و به تزکیه نزدیکتر) است.»
از جنبهای دیگر، چشم انسان، دروازه قلب اوست. وقتی چشم کنترل نشد، قلب به عنوان پایگاه ایمان مورد تصرف نفس و شیطان قرار میگیرد و فرد را به سوی پرتگاه گناه و مذلت و رسوایی سوق میدهد؛ همچنان که قلب هر انسانی، مرکز توجه اوست و به هر سمتی میل کند، افکار و جوارح فرد را به همان سو میکشاند.
وقتی از این جنبه به احکام شرعیِ ادیان آسمانی در باب عفاف و حجاب و ضرورت حفظ نگاه از نامحرم نگاه میکنیم، متوجه خواهیم شد که این احکام از سوی کسی صادر شده که مهندسی انسان، عالم و قواعد آن، بر دستان پر قدرت اوست.
اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به عنوان برترین خوبان عالم و صاحبان علم الهی و آگاه به سنتها و قواعد عالم و به تعبیر قرآن، همان بزرگوارانی که علم الکتاب نزد ایشان است، به برخی از تبعات دنیوی و اخروی اعمال از جمله چشمچرانی (که موضوع مورد بحث است) اشاره فرمودند؛ مثلاً امام رضا علیهالسلام در روایتی به این موضوع اشاره میکنند.
محمّد بن سنان میگوید: ابوالحسن (امام رضا علیهالسلام) در جواب سؤالات من، نامهای برایم ارسال کردند که در فرازی از آن فرموده بودند: «حُرِّمَ النَّظَرُ إِلَی شُعُورِ النِّسَاءِ الْمَحْجُوبَاتِ بِالْأزْوَاجِ وَ غَیْرِهِنَّ مِنَ النِّسَاءِ لِمَا فِیهِ مِنْ تَهْیِیجِ الرِّجَالِ وَ مَا یَدْعُوا التَّهْیِیجُ اِلَی الْفَسَادِ وَ الدُّخُولِ فِیمَا لَا یَحِلُّ وَ لَا یَحْمِلُ [یَجْمُلُ] وَ کَذَلِکَ مَا أشْبَهَ الشُّعُورَ إِلَّا الَّذِی قَالَ اللهُ تَعَالَی وَ الْقَوَاعِدُ مِنَ النِّسَاءِ اللَّاتِی لَا یَرْجُونَ نِکَاحاً فَلَیْسَ عَلَیْهِنَّ جُنَاحٌ أنْ یَضَعْنَ ثِیَابَهُنَّ غَیْرَ الْجِلْبَابِ وَ لَا بَأسَ بِالنَّظَرِ إِلَی شُعُورِ مِثْلِهِنَّ.» (عیون أخبار الرضا علیه السلام، ج2، ص 97)
«نگاه کردن به موهای زنان شوهردار وغیرشوهردار، حرام است؛ زیرا این نگاه، مرد را تهییج و تحریک میکند و تهییج، شخص را به فساد و داخل شدن در حرام و چیزى که حلال و پسندیده نیست میکشاند و همچنین است حکم نگاه به غیر مو، [که نگاه مرد به آنها حلال نیست،] مگر در موردی که حقتعالی [در قرآن، آن را استثنا کرده و] فرموده است: (وَ الْقَوَاعِدُ مِنَ النِّسَاءِ اللَّاتِی لَا یَرْجُونَ نِکَاحاً فَلَیْسَ عَلَیْهِنَّ جُنَاحٌ)؛ «بر زنان سالخورده که از ولادت و عادت بازنشسته، امید ازدواج ندارند باکی نیست که لباسهایشان را غیر از چادر بر زمین بگذارند و اشکالی ندارد که به موهای مثل این زنان نگاه شود.»
#حجاب_و_عفاف
#نشر_حداکثری
👇👇👇
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناامیدسازی مردم با کدام هدف دنبال میشود؟
#انتخابات
#نشر_حداکثری
🔰به کانال ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شهربابک بپیوندید
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌به کی باید رای بدیم؟ اصلا تاثیری هم داره یا که نه ؟
#انتخابات
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌اگر شرکت یا عدم شرکت ما در انتخابات تاثیری نداره پس چرا اینقدر حرص میخورید ؟!
#انتخابات
#نشر_حداکثری
👇👇👇
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به برخی از کودکان نگاه کردند وفرمودند: وای بر اولاد آخر الزمان از دست پدرانشان! سؤال شد یا رسول الله: آیا از پدران مشرکِ آنان؟ فرمودند:
خیر ،از دست پدران مؤمن آنها، چون واجبات دین را به فرزندانشان نمی آموزند و اگر اولاد آنها بخواهند، بیاموزند، آنان را منع می کنند. و تنها به این قانع هستند که فرزندانشان از مال دنیا چیزی را به دست آورند. من از آنها بیزارم و آنها هم از من بیزارند!
👇👇👇
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
💢پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: بهترین زنان شما، زنی است که برای شوهرش، آرایش و خودنمایی کند، اما خود را از نامحرمان بپوشاند.
💢پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: کسی که نظر به نامحرم را از خوف خداوند ترک کند، خداوند به او ایمانی عطا میکند که شیرینی آن را در قلبش مییابد.
📚(الحکم الزاهره، ج ۱، ص ۳۰۱)
💢پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: زنی که برای حفظ غیرت، استقامت ورزید و برای خدا وظیفه خود را به خوبی انجام داد، خداوند پاداش شهید را به او خواهد داد.
📚(نوادر راوندی، ص ۳۷ / بحار، جلد ۱۰۳، ص ۲۵۰)
💢 پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: آن هنگام که پوشش، سر زنی باشد، ارزش آن از دنیا و آنچه در آن است، بیشتر است. (
📚(نورالشافی فی الفقه الشافعی)
💢 پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: هر که عاشق شد و عفت پیشه کرد و در همین حال از دنیا رفت، اجر شهید را دارد.
📚(کنزالعمال، ح ۷۰۰۰ )
💢دعای پیامبر نور و رحمت (ص): پروردگارا، زنانی که خود را پوشیده نگه میدارند، مشمول رحمت و غفران خود بگردان.
📚(مستدرک الوسایل، ج ۳، ص ۲۴۴)
💢امام علی (علیهالسلام) فرمودهاند: پاداش رزمنده شهید در راه خداوند، بالاتر از پاداش انسان پاکدامنی نیست که توان انجام گناه را دارد ولی خود را آلوده نمیسازد. انسان پاکدامن، نزدیک است که فرشتهای از فرشتگان الهی گردد.
📚(نهجالبلاغه، حکمت ۴۷۴)
💢پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: زنان خود را با پوشش اندام و جسم، از دیدار نامحرمان باز دارید، که زنان هرچه پوشیدهتر باشند، سعادتمندتر هستند.
📚(سفینه البحار، ج ۲، ص ۲۹۸)
💢 پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: برای زن، سزاوار نیست که هنگام بیرون رفتن از خانهاش، لباسش را جمع و فشرده کند.
📚(محمد محمدی اشتهاردی، پوشش زن در اسلام، ص ۱۹ )
💢امام صادق (علیهالسلام) فرمودهاند: برای زن مسلمان، جایز نیست که روسری (مقنعه) و پیراهنی بر تن کند که بدنش را نپوشاند.
📚(وسایل الشیعه، جلد ۳۰، ص ۵۱۸۱)
💢امام صادق (علیهالسلام) فرمودهاند: در مورد زینتهایی که جایز است زن در مقابل نامحرم ظاهر کند، صورت و کف دو دست است.
📚(بحار، ج ۱۰۴، ص ۳۳ / قرب الاسناد، ص ۴۰)
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
12.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لطفا این ویدئو رو نگاه کن!
🔸چرا رای بدم؟؟
💠 ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
https://eitaa.com/vajeb_framosh_shode
✨﷽✨؛
✅ امر به معروف و نهی از منکر در کلام رهبری
💢 امر به معروف و نهی از منکر واجب حتمی همه است؛ فقط من و شما به عنوان مسئولان کشور وظیفهمان در باب امر به معروف و نهی از منکر سنگینتر است. باید از شیوهها و وسایل مناسب استفاده کنیم.
📌کانال رسمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شهربابک:
@abm_shahrebabak
13.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتخابات یا #انتصابات؟! 🤔
چه فرقی میکنه به کی رأی بدیم وقتی حکومت هرکی رو که دلشون بخواد سر کار میارن؟
#انتخابات
#نزدیک_قله 🏔
#برسانبهاطرافیان (معاشرین)
@abm_shahrebabak