محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق برای مهار تنش ها به شدت در حال گفت و گو با مقامات آمریکایی و ایران هست
📌منهای تحلیل
یک مجموعه نسبتا بزرگی داریم که اخیرا مجوز راهبردی تولید الکل مطلق برای صنایع دفاعی و تولید دارو را اخذ کرده است
در بخش سرمایه گذاری و تجاری سازی آن امکان همکاری داریم.کسانی که شرایط را دارند پیام بدهند
یک حرکت فنی پژوهشی با هوش مصنوعی نیز هست که ان شاالله بمحض تحقق شرایط کامل اطلاع می دهیم
این مطلب رو چون خیلی از دوستان به بنده پیام داده اند و خواستار همکاری بودند عرض کردم
ابوقاسم
در مسائل کلان و راهبردی جهان دو دیدگاه وجود دارد.
برخی می گویند که این آمریکا است که عرصه را بر قدرت های نوظهور محیطی و بین المللی تنگ کرده است.
برخی نیز معتقدند که اشتباهات تاریخی آمریکا در آفریقا و خاورمیانه(بخصوص بعد از فروپاشی شوروی تا برسد به ۱۱ سپتامبر )و فروپاشی انحصار سیاسی ،امنیتی و اقتصادی آمریکا در دنیا، توسط قدرت هایی نظیر چین ،روسیه،کره شمالی، ونزوئلا و بازسازی کشورهای پشتیبان با نگاه ضد امپریالیستی شرایط را برای آمریکا و غرب سخت کرده است و آمریکا از شخصیت کاریزماتیک رهبری خارج و جایگاه او به جزئی از نزاع تنزل یافته است
فرضیه های فوق روایتی از جنگ سرد نیمه پنهان در حال وقوع است که صرف نظر از اینکه بخواهیم یا نخواهیم در آن حضور داریم
ابوقاسم
📌بعضی از عزیزان سوال می پرسند که عاقبت رویدادهای منطقه ای چگونه خواهد شد ،می شود چشم انداز روشنی را درباره آن ترسیم کرد؟
به اذعان مقامات آمریکایی، التهاب کنونی منطقه یکی از بی سابقه ترین رویدادهای سرنوشت سازی است که خاورمیانه به خود دیده است.
بنظر بنده منطقه در میانه صلح و جنگ شناور است.
شرایط پیچیده ای که در جبهه داخلی فلسطین و عرصه کلی تحولات منطقه وجود دارد استعداد جنگ را دارد
بنده سعی می کنم دقیق ترین کلمات را برای تحلیل استفاده کنم.
خلق تعارض منافع سیاسی متضاد از سوی ایران و محور مقاومت به این نقطه رسید که همان قدر که تشدید تنش ها به حیات سیاسی نتانیاهو کمک می کند منجر به تضعیف جایگاه بایدن در انتخابات پیش رو می شود
همه چیز به طراحی آمریکا برای ترسیم زنجیره واکنش بستگی دارد
🔺تنش ها در دریای سرخ، درگیری پینگ پنگی میان انصارالله یمن و آمریکا و انگلیس را تثبیت و عملا امنیت تجاری در باب المندب و دریای سرخ را بکلی از بین برده است و ایران به هدف طراحی شده برای تشدید فشارهای بین المللی جهت اثربخشی در جبهه داخلی غزه رسید(همان راهبردی که خیلی زود تر بایست آغاز می شد)
🔺تشدید تنش ها در جبهه شمالی فلسطین اشغالی با ابتکار عمل حزب الله لبنان استعداد کامل جنگ تمام عیار مشابه با آنچه در دریای سرخ در حال وقوع هست را دارد.
اما در عراق شرایط کاملا متفاوت است سابقا عرض کردم شرایط کنش گری مقاومت در عراق پیچیده ترین پلن در شاخه های محور مقاومت است.
گزینه سیاسی در عراق همواره بخشی از بازی ایران و آمریکا بوده است.
🔺کشته شدن سربازان آمریکایی پلن جدید عراقی ها برای تسریع در دستاوردهای سیاسی در خروج آمریکا از عراق و همچنین فشار بر جو بایدن برای توقف درگیریهای داخلی فلسطین ارزیابی می شود.
حمله هدفمند به پایگاه آمریکایی ها در مرز اردن و سوریه و حمله موشکی به ناوشکن گراولی آمریکایی (و نفوذ تا یک و نیم کیلومتری ناوشکن)بانکی از سیگنال برای آمریکا بود.
عمیقا معتقدم نتانیاهو و بایدن برای خلق دستاوردهای سیاسی و امنیتی درصدد ضربه اساسی به ایران و محور مقاومت هستند، شرایط منطقه به تصمیم گیری آمریکا و بانک اهداف پیش بینی شده برای ضربه و پاسخ های احتمالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز و خلیج فارس بستگی دارد
ابوقاسم
ابوقاسم
📌آرایش سیاسی انتخابات حضور در انتخابات پیش رو مهم است و ما برای تقویت انقلاب اسلامی و ایران رای خو
نسبت به انتقاداتی که به آقای رائفی پور داشته ام به هیج وجه پشیمان نیستم و کوتاه نمی آیم
سایبری های ایشان که با فحش های متعدد به بنده و خانواده بنده حمله می کنند لابه لای حرف هایشان اشاره می کنند استاد نسل جوان را جذب کرده است و در حال تربیت نسل جوان است
تربیت اسلامی با سازماندهی لشگر سایبری برای تخریب و تهمت افراد فرق می کند،این رویه بدی است که هرکسی یک گروه سایبری برای خودش ایجاد کرده است و به خانواده و بستگان و ...تهمت و فحش بدهند.
باور بفرمایید این ها که هنوز چیزی در دست شان نیست انحصارگرایی می کنند و به منتقد و مخالف حمله می کنند چه رسد به روزی که...
ابوقاسم
ابوقاسم
نسبت به انتقاداتی که به آقای رائفی پور داشته ام به هیج وجه پشیمان نیستم و کوتاه نمی آیم سایبری های
برای جلوگیری از سوء تفاهم برخی که فکر می کنند ما برای دفاع از جریان خاصی کار می کنیم این نکته رو عرض می کنم
علی رغم مراجعات مختلف تبلیغاتی انتخابات در ایتا و اینستاگرام و...به همه ادمین ها و عزیزان تاکید گردیم که پیشنهادات را رد کنند.
پیشنهادات میلیاردی برای برخی افراد را قاطعانه رد کرده ایم
ابوقاسم
📌نفوذ نرم ترکیه
آقای مهمت شیمشک وزیر خزانهداری و دارایی ترکیه درباره آمار گردشگری سال 2023 در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی گفته:
ما بهترین عملکرد تمام دورهها را در گردشگری در سال 2023 نشان دادیم.
شیمشک: تعداد بازدیدکنندگان از ترکیه با افزایش سالانه 11.1 درصدی به 57.1 میلیون نفر رسید و از هدف پایان سال 56.7 میلیون نفر فراتر رفته است
شیمشک: بر اساس برنامه میان مدت، انتظار داریم با ادامه این روند، تعداد بازدیدکنندگان به 59.4 میلیون نفر و درآمد گردشگری به 59.6 میلیارد دلار در سال جاری افزایش یابد.
او تصریح کرد: هدف ما برای سال 2028 رسیدن به 100 میلیارد دلار درآمد گردشگری با 82.3 میلیون بازدیدکننده است.
نفوذ نرم یعنی از همه گزینه ها و پتانسیل ها(بجز گزینه نظامی)برای حضور واقعی و نقش اساسی در اداره جهان استفاده کنیم
بدون تردید ترکیه یکی از گزینه های قدرت در آفریقا در ده سال آینده خواهد بود
کسانی که تحولات آفریقا را دنبال می کنند می دانند من درباره چی صحبت می کنم
ابوقاسم
📌این عکس رو در فضای مجازی دیدم،از جنبه های مختلفی این عکس ایراد دارد اما گفتم از جنبه خاصی آن را نقد کنم
این تصویر با اندیشه سیاسی و نگاه های آرمانی اسلام همخوانی ندارد و دقیقا در تعارض با اقتدار معنوی و سیاسی اسلام در دنیاست.
ما وقتی درباره نظم جهانی صحبت می کنیم به دنبال این هستیم که به گزینه ایده آل جهانی یعنی توزیع قدرت برای جلوگیری از سلطه،انحصار،تمامیت خواهی و ظلم و گسترش عدالت برسیم ،نه اینکه خودمان همان مدل را تکرار کنیم.
وقتی درباره جایگاه ارزش های دینی و معنوی در آینده جهانی صحبت می کنیم به این نقطه می رسیم که اسلام سیاسیی ایران بدنبال سلطه انحصاری در دنیا نیست،یعنی همچین چیزی در نظام فکری اسلام نیست و ایران از پیشرفت و توسعه کشورها تا زمانی که منافع ملی ایران را تهدید نکند استقبال می کند.
مثلا پیشرفت محیطی ونزوئلا در آمریکای جنوبی یا آفریقای جنوبی و یا یک کشوری مثل مغولستان برای ما مهم است و حتی به آن ها کمک می کنیم
قوی شدن کشورهای آمریکایی و آفریقایی منتج به تقویت جایگاه ایران و سایر قدرت های جهان چند قطبی آینده می شود
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برف دیروز و امروز تهران یکی از خاطره های بیادماندنی امسال برای مردم خواهد بود😍
آمریکایی ها بخوبی می دانند عملیات حمله به پایگاه آن ها در اردن با یک سلاح کاملا ایرانی و دیتاهای ویژه انجام شده و سیگنال لازم میدانی و توسعه دامنه تنش(به کشته شدن سربازان آمریکایی)در کنار ادبیات سیاسی آرام به صورت جداگانه برای آمریکا پیام داشته است و به آمریکا حق انتخاب در میانه صلح و دامنه تنش را داده است.
جو بایدن برای تعیین اولویت و سطح آن پارامترهای مختلفی را باید ملاحظه کند، پاسخ قاطع به تهران با استراتژی کنترل تنش جهت جلوگیری از گسترش دامنه جنگ مهم ترین انتخاب بایدن برای کاهش غلبه روانی جمهوری خواهان و ترامپ در افکار عمومی آمریکا است.
حقیقتا نمی دانم ایران چه سناریویی برای آمریکا در عراق و سوریه دارد اما فرضیه های مختلفی را برای پیامدهای حمله به اردن را می توانیم بیابیم که ایران می تواند آن ها را انتخاب کند.
آنچه یقینی است عملیات اردن آگاهانه، عالمانه و جسورانه انجام شده است و نسبت تعیین کننده ای برای ایران داشته است.
چند هفته پیش آمریکایی ها گفته بودند می خواهند از سوریه بروند،صحبت های سید حسن نصرالله با سیگنال مشخص و صریح به عراقی ها برای پایان بخشی به حضور نظامی امریکا در عراق در انتقام از ترور ابوتقوی مهم ترین خطوط تحلیلی در ضربه پهپادی در اردن است.
ابوقاسم
ابوقاسم
ریل گذاری برای بازسازی روابط راهبردی بلندمت بدون عنصر مهم پالایش و پژوهش جهت خلق آینده یا بهتره بگویم حداقلی از پیش بینی ها و برنامه ریزی برای آن امکان پذیر نیست
🔺براساس پیش بینی موسسه pwc رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۵۰ سه برابر ۲۰۱۴ خواهد شد.
رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۳۷ دوبرابر سال ۲۰۱۴ و در سال ۲۰۵۰ سه برابر ۲۰۱۴ خواهد شد.
🔺نکته مهم این هست که آمارها از شتاب رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی قدرت های نوظهور به ویژه در آسیای شرقی و جنوب شرقی ،برزیل،آفریقای جنوبی، هند و روسیه وحتی عربستان سعودی و ترکیه و پاکستان و تا حدود ضعیفی ایران حکایت دارد
این اتفاق در کنار کاهش سرعت رشد اقتصادی ۷ کشور صنعتی(آمریکا، فرانسه،آلمان،ژاپن،انگلیس،کانادا،ایتالیا)* مهم ترین رویداد در آینده اقتصاد جهانی است که نشان می دهد جغرافیای اقتصادی دنیا در حال تغییر است.
چین به عنوان موتور محرکه اقتصاد جهان در کانون توجهات قرار دارد.
در سال ۲۰۲۸ رشد تولید ناخالص داخلی چین فاصله محسوسی از ایالات متحده آمریکا خواهد گرفت.
چین بزرگ ترین شریک تجاری ۱۲۴ کشور جهان است این در حالی است که برای آمریکا به عدد ۷۶ رسیده است،چینی ها بزرگ ترین صادر کننده و وارد کننده جهان هستند
این به معنای افول آماری جغرافیای برتر اقتصادی جهان یعنی آمریکای شمالی و اروپای غربی است و قدرتهای منطقه ای و نوظهور می دانند برای قرارگیری در مسیر توسعه باید برای آینده شرقی سرمایه گذاری کنند
صلح ایران و اعراب خلیج فارس با میانجی چین و روابط راهبردی دو کشور با چینی ها به درک مشترک ایران و عربستان و خوانش آن ها از نقش قطعی چین در آینده جهانی باز می گردد،توافقی که بدون احساس نیاز به آمریکا منعقد و افق جدیدی برای جغرافیای سیاسی منطقه و جهان گشود و چینی ها مجددا خودی نشان دادند
شرایط متفاوت آینده عامل نزاع حال است و آمریکا برای کنترل اوضاع از همه امکانات نرم افزاری و سخت افزاری استفاده خواهد کرد.
🔺آمریکا و غربی ها برای مهار پیشرفت کشورهای در حال توسعه در آسیای شرقی،آسیای غربی،هند و روسیه سناریوهای متعدد و پیچیده ای در قالب ائتلاف های نظامی ،سیاسی،امنیتی و خلق تعارض منافع و تنش طراحی کرده اند تا مانع تحولات بنیادین جهانی شوند و این داستان به نقاط حساسی رسیده است.
ابوقاسم
آقای دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس گفته است لندن آماده است قبل از تکمیل توافق صلح حماس و اسرائیل دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد.
سیگنال دو دولتی فلسطین_اسرائیل توسط دیوید کامرون در روزهایی که مذاکرات میان اسرائیل و حماس در جریان است از آن جنبه اهمیت دارد که آمریکایی ها قبل از طوفان الاقصی راهکار دو دولتی را به عنوان بخشی از راهبرد خود در کنار عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با عربستان و توافق امنیتی عربستان و آمریکا دنبال می کردند
بسته سیاسی آمریکا و انگلیس برای بعد از جنگ فلسطین و اسرائیل کاملا مشخص و دقیق است و باید آمادگی کامل برای این رویداد سیاسی خطرناک که از قرار معلوم منشاء تنش های جدید و عمیق در منطقه خواهد شد را فراهم کرد.
سابقا هم عرض کردم صرف نظر از اینکه مقاومین حماس چه انگیزه ای برای عملیات ۷ اکتبر داشتهاند اما پیامدهای مهم منطقه ای و جهانی آن را می توان مشاهده کرده و نیازی به توضیح بیش تر برای ابعاد پنهانی این حرکت سرنوشت ساز ندارد.
حرکتی که تنها انتخاب برای برهم زدن نقشه جدید استعماری بر علیه فلسطین بود اما موضوع استعمار همچنان ادامه دارد.
عملیات ۷ اکتبر مطمئنآ معامله سرنوشت ساز و تاریخی آمریکا و انگلیس بر سر فلسطین و اسرائیل و توافق امنیتی و راهبردی مثلث آمریکا،سعودی و اسرائیل را با چالش عمیق روبه رو کرده است.
سعودی ها برای توافق امنیتی با آمریکا به عادی سازی روابط با اسرائیل نیاز اساسی دارند،عربستان سعودی اعلام کرده تنها راه تضمین روند صلح با اسرائیل تأیید دولت فلسطینی است که با چراغ سبز آمریکا و انگلیس روبه رو شده است و احتمال زیاد با موافقت تدریجی نتانیاهو و یا اجبار وی همراه شود.هرچند مخالفین سیاسی نتانیاهو طرح دو دولتی را هرگز قبول نمی کنند.
آمریکا برای حفظ معادله مدیریت سیاسی و اقتصادی خود با چین بر توافق امنیتی با سعودی ها اصرار دارد،توافقی که یک ضلع راهبرد صلح ابراهام در منطقه ارزیابی می شود.
شرایط در میانه تضعیف یا تقویت دائمی اسرائیل در منطقه است و به زعم تحلیلگران، بایدن می خواهد با تشکیل دولت فلسطینی و صلح عربستان و اسرائیل معما و چالش منطقه خاورمیانه را حل کند و یک نظام منطقه ای جدید در خاورمیانه که همسویی کامل با آمریکا دارد را تشکیل دهد.
صلحی که یقینا برای صلح نیست و موقعیت و سطح تنش را افزایش خواهد داددقیقا مثل عملیات ۷ اکتبر حماس و حملات بی سابقه انصارالله یمن به منافع تجاری و اقتصادی اسرائیل و آمریکا و انگلیس و کشته شدن سربازان آمریکایی در اردن و حملات گسترده حزب الله لبنان که آمریکا و انگلیس را متوجه خطر عمیق انزوای اسرائیل در منطقه کرده است و خیلی زود منطقه را مملو از سخت افزار های نظامی خود کرده اند و در زنجیره تنش محور مقاومت زنجیره واکنش را پیاده سازی کردند
حملات نسبتا شدید محور مقاومت به منافع آمریکا و اسرائیل و کشتن سربازان آمریکایی آغازی بر مهم ترین حوادث تعیین کننده برای بازسازی قدرت در خاورمیانه است ،حملاتی که هم برای پیشگیری حملات و انتقال قدرت بازدارندگی برای مراحل احتمالی جنگ است و هم راستی آزمایی واکنش های احتمالی آمریکا برای سناریوی افزایش تصاعدی سطح تنش است.
آمریکا برای رسیدن به صلح پایدار میان اسرائیل و عربستان و توافق امنیتی با سعودی ها ابتکار دو دولتی را پیش کشیده است و در صدد تامین رضایت کامل صهیونیست ها برای این طرح است و البته قبل از آن عملیات نسبتا گسترده علیه محور مقاومت و منافع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به زعم آن ها تنها خطر جدی برای معامله سیاسی مثلث سعودی_اسرائیل_آمریکا است را ضروری ارزیابی می کنند
روزهای بعد از آتش بس احتمالی از حساسیت بیش تری برخوردار هست و می تواند سرنوشت سیاسی و امنیتی منطقه را دستخوش تغییر قرار دهد،باید دید مقاومت چه راهکاری برای برنامه سیاسی آمریکا در منطقه خواهد داشت
ابوقاسم
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
کاهش پنجاه درصدی صادرات ایران
به ترکیه
براساس دادههای اعلام شده از سوی گمرک در سال جاری ارزش کالای صادراتی ایران به ترکیه تا دی ماه برابر با ۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار بوده، این در حالی که صادرکنندگان ایرانی سال گذشته ۶ میلیارد و ۶۱۱ میلیون دلار صادرات به ترکیه داشتهاند.
آمارهای اعلام شده از روند صادرات کالاهای غیرنفتی در ۱۰ ماه سال جاری نشان میدهد تراز تجاری در دی ماه به منفی ۱۳ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار رسیده است.
براساس دادههای گمرک در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر ۱۱۳ میلیون و ۵۱ هزار تن و به ارزش ۴۰ میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۹/۳۹ درصدی در وزن و کاهشی ۱۱/۴۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است. با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در دهمین ماه سال جاری هم ما شاهد ارزان فروشی کالای صادراتی در کشور بودهایم.
براساس آمار گمرک در این مدت همچنین میزان واردات کشور با افزایشی ۵/۸۵ درصد در وزن و ۱۱/۵۹ درصد در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۳۲ میلیون و ۶۸۳ هزار تن و ۵۴ میلیارد و ۳۵۹ میلیون دلار میلیون دلار رسیده است.
دادههای اعلام شده نشان میدهد طی ده ماهه سال۱۴۰۲ بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۴۹۳ میلیون دلار و سهم ۲۸/۴۰ درصد از کل ارزش صادرات صورت گرفته است. در جایگاه دوم هم «عراق» با ۷ میلیارد و ۷۳۳ میلیون دلار و سهم ۱۹/۱۱ درصدی قرار دارد و «امارات متحده عربی» هم با ۵ میلیارد و ۲۴۴ میلیون دلاری و سهم ۱۲/۹۶ درصد سومین مقصد صادراتی ایران بوده است. اما روند صادرات به «ترکیه» در این مدت چگونه بوده است؟ دادههای اعلام شده نشان میدهد صادرات به ترکیه با ۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار و سهم ۸/۶۴ درصدی کاهش قابل توجهی داشته است، کشور «هند» هم با یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار و سهم ۴/۵ درصد از کل ارزش صادرات را در اختیار داشته است.
📌وقتی ما درباره عملیات ۷ اکتبر صحبت می کنیم ضرورتا بازگشت ما به الگوی انتخابی محور مقاومت برای واکنش به برنامه استعماری آمریکا و اسرائیل و انگلیس در مساله فلسطین خواهد بود
و تا الان از منظر بهم ریختگی منطقه ای موفق بوده است.
فلسطین کلید راهبردی قدرت نرم و سخت جمهوری اسلامی در خاورمیانه و جهان است و بایدن و تیم او بخوبی متوجه عمق خطرات این ماجرا برای منافع خود هستند
باید توجه کرد که رویدادها همواره در حال خلق سناریو و فرصت های جدید در میدان اند و این مهم ترین نقطه برای فهم اقدامات احتمالی طرف مقابل است.
۷ اکتبر وشکست آمریکا و اسرائیل، برنامه و استراتژی آمریکا برای ترسیم یک الگو برای اجماع منطقه ای بر علیه ایران را تغییر داد و این راهبرد ترکیبی از اقدامات پیچیده امنیتی و سیاسی است.
وجه مشترک سیاست های متقابل ایران و رژیم صهیونیستی در این هست که طرفین نزاع حداکثر دستاوردهای سیاسی و امنیتی را از فلسطین دنبال می کنند.
ایرانی ها با استراتژی کشور تمام فلسطینی متشکل از شهروندان فلسطینی اصیل اعم از مسلمان و یهودی و مسیحی و...در مساله فلسطین کنشگری می کنند و رژیم صهیونیستی نیز حتی با تاسیس دولت فلسطینی ضعیف و خلع سلاح شده نیز مخالفت می کند و این شرایط را برای آمریکا و تیم بایدن جهت حل و فصل تنش در خاورمیانه سخت کرده است.
نتانیاهو بعد از روز آتش بس در غزه می خواهد چکار کند؟اداره سیاسی غزه را به چه کسی بسپارد؟؟به تشکیلات خودگردان؟ این مهم ترین قدم برای قوت بخشی و به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطینی است که بایدن دنبال می کند.
(نتانیاهو با صدای بلند اعلام می کند که نه جنگ را تمام می کند و نه دولت فلسطینی را به رسمیت می شناسد،مخاطب یقینا آمریکا و کشورهای عربی منطقه هستند.)
بنابراین نتانیاهو به دوگانگی تشکیلات خودگردان و حماس برای حفظ آتش جهت جلوگیری از تشکیل دولت فلسطینی نیاز اساسی دارد(دقیقا اولیت آن ها همین هست) و این برای ایران و محور مقاومت فی نفسه یک پیروزی راهبردی در تضعیف عمق امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان ارزیابی می شود.
بایدن و همراهان وی بر این باور اند که استراتژی ممانعت از تشکیل دولت فلسطینی از سوی نتانیاهو بزرگ ترین فرصت برای ایران و استمرار ناکامی ها و شکست های آمریکا از محور مقاومت در منطقه و جلوگیری از اجماع منطقه ای در برابر ایران است که باید پایان یابد ،بایدن معتقد است اگر قبل از ۷ اکتبر صلح عربستان و اسرائیل شکل می گرفت یقینا اجماع منطقه ای برای حمایت از اسرائیل و مقابله با محور مقاومت شکل بهتری داشت اما عملیات اکتبر همه چیز را بهم ریخت.
بایدن در صدد پالایش و ایجاد یک جریان فلسطینی همسو با اسرائیل و منافع این رژیم در داخل فلسطین اشغالی و منطقه است تا هم روند صلح در منطقه شکل کاملی بگیرد ،هم اجماع منطقه ای با اسرائیل رقم بخورد و هم کارت فلسطین را از دست ایران در بیاورند و هم قدرت منطقه ای آمریکا و حضور آن ها در خاورمیانه تثبیت بشود و این شاید یک پیروزی مطلق برای آن ها نباشد اما یقینا یک دستاورد مهم و تاریخی برای آمریکا در منطقه خواهد بود.
۷ اکتبر باید ادامه دار باشد تا از جنگ نرم بایدن برای فلسطین و مهار ایران جلوگیری کند و این آشفتگی صهیونیست ها و آمریکا نباید به تثبیت صلح ابراهام و همگرایی تشکیلات خودگردان فلسطین با اسرائیل برای ترسیم خط دولت فلسطینی و اجماع منطقه ای و جهانی بر این دولت منجر شود ،حتی اگر لازمه اش ترور محمود عباس و شخصیت های این تشکیلات باشد
فردای آتش بس، ایران و محور مقاومت بر عدم نابودی حماس و حفظ خط مقاومت در غزه تاکید خواهند کرد،شرایط سیاسی منطقه بستگی به حذف نتانیاهو از قدرت دارد موضوعی که پیاده سازی طرح دو دولتی بایدن را قوت میبخشد
ابوقاسم
ابوقاسم
📌وقتی ما درباره عملیات ۷ اکتبر صحبت می کنیم ضرورتا بازگشت ما به الگوی انتخابی محور مقاومت برای واکنش
عزیزان حضور جدید آمریکا و انگلیس برای انتقال آرامش به نتانیاهو جهت نابودی کامل حماس در نوار غزه ارزیابی می شود.
این یعنی اینکه برخلاف ساده اندیشان مستقر در تهران، آمریکا طرفدار گزینه تنش در منطقه است اما یک اختلاف ماهوی با خط تنش نتانیاهو دارد.
نتانیاهو تنش را به سمت درگیری مستقیم با سر مار یعنی ایران هدایت می کند اما آمریکا با حفظ محدودیت تنش مستقیم با ایران در صدد سرکوب جریان های منطقه ای ایران برای کاهش فشار بر اسرائیل و پیگیری روند صلح هست.
عقب نشینی نتانیاهو از شمال غزه که بالاخره مورد تایید رسانه هایی مثل الجزیره قرار گرفت گام مهم آن ها برای حفظ خط تنش در غزه جهت جلوگیری از نقشه بایدن و طرح دو دولتی فلسطین و اسرائیل ارزیابی می شود.
ابوقاسم
توماس فریدمن مقاله نویس معروف اخیرا در نیویورک تایمز یادداشتی کار کرده که به استراتژی جدید بایدن در منطقه اشاره کرده است ،خلق و پیدایش این استراتژی یکی از پیامدهای مهم شکست تاریخی اسرائیل در ۷ اکتبر هست.
نيويورك تايمز ، توماس فريدمن: عملیات هفتم اکتبر حماس در اسرائیل منجر به یک بازنگری اساسی درباره خاورمیانه در دولت بایدن شده و دکترین جدید میتواند به بزرگترین تغییر راهبردی در منطقه از زمان پیمان کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ تبدیل شود
فریدمن با تشبیه خاورميانه به جنگل ،ایران را به یک زنبور تشبیه می کند زنبوری که منشاء اثر در یمن و عراق و وسوریه و لبنان و فلسطین است(محترمانه ترجمه کرده ام)
فریدمن می گوید برای نابودی زنبور راهی جز نابودی جنگل نیست.
صرف نظر از توهین ها و ادبیات نژاد پرستانه این زامبی ها اما حرف های فریدمن اشاره ضمنی به برنامه جدید بایدن در منطقه دارد.
اینکه برای نابودی زنبور و کرم های تغذیه شده آن(به تعبیر فریدمن)در منطقه سراغ گزینه آتش جنگل رفت برای من اعتراف به شکست برای مهار خود زنبور هست زنبوری که به شکست اسرائیل در برابر آن اعتراف می کنید،آن هم در نیویورک تایمز
ابوقاسم
از اینکه این وقت شب پیام گذاشتم عذرخواهی میکنم
بخاطر مشکلی ،قلبا به دعای خیر شما عزیزان نیاز دارم🙏🤲
دلنوشته انقلاب اسلامی
زیرسازی اصالت دینی و ملی در اندیشه فردی و اجتماعی برای شکل گیری هویت جمعی و انسجام درونی و در نتیجه خودآگاهی تاریخی مهم ترین اقدام انقلاب اسلامی برای یکپارچه سازی و همدلی مردم هست،عنصری که اگر قبل از انقلاب می بود اندیشه سیاسی امام خمینی با این چنین استقبالی روبه رو نمی شد.
متاسفانه این هویت ملی با تهدید جدی داخلی روبه رو شده است و انگار هیچ اتصالی میان حلقه های میانی برای طراحی ریز راهبردهای هماهنگ با استراتژی های کلان رهبری وجود ندارد و اگر وجود دارد بخوبی فهم نمی شود و شاهد شکاف های متعددی در میانه حرف های رهبری با آنچه در حال وقوع هست هستیم.
یکی از اساسی ترین مشکلاتی که جمهوری اسلامی ایران در تاریخ انقلاب اسلامی از آن رنج می برد و همچنان این رنج ادامه دارد فاصله ذهنی و ادراکی با کلان راهبردهای امام خمینی و رهبری انقلاب اسلامی است.
و این شکاف همچنان ادامه دارد
شهادت می دهم که در تاریخ ۴۶ ساله انقلاب اسلامی، بعضی از مسئولین اعم از سیاسی و نظامی و چپ و راست و.... این کشور هیچ خدمتی متناسب با امکانات مالی و سیاسی که داشتند به انقلاب اسلامی و مردم نداشته اند و عملکرد همین افراد شرایط را به این نقطه رساند.
بجای توسعه اندیشه و نیروسازی و تربیت کارگزاران آینده، به کادرسازی سیاسی و شبکه سازی پلکانی سیاسی نیروهای خود برای اغراض و منافع شخصی مشغول بوده اند و هستند.
و اینگونه شد که کوتاه قد های فکری (که حرف رهبری و امام را نمی فهمند و نمی توانند آن را به ریز راهبردها و تئوری های برنامه محور تبدیل کنند) با خط رانت بالا آمدند و اصلا نمی دانند کجا هستند، چه باید بکنند و اولویت چیست و اصلا ارتباط قلبی با کار محول شده ندارد و اساسا هیچ نسبت ضروری و نیازی در آن نمی بیند مثل این می ماند که در ایستگاه راه آهن منتظر فرود هواپیما باشد کاملا در دنیای دیگری سیر می کند و نخبگان ما باید برای حل مسائل به او مراجعه کنند.
و تاسف این هست که فقدان نیروسازی نخبگانی سی سال گذشته مهم ترین عامل شکاف و فاصله فکری حلقه های میانی برای فهم کلان راهبرد های رهبری انقلاب است،با رانت که نمی شود نیروی اندیشه ورز در تراز انقلاب اسلامی تربیت کرد
با رانت که نمی شود اندیشکده و پژوهشگاه راهبردی برای آینده پژوهی تاسیس کرد.
خداوند و شهدا نگذرند از کسانی که در طول تاریخ انقلاب اسلامی به معنای واقعی کلمه به آرمان های انقلاب اسلامی و امام خمینی و رهبری انقلاب اسلامی خیانت کرده اند
سال ها مسائل و چالش های واقعی کشور که رهبری انقلاب اسلامی نسبت به آن هشدار داده بودند را به حال خود رها کردند
برخی که اصلا نمی فهمیدند رهبری چه می گوید،صرفا به تکرار و راه اندازی قرارگاه ها و مراکز فرهنگی موازی و فشل و بی خاصیت و ایجاد بسترهای جدید برای رانت و فساد مالی روی آوردند،
برخی نیز اولویت را در مهره سازی و سیاسی کاری برای مقاصد شخصی خود می دانستند و انقلاب اسلامی را به امام و رهبری واگذار کردند.
این حوادث تلخ تاریخ انقلاب اسلامی هیچ کدام باعث نا امیدی نخواهد شد ما پیوند فکری عمیقی با انقلاب اسلامی و شهدا داریم.
ما همچنان نسبت به شهدا احساس حقارت و بغض جانسوز داریم و از اینکه بخواهیم نا امید شویم و شرمنده شهدا شویم بدنمان می لرزد و دوست داریم خون گریه کنیم
ما انقلاب اسلامی را در جسم و روح حاج قاسم سلیمانی دیده ایم ،در شهید چمران و شهید بهشتی و مطهری ها و مصباح ها دیده ایم ،ما انقلاب اسلامی را در شهید هاشمی ها و خرازی ها و همت ها و حججی ها دیده ایم
ما انقلاب اسلامی را در باکری ها و باقری ها و متوسلیان ها دیده ایم،ما انقلاب اسلامی را در یاران روح الله دیده ایم.
برای حفظ انقلاب اسلامی، خودمان را با رهبری انقلاب اسلامی و یاران با وفای او که خون آن ها بر دوش ما سنگینی می کند دیده ایم
ابوقاسم
۲۶ اکتبر یعنی بیست روز بعد از طوفان الاقصی آقای دنیس بی راس دیپلمات کهنه کار آمریکایی یک مصاحبه ای داشته که بنظرم نکات مهمی در آن وجود دارد👇
به مدت 35 سال، من زندگی حرفه ای خود را وقف سیاست های صلح آمیز ایالات متحده و حل و فصل درگیری و برنامه ریزی کرده ام - چه در اتحاد جماهیر شوروی سابق، چه در آلمان متحد شده و چه در عراق پس از جنگ. اما هیچ چیز مانند یافتن راه حلی صلح آمیز و پایدار بین اسرائیل و فلسطینی ها مرا مشغول نکرده است.
در گذشته، من ممکن است طرفدار آتش بس با حماس در درگیری با اسرائیل بودم. اما امروز برای من روشن است که تا زمانی که حماس دست نخورده باقی بماند و غزه را تحت کنترل داشته باشد، صلح در حال حاضر یا در آینده امکان پذیر نخواهد بود. قدرت و توانایی حماس برای تهدید اسرائیل - و تحت الشعاع قرار دادن غیرنظامیان غزه در معرض خشونتهای بیشتر - باید پایان یابد
پس از 7 اکتبر، بسیاری از اسرائیلی ها هستند که معتقدند بقای آنها به عنوان یک کشور در خطر است. ممکن است اغراق آمیز به نظر برسد، اما برای آنها اینطور نیست. اگر حماس به عنوان یک نیروی نظامی ادامه دهد و پس از پایان این جنگ همچنان غزه را اداره کند، دوباره به اسرائیل حمله خواهد کرد. حزبالله چه در جریان این درگیری جبهه دوم واقعی را از لبنان بگشاید یا نه، در آینده نیز به اسرائیل حمله خواهد کرد. هدف این گروهها، که هر دو مورد حمایت ایران هستند، غیرقابل زندگی کردن اسرائیل و و اجبار اسرائیلیها به ترک آن هست
در حالی که ایران دست داشتن در حمله حماس را رد کرده است، علی خامنهای، رهبر معظم ایران، مدتها در مورد عدم زنده ماندن اسرائیل صحبت کرده است. 25 سال دیگر، و استراتژی او استفاده از این نیروهای نیابتی مبارز برای رسیدن به این هدف بوده است.
با توجه به قدرت ارتش اسراییل - تا حد زیادی قدرتمندترین ارتش در منطقه - اهداف ایران و همکارانش تا چند هفته پیش غیرقابل قبول به نظر می رسید. اما وقایع 7 اکتبر همه چیز را تغییر داد. همانطور که یکی از فرماندهان ارتش اسرائیل گفت: "اگر ما حماس را شکست ندهیم، نمی توانیم در اینجا زنده بمانیم."
اسرائیل تنها نیست که معتقد است باید حماس را شکست دهد. در دو هفته گذشته، وقتی با مقامات عرب در سراسر منطقه که مدتهاست آنها را میشناسم صحبت کردم، همه به من گفتند که حماس باید در غزه نابود شود. آنها روشن کردند که اگر حماس پیروز شناخته شود، ایدئولوژی طرد این گروه را تایید می کند، به ایران و همدستانش اهرم و حرکت می دهد و دولت های خود را در حالت تدافعی قرار می دهد.
اما این را در خلوت گفتند. وضعیت عمومی آنها کاملاً متفاوت بوده است. تنها چند کشور عربی آشکارا کشتار حماس بیش از 1400 نفر در اسرائیل را محکوم کردند. چرا؟ زیرا رهبران عرب فهمیده بودند که با تلافی اسرائیل و افزایش تلفات و رنج فلسطینیان، شهروندان خود خشمگین خواهند شد و باید آنها را حداقل به صورت لفاظی به عنوان مدافع فلسطینیان در نظر گرفت.
پس از اینکه حماس ادعا کرد اسرائیل بیمارستان الاهلی غزه را بمباران کرده است، هیچ کجا غریزه پاسخگویی به حال و هوای خیابان به وضوح آشکار نشد. اسرائیل حمله به بیمارستان را رد کرده است، اما در چند کشور عربی، ادعای حماس پذیرفته شد. در این مرحله، چندین سازمان اطلاعات ملی گفته اند که به احتمال زیاد یک موشک فلسطینی به بیمارستان اصابت کرده است.
با این وجود، مردم سراسر منطقه - و جهان - اسرائیل را در حال بمباران غزه دیدند و آماده بودند باور کنند که این کار نیز عمدا انجام شده است. حتی امارات متحده عربی که حمله حماس را محکوم کرده بود، بعداً بیانیهای صادر کرد و «حمله اسرائیل که بیمارستان باپتیست الاهلی در نوار غزه را هدف قرار داد و منجر به کشته و زخمی شدن صدها نفر شد» را محکوم کرد. در ادامه این بیانیه از جامعه بینالمللی خواست تا تلاشها را برای دستیابی به آتشبس فوری برای جلوگیری از تلفات بیشتر تشدید کند.
صحبت های دنیس بی راس به عنوان شخص پر نفوذ در تدوین برنامه های راهبردی بایدن، سرشار از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد
ابوقاسم
ابوقاسم
دلنوشته انقلاب اسلامی زیرسازی اصالت دینی و ملی در اندیشه فردی و اجتماعی برای شکل گیری هویت جمعی و
اینجا باید موکدا این نکته را عرض کنم که از همه نخبگان،خواص، افراد موثر سیاسی و اجتماعی و تحول خواهان اصیل و کسانی که امکانات مختلف مالی و اعتباری و... دارند می خواهیم برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و ارزش ها اقدام کنند و وارد عمل شوند.
ما وظیفه ای مهم تر و سنگین تر نسبت به ساختارهای فشل داریم.
همه ما در تاریخی ترین زمانه اسلام قرار داریم و باید به خودآگاهی زمانه و فهم عمق این لحظات سرنوشت ساز برسیم.
این چیزی است که بر ذمه همه ماست و ما برای جلوگیری از شکل گیری تحیر تاریخی و جا ماندن از سرعت تحولات ،باید نسبت آگاهانه خود را با انقلاب اسلامی و رهبری انقلاب صریحا مشخص کنیم و صریحا اقدام کنیم
ما می دانیم که مقدمه این بیداری ،تحول ذهنی است
ذهن ها باید خلق آينده ایده آل را در دستور کار انتخاب های خود قرار دهند.
ابوقاسم
یکی از مهم ترین اهداف هندی ها از کریدور شمال جنوب هند_ایران_روسیه رسیدن به اروپا است.
هدفی که فعلا از راه روسیه امکان پذیر نیست و چشم انداز روشنی از بازگشت صلح و امنیت تجاری در این محور نیز وجود ندارد.
اما روسیه تنها راه متصور نیست ،مسیر جایگزین قابل تصور هندی ها برای رسیدن به اروپا ،بنادر گرجستان در دریای سیاه است.
انتقال کالا از بندر بمبئی به چابهار و از طریق خط ریلی به شمال کشور و ارمنستان و گرجستان تا برسد به بنادر پوتی و باتومی و حتی بندر کولوی مسیر قابل تصور برای رسیدن به رومانی و بلغارستان بدون نیاز به استفاده از خاک ترکیه و تنگه بسفر و... است
بنادر گرجستان با حجم وسیعی از سرمایه گذاری قزاق ها و اماراتی ها و حتی جمهوری باکو روبه رو است و هندی ها می توانند از این مسیر برای اتصال به اروپا استفاده کنند.
اما این مسیر دو چالش بسیار جدی دارد
هرچند مانعی برای اتصال هند به روسیه وجود ندارد اما دور زدن روسیه برای رسیدن به اروپا اساسا قابل تحمل برای آن ها نیست و روس ها با استفاده از جدایی طلبان آبخازیا و اوستای جنوبی در گرجستان می توانند این کشور را بهم بریزند
عامل بعدی ترکیه است، ترکیه به عنوان بخشی از کریدور شرق به غرب مسیر فرضی هندی ها به اروپا را در نقطه مقابل منافع خود می بیند و با استفاده از ظرفیت و نفوذ خود در منطقه جدایی طلبان آجاریای گرجستان در مناطق مرزی با ترکیه که از قرار معلوم بندر باتومی در آن جا قرار دارد می تواند امنیت و صلح گرجستان برای تجارت دریایی را مختل کند.
این توضیحات صرفا یک فرضیه احتمالی برای کریدور شمال جنوب هست که عرض شد.
ابوقاسم