💢مورد عجیب آمریکا در خصوص عملیات تروریستی در مسکو:
18 اسفند ماه بود که سفارت آمریکا در روسیه با صدور یک پیام هشدار برای شهروندان آمریکایی، مدعی شد گزارشها حاکی از برنامهریزی افراطگران برای دست زدن به حملاتی قریبالوقوع در روسیه بوده و از این شهروندان خواست از نزدیک شدن به اجتماعات بزرگ در شهر مسکو اجتناب کنند
براساس گزارش رویترز، این سفارتخانه در پیامی که در وبسایتش منتشر کرده یود نوشت: «این سفارتخانه در حال رصد گزارشها درباره برنامههای قریبالوقوع افراطگران برای هدف قرار دادن تجمعات بزرگ در مسکو، از جمله کنسرتها است»
حال و در کمتر از 15 روز از این هشدار چندین فرد مسلح با ورود به تالار کنسرت «کروکوس» در مسکو اقدام به تیراندازی به سمت جمعیت کردهاند.
فیلمهای منتشرشده نشان میدهد که مهاجمان هم به سمت غیرنظامیان و هم به سمت نگهبانان مجموعه شلیک میکنند
به غیر از ماجرای دردناک کشته و مجروح شدن بیش از 100 نفر و احتمال گروگان گیری دهها نفر در این حمله ی تروریستی ، ماجرای پیچیده ی این هشدار آمریکا به روسیه قابل تامل به نظر میرسد
میتوان دو فرضیه در این خصوص مطرح کرد:
1⃣ تهدید امریکا علیه روسیه و آغاز عملیاتهای تروریستی در مسکو برای تضعیف حاکمیت روسیه
2⃣ اقدام برخی تندرویان داخل روسیه برای گرم شدن تنور جنگ با اوکراین و حتی کشیده شدن این جنگ به دیگر قسمتهای اروپا
باید صبر کرد و دید کدام فرضیه ممکن است درست باشد، اما اطلاعی که تا الان در دست است این است که روسیه خواستار توضیح آمریکا در خصوص هشدار چند روز قبل شده است و آمریکا گفته است:آن پیام هشدار مربوط به این حمله ی تروریستی نیست!
اولین واکنش پوتین و بایدن به این حملات میتواند فضا را روشن تر کند
@abuhossein
💢ایران حادثه تروریستی در حومه مسکو را محکوم کرد
کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان حمله تروریستی خونین و وحشیانه به یک مرکز تجاری در مسکو را که به کشته و مجروح شدن جمع زیادی از شهروندان روسیه منجر شد، شدیدا محکوم کرد.
کنعانی ضمن ابراز تسلیت به دولت و ملت روسیه به ویژه خانواده های قربانيان گفت، جمهوری اسلامی ایران در این حادثه تلخ خود را در کنار روسیه میبیند./ تسنیم
@abuhossein
💢اولین واکنشها پس از حمله به تالار کنسرت مسکو
رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن:
فقط ترسوها میتوانند این کار را انجام دهند.
من تسلیت صمیمانه خود را به همه بستگان و دوستان کسانی که در حمله تروریستی شنیع در تالار شهر کروکوس رخ داد، ابراز میکنم.
پاکستان:
حمله به تالار کنسرت مسکو را محکوم می کنیم/ در کنار روسیه ایستاده ایم.
وزارت امور خارجه پاکستان:
ما حمله هولناکی را که در یک سالن کنسرت در مسکو صورت گرفته را به شدت محکوم می کنیم.
ما عمیق ترین همدردی خود را با خانواده های قربانیان ابراز می کنیم.
در این لحظات سخت، پاکستان با مردم و دولت فدراسیون روسیه همبستگی می کند.
@abuhossein
💢 واشنگتن-تلآویو در موضع اتهام؛
رفتار روسیه تهاجمی تر می شود ؟
چند ساعت پس از آن که روسیه و چین، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره جنگ غزه را وتو کردند، تروریست ها بیش از ۱۳۰ شهروند را در سالن کنسرت کروکوس مسکو به خاک و خون کشیدند.
نماینده روسیه در شورای امنیت تاکید کرده بود که پیشنویس آمریکا مبهم، و فاقد بندهایی برای اعمال فشار کافی بر اسرائیل و برقراری آتش بس است.
پوتین رئیس که دارای سوابق اطلاعاتی در کاگب بوده، پس از وقوع عملیات تروریستی گفت: «از وتو کردن قطعنامه شورای امنیت و حمایت از مردم غزه پشیمان نیستیم، حتی اگر به ما ضربه بزنید».
او انگشت اتهام را نه فقط به سوی آمریکا، بلکه به سمت اسرائیل گرفته است. این دومین عملیات خرابکاری جبهه غرب، پس از برنامه ریزی گسترده برای آشوب افکنی در انتخابات چند روز قبل ریاست جمهوری روسیه است.
تحرکات امنیتی اخیر، نشانه نگرانی شدید غرب از شکست در جنگ اوکراین هم هست؛ جبهه ای که اسرائیل هم در کنار آمریکا برای به شکست کشاندن روسیه آفتابی شد و برای معدود دفعات، خود را علنا در صف دشمنان روسیه جانمایی کرد.
پوتین با وجود تقلای داعش برای بر عهده گرفتن مسئولیت عملیات تروریستی، انگشت اتهام را به سمت جنایتکاران در غزه نشانه گرفت و احتمالا از آمریکا و اسرائیل انتقام خواهد گرفت؛ چرا که هر نوع دعوت به معامله مربوط به مرحله ما قبل اقدامات تروریستی است و اقدامات ضد امنیتی به عنوان اعلام جنگ تلقی می شود.
هشت ماه دیگر، انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده ای برگزار می شود که به ویژه از چهار سال قبل وارد فضای تخاصمات شدید دوقطبی شده است. روسیه، آن زمان متهم به دستکاری شده بود. آخرین گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا هم می گوید چین و روسیه و ایران، تحرکات خود برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی و انتخابات آمریکا را شدت بخشیده اند.
اکنون که ریاست پوتین برای یک دوره دیگر تمدید شده، او آماده مواجهه تهاجمی تر با دولت هایی است که علنا وارد عملیات ضد امنیتی و حتی نظامی (در پوشش ارتش ورشکسته اوکراین) شده اند.
آمریکا چند سال قبل با دستکاری در اوکراین و تأسیس پایگاه های اطلاعاتی و نظامی و سیاسی در کیاف، پا روی دم روسیه گذاشت و پیامد آن، خسارتی راهبردی برای اروپا بود. به نظر می رسد اتفاق امشب، روسیه را وارد فاز تهاجمی تر نسبت به آمریکا و اسرائیل بکند.
@abuhossein
💢دومین مظنون حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس نیز بازداشت شد.
@abuhossein
💢خودرویی که تروریست ها با آن به تالار ساختمان کروکوس رسیدند در پارکینگ ساختمان بمب گذاری شده است. نیروهای ویژه این ماشین را محاصره کرده اند
@abuhossein
💢رسانه های روسی:
خودروی تروریست های مهاجم به سالن کنسرت، بمب گذاری شده بود.
طبق اخبار غیررسمی، در حمله تروریستی مسکو «تاکنون» 130 نفر کشته شدند.
@abuhossein
تاکسی اینترنتی مسکو (یاندکس) همه سفرها از منطقه تالار شهر کروکوس برای مسافران را رایگان کرد/ ایرنا
@abuhossein
تحلیل سیاسی دیگر از حادثه تروریستی مسکو
ناتو، اسرائیل و عملیات تروریستی در مسکو
دکتر مصطفی انتظاری هروی / مدرس علوم سیاسی دانشگاه:
عملیات تروریستی در مسکو تنها ساعاتی پس از آن رخ داد که روسیه قطعنامه آمریکا در حمایت از اسرائیل را در شورای امنیت وتو کرد.
جالب اینکه ۱۸ اسفند ماه سفارت آمریکا در روسیه با صدور یک پیام هشدار برای شهروندان آمریکایی، مدعی شد گزارشها حاکی از برنامهریزی افراطگران برای دست زدن به حملاتی قریبالوقوع در روسیه بوده و از این شهروندان خواست از نزدیک شدن به اجتماعات بزرگ در شهر مسکو اجتناب کنند.
در کمتر از ۱۵ روز از این هشدار چندین فرد مسلح با ورود به تالار کنسرت «کروکوس» در مسکو اقدام به تیراندازی به سمت جمعیت کردهاند.
پیش از این و در جریان عملیات تروریستی در کرمان نیز تروریستها از روش مشابهی در قتل عام غیرنظامیان استفاده کرده بودند. آن عملیات تروریستی نیز مدت کوتاهی پس از عملیات هفتم اکتبر حماس رخ داد و آمریکا مدعی شد درباره آن به تهران هشدار داده بوده است!
به جز آمریکا کشورهای دیگری نیز درباره حملات احتمالی تروریستی در روسیه هشدار داده بودند. بریتانیا، آلمان، جمهوری چک، کره جنوبی، کانادا، لتونی از این جملهاند که جملکی یا عضو پیمان ناتو هستند، یا متحد ایالات متحده قلمداد میشوند.
به این ترتیب میتوان چند فرضیه را در خصوص این عملیات مطرح کرد:
اول، تهدید امریکا علیه روسیه و آغاز عملیاتهای تروریستی در مسکو برای تضعیف دولت روسیه و خاتمه جنگ اوکراین.
دوم، دسیسه اسرائیل برای انتقامگیری از کرملین برای حمایت از فلسطین در شورای امنیت.
سوم، دسیسه ناتو، بهویژه پاریس برای گسترش جبهه جنگ به کل اروپا و راه انداختن جنگ جهانی سوم که میتواند به جنگ هستهای نیز منتهی شود.
چهارم، ایجاد درگیری و بیثباتی داخلی در مسکو با هدف کاهش محبوبیت پوتین راهاندازی انقلاب مخملی که کلید آن چندی قبل با مرگ الکسی ناوالنی خورده بود.
هرچه باشد، احتمال میرود پس از این عملیات تروریستی، مسکو با شدت بیشتری با غرب مواجه شود و دامنه جنگ اوکراین از این کشور به دیگر نقاط اروپا سرایت کند. این همان تلهایست که اروپا برای پوتین پهن کرده و کرملین احتمالا برای پاسخ به انتظارات داخلی، به این سمت حرکت میکند.
@abuhossein