📌جنگ استقلال
اهمیت حمله اخیر اسرائیل به برخی مواضع نظامی ما در این است که بدانیم معادله تحلیلی آن ها برای ادامه این جنگ چگونه بسته شده و حمله اخیر چه سهمی در اقدامات بعدی آن ها خواهد داشت
و ما چگونه باید این معادله را بهم بزنیم.
به هرحال درصد موفقیت این حمله و عملکرد زیرساخت پدافندی و راداری ما مختصات جدیدی را به آن ها منتقل کرده است.
نتانیاهو بعد از حمله ای که انجام شد اعتراف کرد که این جنگ جنگ استقلال است
این حرف عبارت اخری فرمایش چندی پیش رهبر انقلاب اسلامی است:مقاومت، اسرائیل را ۷۰ سال عقب راند.
رهبری هر دوجبهه سطح تنش را پذیرفته اند و نقطه عطف آن را کاملا درک می کنند.
به هر حال این جنگ همان گزینه نظامی روی میزی است که آمریکا همیشه مطرح می کرد،حداقل اینکه ما باید خوانش مان از این جنگ اینگونه باشد
اگر این مساله را تایید کنیم نباید در انتظار انتخابات آمریکا بنشینیم بلکه پیروزی ترامپ را به عنوان یک پیشفرض بپذیریم
هر یک از زدن و نزدن پیامدهای خاص خود را خواهد داشت
البته باید تاثیر این حمله و انجام آن قبل یا بعد انتخابات آمریکا را مورد توجه قرار دهیم. حمله اگر بعد از انتخابات باشد یک پیام خواهد داشت اگر قبل آن انجام شود تاثیر دیگری را از خود برجای می گذارد
حضور ما در زنجیره تنش وجودی همه پیامدها در هر سطحی که باشد را توجیه می کند و باید افکار عمومی را با آن همراه کرد
چون ما در یک جنگ کاملا وجودی قرار داریم کما اینکه ما از حمله رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان نبايد متعجب شویم و کوچک نمایی کنیم
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از مطالعات آمریکا اروپا
📌نقشه ای از تصرفات اخیر روسیه در هفته گذشته.
از سال ۲۰۲۲ تا هفته گذشته روسیه فقط ۴۷۸ کیلومتر مربع از خاک اوکراین را تصرف کرده بود در هفته گذشته توانست ۱۹۶ کیلومتر مربع از خاک اوکراین را تصرف کند
https://eitaa.com/teroriism
📌وال استریت ژورنال:
از آغاز جنگ، کشتی های آمریکایی برای جلوگیری از حملات به اسرائیل، موشک های رهگیر به ارزش 1.8 میلیارد دلار پرتاب کرده اند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌کیف پست در گزارشی مدعی است:
رابطه ایران و روسیه به گونهای است که تحویل صرفا جنگنده به ایران کافی نیست و مسکو اکنون به ایران مجوز تولید سوخو ۳۰ روسی را به ایران داده است و در حال آماده شدن برای راه اندازی کارخانه مونتاژ است.
در این گزارش به نقل از برخی منابع آمده است که این موضوع «گامی مهم در توسعه هوانوردی ایران» است، جایی که تحویل اولیه سوخو-۳۵ از قرارداد فعلی، توانایی نیروی هوایی ایران را افزایش داده است.
بر اساس گزارش کی یف پست، مجوز روسیه به ایران که اجازه ساخت ۷۲ فروند Su-۳۵ و تعداد نامعلومی Su-۳۰ را میدهد، در جریان نشست بریکس که از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در کازان روسیه برگزار شد، نهایی شد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌گزارش جالب روزنامه یدیعوت آحارونت: مذاکرات بین اسرائیل و مقامات لبنانی برای پایان دادن به جنگ در شمال در حال انجام است و به گفته مقامات ارشد سیاسی اسرائیلی، این توافق در "مراحل پیشرفته " است. آموس هوخشتاین، فرستاده کاخ سفید ممکن است حتی قبل از انتخابات آمریکا به اسرائیل و لبنان سفر کند تا به توافقات نهایی دست یابد.
مفاد این توافق : «عقب نشینی حزب الله از جنوب لیطانی» ، «ایجاد یک مکانیسم اجرایی بین المللی که آزادی عمل اسرائیل را در مواجهه با تخلفات از توافق و جلوگیری از تسلیح مجدد حزب الله لبنان» را شامل میشود.
انتظار می رود کار بر روی این توافق در "آتش بس موقت 60 روزه" آغاز شود، و روسیه ابراز تمایل کرده است که در اجرای آن کمک کند.
اگر مذاکرات توافق به شکست نیانجامد، ارتش اسرائیل از برخی نقاط در جنوب لبنان که مأموریتش را به پایان رسانده، عقبنشینی و اکثر نیروهایش را از خاک لبنان خارج خواهد کرد و بخشی از نیرو ها تا زمان دستیابی به توافق نهایی در مناطق مهم تاکتیکی در سمت لبنان و در امتداد مرز باقی خواهد ماند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌رئیس ستاد ارتش اسرائیل ، هرتزی هالوی در جریان بازدید از پایگاه نیروی هوایی رامون ، ارتش اسرائیل ایران را تهدید کرد:
اگر ایران مرتکب اشتباه شود و رگبار موشکی دیگری به سوی اسرائیل پرتاب کند، ما بار دیگر میدانیم که چگونه به ایران برسیم و با قابلیتهایی که تاکنون استفاده نکردهایم.
ما این کار را به یک دلیل بسیار ساده انجام دادیم، که ممکن است مجبور شویم دوباره این کار را انجام دهیم، ما این رویداد را به پایان نرسانده ایم، ما درست در وسط این درگیری هستیم.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از غرب آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌امیر دریادار سیاری:جنگنده های رژیم صهیونیستی علی رغم پیشرفت بودن از هیچ کدام از مرز های ما عبور نکردند
جنگنده های رژیم صهیونیستی 100 کیلومتر دور از مرز در آسمانی که تحت کنترل آمریکاییها است شروع به موشکپرانی کردند
تعداد زیادی از موشک ها به همت عزیزان پدافندی ما در ارتش و سپاه منهدم شد و تعداد کمی هم در جاهایی برخورد کرد
دشمن بداند اینطور نیست که فکر کند این تعداد هواپیمای پیشرفته پای کار بیاورد میتواند به مرزهای هوایی ما نفوذ کند. این افتخار بزرگی است که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در این مقطع زمانی انجام دادند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
📌جنگی که میان ایران و آمریکا شکل گرفته است به امنیت ملی ما بازمیگردد
چالش ملی نباید دستخوش رقابت های سلیقه ای چپ و راست قرار گیرد.
ما شاهد برخورد اراده ها برای بازسازی نظم نوین منطقه ای هستیم و این برخورد اراده ها به سطح عمیق تری خواهد رسید.
برخی می گویند اسرائیل بدنبال تحریک تهران برای جنگ تمام عیار است. خب اینها درک درستی از صحنه ندارند
باید گفت بازیگری که سهم بیشتری در مدیریت جنگ خاورمیانه دارد اسرائیل نیست بلکه آمریکا است،هر لحظه ای که آمریکا بخواهد می تواند جنگ را تمام کند
تحریک بخشی از بازی نقطه ای آمریکا است که با اسرائیل در حال انجام آن است نقشه آمریکا در مقیاس کلان باید دیده شود،مهار ایران و کاهش نفوذ چین در خاورمیانه_اقیانوس هند_اقیانوس آرام
در دو جنگ جهانی اول و دوم ثابت شد بی طرفی ایران در بلوک بندی یازیگران جهانی امکان پذیر نیست،تهران سال ها در جبهه روسیه و چین قرار گرفته است و سال ها با غربی ها وارد چالش شده است
جنگ پینگ پنگی ایران و اسرائیل یک تحریک نقطه ای است و مشخصات این تحریک به ما می گوید جنگ وارد مرحله تازه ای خواهد شد.
بنابراین تحریک تهران راهبرد آشکار و آگاهانه اسرائیل و آمریکا است که تهران را با مجموعه ای از انباشتگی های داخلی و منطقه ای روبه رو کرده است
اسرائیل می توانست با حمله خشن و وحشت آمیز،تهران را جور دیگری تحریک کند اما پاسخ آن ها قاعده مند بوده است
نظم منطقه ای آمریکا صرفا با حذف فیزیکی محور مقاومت پایان نخواهد یافت.
آن ها برای مقابله با هژمونی چین و حمایت از هند شرقی در مکران و اقیانوس هند و خفگی ژئوپلیتیکی پکن در دریای چین جنوبی ایده آل های استراتژیک دیگری را در خلیج فارس دنبال می کنند موضوعی که به امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران بر می گردد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
📌فایننشال تایمز ولایتی، مشاور سیاست خارجی رهبر انقلاب: تهران در حال تغییر سیاست خارجی خود برای تقو
امضاء یا عدم امضای توافقنامه راهبردی روسیه و ایران نقطه عطف سیاست خارجی تهران خواهد بود
📌نشریه آکسیوس: بر اساس منابع اطلاعاتی اسرائیل، «ایران در حال آماده سازی یک حمله تلافی جویانه قابل توجه علیه اسرائیل از خاک عراق» است و احتمالاً از تعداد زیادی پهپاد و موشک های بالستیک استفاده خواهد کرد.
این حمله ممکن است ظرف چند روز، احتمالاً قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رخ دهد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌کمال خرازی، مشاور رهبر انقلاباسلامی در مصاحبه با المیادین تاکید کرد: اگر تهدید وجودی شویم دکترین هسته ای را تغییر خواهیم داد
انتظار میرود برد موشکهای بالستیک خود را کامل و افزایش دهیم.
تغییر دکترین هسته ای ما روی میز است "اگر احساس کنیم در خطر وجودی هستیم". ما همه دانش و توان فنی برای ساخت سلاح هسته ای را داریم، در حال حاضر فقط حکم رهبری مانع از آن می شود.(یعنی از لحاظ فنی توان تولید را داریم)
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
📌کمال خرازی، مشاور رهبر انقلاباسلامی در مصاحبه با المیادین تاکید کرد: اگر تهدید وجودی شویم دکترین هس
حمله رژیم صهیونیستی به شبکه پدافندی کشور خب پیام های مشخصی برای ما داشته است.
آن ها به صورت هدفمند می خواهند به تهران ضربه بزنند.
در مسائل نظامی،آنچه روی کاغذ نوشته شده با آنچه در جنگ واقعی شکل می گیرد متفاوت است مثل جنگ اوکراین و روسیه و حملاتی که پهپادهای اوکراینی در مسکو پایتخت روسیه انجام می دهند و به این شهر دسترسی نظامی پیدا کرده اند،روسیه ای که روی کاغذ دومین قدرت نظامی دنیا است.
برخی می گویند آیا اسرائیل توان ضربه زدن به زیرساخت های هسته ای را داشته است و اقدام نکرده است؟
ابتدا باید ببینم تل آویو و آمریکا در این مرحله از تنش بدنبال چه بودند؟ و اساسا چگونه می خواهند تهران را مهار کنند؟؟زدن نطنز و فردو در این مرحله تحریک دفعی تهران برای ساخت سلاح هسته ای است.یعنی یک تهدید وجودی است و آن ها بر حمله به زیرساخت های نظامی و اقتصادی متمرکز می شوند.
فکر می کنم تسلیم تدریجی، کلان راهبرد آمریکایی ها نسبت به ایران است و گام های اولیه آن را در غزه و لبنان و سوریه اجرا می کنند و آن را در بسترهای امنیتی و اجتماعی در داخل کشور پیگیری خواهند کرد.
آن ها سیگنال داده اند که می توانند به هر نقطه ای که بخواهند در ایران دسترسی پیدا کنند.ما هم این سیگنال را در عملیات غرور آفرین وعده صادق۲ انجام دادیم
مساله درباره زیرساخت های هسته ای که در اعماق زمین قرار دارند کاملا فنی است ما نمی دانیم اسرائیل به تنهایی می تواند به زیرساخت های هسته ای ما ضربه بزند یا خیر و شاید تاخیر آن به افزایش تصاعدی تنش و همراهی بیشتر آمریکا موکول خواهد شد و الان وقت آن برای اسرائیل نخواهد بود.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
جایی بودم عزیزان درحال بازی شطرنج بودند
یکی از رفقا(مهره سیاه) که چیزی به کیش و مات شدنش نمونده بود به من گفت شما بیا جای من
گفتم نه قلعه داری نه وزیر داری نه فیل داری دقیقا من چجوری و با چه گزینه هایی ادامه بدم؟؟ گزینه ای نیست که انتخاب کنم
ممنون اگه توفیق شد یه بازی دیگه ایشالا😁
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌ما فکر میکنیم چین و روسیه عینک ایران را روی چشم گذاشته و بر اساس آن به خاورمیانه می نگرند.
و بر اساس این پیشفرض، روسیه و چین متهم به خیانت به ایران می شوند.
این نشان می دهد تصویر ساخته شده از روابط ایران و روسیه و چین کاملا اشتباه است و همگرایی چین و روسیه با ایران را کاملا غلط تحلیل کرده ایم.
نگاه چین و روسیه به مسائل خاورمیانه در چند مساله قابل ارزیابی است:آمریکا و اسرائیل، انرژی،اعراب،ایران و فلسطین
سطح ورود چین و روسیه به مسائل خاورمیانه برای مقابله با آمریکا است نه حمایت از ایران
به عنوان مثال برخی روابط راهبردی چین و عربستان و امارات در مسائل سرمایه گذاری و اقتصادی را در تقابل با ایران تحلیل می کنند
این درحالی است که چینی ها به موازنه حضور در خاورمیانه برای مقابله با آمریکا می اندیشند و ضرورتی در پذیرش ملاحظات ایران نمی بینند
فهم بازی جهانی چین و روسیه به عینک واقع گرایانه نیاز دارد ما ذهن چینی و روسی را نمی شناسیم و خیلی جاها رفتار آن ها برای ما گنگ است.
آنها متناسب با اقتضائات جهانی که دارند به منافع ملی خود می اندیشند و همه تخم مرغ های خاورمیانه ای خود را در سبد ایران نخواهند گذاشت.
بازی آن ها اقتضای هژمونی آن ها است نه بحث خیانت است و نه دور زدن.
ما به پایه های شناختی و تحلیلی دقیقی نیاز داشتیم تا ایده آل های خود را دقیق تر تعریف کنیم
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
📌ما فکر میکنیم چین و روسیه عینک ایران را روی چشم گذاشته و بر اساس آن به خاورمیانه می نگرند. و بر اس
هر یک از روسیه و چین نسبت به انرژی،اسرائیل،اعراب،ایران و فلسطین سیاست های خاص خود را دنبال می کنند
افزایش همکاری های چین و روسیه با اعراب حاشیه خلیج فارس و سیاست های بازار انرژی و مواضع آن ها نسبت به موضوع فلسطین و حمایت ها از ایران همگی برای موازنه قدرت با آمریکا است
اگر رفتارهای چین و روسیه را از دریچه دوستی مطلق با ایران ببینیم همکاری آن ها با اعراب و حمایت از مالکیت امارات متحده بر جزایر سه گانه باعث سرخوردگی ما می شود.
استراتژی امنیتی و سیاسی و اقتصادی آن ها را باید بر اساس منافع ملی و تقابل با آمریکا آنالیز کنیم و روابط خود را بر اساس این تقابل تعریف کنیم نه دوستی مطلق.
روابط ایران با چین و روسیه را باید در کنار رفتار آن ها با اعراب و سیاست هایی که در موضوع فلسطین دنبال می کنند ببینیم نه اینکه انتظار داشته باشیم مناسبات دوجانبه ما با مسکو و پکن بر همه سیاست های خاورمیانه ای آن ها سایه بیاندازد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
نسبت به توافقنامه راهبردی ایران و روسیه باید عرض کنم که ظاهرا هر دو طرف در انتظار نتایج انتخابات آمریکا خواهند بود و تاخیر امضای آن از جانب هر دو طرف برای محاسبات دقیق تحولات آینده است.
تا گام بعدی سیاست خارجی خود در اوکراین و خاورمیانه را بر اساس آن دنبال کنند.
خاورمیانه و اسرائیل پروژه امنیت ملی آمریکا است و دموکرات و جمهوری خواه برای نظم منطقه ای ایده آل از اسرائیل حمایت خواهند کرد.
سپتامبر ۲۰۲۵ تاریخ خروج آمریکا از عراق خواهد بود،این تاریخ می تواند سقف زمانی استقرار نظم منطقه ای آمریکا در خاورمیانه تحلیل شود
حرف های انتخاباتی ترامپ و هریس با تصمیم گیری های کاخ سفید متفاوت خواهد بود.
اینجا دو پیش فرض شکل می گیرد
ترامپ و هریس برای خاورمیانه تفاوت محسوسی نخواهد داشت
رفتار ترامپ و هریس برای جنگ روسیه و اوکراین تفاوت محسوس خواهند داشت.
پوتین امیدوار به شکست هریس و دموکرات ها است و اگر این اتفاق بیافتد و ترامپ بخواهد اروپا را وادار به پرداخت هزینه های جنگ کند و شرایط را به سمت معامله با پوتین ببرد طبیعتا امضای توافقنامه راهبردی با تهران از اولویت مسکو خارج خواهد شد.
آرام شدن جبهه اوکراین قفقاز را هم آرام خواهد کرد و این منطقه را از یک رقابت جهانی خارج خواهد کرد و حمایت های اروپا از ارمنستان را کاهش خواهد داد.
حساسیت های روسیه در جبهه قفقاز نیز کاهش خواهد یافت و ارمنستان امتیازهای بیشتری را به ایران و هند خواهد داد.
پیروزی ترامپ می تواند ثمرات محیطی خوبی برای ایران در قفقاز داشه باشد اما مساله این است که در این فرضیه،تهران در جنگ خاورمیانه به شریک راهبردی دیگری نیاز خواهد داشت یا اینکه در نهایت محبور به دادن امتیازهای بیشتر به روسیه می شود.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
نسبت به توافقنامه راهبردی ایران و روسیه باید عرض کنم که ظاهرا هر دو طرف در انتظار نتایج انتخابات آمر
در فرضیه پیروزی هریس جبهه خاورمیانه تفاوتی نخواهد کرد و جنگ در اوکراین نیز تشدید خواهد شد
طبیعتا توافقنامه راهبردی ایران و روسیه نیز امضا خواهد شد.
ادامه درگیری در اوکراین باعث میشه روسیه نیاز بیشتری به فروش انرژی و عرضه آن به بازارهای جهانی و دور زدن تحریم های غرب پیدا کند بنابراین تسریع در راه اندازی کریدور زنگزور و مهار ارمنستان(فعال سازی جبهه قفقاز) برای آن ها در اولویت قرار خواهد گرفت و تهران هم متاثر از این جبهه خواهد شد
تشدید تنش میان ایران و اسرائیل در منطقه و محدودیت ها در خلیج فارس برای کریدور زمینی عرب مد(هند_امارات_عربستان_اردن_اسرائیل) قیمت نفت و گاز را افزایش خواهد داد و تقاضا برای انرژی روسیه افزایش خواهد یافت و روسیه انرژی خود را با قیمتی بالاتر به هند و چین خواهد فروخت
تبعات جهانی کاهش عرضه نفت به بازارهای جهانی بحث دیگری است که باید به آن پرداخته شود.
این میتونه به عنوان یک فاکتور و امتیاز برای چانه زنی با روس ها در جبهه قفقاز و کمک های دیگر مورد استفاده قرار گیرد
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
در فرضیه پیروزی هریس جبهه خاورمیانه تفاوتی نخواهد کرد و جنگ در اوکراین نیز تشدید خواهد شد طبیعتا توا
📌باید دقیقا محاسبه کنیم که استقرار جنگ در اوکراین به مصلحت ما خواهد بود یا اتمام آن برای ما منافع بیشتری خواهد داشت
زمانبندی حمله ایران به اسرائیل و نقشی که در شکست هریس و پیروزی ترامپ خواهد داشت متناسب با دو پیشفرض مذکور باید باشد
هریس و ترامپ در جبهه خاورمیانه یکسان عمل خواهند کرد و سعی می کنند در کنار نتانیاهو اوضاع خاورمیانه را به نظم منطقه ای ایده آل برسانند و تمرکز خود را بر ایندوپاسفیک و چین بگذارند
اما در جبهه اوکراین اینگونه نیست و سیاست های هریس و ترامپ کاملا متفاوت خواهد بود. ترامپ خواستار پایان جنگ اوکراین و تمرکز بر جنگ اقتصادی با چین است.
اگر حمله ایران در جابه جایی یک رای الکترال موثر باشه باید متناسب با آن اقدام کرد.
حمله ای سخت و بزرگ که بازی را برهم بزند و هزینه های جنگ را برای منطقه بالا ببرد
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
اینجا محل آزمایش افقی موتور موشک های برد بلند متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
بزرگی محل تست افقی موتور موشک نسبت به سال های قبل نشان دهنده این است که موتور ماهواره قائم ۱۰۵ مورد آزمایش قرار گرفته است
این یعنی ماهواره بر قائم۱۰۵ قراره موشک قاره پیمای ایرانی باشه
تحلیل فقط بر اساس تفاوت تصویر هست نه بیشتر
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از مطالعات آمریکا اروپا
اکونومیست هریس رو با اختلاف دو رای الکترال پیروز انتخابات آمریکا میدونه
https://eitaa.com/teroriism
مساله کوچک انگاری حمله اسرائیل که رهبری انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند نکات مهمی را در ذهن تداعی می کند.
رهبری به صورت صریح نسبت به خطای محاسباتی دشمن هشدار داد
اما نکته پنهان جمله رهبری اشاره دقیق به خطای محاسباتی صداوسیما،رسانه ها و خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی جبهه انقلاب بود که حمله رژیم صهیونیستی را آنقدر کوچک نمایی کردند که برخی می خواستند اصل حمله را هم تکذیب کنند.
موضوع کوچک نمایی حمله رژیم صهیونیستی از موضعگیری عزیز جعفری(حمله اگه بزرگ باشه جواب میدیم) و نقل قول نیویورک تایمز از چند مقام ایرانی مبنی بر عدم پاسخ نظامی ایران در صورت حمله محدود آغاز و با هدایت رسانه ای و فیک نیوز های داخلی ادامه یافت
رسانه های داخلی فراتر از انتظار،حمله اسرائیل را به بازی گرفته بودند
مثل همیشه از تشخیص صحیح خط رسانه ای جاماندند و رهبر انقلاب نسبت به کوچک نمایی حمله هشدار دادند و از ضرورت بهم خوردن خطای محاسباتی دشمن سخن گفتند
اتاق فکری که با این همه امکانات و بودجه و شبکه تا الان منظومه فکری رهبر انقلاب اسلامی را نفهمیده دقیقا چه فایده ای برای مدیریت افکار عمومی دارد؟
یه لحظه فکرش رو بکنید که رسانه ملی،خبرگزاری ها،روزنامه ها ،کانال ها و شبکه های اجتماعی همگی حمله اسرائیل را کوچک انگاری کرده باشند اما رهبری انقلاب اسلامی می فرمایند این خط تحلیلی غلطه و نباید کوچک انگاری بشه
این تردید شکل گرفته است که نکنه در همه این سال ها و رویدادهای سرنوشت سازی که در کشور به وجود آمد به همین شکل به مسائل پرداخته می شد و نگاه حکیمانه رهبری در میانه بحران های تحلیلی و تشخیص غلط این مجموعه ها ذبح می شد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
ماجرای کردها حلقه مهم تنش ها در شمال عراق_شمال_سوریه_شرق و جنوب شرق ترکیه و ایران است.
اردوغان و مقامات ترکیه متاثر از جنگ خاورمیانه و تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه دو راهبرد اساسی را نسبت به کردها دنبال می کنند.
۱_توافق سیاسی با دولت سوریه،عقب نشینی از شمال و ادغام کردهای سوریه در دولت مرکزی دمشق برای مهار رفتار مرکز گریزی کردها
۲_عادی سازی روابط با پ ک ک،پایان جنگ و حل بزرگ ترین چالش امنیتی ترکیه
یا حمله به شمال سوریه و ایجاد منطقه حائل در مرزهای خود
اظهارات دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی ترکیه درباره مصالحه با پ ک ک و رهبر زندانی آن یعنی اوجالان
مورد حمایت اردوغان و حزب عدالت و توسعه قرار گرفت.
صحبت از مصالحه با پ ک ک آن هم توسط اردوغان و دولت باغچلی که به رفتارهای خشن و تبعیض آمیز نسبت به کردها شهرت دارند نشان از خطرات و اولویت های بزرگی است که امنیت ملی ترکیه را به خطر خواهند انداخت و در صدد برون رفت از آن هستند
پیام حمله پ ک ک به مقر هوافضای ترکیه این بود که عادی سازی روابط پ ک ک و ترکیه دشمن پرقدرتی دارد آن دشمن آمریکا و اسرائیل است
چراکه کردهای سوریه بخشی از پازل جنگ داخلی سوریه خواهند بود و ترکیه نیز به واسطه پ ک ک و گروه های دیگر متاثر خواهد بود
پیام دیگر آن این است که ترکیه برای ایمن سازی مناطق شرقی خود از تحولات سرنوشت ساز خاورمیانه و جنگ ایران و اسرائیل به ادغام سیاسی و حقوقی پ ک ک در دولت ترکیه نیاز اساسی دارد و تنها با هماهنگی سیاسی با دولت سوریه امنیت مرزهای این کشور با سوریه و عراق برقرار نخواهد شد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
ماجرای کردها حلقه مهم تنش ها در شمال عراق_شمال_سوریه_شرق و جنوب شرق ترکیه و ایران است. اردوغان و مق
سنگ انداری گروه قسد(حزب دموکراتیک سوریه) در مذاکرات دوجانبه سوریه و ترکیه و تسلطی که آمریکایی ها بر رفتارهای این گروه و پ ک ک در سوریه و بخش هایی از ترکیه دارد نشان می دهد کردها در راهبرد آمریکا نسبت به پروژه تجزیه و جنگ های داخلی منطقه جایگاه مهمی دارند
توافق امنیتی ایران و عراق منتج به استقرار ارتش عراق در بخش هایی از مرزهای اقلیم کردستان و ایران شد
به هرحال پروسه خلع سلاح و دور کردن گروه های تروریستی از کمپ های مجاور مرز ایران نمی تواند آسیب پذیری مرزها را نسبت به نفوذ کومله ها و حدکا در شبکه های مستقر در ایران را توجیه کند و خطرات آن همچنان جدی است
کردها به عنوان گروه مهم و تاثیر گذار، این قابلیت را در سوریه و ترکیه و عراق و ایران دارند تا از آن ها برای نا امن سازی، جنگ داخلی و تجزیه استفاده شود و آمریکا و اسرائیل همچنان نفوذ بسیار بالایی بر گروه های نظامی و احزاب کرد دارند
مساله وجود گسل های خطرآفرین برای نا امن سازی/ جنگ داخلی /تجزیه است و درصد موفقیت آن ها به سطح آمادگی و شناخت سناریوهای پیش رو بستگی دارد.
از همه مهم تر هماهنگی ویژه با دولت مرکزی سوریه در چنین شرایطی بسیار مهم است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از مطالعات آمریکا اروپا
📌نظرسنجی نهایی NBC News:
49% هریس
49% ترامپ
https://eitaa.com/teroriism
برخی درباره عملیات ۷ اکتبر سوالاتی پرسیدند
مشکلی که به صورت کلی از آن رنج می بریم اینه که یه کاری رو انجام میدیم بعدش میایم براش منطق و سیاست می چینیم و اون رو توجیه می کنیم.
این مدل غلط توی کشورما خیلی دیده میشه
عملیات ۷ اکتبر با همه خوانش ها و تحلیل هایی که درباره چگونگی انجام آن توسط حماس وجود دارد در صورت مساله ای که الان با آن روبه رو هستیم خللی ایجاد نمیکنه
ما الان در یک جنگ وجودی قرار داریم و ۷ اکتبر نقطه آغازین این جنگ در تاریخ ثبت خواهد شد
روزهای اول طوفان الاقصی،یک جلسه ای در جایی برگزار شد من هم اونجا بودم و اطلاعی نداشتم که قراره جلسه چجوری ادامه پیداکنه و چه کسی بیاد
یک آقایی که مسئولیت رسمی در یک مجموعه ای داشته گفته: عملیات ۷ اکتبر را چهار نفر بیشتر اطلاع نداشتند و این رو به عنوان یک پیروزی امنیتی و اطلاعاتی بیان کردند.
گفتم اینکه چهار نفر بیشتر اطلاع نداشتند معنای دیگری هم دارد،گفتند چی مثلا
عرض کردم یعنی تصمیم ملی نبوده،چهار نفر آتش به اختیار یک عملیاتی را انجام دادند و این تفاوت هایی را در تحلیل ایجاد می کند.
(فرض کنیم که تصمیم ملی بود خب اگه عملیات توسط حزب الله آغاز میشد شرایط بهتر جلو می رفت)
۷ اکتبر یک عملیاتی بود که در دل تحولات خاورمیانه نشست،هم ایران و هم اسرائیل به اقتضای سیاست های منطقه ای به آن نیاز داشتند
در این فرضیه اطلاع داشتن سرویس های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل از عملیات حماس را نمی شود قاطعانه انکار کرد.ممکن است اطلاع داشتند
امروز ما با یک جنگ بزرگ منطقه ای روبه رو هستیم که قرار است مدل امنیتی و اقتصادی و سیاسی جدیدی ایجاد کند
شروع این جنگ به یک بهانه نیاز داشت،۷ اکتبر نبود عامل دیگری می توانست همه چیز را به شرایط کنونی بکشاند.
بازی بزرگی در خاورمیانه شکل گرفته که آمریکا سهم زیادی در طراحی آن دارد،۷ اکتبر هم سهم مشخصی در آغاز تنش در این معادله سرنوشت ساز داره
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
برخی درباره عملیات ۷ اکتبر سوالاتی پرسیدند مشکلی که به صورت کلی از آن رنج می بریم اینه که یه کاری ر
حرف های دیگری هم وجود دارد،درست و غلط ش بماند اما به رسم امانت اشاره ای نیمکنم
بستر شنیدن هم کاملا غیر ارادی بود
مبنای تحلیلی بنده چهارتا خبر در توییتر و تلگرام است و پای هیچ رانت اطلاعاتی در میان نیست و نخواهد بود ان شاالله
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
❌❌❌بستن کانال بنده بعید میدونم مشکلی رو حل کنه
اما برای احتياط کانال تلگرامی بنده رو دنبال کنید👇👇
https://t.me/+KvqAEvSSz2UxMGNk
https://t.me/+KvqAEvSSz2UxMGNk
این تصویر کردستان ادعایی از شرق ترکیه و سوریه تا شمال عراق و مناطق شمال غربی ایران است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm