🔴نقدی بر کوتاهنوشت دکتر مصلح با عنوان «علوم انسانی اسلامی» و «آیتالله محمدتقی مصباح»
🖊احمدحسین شریفی
جناب دکتر علیاصغر مصلح استاد دانشگاه علامه طباطبائی در کوتاهنوشتی ضمن اعتراض به نامگذاری روز رحلت #علامه_مصباح یزدی (۱۲ دی ماه) به روز «علوم انسانی اسلامی»، نکاتی بیان کرده است که بررسی آنها نیازمند فرصتی فراخ است.
در عین حال، ضمن دعوت از ایشان برای حضور در یک مناظره و گفتگوی علمی در این موضوع، در هر مکانی که صلاح میدانند، به اختصار چند نکته را متذکر میشوم:
نکته اول: نوشتهاند: «آیتالله مصباح درکی سطحی و مخدوش از فرهنگ و تمدن غرب داشت» پیشفرض این سخن آن است که شرط طرح ایده #علوم_انسانی_اسلامی این است که درکی عمیق و درست از فرهنگ و تمدن غرب داشته باشیم! روشن است که این پیشفرض، بدیهی نیست! بلکه نیاز به اثبات دارد و ایشان هیچ دلیلی برای اثبات آن بیان نکردهاند! همچنین هیچ توضیحی ندادهاند که به چه دلیل و با استناد به چه شواهدی درک آیتالله مصباح را از آنچه که فرهنگ و تمدن غرب مینامند، سطحی و مخدوش میدانند! ای کاش به جای این سخنان نادقیق و ناسنجیدنی، مورد یا مواردی از سخنان ایشان را برای اثبات مدعای خود ذکر میکردند!
نکته دوم: گفتهاند نظرات آیتالله مصباح «درباره علوم انسانی در حدّ سفارشهایی اخلاقی یا نظراتی کلی و انتزاعی بود.» اولاً، خوب است جناب ایشان بدانند که ایده «علوم انسانی اسلامی» بحثی ناظر به «فلسفه علوم انسانی» است و نه «مسألهای از مسائل علوم انسانی»! ثانیاً نمیدانم جناب ایشان چه فهمی از «علوم انسانی» دارند و چه میزان از آثار علامه مصباح را مطالعه کردهاند که چنین قضاوتی را درباره ایدههای ایشان در علوم انسانی دارند. آیا اطلاعی از اندیشههای ابتکاری ایشان در انسانشناسی اسلامی، حقوق اسلامی، اخلاق اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی، مدیریت اسلامی و امثال آن دارند و با این حال همه آنها را «صرفاً سفارشهایی اخلاقی یا نظراتی کلی و انتزاعی» میدانند؟! فی المثل آیا نظریه تعلیم و تربیت اسلامی علامه مصباح را صرفاً سفارشی اخلاقی میدانند؟!
نکته سوم: گفتهاند علامه مصباح درک درستی از نظریه «ادراکات اعتباری علامه طباطبائی» نداشته است! برای اینکه میزان درستی این سخن را بتوانیم بسنجیم کمترین انتظار از جناب دکتر مصلح این است که اولاً، «درک درست» از نظریه ادراکات اعتباری علامه طباطبائی را مشخص کنند! ثانیاً «معیار درستی درک خودشان» را بیان کنند؛ ثالثاً، معیار نادرستی درکهای دیگران را تعیین کنند. رابعاً، درک علامه مصباح از این نظریه را تقریر کنند؛ خامساً، معیار درستی فهم خودشان از نظریه علامه مصباح را بیان کنند و در گام ششم مشخص کنند که درک علامه مصباح از نظریه علامه طباطبائی نادرست بوده است!
نکته چهارم: گفتهاند عنوان «علوم انسانی اسلامی» در حد یک «تمنا و درخواست» است و یا «ترکیبی متناقض»! چنین سخنی نشان میدهد که ایشان از ادبیات تولید شده درباره این ایده در چندین دهه اخیر، مطلع نبوده و نیستند. تقاضا میکنم دست کم کتاب «رابطه علم و دین» علامه مصباح را، به عنوان یکی از پرشمار کتابهایی که در این موضوع نگاشته شده است، مطالعه کنند و سپس درباره این قضاوت خود به داوری بنشینند!
نکته پنجم: گفتهاند آیتالله مصباح «تصور میکرد که با قدرت عریان و فرمایشی میتوان علوم انسانی را دگرگون ساخت و به خدمت گرفت.» این هم نشان میدهد که متأسفانه جناب ایشان هیچ (یعنی هیچ) اطلاعی از اندیشهها و اقدامات علامه مصباح درباره علوم انسانی اسلامی ندارند! این نسبت چه تناسبی با اقدامات و اندیشههای کسی دارد که نزدیک به پنج دهه از عمر خود را (از سال ۱۳۵۳ تا واپسین روزهای عمرشان) صرف تأسیس نهادهای علمی و آموزش و پژوهش و تربیت دانشجو و پژوهشگر در این موضوع کرده است؟!
نکته ششم: نوشتهاند «اگر ضرورتاً امر دائر بر تعیین روزی با عنوان روز «علوم انسانی اسلامی» باشد، حضرت آیتالله جوادی آملی احقّ عالمان معاصر برای چنین عنوانی است». این بنده مفتخر به تلمذ در محضر آیتالله جوادی آملی بودهام؛ اما این سخن نشان میدهد متاسفانه ایشان اطلاعی از اندیشههای آیتالله جوادی هم ندارند. ای کاش یک بار، فقط یک بار، مهمترین کتاب ایشان در این موضوع یعنی «منزلت عقل در هندسه معرفت دینی» را مطالعه میکردند تا متوجه میشدند اساساً ایده و دغدغه اصلی ایشان در «علم دینی»، علوم طبیعی دینی است و نه علوم انسانی دینی!
🔻مجدداً آمادگی خود را برای گفتگو و مناظرهای علمی با جناب دکتر مصلح در موضوع ایده علوم انسانی اسلامی و بررسی دیدگاههای علامه مصباح یزدی اعلام میکنم. تعیین مکان و زمان این گفتگو را بر عهده جناب دکتر مصلح میگذارم.
@ahmadhoseinsharifi
@aboutalebi57
هدایت شده از تنبیه الأمة
مشروعیت الزام حکومتی به حجاب.pdf
1.34M
❇️ مشروعیت الزام حکومتی به مراعات حجاب شرعی
📝 پژوهشی مستدل و فقهی
❓آیا الزام به مراعات حجاب از وظایف حکومت اسلامی است؟ چه دلایلی بر این الزام وجود دارد؟
❓آیا سیره پیامبر در صدر اسلام به الزام بر حجاب بود؟
❓آیا اجرای قانون حجاب، مشروط به رضایت عمومی مردم است؟
❓از نگاه دین حجاب مسئلهای شخصی است یا اجتماعی؟
✅ و سؤالات دیگر که پاسخ آنها را در این پژوهش فقهی مییابید.
📌 کانال نخبگانی «تنبیه الأمة»👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/3310420148Ca673c3add8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی فصلنامه علمی مطالعات تبلیغ دینی
به جمع ما بپیوندید...
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💠کانال فصلنامه علمی مطالعات تبلیغ دینی
https://eitaa.com/fmtd1401
❇️ وزارت «امور تنهایی» در انگلیس ❇️
◀️ دولت انگلیس وزیر جدیدی را با عنوان "وزیر امور تنهایی" منصوب کرده که به گفته نخست وزیر این کشور با هدف رسیدگی به "واقعیت تلخ زندگی مدرن" صورت گرفته است.
📣 به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تریسی کروچ، این مسئولیت جدید را که محوریت آن اجرای راهبردی کلان برای مقابله با معضلات زندگی افراد تنها در انگلیس است، برعهده میگیرد.
◀️ ترزا می، نخست وزیر انگلیس در این باره گفت: برای بسیاری از افراد تنهایی واقعیت تلخ زندگی مدرن است.
وی افزود: من میخواهم با این چالش که در جامعه ما وجود دارد مقابله و در راستای توجه به تنهایی اقشار مختلف از جمله افراد مسن و افرادی که عزیزان خود را از دست دادهاند و کسی را برای صحبت کردن و تبادل افکار ندارند، اقدام کنم.
🔸 صلیب سرخ انگلیس اعلام کرده که در حال حاضر بیش از 9 میلیون تن در این کشور همواره یا اغلب اوقات، تنها هستند. این نهاد تنهایی و انزوا را یک اپیدمی پنهان توصیف کرده که در میان تمامی ردههای سنی شایع است.
🔸ایجاد این وزارت به پیشنهاد کمیتهای به یادبود جو کاکس، قانونگذار اپوزیسیون از حزب کارگر صورت گرفت که توسط یک فرد افراط گرای راستی به قتل رسید.
سازمان جو کاکس در صفحه توئیتر خود نوشت: جو در طول زندگی خود به ویژه در دوران دانشجویی همواره در تنهایی به سربرد.
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
هدایت شده از تنبیه الأمة
⚫️ خروش قم در حمایت از مرجعیت و مقام منیع ولایت
♨️ به منظور دفاع از کیان اسلام و ارزشهای الهی، #مرجعیت و به ویژه مقام منیع #ولایت، در پاسخ به اهانت نشریه هتاک فرانسوی و با توجه به آزردگی خاطر شدید آزادگان جهان، مطالبه و خیزش امت اسلامی و مردم شریف قم و بر اساس مصوبه و فراخوان جامعه مدرسین، شورای عالی حوزههای علمیه و مشارکت نهادهای عالی حوزهای و تشکل های مردمی و سایر مراکز فرهنگیِ ملی، بینالمللی و مردم نهاد، تجمع پرشور مردمی، ایمانی و انقلابی، برگزار میگردد.
📅 فردا یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۸ ساعت ده صبح در صحن آستانهی مقدسهی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🔺 دروس حوزههای علمیه از ساعت ده صبح فردا تعطیل خواهد بود.
#زعیم_شیعه
#دفاع_از_ولایت
@Tanbiholomah
❇️پیش بینی زمان سقوط محمدرضا پهلوی ❇️
❇️ توسط آیت الله العظمی صافی گلپایگانی❇️
✅ حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره) فرمودند که در ایام سقوط رضاشاه در سال ۱۳۶۰ هجري قمري برابر با ۱۳۲۰ شمسي که بساط استبداد و ديکتاتوري او به دست همان استعمارگرانی که او را روي کار آورده بودند برچيده شد، امیر حشمت از رجال علم و ادب دوست، خوابی دیده که برای ایشان اینگونه نقل کرده بود:
«در خواب از بعضی بزرگان، از در هم پيچيده شدن آن طومار ظالمانه سؤال کردم. به من گفتند: (رضا شاه پهلوي)»
که وقتی از خواب بیدار شده و حساب کرده بود به حساب ابجد مطابق با ۱۳۶۰ هجری قمري یعنی همان سال سقوط رضاشاه میشد.
🔽 آیت الله صافی (ره) فرمودند: همان وقت که امیر حشمت این خواب را نقل میکرد، به ذهن حقير آمد که بايد تمام شدن کار محمدرضا نيز از اين حروف استفاده شود، فلذا به اين نتيجه رسيدم که پايان کار مرارت بار و پر از ننگ و ابتذال او نيز مطابق با حروف ابجدي (محمّد رضا شاه) است یعنی ۱۳۹۹ هجری قمري.
از اين جهت، همیشه منتظر آن تاريخ بوده و به بعضي هم فرموده بودند که منتظر سال ۱۳۹۹ باشيد و الحمدلله این استکشاف آقا درست بود و در همان سال، محمدرضا شاه دیکتاتور، ساقط شد و نظام اسلامی با آن اهداف والا و مقدّس روی کار آمد.
🔸 ایشان میفرمودند که بعد از فرار محمدرضا شاه از کشور، این استکشاف را به یک شاعر گفته بودند و آن شخص این دو بیت پر معنا را سروده بود:
چو فوّاره ظلم شد سربلند
سقوط و زوال است او را ز پي
بگفتم که تاريخ آن چيست؟گفت
(محمد رضا شاه) تاريخ وي
📚 منبع: کتاب (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی برگزار میکند
📋 پنجشنبه 1401/10/29 ساعت 19
🗂 موضوع: رویکرد اقتصاد اسلامی به مسائل اقتصاد ایران
💡 سخنران: دکتر جواد توکلی
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره و رئیس پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد
🔶 نشانی ورود به جلسه👇
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🆔 @difqom
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
🔰معاونت پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) برگزار میکند:
🔵 نکوداشت علمی آيتالله العظمی صافی گلپايگانی(ره)
📚 و آئين رونمايی از کتاب:
"يک قرن حافظه تاريخی روحانيت: ديدگاههای آيتالله العظمی صافی درباره روحانيت در ايران معاصر"
🎤 با سخنرانی:
1️⃣ آقای دکتر موسی نجفی
2️⃣ حجتالاسلام و المسلمين رضا مختاری
3️⃣ حجتالاسلام و المسلمين محمدصادق ابوالحسنی
4️⃣ حجتالاسلام و المسلمين محسن اکبری شاهرودی
🗓 پنجشنبه، 13 بهمن 1401 ⏰ 9 تا 12
🌐مکان: قم، بلوار جمهوري اسلامي، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره)
💠 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 https://eitaa.com/iki_ac_ir
کانال سیاست ودیانت حجتالاسلامابوطالبی
@abutalebi57
🎙 کارآمدی نظام جمهوری اسلامی
❇️ حجتالاسلام ابوطالبی
⏱ جمعه | ۱۴بهمن | ساعت۲۰
📲 لینک ورود:
https://www.aparat.com/maab_iki/live
📽 پخش از آپارات
💠 #کانال_رسمی_طرح_ولایت موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)
📱@maab_iki
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی به مناسبت دهه فجر از 12 بهمن هرشب برگزار میکند
📋 جمعه 1401/11/14 ساعت 19
🗂 موضوع: سیرتمدن شیعی در ایران و نقش فقهای شیعه در آن (از غیبت کبری تا انتهای صفویه) قسمت اول
💡 سخنران: حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی ابوطالبی
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره
🆔 @difqom
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی به مناسبت دهه فجر از 12 بهمن هرشب برگزار میکند
📋 شنبه 1401/11/15 ساعت 19
🗂 موضوع: سیرتمدن شیعی در ایران و نقش فقها در آن (از غیبت کبری تا انتهای صفویه) قسمت دوم
💡 سخنران: حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی ابوطالبی
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره
📡 رسانه شوید
🔶 نشانیهای ورود به جلسه👇
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🆔 @difqom
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
💠بسم الله الرحمن الرحیم 💠
❇️چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی مبارک باد. ان شاءالله این پرچم از دست حضرت امام خامنه ای مدظله العالی به دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه برسد و ما هم از یاران آن حضرت باشیم❇️
با قوت ذکر «یا علی» می آییم
از بهر حمایت «ولی» می آییم
بر دشمن انقلاب فریاد کشیم
فردا که به بیعت علی می آییم
وعده ما بیست و دوم بهمن✌️
خلق حماسه ای دیگر ✊
🇮🇷 #دهه_فجر #یوم_الله_22_بهمن
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
❇️ علت تاثیر دلار بر تورم در ایران❇️
✍ سید یاسر جبرائیلی
◀️ این تصویر، از جمله اسناد دلاریسازی و جهانیسازی اقتصاد ایران است. شرکت «ملی» صنایع مس، فارغ از هر دو جهان، بی اعتنا به سیاست ارزی دولت و بی اعتنا به نرخهای «کشف» شده در بازار مبادلهای، قیمت پایه خود برای عرضه مس در بورس کالا را بر اساس نرخ بورس فلزات لندن (LME) و نرخ تسعیر 45 هزار تومان انجام داده است.
◀️ این نامعادله، سود شرکت ملی مس را نجومی کرده و هزینه تولید همه کالاهای وابسته به مس را افزایش خواهد داد. این ماجرا البته صرفا محدود به مس نیست؛ تقریبا همه کالاهایی که در «بورس کالا» عرضه می شوند، از همین فرمول تبعیت می کنند. این بدان معناست که هزینه های زندگی مردم براساس دلار تعیین می شود در حالی که درآمدهایشان ریالی است.
◀️ جریان فکری-رسانهای وابسته به جریان سرمایه داری نیز، در این میان با انکار اثر دلاری سازی و جهانی سازی قیمت ها بر تورم، کاری کرده است که بقال و قصاب ما هم تصور می کنند تورم هیچ علتی جز نقدینگی ندارد! واقعا این جریان هوشمندانهتر از این نمی تواند عمل کند که اذهان را متوجه نخودسیاه نقدینگی کند تا کسی سراغ ریشه تورم را که همین قیمت گذاری های دلاری و جهانی روی مواد اولیه داخلی است، نگیرد. بماند که این جریان همزمان تنگی معیشت مردم را به تحریم هم ربط می دهد و نسخه مذاکره می پیچد!
سیاست ودیانت|حجتالاسلام ابوطالبی
🆔 @aboutalebi57
🔻«رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی»:
🔔 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، آماده پاسخگویی به پرسشهای هموطنان عزیز در ایام نوروز از ابتدای ماه مبارک رمضان میباشد.
___________
☎️ پاسخگویی مستقیم تلفنی با شماره 096400
از ساعت 8 تا 20
و صندوق صوتی به صورت 24 ساعته
___________
✉️ پاسخگویی پیامکی (ویژه احکام شرعی) با شماره 30009640
با سرعت پاسخگویی 5 ساعته
___________
پاسخگویی آنلاین بصورت 24 ساعته از دو طریق
📱 "اپلیکیشن پاسخگو":
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
💻 نسخه "وب پاسخگو":
My.pasokhgoo.ir
___________
کارشناسان مرکز ملی در بخشهای تخصصی قرآن، حدیث، احکام، اخلاق، عقاید، تاریخ، مشاوره و روانشناسی و سیاسی اجتماعی پاسخگوی سؤالات هموطنان خواهند بود.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ ریشه یابی دلایل تورم در ایران
📘 یاسر جبرائیلی
1⃣ تورم ناشی از فشار تقاضا به واسطه رشد نقدینگی ( مشروط به عدم هدایت نقدینگی به سمت تولید)
2⃣ تورم ناشی از فشار هزینه تولید ( در اثر افزایش قیمت دلار و قیمت نفت، و دلاری شدن هزینه تولید در کشور)
💡راه حل ها
🔂 پیمان سپاری ارزی ۱۰۰ درصدی
💰دلار دایی از هزینه تولید در کشور(قیمتگذاری ریالی و بومی هزینه تولید)
❎ حذف رقبای ریال از اقتصاد داخلی
✅ اسلایدها را ببینید، زحمت خیلی خوبی برای تهیه آن کشیده شده است، به خصوص بخش اول که به تشریح رابطه نقدینگی و تورم میپردازد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❇️ ورود فقها به عرصههای تخصصیِ دیگر ممنوع، غیر از من!!
📝 تناقضات اخیر آقای علوی بروجردی
🖋 مرتضی صادقی
👤 مصاحبهی اخیر آقای علوی بروجردی با موضوع اقتصاد انجام و منتشر شده است. بیت الغزل مطالب آن این است که حوزه باید به بررسی احکام شرعی بپردازد و علوم و امور تخصصی از اقتصاد گرفته تا سیاست و جامعه شناسی و روانشناسی و... را به عقلا و علم عقلا واگذار کند.
🔺 در مورد این مصاحبه از منظرهای مختلف مجال برای نقد و بررسی وجود دارد؛ از مدعیات دینی گوینده گرفته تا مدعیات ناظر به اقتصاد و سایر علوم و مدعیات ناظر به سیر چهل سالهی انقلاب و مدعیات ناظر به وضعیت دنیا و سایر کشورها مثل ژاپن و ... .
🔻 ولی آنچه در این نوشته مد نظر است پر رنگ کردن تناقض مواضع آقای علوی بروجردی در این مصاحبه است.
♨️ ایشان در عین طرح این ادعا که کار فقیه ورود به عرصههای تخصصی نیست، در جایجای این مصاحبه اظهار نظرهای تخصصی مینماید!!
از ترجیح اقتصاد آزاد به اقتصاد سوسیال گرفته تا حقیقت بانک و حقیقت بهره و درستی و یا نادرستی عملیاتهای اعتبارمحور بانکها و دولتها و حتی خنثیبودن یا نبودن علوم انسانی عقلائی!
⁉️ آیا تک تک این موارد، مباحث تخصصی مورد بحث در دانشگاهها و مجامع علمی مربوطه نیست؟ پس علت این همه اظهار نظر چیست؟!
‼️ همچنین جالب است که ایشان از بین دو مدل اقتصاد که بین عقلاء رائج بوده یکی را موافق با اسلام ارزیابی میکند!
❓سؤالی که از ایشان مطرح است این است که شما با اتکاء چه دانش و تخصصی چنین مطلبی را بیان میکنید؟
آیا بر اساس دانش آن دکتر که اشاره کردید برای عمل چشم نزد او رفتید یا بر اساس تخصص آن تعمیرکار ارمنی متخصص که گفتید برای تعمیر ماشین، مشتریاش بودید؟!
❓آیا غیر از این است که با اتکاء درس فقهی که خواندهاید و آگاهی از متون دینی که به دست آوردهاید چنین قضاوتی میکنید؟
⁉️ بنابراین چرا کسانی که در عرصه اقتصاد اسلامی و روانشناسی اسلامی و جامعه شناسی اسلامی و ... وارد میشوند را تخطئه میکنید؟
✅ مگر نه این است که لااقل طبق روش شما، برای اینکه بین نظریات عقلائی موجود در اقتصاد یا سیاست یا جامعه شناسی یا روانشناسی و ... ببینیم کدام با اسلام موافق است، باید فقاهت را به کار بگیریم و به متون دینی مراجعه کنیم؟
#علوم_اسلامی
#علوی_بروجردی
@Tanbiholomah
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلام ابوطالبی
✅ خبر خوش، دستور مهم رییس جمهور برای مهار تورم
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
❇️ براساس شنیده ها، به دستور رئیسجمهور، از فردا نرخ مبنای دلار برای محاسبه قیمت پایه محصولات داخلی از ۳۶۴۸۰ به ۲۸۵۰۰ تومان بازمیگردد.
❎ این دستور به معنای جلوگیری از یک شوک افزایش ۲۵ درصدی هزینه مواد اولیه پالایشی،پتروشیمی و فولادی تولیدکنندگان داخلی است.
❇️ بسیار خرسندیم که مطالبه گری در این زمینه جواب داد و دکتر رییسی تصمیمی بجا برای مهار تورم در سال جدید گرفتند.
❇️ گام بعدی باید اصلاح قوانین مرتبط با فروش دلاری محصولات پالایشی، پتروشیمی و فولادی به تولیدکنندگان داخلی باشد، یعنی اصلاح ماده ۱ قانون هدفمندی یارانه ها و ماده ۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت،که همت نمایندگان مجلس را میطلبد.
https://eitaa.com/eqmoq2
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلام ابوطالبی
❇️ ضرورت پاسداشت حیثیت علمی حوزه (۱)
📝 شواهد ضعف آگاهی تخصصی آقای علوی بروجردی
🖋 علی اشراقی
🔸 این روزها جناب علوی بروجردی مصاحبه مجددی با مجموعه رسانهای دنیای اقتصاد - رسانه دارای رویکرد مشخص در اقتصاد و سیاست- داشته است و در ادامه مصاحبه سابق که ظاهرا به مذاق رسانه مزبور بسیار خوش آمده بود، از جایگاه یک عالم دینی مباحثی متنوع در اقتصاد و سیاست و دیگر علوم انسانی و اسلامی مطرح نموده است.
🔹 رویکرد اصلی این مصاحبه که از جهتگیری پرسشهای مدیر رسانه مذکور و تأکیدهای مصاحبهشونده کاملا روشن است، نفی دخالت در اقتصاد از دیدگاه اسلامی و ضرورت سپردن امر اقتصاد و بلکه سیاست و اجتماع به عقلاست (که البته مراد ایشان متخصصین علوم غربی هستند.)
❗️اما کاش لااقل خود مصاحبهشونده به گزاره خود پایبند میبود، چه آن که از ابتدا تا انتها بدون داشتن کمترین تخصص و صرفا براساس مطالعات سطحی و پراکنده خود در بسیاری از مسائل بانکی و اقتصادی و سیاسی و... ورود کرده و به گمان خویش دیدگاه مقابل را با چاشنی تعریضات، به نقد میکشد!
♨️ نتیجه نیز آنکه با وجود بنای مصاحبهکنندگان بر همراهی، اما برای حفظ وجاهت مصاحبه، در موارد متعدد مجبور به اصلاح و تذییل کلام گوینده میشوند!
✅ البته جناب ایشان نیز چون دیگران در طرح برداشت خود آزاد است،
اما این خطاهای مکرر و #تناقضات_متعدد در کلام ایشان، ضمن مصاحبهای که با قدرت رسانهای دنیای اقتصاد بازتاب بسیار یافته، تکلیفی متوجه متخصصان واقعی فقه اقتصادی و اقتصاد اسلامی و دیگر تخصصهای مرتبط حوزوی میسازد تا با نقد و بررسی آن از ساحت علمی حوزههای علمیه دفاع نمایند و در ذهن عموم مخاطبین و آشنایان به رشته اقتصاد و علوم اجتماعی چهره مشوشی از فهم حوزویان از بانک و اقتصاد و بهره و... تثبیت نگردد.
‼️ شاهد آنکه مصاحبه شونده جایی سود بالای بانکی را ربوی و مانع تولید واقعی میداند و معتقد است سود بالای بانکی ناشی از بنگاهداری بانکهاست و اما کمی بعد، کلام مصاحبهگر درباره امکان مجاز بودن نرخ بهره تعادلی حتی بسیار بالا چون هفتاد و هشتاد درصدی را تأیید میکند!!
‼️ چنانکه در نمونهای دیگر گوینده ضمن عدم توانایی در تفکیک صحیح بین علم اقتصاد و مکتب اقتصادی، بر بیارتباطی اسلام با مقولاتی چون اقتصاد و تورم و تولید پافشاری میکند و نتیجه میگیرد که اسلام مکتب اقتصادی خاصی نیز ندارد؛ اما در جای دیگر تلاش بر تطبیق احکام اسلام با اقتصاد آزاد و سرمایهداری میکند!
🔺 بدیهی است که علمای اقتصاد اسلامی نیز مدعی نیستند که اسلام همه قوانین علمی و تکوینی اقتصادی را در آیات و روایات بیان کرده و نیازی به بهرهگیری از تجارب بشری نیست. انتساب این ادعا به ایشان تنها از روی #جهل یا #غرض بودهاست،
❓اما آیا دیدگاه تبیین شده براساس احکام اسلام در کتبی چون اقتصادنا برای تبیین چارچوب یک مکتب متمایز از سرمایهداری و سوسیالیسم کافی نیست؟
به علاوه آیا با تحقق عملی ممنوعیت ربا و قمار و ضرر و اکل مال به باطل و احکام خاص در تملک اولیه و توزیع ثانویه و باز توزیع و مصرف اموال و نیز با پذیرش مفروضات اعتقادی اسلامی، نیازمند علم اقتصادی فی الجمله متفاوت با علم اقتصاد مبتنی بر نهادهای نظام سرمایه داری نیستیم؟ علمی که چگونگی دستیابی به اهدافی چون رشد و توسعه و عدالت در این نظام اقتصادی و نهادهای شکلگرفته براساس آن را تبیین کند؟
حتی برای انکار این مدعا نیازمند ورود تخصصی به فقه اقتصادی و اقتصاد اسلامی هستیم که به اقرار خود گوینده قطعا خارج از توانمندی ایشان است.
📌 ادامه در فرستهی بعد👇🏻
@Tanbiholomah
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
❇️ ضرورت پاسداشت حیثیت علمی حوزه (۲)
📝 شواهد ضعف آگاهی تخصصی آقای علوی بروجردی
🖋 علی اشراقی
🔻 جالبتر آنجا که مصاحبه شونده، در مقام استدلال بر غلط بودن دخالت فقها در مسائل اقتصاد و بانکداری، موضوع شناسی را صرفا وظیفه متخصص دانسته، وظیفه فقیه را تنها بیان حکم شرعی کلی، فارغ از موضوع محقق میداند،
اما خود برای اثبات مهمترین گزارهاش در مصاحبه -که بسیار مورد پسند رسانه مذکور نیز قرار گرفت!- به اجبار وارد موضوعشناسی قراردادهای بانکی میشود! آنجا که ایشان اصل روند بانکداری غربی را عقلایی و مشروع میداند و دخالت فقها در بانکداری را از اساس غلط عنوان میکند، و در مقام تبیین مقصود خود به پایین بودن سود وامهای بانکی و جبرانکنندهبودن تورم آن استناد میکند و در ادامه نیز به مقایسه آن با کارمزد قرارداد قرض الحسنه اقدام میکند!
🔺 این نحوه ورود نادانسته خود ضرورت تلاش فقهای موضوعشناس برای فهم عمیق از ماهیت پول، مسائل بانکی و روابط کلان اقتصادی و بر آن اساس، درک نسبت «نرخ بهره» -به عنوان محور کلیدی تحلیلهای اقتصادی و نیز روابط بانکی و مالی- با موضوع «ربای» محرم در شریعت را یادآور میشود.
♨️ بگذریم از نفس مدعای عجیب مذکور که فساد آن برای کسانی که اندک آشنایی با اقتصاد و بانکداری غربی دارند، واضح است.
چه آنکه بانک تجاری، لزوما بنگاهی به دنبال کسب سود است و برای کارایی خود، در هر دو جانب تجهیز و تخصیص میان مدت و بلند مدت عموما نرخ بهرهی بالاتر از تورم را دریافت و پرداخت میکند.
💢 طبعا در این مجال مختصر، فرصت شرح بیشتر نیست؛ اما به نظر میرسد اصل توصیه ایشان در واگذاری امر به متخصصین، امری عقلایی و صحیح است و
البته بر همین اساس شایسته است که نخست خود ایشان با هر انگیزه که دارند، در حوزههایی تخصصی چون فقه اقتصادی و اقتصاد اسلامی و دیگر علوم انسانی صرفا با اتکا به این سطح آگاهی عمومی، اظهار نظر رسانهای نفرمایند؛ چرا که هم خلاف شأن علمی حوزه فخیم قم با متخصصان متعدد در این موضوعات است و هم ممکن است سبب طمع بیشتر برخی جریانات خاص بر بهرهبرداری از امثال ایشان شود.
#علوی_بروجردی
#اقتصاد_اسلامی
#علوم_اسلامی
@Tanbiholomah
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
✍️ بیانیه محققان اقتصاد اسلامی به مناسبت سال «مهار تورم و رشد تولید»
◻️ محققان اقتصاد اسلامی به مناسبت سال «مهار تورم و رشد تولید» بیانه ای صادر کردند ودر آن آمده است:
متأسفانه بذر تورم سال جاری با اتخاذ سیاستهای نامناسب ارزی در سال گذشته کاشته شده است.
◻️ درحالیکه ما در جنگ تمامعیار اقتصادی قرار داریم، نظام اجرایی ما از فقدان اقدامات متناسب با اقتصاد مقاومتی و نبود اتاق جنگ منسجم رنج میبرد.
🔻پیشنهادها:
🔹زمینه قانونی جلوگیری از خلق پول بانکهای خصوصی فراهم و اجرائی شود
🔹 تنها یک نرخ برای واردات کالاهای اساسی، حداکثر ۲۸.۵۰۰ تومان توسط بانک مرکزی تعیین شود.
🔹از کاربرد واژه غیر نی «بازار آزاد ارز»، به دلیل انحصار این بازار، اجتناب شده و بانک مرکزی از رسمیتبخشی به این بازار پرهیز کند.
🔹 نظارت دقیق بر بازگشت بهموقع و ۱۰۰ درصدی ارز مؤسسات و نهادهای صادرکننده، بهویژه پالایشگاهها، پتروشیمیها، فولادیها و شرکتهای بزرگ
🔹 نسبت به رشد تولید نهادههای ارزبر، مانند نهادههای دامی، دانههای روغنی و مواد اولیه دارو برنامهریزی شود
🔹 دلار به صورت تدریجی در تبادل مالی کشور با کشورهای دیگر حذف و جایگزین شود.
🔹فروش دلاری محصولات پالایشگاهها، پتروشیمیها و فولادیها به تولیدکنندگان داخلی اصلاح شود.
🔹 واگذاری یکونیم میلیون قطعه زمین تا حداکثر شش ماه در دستور کار قرار گیرد.
🔹 مالیات بازدارنده بر فعالیتهای غیرمولد، بهویژه در حوزه خریدوفروش سفتهبازانه ارز، طلا، اتومبیل و مسکن وضع شود.
🔹 با حفظ گروه موجود اقتصادی ـ اجرائی در دولت، موفقیت چشمگیر در مهار تورم و تغییر اساسی در رشد تولید بعید به نظر میرسد. ازاینرو، تغییر در تصمیم سازان و مجریان تصمیم ضروری است.
متن کامل بیانیه + اسامی👇
https://hawzahnews.com/xcbr9
@hawzahnews| حوزهنیوز
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
هدایت شده از پرسمان روانشناختی و مشاوره اسلامی
✴️ چه کسانی و چرا خودکشی میکنند
✳️ خودکشی به هیچ نحوی و در هیچ شرایطی بهنجار و عملی مورد پسند به حساب نمی آید و نشانه ضعف فرد و بحران زده شدن اوست.
✳️ نگاه فرد افسرده به دنیا نا امیدانه و مالامال از یاس و بدبینی است. فرد فکر می کند به آخر خط رسیده و دیگر هیچ راهی برای حل مشکل وجود ندارد.
✳️ افراد خداباور، امیدوار و مثبت اندیش به هیچ وجه به سمت خودکشی حرکت نمی کنند و در بدترین شرایط سعی می کنند شیوه های سالمی برای حل مساله و مشکل خود برگزینند.
✅ سخنان حجت الاسلام دکتر رضا مهکام در سایت ایکنا + فیلم
https://iqna.ir/fa/news/3922710/%DA%86%D9%87-%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
✅ باز نشر مطلب به دلیل و مناسبت سوء استفاده از خودکشی سلبریتی ها و تقدیس و به هنجار جلوه دادن خودکشی افراد در فضای مجازی.
🌿🌿🌿
@mahkam_reza
🔅 اهمیت کار شما و این «طرح ولایت» در اینجاست. شما با آگاهی، وارد عرصهی حیات اجتماعی خودتان در دوران جوانی می شوید.
امام خامنه ای مدظله العالی
🔰 آغاز ثبت نام طرح ولایت #معلمین سراسر کشور تابستان ١۴٠٢
👈 (ویژه #معلمین_جوان | حداکثر سن ٣٠ سال)
💯 مکان: #مشهد_مقدس❤️
🔺 شروع #دوره_اول: ٢٨ خردادماه
🔺 شروع #دوره_دوم: ١٠ تیرماه
🟥 ثبت نام: تا ١۵ اردیبهشت ماه
🌐 Hamzevasl.ir
☎️ کسب اطلاعات بیشتر(ساعت٩تا٢١)
🧑💼برادران:
09962866500 و 09962867500
🧕خواهران:
09100336652 و 09036141498
📌 این دوره را به بهترین دوستانمون معرفی کنیم.🙋♂
#یکبار_برای_همیشه
@hamzevasl
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی
هدایت شده از مرکز رسانه ای سدید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓آیا دغدغه جهاد تبیین دارید؟
💠 کانال سدید واقعیات دنیای غرب را از زبان غربی ها بی واسطه بیان میکند
☠بت غرب را در ذهن مردم بشکنید تا زیبایی های اسلام و انقلاب اسلامی را درک کنند
🇨🇦🇳🇴🇬🇧در این کانال سخنان دانشجویان غربی شیفته انقلاب اسلامی🇮🇷 منتشر میشود🧡
#سدید را دنبال کنید👇👇👇
https://eitaa.com/sadidmedia
https://eitaa.com/sadidmedia
https://eitaa.com/sadidmedia
❌ آنچه در «حرم بقیع» تخریب شد؟
🚫 اماکن مرتبط با پیامبر اعظم صلوة الله علیه و آله ۱۰ مورد:
1️⃣ بقعه ائمه بقیع
2️⃣ مسجد فاطمه (بیت الاحزان) محل عبادت صدیقه طاهره و محل اقامه عزای ایشان بر پیامبر در بقیع
3️⃣ مسجد ابی بن کعب محل دعا و نماز رسول الله در بقیع
4️⃣ بقعه ابراهیم پسر رسول الله
5️⃣ بقعه صفیه عمه رسول الله
6️⃣ بقعه عقیل پسرعموی رسول الله
7️⃣ بقعه اسماعیل پسر امام صادق و از نوادگان رسول الله
8️⃣ بقعه منسوب به دختران رسول الله
9️⃣ بقعه منسوب به همسران رسول الله
0️⃣1️⃣ بقعه منسوب به فاطمه بنت اسد که رسول الله او را مادر خطاب میکرد.
🚫 اماکن متعلق به صحابه یا تابعین ۴ مورد:
1️⃣ بقعه عثمان بن عفان
2️⃣ بقعه مالک فقیه مدینه و امام مالکیها
3️⃣ بقعه منسوب به فرزند خلیفه دوم
4️⃣ بقعه منسوب به ابوسعید خدری
🚫سایر اماکن تخریب شده ۳ مورد:
1️⃣تخریب 15مقبره خانوادگی قدیمی متعلق به نوادگان پیامبر و برخی خاندانهای سرشناس جهان اسلام
2️⃣ تخریب 13 قبر مشهور و قدیمی متعلق به چهرههای شاخص جهان اسلام از فقهای فریقین تا امرا، وزرا، شاهان و عرفا
3️⃣ تخریب سنگ قبرهای تاریخی و قدیمی بقیع
🚫 آداب و عادتهایی که تلاش شد با تخریب «حرم بقیع» از بین برود ۴ مورد:
1️⃣ انتقال جنازه به مدینه از اقصی نقاط جهان اسلام برای دفن در بقیع
2️⃣ آداب مسلمانان در زیارت بقیع
3️⃣ آداب مسلمانان هنگام تدفین اموات در بقیع
4️⃣ آداب و عادت مسلمانان در تکریم بزرگان دین و مذهب
فاجعه تخریب بقیع را کوچک نشماریم!!
@aboutalebi57
سیاستودیانت|حجتالاسلامابوطالبی