🔴تحلیل انتخابات مجلس
مهم ترین چالشی که پیش روی انتخابات مجلس شورای اسلامی است میزان مشارکت مردم در انتخابات است.
پیش بینی می شود مشارکت در تهران کم تر از ۲۳ درصد و در برخی شهرهای بزرگ مثل شیراز و اصفهان و اهواز این میزان کم تر از ۳۰ درصد خواهد بود.
جریان شناسی ائتلاف ها نشان می دهد رقابت درون گفتمانی بسیار بالایی در بدنه انقلابی در حال شکل گیری است
ائتلاف شانا یا همان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی(همان مبنا،مجمع بیداری نیروهای انقلاب) که شخصیت هایی نظیر حداد عادل،قالیباف،محسن رضایی مهندس باهنر، مهدی چمران، شریعتی و... آن را هدایت می کنند برجسته ترین قدرت سیاسی مجلس شورای اسلامی است که با انشقاقات متعددی روبه رو شده است و به راحتی می توان اذعان کرد که اگر شرایط به همین شکل جلو برود منجر به تضعیف بلوک قالیباف در مجلس خواهد شد.
مهم ترین جریان انشقاق یافته از شانا ائتلاف جار هست،جار مخفف احزاب جانبازان ،ایثارگران و رهپویان انقلاب اسلامی است جار تحت عنوان جبهه تحول خواهان انقلاب اسلامی نیز شهرت یافته است.
جبهه تحول خواهان انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ اعلام موجودیت کرد،دو حزب ایثارگران(حسین فدایی و رهپویان انقلاب(زاکانی) از اجزای محوری جبهه تحول خواهان هستند.
تعداد محدودی در مجلس شورای اسلامی با این جریان همراه هستند این جریان مورد حمایت شهردار تهران قرار دارد.برگزاری جلسه مجزا از شانا نشان می دهد اختلافات عمیقی بین قالیباف و زاکانی در تقسیم صندلی های مجلس وجود دارد،باید دید به توافق خواهند رسید یا خیر
رهپویان انقلاب اسلامی و ایثارگران همواره نقش مهمی در جریان اصولگرا داشته اند
رقابت درونی در شانا و شکل گیری جار با ابتکار و میانجی حداد عادل در حال مدیریت است.
هرچند رئیس جمهور محترم فرمودند دولت برای مجلس برنامه ندارد اما سومین جریان مهم و تاثیر گذار در انتخابات پیش رو را می توان دو ضلع شریان و پایداری دانست.
شریان به رهبری وزیر راه دولت و برخی مقامات این وزارت و رئیس بنیاد شهید یا همان معاون رئیس جمهور و صالح اسکندری و حضور رسایی و برخی شخصیت های منشق شده از پایداری(جراره،سید مهدی هاشمی،و...) وهمچنین افراد منشق شده از موتلفه یا نزدیک به ولایتی و برخی شخصیت های دیگر در دولت عزم بالایی برای ائتلاف با پایداری در انتخابات پیش رو دارد.
پایداری یکی از پرنفوذ ترین جریان های سیاسی مجلس و دولت و بسیاری از بخش های حاکمیتی است،آن ها در هر نقطه ای از کشور حضور دارند ،مهم ترین ابزار آن ها مبنای فکری مشخص و ثابت و همچنین حضور پررنگ در رسانه های اجتماعی و تویتری برای مدیریت افکار عمومی و نفوذ بالای آن ها در جامعه نخبگانی جریان انقلاب اسلامی است.
با توجه به فضای سردی که در اردوگاه اصلاحات حاکم است و اینکه سبد رای قابل توجهی نخواهند داشت، شریان و پایداری رقیب اساسی مبنا خواهند بود،چنانچه اختلافات درونی جار با مبنا ادامه پیدا کند پایداری و شریان نقش پررنگ تری در مجلس آینده خواهد داشت.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
درختان بهترین ها هستند،ثمر دارند،خشک شده شان هیزم است،شاخ و برگ شان اگر دارو نباشد سایه بان است،مسکن پرندگان هستند ،طراوت وشادابی طبیعت اند و...
درخت برای این کمالات به حرس ،نگهداری و از همه مهم تر تکیه گاه نیاز دارد.
نهال ، چوب نگهدار می خواهد،چوب نگهدار کنار نهال میایستد تا نهال ریشه بدواند و رشد کند و بزرگ شود و به کمالات برسد،چراکه نهال احساس ضعف دارد و به طبیعت اعتماد ندارد.
چوب نگهدار گاهی از انحراف و کج رشدی نهال جلوگیری می کند
و نطفه بیراهه را از ریشه نهال مهار می کند تا به شاخ و برگ های درخت سرایت نکند.
چوب نگهدار مربی است،میخواهد به نهال چگونه زیستن را بیاموزد،وقتی نهال بزرگ شد دیگر چوب نگهدار، تکیه گاه نیست و باید از درخت فاصله بگیرد و سراغ نهال دیگر برود
ما در تحلیل ها ،چوب نگهدار شما هستیم،قرار نیست بجای کسی ثمر بدهیم یا ریشه بدوانیم
همان طور که در این نوشته ،چوب نگهدار داستان بودیم
ابوقاسم
ابوقاسم
درختان بهترین ها هستند،ثمر دارند،خشک شده شان هیزم است،شاخ و برگ شان اگر دارو نباشد سایه بان است،مسکن
در واکنش به تخریب بعضی از عزیزان که از تبیین و روشنگری فقط تخریب را یدک می کشند.
شب و روز همدیگه رو تخریب میکنند و به اختلافات خودشان ضریب می دهند.
هرکسی مثل آن ها ننویسد و قلم نزند او را اذیت می کنند.
خجالت بکشید
ابوقاسم
ابوقاسم
🔴تحلیل انتخابات مجلس مهم ترین چالشی که پیش روی انتخابات مجلس شورای اسلامی است میزان مشارکت مردم در
یکی از دلایلی که در مسائل داخلی یاداشت نمی نویسم همین هجمه های برنامه ریزی شده است.
می گویند چرا ابوقاسم در انتخابات ریاست جمهوری از آقای جلیلی حمایت کرد
اولا بنده هم مثل هر انسانی حق انتخاب دارم و انتخاب بنده در سال ۱۴۰۰ ایشان بوده است،ایراد این مساله را متوجه نیستم ،خوی انحصارگرایی و نفی دگر اندیشان درون گفتمانی یکی از عوامل مهم در کاهش محبوبیت حاکمیت در جامعه است.
هرچند اگر بار دیگر شرایط ۱۴۰۰ تکرار شود بازهم همان موضعگیری را خواهم داشت.
درمورد آقای سعید محمد نیز به شدت مخالف بودم که وارد بحث انتخابات ریاست جمهوری شوند،رپرتاژ رسانه ای گسترده ای برای ایشان شد اما چون حلقه و شبکه قوی در ساختار و حتی سپاه پاسداران نداشتند و اینکه به هیچیک از شبکه های قدرت وصل نشد به راحتی کنار گذاشته شد و شرایط سابق را نیز از دست داده است.
ما قلبا و مخلصا لوجه الله و از روی دلسوزی مخالف حضور آقای محمد بودیم و آثار صحبت های آن روز الان درحال نمایان شدن هست.اما برخی فقط به خاطر منافع کوتاه مدت مادی خود به این بنده خدا مشاوره غلط می دادند و بنده خدا را کلا منزوی کردند،این همان نیروسوزی هایی است که در کشور قابل مشاهده است.
درمورد آقای رئیسی هم معتقد بودم وعده های کارشناسی نشده و تصویر سازی های غلو آمیز که معلوم نبود از سوی چه کسی به این بنده خدا منتقل می شد باعث شد امروز مردم دلسرد شوند. چون هیچکدام از آن وعده ها فعلا محقق نشده است
ابوقاسم
ابوقاسم
سابقا عرض کردم آفریقا،میدان رقابت آینده نه چندان دور قدرتهای جهانی و منطقه ای خواهد بود، تغییرات سیاسی چند سال اخیر آفریقا و شعله گیری تنش های تاریخی میان کشورها و ورود بازیگران مختلف در این تنش ها نشان می دهد آفریقای شمالی و شرقی و جنوبی آبستن تحولات سرنوشت ساز در معادلات جهانی خواهد بود.
اینجا مشخصا درباره تنش ها میان اتیوپی و سومالی صحبت می کنیم ،این تنش ها به نقطه درگیری مستقیم رسیده است.در بحبوحه تحولات فلسطین، اتیوپی و سومالیلند قراردادی را منعقد کردند که به ازای به رسمیت شناخته شدن دولت سومالیلند از سوی اتیوپی،۲۰ کیلومتر خط ساحلی این منطقه به اتیوپی اجاره داده میشود و اتیوپی که در سال 1993 با جدایی اریتره به همراه خط ساحلی دریای سرخ، به بزرگترین کشور محصور در خشکی جهان تبدیل شد به دنبال این هست که بندر بزرگی را در سواحل دریای سرخ تاسیس کند .آبی احمد نخست وزیر اتیوپی در ماه اکتبر گفت این یک اشتباه تاریخی بود که موجودیت اتیوپی را تهدید می کند و باعث ترس از جنگ با اریتره شده است. ابی گفت: "پیش بینی می شود در سال 2030 ما 150 میلیون نفر جمعیت داشته باشیم." 150 میلیون نفر نمی توانند در یک زندان جغرافیایی زندگی کنند.
سومالیلند منطقه خود مختاری است که در شمال غربی سومالی و خط ساحلی دریای سرخ قرار دارد که از سال ۱۹۹۱ از حکومت مرکزی سومالی جدا و اعلام استقلال کردند
دولت مرکزی سومالی به اتیوپی هشدار داد که به رسمیت شناخته شدن دولت سومالیلند(آن هم برای اولین بار)ممکن است ما را مجبور به عملیات نظامی کند
ناگفته نماند سومالی سال ها درگیر تنش با گروه تروریستی الشباب است و بعید هست که توان لازم برای گشودن جبهه جدید با اتیوپی داشته باشد
ترکیه در سومالی پایگاه نظامی دارد و پروازهای ترابری نظامی ترکیه به این کشور افزایش چشم گیری داشته است.
بر اساس دیتاهای دقیقی که وجود دارد ایران سابقا در سرکوب گروه تیگرای در مرزهای اتیوپی و اریتره به اتیوپی و اریتره پهپاد شاهد داده است و از روابط نسبتا خوبی با این دو کشور آفریقایی برخوردار است ،این به معنای این هست که اتیوپی در خرید سلاح و پهپاد از ایران کمک گرفته است و روابط فزاینده ایران با کشورهای افریقایی در سواحل دریای سرخ با دیپلماسی نظامی در ارتباط با اریتره و اتیوپی به اوج رسیده است
ابوقاسم
ابوقاسم
📌آیا ایران وارد جنگ خواهد شد؟ بگذارید این نکته را شفاف بگویم بر اساس شناختی که از خطوط قرمز طراحی ش
راهبردی که ایران در جنگ فلسطین دنبال می کند از یک منظر قابل تحسین هست، ایران برخلاف پیروزی های رسانه ای و توهماتی که پمپاژ میشود از بلوغ لازم در معادلات میدانی برخوردار است.
بلوغ از آن جهت که محور مقاومت لقمه ها را به اندازه خود بلند کرده است.
یکی از مهم ترین دستاوردهای محور مقاومت این هست که ذهنیت جامعه انقلابی را از دالان آرمان گرایانه و پوپولیستی خارج و یک ادراک واقعی و منطقی درباره توانمندی های مقاومت و اقداماتی که می کند به آن ها منتقل کرد،این خیلی ارزشمند است که مقاومت فرهنگ سازی کرده است و ذهن ها را از انتظارات بسته آزاد کرده است.
استراتژی ایران جنگ نامنظم و دفاع نظامی است،همان طور که سابقا تاکید شد باتوجه به ظرفیت ها و امکاناتی که دشمن در اختیار دارد جنگ مستقیم برای ایران خودکشی قطعی است و فهم این موضوع بسیار مهم است
بنابراین هزینه سازی در میدان های متنوع بهترین انتخاب ایران و محور مقاومت در برابر اسرائیل و آمریکا بود که اتخاذ شد،تمام انتقاداتی که ما به محور مقاومت داریم در اجراء و روش این راهبرد اتخاذی هست.
خب بازدارندگی مقاومت را باید مبتنی بر امکانات و توانمندی ها و راهبردی که دنبال می کند قضاوت و فهم کرد،البته هرچند این راهبرد قابل تحسین هست اما معتقدیم بهتر می شود از این راهبرد که بر هزینه سازی برای دشمن استوار هست استفاده کرد
ابوقاسم
📌تله ایران برای آمریکا در دریای سرخ
مهم ترین دستاورد محور مقاومت در جنگ فلسطین و رژیم صهیونیستی این هست که با قبول هزینه ،آمریکا را وارد درگیری مستقیم با یمن کرده است.
هدف اساسی مهار ماشین نظامی صهیونیست ها در نوار غزه است،راهبرد مقاومت تنش در دریای سرخ بود که با تشدید آن توسط انصارالله، آمریکا وارد شد و این تنش ها به نقطه رضایت بخش یعنی اختلال کامل در کشتیرانی و حمل و نقل دریایی در دریای سرخ رسید.
نتایجی که تنش ها داشته است این هست که آمریکا وارد زد و خوردهای محدود در دریای سرخ شد و باعث شد آمریکا به این اوضاع دامن بزند ،آن ها اعلام کردند که کشتی ها و شرکت های کشتیرانی فعلا مسیر دیگری را برای حمل و نقل دریایی انتخاب کنند.
قطر اعلام کرده است به خاطر تنش های دریای سرخ صادرات گاز ال ان جی به اروپا را متوقف کرده است
تحولات در سومالی و اتیوپی نیز میرود که منجر به افزایش تنش ها در سواحل غربی دریای سرخ شود.
بر اساس گفته رسانه ها جیبوتی با استقرار سامانه های موشکی آمریکا در پایگاه نظامی که آن ها در این کشور دارند مخالفت کرد و خواستار توقف تنش ها در دریای سرخ شده است.مقامات جیبوتی معتقدند تنها راه پایان تنش در دریای سرخ از سوی انصارالله توقف حملات اسرائیل به غزه است و راه دیگری جز این مساله وجود ندارد.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
مهم
بعد از عملیات غرور آفرین طوفان الاقصی و حملات گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه مقاومت خود را در عمل انجام شده ای دید که آغاز گز آن بوده است.
با حمایت های سیاسی و نظامی آمریکا،رژیم صهیونیستی هدف خود در غزه را نابودی حماس و کوچ اجباری از غزه اعلام کرد و این چراغ سبز همچنان ادامه دارد و افق روشنی برای کاهش تنش و عقب نشینی اسرائيل از تصمیم حذف حماس دیده نمیشود.
کلان راهبرد محور مقاومت در جنگ با رژیم صهیونیستی، تنش کنترل شده برای رساندن اسرائيل به تصمیم آتش بس هست و این موضوع را ما به راحتی می توانیم در جبهه شمال و کاهش تنش ها در دریای سرخ و همچنین حملات نسبتا ضعیف عراقی ها به پایگاه های آمریکایی در سوریه و عراق ببینیم.
نکته ظریف و حساسی که می خواهم بگویم این هست که بزرگان و طراحان محور مقاومت بر خلاف طوفان الاقصی که بسیار وسیع و گسترده بود و عملا بنیاد و موجودیت رژیم صهیونیستی را به خطر انداخت اما آن ها سایر گروه های مقاومت را از حیث تصمیم گیری ،محدود کردن آتش جنگ و کاهش مانور در میادین درگیری محدود کردند.
به عبارت دیگر اگر طوفان الاقصی و کنشگری جبهه مقاومت در منطقه را به عنوان دو حلقه کوچک و بزرگ حساب کنیم می بینیم تناسبی میان این دو نیست
و این شکافی که در شدت درگیری بین دایره کوچک درگیری یعنی جبهه داخلی فلسطین و جبهه مقاومت که نقش کاور آن را دارد باعث شده هم فشارها از روی حماس برداشته نشود و اسرائیل عقب نشینی نکند و هم اینکه رژیم صهیونیستی از محدوده مشخص و محدود تنش ها با شاخه های مقاومت خیالش راحت است و اقدام به ترور هدفمند، حملات هوایی به سوریه می کند ،آمریکا هم به همین شکل
این عدم تناسب یکی از مهم ترین عوامل عدم توقف فشارها بر حماس و سایر گروه های مقاومت فلسطینی در غزه است که ظاهرا آقایان یا توجهی ندارند یا فعلا به عنوان خیر الموجودین آن را انتخاب کرده اند
ابوقاسم
ابوقاسم
مهم بعد از عملیات غرور آفرین طوفان الاقصی و حملات گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه مقاومت خود را
راه توقف فشارها بر حماس، بازدارندگی مقاومت و تشدید تنش ها بر علیه منافع آمریکا در عرصه کلی منطقه است
📌سیگنال قدرت از تهران
حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب یک بازدارندگی اجتناب ناپذیر برای حفظ موازنه و تشدید تنش علیه منافع آمریکا و اسرائیل و تقویت خط مقاومت در منطقه ارزیابی می شود.
🔺عقبه اقدام نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اشراف اطلاعاتی خیره کننده بر شبکه تروریستی و جاسوسی داعش خراسان،موساد و تحریر الشام در تلتیتا ادلب هست که جای تحسین دارد.
🔺حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه تروریست های حزب ترکستانی و احتمالا احرار الشام در تلتیتا در پنج کیلومتری مرز ترکیه در واقع پاسخ صریح به اردوغان و الهام علیاف بود که عواقب جابه جایی ترویست ها از خطوط مرزی این دوکشور و ورود به ایران متوجه آن ها خواهد بود.
🔺تلتیتا و پایگاه تروریست های حزب ترکستانی(اویغورهاب چینی)محل آموزش داعش خراسان بوده و تروریست ها بعد از آموزش وارد بدخشان افغانستان می شدند
🔺حزب ترکستانی با حمایت کامل ترکیه و قطر در ادلب سوریه حضور دارند که بیش تر زیرساخت های آن ها با موشک های بالستیک ایران منهدم شده است.
🔺این حملات پیام واضحی برای صهیونیست ها بود که ایران و محور مقاومت برای خفگی امنیتی و ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی اشراف کامل بر معادلات میدانی دارند
ابوقاسم
📌آینده شناسی منطقه
تحولات منطقه نشان می دهد زنجیره تنش در حال توسعه است و شرایط به پیچیدگی های بی سابقه ای رسیده است.
نقش میانجی ها برای حل و فصل تنش ها در منطقه از حیز انتفاع خارج شده است.
🔺اقدامات جدید ایران و محور مقاومت در دریای سرخ و حملات موشکی به مواضع وابستگان اسرائیل در منطقه اجتناب ناپذیر بود و شرایطی که در منطقه و فلسطین در حال تحقق هست ناچارا برای مقاومت خلق گزینه کرد.
🔥انتهای سناریوی ۷ اکتبر و شرایط سیاسی و امنیتی که در منطقه ایجاد خواهد کرد برای آینده سیاسی و امنیتی منطقه تاریخی خواهد بود
🔺بر این باور هستم که یکی از مهم ترین نتایج تحولات ۷ اکتبر تثبیت جنگ و ناآرامی بلند مدت در منطقه است
بر اساس این منطق ،مقاومت محکوم بر تشدید تنش برای مهار ماشین نظامی صهیونیست ها در غزه بود و الان شاهد این تشدید تنش ها هستیم
🔺آینده شناسی رویدادهای منطقه می گوید تشدید تنش از سوی محور مقاومت و ایران بر عليه صهیونیست ها ضامن امنیت بلند مدت ایران در منطقه و جهان خواهد بود.
🔥پیامدهای درگیری نیابتی ایران و اسرائیل که در منطقه شکل گرفته است منجر به پایداری گزینه جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی و ایران در آینده می شود و این جنگ،یقینا گزینه صهیونیست ها خواهد بود و از طرف آن ها گرفته می شود و ظاهرا منطقه در حال گذار از جنگ نیابتی و اصطلاحا شاهد کلیر جنگ نیابتی در منطقه هستیم
جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی و ایران ناگزیر خواهد بود و این جنگ مهم ترین و آخرین گزینه صهیونیست ها برای حیات و تثبیت هژمونی خود در منطقه خواهد بود و ما این جنگ را خیلی دور نمی دانیم.
ابوقاسم
📌از ادلب تا تل آویو
بنظر می آید حملات موشکی مقاومت سپاه پاسداران به ادلب سوریه یک اقدام کاملا فنی و مملو از سیگنال های بازدارنده بود که ارتباط مستقیم و عمیقی با تحولات فلسطین و جنگ با اسرائیل دارد.
🔺در واقع سپاه پاسداران با حمله تاریخی به ادلب سوریه که بلند برد ترین حمله موشکی سپاه محسوب می شود در صدد انتقال پیام توان فنی صنعت موشکی و پهپادی ایران بود و طبیعتا دوست و دشمن هرکدام سهم خود را از این اقدام بلند خواهند کرد،این حمله بهترین الگوی معرفی و بازاریابی برای توانمدیهای موشکی و پهپادی ایران بوده است
صهیونیست ها مخاطب اول حمله موشکی به ادلب هستند.
حمله موشکی به ادلب سوریه دور ترین حمله موشکی سپاه محسوب می شود که این به نوبه خود قابل ارزیابی و توجه دقیق هست.
🔺هزار و دویست و سی کیلومتر فاصله سایت موشکی خوزستان تا تلتیتا ادلب بوده است که با موشک خیبر شکن هدف هدف حمله قرار گرفت
🔥فاصله یکی از سایت های موشکی سپاه پاسداران تا تل آویو ۱۲۰۰ کیلومتر است که دقیقا در خط جغرافیای ادلب سوریه قرار دارد
ابوقاسم
📌نیمه پنهان عصبانیت پاکستان/
توافق تاریخی ایران و هند
همان طور که عرض کردم عملیات ۷ اکتبر نتایج تاریخی و سرنوشت سازی را برای بازیگران منطقه ای و جهانی خلق خواهد کرد. نتایجی مملو از دستاورد های تجاری،امنیتی و سیاسی و... که ممکن است برای طرفین تنش ایجاد کند
♨️توافق تاریخی هند و ایران بر سر توسعه بندر چابهار یکی از رویدادهای اساسی دوروز گذشته منطقه آسیای جنوبی و اقیانوس هند هست که به آن پرداخته نشد.
🔺سفر سوبرامانیام جایشانکار وزیر خارجه هند دقیقا در ساعات حملات گسترده مقاومت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناطقی در خاک پاکستان یک تقارن اتفاقی نیست.
♨️هندی ها که سه ماه پیش در نشست جی ۲۰ به همراه آمریکا و اسرائیل و عربستان از کریدور عرب مد سخن به میان آوردند با عملیات ۷ اکتبر عملا متوجه عمق چالش های امنیتی و سیاسی بلندمدت در سرزمین فلسطین اشغالی شدند و این مساله را درک کردند که نمی توانند از این طریق به اروپا برسند .
🔺توافق نهایی ایران و هند برای توسعه بندر چابهار و اتصال بمبئی به افغانستان و آسیای مرکزی و همچنین در بلندمدت به اروپا از طریق رشت آستارا جغرافیای تجاری و حمل و نقل منطقه ای را دستخوش تحول می کند و این مهم ترین رویداد پیش بینی شده برای بندر چابهار و کریدور شمال_جنوب خواهد بود
♨️توافق نهایی هند و ایران نتیجه متغیرهای دیکته شده ایران و محور مقاومت به رژیم صهیونیستی و آمریکا از ۷ اکتبر بوده است و بکلی طرح هایی نظیر صلح ابراهام و کریدور عرب مد را تا الان از بین برده است.
توافق راهبردی هند و ایران و طبیعتا افغانستان،به معنای تضعیف مستقیم شرایط اقتصادی و تجاری پاکستان و بندر گوادر ارزیابی می شود،همزمانی حملات موشکی مقاومت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با این رویداد سرنوشت ساز پاکستان را بر این داشت که تمامی روابط و نشست های مهم خود با مقامات ایرانی را به حالت تعلیق در بیاورد.
🔺گذر زمان مشخص می کند که اقدامات مشترک ایران و هند در بندر چابهار و اتصال بمبئی به اوراسیا از خاک ایران و حملات مستقیم ایران به خاک پاکستان که در روزهای حساس انجام شده است نشان دهنده تغییر راهبرد ایران نسبت به پاکستان و اتخاذ راهبرد مشخص در آسیای جنوبی هست یا خیر،باید منتظر تحولات بود
🔺هند جدی ترین دشمن در تاریخ ۷۷ ساله استقلال پاکستان از هند بزرگ است که در موضوعات مختلف امنیتی، خطوط مرزی، جامو و کشمیر و... تنش های عمیق حل نشده دارند
ابوقاسم
ابوقاسم
📌یک ماه پیش بود که نتانیاهو از راه اندازی کریدور هند_اروپا خبر داده بود این کریدور قرار بود از بند
تحلیل اینجانب در روز های اول طوفان الاقصی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحولات منطقه به زبان ساده😂😂
فقط اون پیرمرده نقش سازمان ملل رو داره 😂
📌چند نکته درباره حمله پاکستان
به ایران
ابتدا این مقدمه مهم را عرض کنم که نیروهای مسلح ابزار سیاست خارجی کشورها هستند ،نظامی ها جایگاه سیاست گذاری ندارند، این قانون درباره پاکستان صدق نمی کند،پاکستان در خدمت ارتش این کشور قرار دارد.
🔺ارتش ملی پاکستان بر اساس تصمیم ملی اتخاذ شده در اسلام آباد به صورت رسمی نقاطی در عمق چند کیلومتری ایران را هدف حمله قرار داد و مسئولیت آن را برعهده گرفت و تمامیت ارضی ایران را نقض کرد
🔥تلافی پاکستان یک راهبرد اجتناب ناپذیر برای آن ها بود آن ها معتقدند حمله موشکی و پهپادی ایران بازدارندگی استراتژیک پاکستان در منطقه آسیای جنوبی را تضعیف کرده است.
حملات پاکستان برای استقرار بازدارندگی خود در مقابل هند که رقیب سنتی پاکستان هست ارزیابی می شود.
🔺نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این هست که قدرت بازدارنده به معنای اقدام راهبردی برای مهار تهدید و خطراتی که امنیت ملی را به خطر می اندازد هست،حال ممکن است کشوری به خاطر ضعف قدرت نتواند به شما پاسخ دهد و یک کشور دیگر پاسخ دهد.
🔺نکته اساسی اقدام ایران برای تامین امنیت ملی است که ریسک دریافت پاسخ و تشدید تنش با کشوری که صاحب کلاهک اتمی هست را قبول کرده است
🔥ما اقدام ایران نسبت به پاکستان را مبتنی بر پرداخت هزینه محدود برای توسعه و تثبیت بازدارندگی منطقه ای و بین المللی ارزیابی می کنیم.
🔺ایران دقیقا این استراتژی را در جنگ نیابتی خود با آمریکا و اسرائیل دنبال کرده و می کند ،تضعیف تدریجی بازدارندگی آمریکا و اسرائیل از اقدامات محور مقاومت در منطقه است و طبیعتا با تخمین و فاکتور پرداخت هزینه های آن ،منجر به تقویت بازدارندگی ایران در منطقه و جهان و شده است.
🔥درگیری پاکستان و ایران تجربه جدیدی در منطقه برای گشایش گزینه های جدید و بازدارنده بود که نتایج قطعی برای مبارزه با تروریسم و اندیشه به تعمیق روابط خود با تهران به عنوان یک ضرورت راهبردی برای پاکستان خواهد داشت.
🔺سرمچار به تروریست های بلوچ اطلاق می شود،تروریست هایی که تحت عنوان مزاران نیز فعالیت می کنند
مچار در زبان بلوچ به معنای (نگاه نکن) است و سرمچار به کسی می گویند که در راه رسیدن به قدرت پروای سر خود را ندارد و نمی اندیشد
پاکستان با نامگذاری فارسی عملیات مرگ بر سرمچار سیگنال مورد نظر خود را به تهران منتقل کرده است.
سناریوی پیش روی ایران و پاکستان مشخص است کنترل تنش و بازگشت به کانال سیاسی یا توسعه تنش.
ابوقاسم