📌بعضی از عزیزان سوال می پرسند که عاقبت رویدادهای منطقه ای چگونه خواهد شد ،می شود چشم انداز روشنی را درباره آن ترسیم کرد؟
به اذعان مقامات آمریکایی، التهاب کنونی منطقه یکی از بی سابقه ترین رویدادهای سرنوشت سازی است که خاورمیانه به خود دیده است.
بنظر بنده منطقه در میانه صلح و جنگ شناور است.
شرایط پیچیده ای که در جبهه داخلی فلسطین و عرصه کلی تحولات منطقه وجود دارد استعداد جنگ را دارد
بنده سعی می کنم دقیق ترین کلمات را برای تحلیل استفاده کنم.
خلق تعارض منافع سیاسی متضاد از سوی ایران و محور مقاومت به این نقطه رسید که همان قدر که تشدید تنش ها به حیات سیاسی نتانیاهو کمک می کند منجر به تضعیف جایگاه بایدن در انتخابات پیش رو می شود
همه چیز به طراحی آمریکا برای ترسیم زنجیره واکنش بستگی دارد
🔺تنش ها در دریای سرخ، درگیری پینگ پنگی میان انصارالله یمن و آمریکا و انگلیس را تثبیت و عملا امنیت تجاری در باب المندب و دریای سرخ را بکلی از بین برده است و ایران به هدف طراحی شده برای تشدید فشارهای بین المللی جهت اثربخشی در جبهه داخلی غزه رسید(همان راهبردی که خیلی زود تر بایست آغاز می شد)
🔺تشدید تنش ها در جبهه شمالی فلسطین اشغالی با ابتکار عمل حزب الله لبنان استعداد کامل جنگ تمام عیار مشابه با آنچه در دریای سرخ در حال وقوع هست را دارد.
اما در عراق شرایط کاملا متفاوت است سابقا عرض کردم شرایط کنش گری مقاومت در عراق پیچیده ترین پلن در شاخه های محور مقاومت است.
گزینه سیاسی در عراق همواره بخشی از بازی ایران و آمریکا بوده است.
🔺کشته شدن سربازان آمریکایی پلن جدید عراقی ها برای تسریع در دستاوردهای سیاسی در خروج آمریکا از عراق و همچنین فشار بر جو بایدن برای توقف درگیریهای داخلی فلسطین ارزیابی می شود.
حمله هدفمند به پایگاه آمریکایی ها در مرز اردن و سوریه و حمله موشکی به ناوشکن گراولی آمریکایی (و نفوذ تا یک و نیم کیلومتری ناوشکن)بانکی از سیگنال برای آمریکا بود.
عمیقا معتقدم نتانیاهو و بایدن برای خلق دستاوردهای سیاسی و امنیتی درصدد ضربه اساسی به ایران و محور مقاومت هستند، شرایط منطقه به تصمیم گیری آمریکا و بانک اهداف پیش بینی شده برای ضربه و پاسخ های احتمالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز و خلیج فارس بستگی دارد
ابوقاسم
ابوقاسم
📌آرایش سیاسی انتخابات حضور در انتخابات پیش رو مهم است و ما برای تقویت انقلاب اسلامی و ایران رای خو
نسبت به انتقاداتی که به آقای رائفی پور داشته ام به هیج وجه پشیمان نیستم و کوتاه نمی آیم
سایبری های ایشان که با فحش های متعدد به بنده و خانواده بنده حمله می کنند لابه لای حرف هایشان اشاره می کنند استاد نسل جوان را جذب کرده است و در حال تربیت نسل جوان است
تربیت اسلامی با سازماندهی لشگر سایبری برای تخریب و تهمت افراد فرق می کند،این رویه بدی است که هرکسی یک گروه سایبری برای خودش ایجاد کرده است و به خانواده و بستگان و ...تهمت و فحش بدهند.
باور بفرمایید این ها که هنوز چیزی در دست شان نیست انحصارگرایی می کنند و به منتقد و مخالف حمله می کنند چه رسد به روزی که...
ابوقاسم
ابوقاسم
نسبت به انتقاداتی که به آقای رائفی پور داشته ام به هیج وجه پشیمان نیستم و کوتاه نمی آیم سایبری های
برای جلوگیری از سوء تفاهم برخی که فکر می کنند ما برای دفاع از جریان خاصی کار می کنیم این نکته رو عرض می کنم
علی رغم مراجعات مختلف تبلیغاتی انتخابات در ایتا و اینستاگرام و...به همه ادمین ها و عزیزان تاکید گردیم که پیشنهادات را رد کنند.
پیشنهادات میلیاردی برای برخی افراد را قاطعانه رد کرده ایم
ابوقاسم
📌نفوذ نرم ترکیه
آقای مهمت شیمشک وزیر خزانهداری و دارایی ترکیه درباره آمار گردشگری سال 2023 در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی گفته:
ما بهترین عملکرد تمام دورهها را در گردشگری در سال 2023 نشان دادیم.
شیمشک: تعداد بازدیدکنندگان از ترکیه با افزایش سالانه 11.1 درصدی به 57.1 میلیون نفر رسید و از هدف پایان سال 56.7 میلیون نفر فراتر رفته است
شیمشک: بر اساس برنامه میان مدت، انتظار داریم با ادامه این روند، تعداد بازدیدکنندگان به 59.4 میلیون نفر و درآمد گردشگری به 59.6 میلیارد دلار در سال جاری افزایش یابد.
او تصریح کرد: هدف ما برای سال 2028 رسیدن به 100 میلیارد دلار درآمد گردشگری با 82.3 میلیون بازدیدکننده است.
نفوذ نرم یعنی از همه گزینه ها و پتانسیل ها(بجز گزینه نظامی)برای حضور واقعی و نقش اساسی در اداره جهان استفاده کنیم
بدون تردید ترکیه یکی از گزینه های قدرت در آفریقا در ده سال آینده خواهد بود
کسانی که تحولات آفریقا را دنبال می کنند می دانند من درباره چی صحبت می کنم
ابوقاسم
📌این عکس رو در فضای مجازی دیدم،از جنبه های مختلفی این عکس ایراد دارد اما گفتم از جنبه خاصی آن را نقد کنم
این تصویر با اندیشه سیاسی و نگاه های آرمانی اسلام همخوانی ندارد و دقیقا در تعارض با اقتدار معنوی و سیاسی اسلام در دنیاست.
ما وقتی درباره نظم جهانی صحبت می کنیم به دنبال این هستیم که به گزینه ایده آل جهانی یعنی توزیع قدرت برای جلوگیری از سلطه،انحصار،تمامیت خواهی و ظلم و گسترش عدالت برسیم ،نه اینکه خودمان همان مدل را تکرار کنیم.
وقتی درباره جایگاه ارزش های دینی و معنوی در آینده جهانی صحبت می کنیم به این نقطه می رسیم که اسلام سیاسیی ایران بدنبال سلطه انحصاری در دنیا نیست،یعنی همچین چیزی در نظام فکری اسلام نیست و ایران از پیشرفت و توسعه کشورها تا زمانی که منافع ملی ایران را تهدید نکند استقبال می کند.
مثلا پیشرفت محیطی ونزوئلا در آمریکای جنوبی یا آفریقای جنوبی و یا یک کشوری مثل مغولستان برای ما مهم است و حتی به آن ها کمک می کنیم
قوی شدن کشورهای آمریکایی و آفریقایی منتج به تقویت جایگاه ایران و سایر قدرت های جهان چند قطبی آینده می شود
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برف دیروز و امروز تهران یکی از خاطره های بیادماندنی امسال برای مردم خواهد بود😍
آمریکایی ها بخوبی می دانند عملیات حمله به پایگاه آن ها در اردن با یک سلاح کاملا ایرانی و دیتاهای ویژه انجام شده و سیگنال لازم میدانی و توسعه دامنه تنش(به کشته شدن سربازان آمریکایی)در کنار ادبیات سیاسی آرام به صورت جداگانه برای آمریکا پیام داشته است و به آمریکا حق انتخاب در میانه صلح و دامنه تنش را داده است.
جو بایدن برای تعیین اولویت و سطح آن پارامترهای مختلفی را باید ملاحظه کند، پاسخ قاطع به تهران با استراتژی کنترل تنش جهت جلوگیری از گسترش دامنه جنگ مهم ترین انتخاب بایدن برای کاهش غلبه روانی جمهوری خواهان و ترامپ در افکار عمومی آمریکا است.
حقیقتا نمی دانم ایران چه سناریویی برای آمریکا در عراق و سوریه دارد اما فرضیه های مختلفی را برای پیامدهای حمله به اردن را می توانیم بیابیم که ایران می تواند آن ها را انتخاب کند.
آنچه یقینی است عملیات اردن آگاهانه، عالمانه و جسورانه انجام شده است و نسبت تعیین کننده ای برای ایران داشته است.
چند هفته پیش آمریکایی ها گفته بودند می خواهند از سوریه بروند،صحبت های سید حسن نصرالله با سیگنال مشخص و صریح به عراقی ها برای پایان بخشی به حضور نظامی امریکا در عراق در انتقام از ترور ابوتقوی مهم ترین خطوط تحلیلی در ضربه پهپادی در اردن است.
ابوقاسم
ابوقاسم
ریل گذاری برای بازسازی روابط راهبردی بلندمت بدون عنصر مهم پالایش و پژوهش جهت خلق آینده یا بهتره بگویم حداقلی از پیش بینی ها و برنامه ریزی برای آن امکان پذیر نیست
🔺براساس پیش بینی موسسه pwc رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۵۰ سه برابر ۲۰۱۴ خواهد شد.
رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۳۷ دوبرابر سال ۲۰۱۴ و در سال ۲۰۵۰ سه برابر ۲۰۱۴ خواهد شد.
🔺نکته مهم این هست که آمارها از شتاب رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی قدرت های نوظهور به ویژه در آسیای شرقی و جنوب شرقی ،برزیل،آفریقای جنوبی، هند و روسیه وحتی عربستان سعودی و ترکیه و پاکستان و تا حدود ضعیفی ایران حکایت دارد
این اتفاق در کنار کاهش سرعت رشد اقتصادی ۷ کشور صنعتی(آمریکا، فرانسه،آلمان،ژاپن،انگلیس،کانادا،ایتالیا)* مهم ترین رویداد در آینده اقتصاد جهانی است که نشان می دهد جغرافیای اقتصادی دنیا در حال تغییر است.
چین به عنوان موتور محرکه اقتصاد جهان در کانون توجهات قرار دارد.
در سال ۲۰۲۸ رشد تولید ناخالص داخلی چین فاصله محسوسی از ایالات متحده آمریکا خواهد گرفت.
چین بزرگ ترین شریک تجاری ۱۲۴ کشور جهان است این در حالی است که برای آمریکا به عدد ۷۶ رسیده است،چینی ها بزرگ ترین صادر کننده و وارد کننده جهان هستند
این به معنای افول آماری جغرافیای برتر اقتصادی جهان یعنی آمریکای شمالی و اروپای غربی است و قدرتهای منطقه ای و نوظهور می دانند برای قرارگیری در مسیر توسعه باید برای آینده شرقی سرمایه گذاری کنند
صلح ایران و اعراب خلیج فارس با میانجی چین و روابط راهبردی دو کشور با چینی ها به درک مشترک ایران و عربستان و خوانش آن ها از نقش قطعی چین در آینده جهانی باز می گردد،توافقی که بدون احساس نیاز به آمریکا منعقد و افق جدیدی برای جغرافیای سیاسی منطقه و جهان گشود و چینی ها مجددا خودی نشان دادند
شرایط متفاوت آینده عامل نزاع حال است و آمریکا برای کنترل اوضاع از همه امکانات نرم افزاری و سخت افزاری استفاده خواهد کرد.
🔺آمریکا و غربی ها برای مهار پیشرفت کشورهای در حال توسعه در آسیای شرقی،آسیای غربی،هند و روسیه سناریوهای متعدد و پیچیده ای در قالب ائتلاف های نظامی ،سیاسی،امنیتی و خلق تعارض منافع و تنش طراحی کرده اند تا مانع تحولات بنیادین جهانی شوند و این داستان به نقاط حساسی رسیده است.
ابوقاسم
آقای دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس گفته است لندن آماده است قبل از تکمیل توافق صلح حماس و اسرائیل دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد.
سیگنال دو دولتی فلسطین_اسرائیل توسط دیوید کامرون در روزهایی که مذاکرات میان اسرائیل و حماس در جریان است از آن جنبه اهمیت دارد که آمریکایی ها قبل از طوفان الاقصی راهکار دو دولتی را به عنوان بخشی از راهبرد خود در کنار عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با عربستان و توافق امنیتی عربستان و آمریکا دنبال می کردند
بسته سیاسی آمریکا و انگلیس برای بعد از جنگ فلسطین و اسرائیل کاملا مشخص و دقیق است و باید آمادگی کامل برای این رویداد سیاسی خطرناک که از قرار معلوم منشاء تنش های جدید و عمیق در منطقه خواهد شد را فراهم کرد.
سابقا هم عرض کردم صرف نظر از اینکه مقاومین حماس چه انگیزه ای برای عملیات ۷ اکتبر داشتهاند اما پیامدهای مهم منطقه ای و جهانی آن را می توان مشاهده کرده و نیازی به توضیح بیش تر برای ابعاد پنهانی این حرکت سرنوشت ساز ندارد.
حرکتی که تنها انتخاب برای برهم زدن نقشه جدید استعماری بر علیه فلسطین بود اما موضوع استعمار همچنان ادامه دارد.
عملیات ۷ اکتبر مطمئنآ معامله سرنوشت ساز و تاریخی آمریکا و انگلیس بر سر فلسطین و اسرائیل و توافق امنیتی و راهبردی مثلث آمریکا،سعودی و اسرائیل را با چالش عمیق روبه رو کرده است.
سعودی ها برای توافق امنیتی با آمریکا به عادی سازی روابط با اسرائیل نیاز اساسی دارند،عربستان سعودی اعلام کرده تنها راه تضمین روند صلح با اسرائیل تأیید دولت فلسطینی است که با چراغ سبز آمریکا و انگلیس روبه رو شده است و احتمال زیاد با موافقت تدریجی نتانیاهو و یا اجبار وی همراه شود.هرچند مخالفین سیاسی نتانیاهو طرح دو دولتی را هرگز قبول نمی کنند.
آمریکا برای حفظ معادله مدیریت سیاسی و اقتصادی خود با چین بر توافق امنیتی با سعودی ها اصرار دارد،توافقی که یک ضلع راهبرد صلح ابراهام در منطقه ارزیابی می شود.
شرایط در میانه تضعیف یا تقویت دائمی اسرائیل در منطقه است و به زعم تحلیلگران، بایدن می خواهد با تشکیل دولت فلسطینی و صلح عربستان و اسرائیل معما و چالش منطقه خاورمیانه را حل کند و یک نظام منطقه ای جدید در خاورمیانه که همسویی کامل با آمریکا دارد را تشکیل دهد.
صلحی که یقینا برای صلح نیست و موقعیت و سطح تنش را افزایش خواهد داددقیقا مثل عملیات ۷ اکتبر حماس و حملات بی سابقه انصارالله یمن به منافع تجاری و اقتصادی اسرائیل و آمریکا و انگلیس و کشته شدن سربازان آمریکایی در اردن و حملات گسترده حزب الله لبنان که آمریکا و انگلیس را متوجه خطر عمیق انزوای اسرائیل در منطقه کرده است و خیلی زود منطقه را مملو از سخت افزار های نظامی خود کرده اند و در زنجیره تنش محور مقاومت زنجیره واکنش را پیاده سازی کردند
حملات نسبتا شدید محور مقاومت به منافع آمریکا و اسرائیل و کشتن سربازان آمریکایی آغازی بر مهم ترین حوادث تعیین کننده برای بازسازی قدرت در خاورمیانه است ،حملاتی که هم برای پیشگیری حملات و انتقال قدرت بازدارندگی برای مراحل احتمالی جنگ است و هم راستی آزمایی واکنش های احتمالی آمریکا برای سناریوی افزایش تصاعدی سطح تنش است.
آمریکا برای رسیدن به صلح پایدار میان اسرائیل و عربستان و توافق امنیتی با سعودی ها ابتکار دو دولتی را پیش کشیده است و در صدد تامین رضایت کامل صهیونیست ها برای این طرح است و البته قبل از آن عملیات نسبتا گسترده علیه محور مقاومت و منافع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به زعم آن ها تنها خطر جدی برای معامله سیاسی مثلث سعودی_اسرائیل_آمریکا است را ضروری ارزیابی می کنند
روزهای بعد از آتش بس احتمالی از حساسیت بیش تری برخوردار هست و می تواند سرنوشت سیاسی و امنیتی منطقه را دستخوش تغییر قرار دهد،باید دید مقاومت چه راهکاری برای برنامه سیاسی آمریکا در منطقه خواهد داشت
ابوقاسم