اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
♦️ مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ» میگوید: خدایا کاری کن تا در ماه رمضان، خوبان را دوست بدارم و دشمن دشمنانت باشم. در مورد خودم، عملی که به من امید میدهد تا در قیامت جزو نجاتیافتگان باشم، این است که خوبان و اشخاص با تقوا را دوست دارم و از بیتقوایان بیزاری میجویم.
🔸 اگر پسرتان بیتقواست و نماز نمیخواند، نباید او را دوست داشته باشید، حدیث است که به حقیقت ایمان نمیرسید، مگر آنکه نزدیکترین خویشان خود را برای خدا دوست نداشته باشید، چون متدین نیست، و دورترین افراد را برای اینکه متدین است، دوست داشته باشید.
حضرت امام محمدباقر علیه السلام به شخصی فرمودند: «اگر اراده کردی که بفهمی بهشتی و یا جهنمی هستی، به قلبت مراجعه کن، اگر دیدی اهل طاعت را دوست داری، اهل بهشت و اگر اهل گناه را دوست داری، اهل جهنم هستی و انسان در قیامت با کسی که او را دوست دارد، محشور میشود.»
روایت داریم که در دوره آخرالزمان قلب مومن آب میشود، زیرا گناه را میبیند و قدرت تغییر وضع را ندارد.
الان روزگاری شده است که ما نمیتوانیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم. هر کس که مومنی را دوست دارد، حتی اگر منحرف باشد، پس از مدتی رستگار خواهد شد.
🔸 «مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ»
در این بخش از خدا میخواهیم تا ما را یاری رساند، برای اینکه به طریقه پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل کنیم، از خدا میخواهیم تا هر چه حضرت پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله به ما فرموده است، درباره مستحب و واجب عمل کنم و مکروهات را از خود دور و حرام را ترک کنیم
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
«اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن.»
خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت و دشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت، ای نگهدار دلهای پیامبران.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
♦️سخنان جانسوز یکی از دوستان پاکدل حضرت امير المؤمنين امام علی علیه السلام بعد از شهادت آن حضرت
🔻«صعصعة بن صوحان» از آن دوستان مصفّا و پاكدل امير المؤمنين است و سخنور و خطيب هم هست و در حضور اميرالمؤمنين سخنوریها كرده است.
🔻همين كه حضرت را دفن كردند، در حالى كه حزن و غيظ و خشم فوقالعادهاى در همه به وجود آمده و بغض گلوى همه را فشار مىدهد و يا گريه میکنند، يكمرتبه اين صعصعه در حالى كه قلبش در يک فشار سختى بود، يک مشت خاک از قبر على عليه السلام برداشت و بر سر خود پاشيد و بعد دستش را روى قلبش گذاشت...
🔻 آن وقت شروع كرد به سخن گفتن با حضرت على عليه السلام:
السَّلامُ عَلَيْكَ يا أَميرَ الْمُؤْمِنينَ، لَقَدْ عِشْتَ سَعيداً وَ مِتَّ سَعيداً :
تو چقدر سعادتمند زندگى كردى و چه سعادتمند از دنيا رفتى! تولد تو در خانه خدا بود و در خانه خدا هم شهيد شدى (از خانه خدا تا خانه خدا)
🔻 على جان! تو چقدر بزرگ بودى و چقدر اين مردم كوچک بودند. به خدا قسم اگر مردم برنامه تو را اجرا كرده بودند «لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ »نعمتها از بالا و پايين براى آنها مى جوشيد و نعمتهاى مادى و معنوى به آنها مى رسيد.
🔻ولى افسوس كه مردم قدر تو را ندانستند و بجاى آنكه از دستورهاى عالى تو پيروى كنند، چه خونها به دل تو كردند و آخر تو را با اين حال و با فرق شكافته روانه قبر و خاک كردند.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى ؛ جلد ۲۳ ؛ صفحه ۱۸۱-۱۸۰- با ویرایش جزئی
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⭕️ كارنامه بسیار بسیار ضعیف مسلمانان در مساله فلسطین❗️
🔻كارنامه ما در زمينه همبستگى، همدردى و تعاون اسلامى، در زمينه شناسايى اسلامى كه يكديگر را بشناسيم، به احوال يكديگر آگاه و به سرنوشتهاى يكديگر علاقه مند باشيم، كارنامه بسيار بسيار ضعيفى است، اگر نگويم تاريک و ننگين است.
🔻به خدا خجالت دارد ما خودمان را مسلمان بدانيم، خودمان را شيعه حضرت على بن أبی طالب علیه السلام بخوانيم.
🔻آيا ما وظيفه نداريم كه كمك مالى به آنها بكنيم؟ آيا اينها مسلمان نيستند، عزيزان ندارند؟ آيا اينها براى حق مشروع بشرى قيام نمىكنند؟ كيست كه امروز منكر شود كه فلسطينی هاى آواره حق بازگشت به وطن خود را ندارند؟
🔻اولين سؤالى كه بعد از مردن از ما مىكنند همين است كه در زمينه همبستگى اسلامى چه كرديد؟ حضرت پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
هركس بشنود صداى مسلمانى را كه فرياد مى كند: «يا لَلْمُسْلِمينَ» مسلمانان به فرياد من برسيد، و او را كمک نكند، ديگر مسلمان نيست، من او را مسلمان نمىدانم.
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (حماسه حسينى)
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⭕️ كارنامه سیاه قرن معاصر در مسئله فلسطین❗️
🔻 فلسطین گذشته از جنبه اسلامى، چه تاريخچه اى دارد؟ قضيه فلسطين مربوط به دولتى از دولتهاى اسلامى هم نيست؛ مربوط به يک ملت است، ملتى كه او را به زور از خانهاش بيرون كردهاند.
🔻 تاريخچه فلسطين چيست؟ مدعى هستند كه در سه هزار سال پيش دو نفر از ما (حضرت داود و حضرت سليمان علیهماالسلام) براى مدت موقتى در آنجا سلطنت كردهاند.
🔻 تاريخ را بخوانيد؛ در تمام اين مدت دو سه هزارساله، چه زمانی بوده است كه سرزمين فلسطين به يهود تعلق داشته است؟ چه زمانی بوده است كه بيشتر سرزمين فلسطين مال ملت يهود باشد؟
🔻آيا بيشتر سرزمين فلسطين از آنِ ملت يهود است؟ قبل از اسلام هم مال آنها نبود، بعد از اسلام هم مال آنها نبود. روزى كه مسلمين فلسطين را فتح كردند، فلسطين در اختيار مسيحيها بود نه در اختيار يهوديها.
و اتفاقاً مسيحيها كه با مسلمين صلح كردند، يكى از مواردى كه در صلحنامه گنجاندند اين بود كه شما يهود را در اينجا راه ندهيد.
گفتند: ما با شما زندگى مى كنيم ولى با يهود زندگى نمى كنيم.
🔻چطور شد كه يكدفعه نام وطن يهودى به خود گرفت؟ يكى از قضايايى كه كارنامه قرن ما را تاريک مى كند (اين قرنى كه به دروغ نام حقوق بشر، نام آزادى، نام انسانيت بر آن گذاشته اند) همين قضيه است.
🔻و اللَّهِ و باللَّهِ ما در برابر اين قضيه مسئوليم. به خدا قسم مسئوليت داريم. به خدا قسم ما غافل هستيم.ما چه جوابى در مقابل اسلام و پيغمبر خدا داريم؟...
به خدا خجالت دارد ما خودمان را مسلمان بدانيم، خودمان را شيعه حضرت على بن أبی طالب علیه السلام بخوانيم...
📚 علامه شهيد مطهرى، حماسه حسينى، با تلخیص و ویرایش جزئی
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
«وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا ۚ كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ»
هیچ جنبنده اى در زمین نیست مگر این که روزى او بر خداست. او قرارگاه و محل نقل و انتقالشان را مىداند. همه اینها در کتاب مبین (لوح محفوظ) ثبت است.
📚 (سوره مبارکه هود/ آیه ۶)
🔴 تفسیر مختصر:
هر گونه بهرهاى را که خداوند نصیب بندگان مىکند، از مواد غذائى، مسکن و پوشاک، و یا علم و عقل و فهم و ایمان و اخلاص، دوست خوب، همسر خوب، فرزند صالح...
🔸 به همه اینها رزق گفته مىشود و آنها که مفهوم این کلمه را محدود به جنبه هاى مادى مىکنند، توجه دقیق به موارد استعمال آن ندارند.
🔸 قرآن درباره شهیدان راه حق مىفرماید:
«بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون»
آنها زندهاند و نزد پروردگارشان روزى مىبرند.
روشن است روزى شهیدان، آن هم در جهان برزخ، نعمتهاى مادى نیست، بلکه همان مواهب معنوى است، که حتى تصورش براى ما در این زندگى مادى مشکل است.
📚 (تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۶ سوره مبارکه هود)
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⛔️ آخرین گفتگوی انسان در هنگام مرگ!
♦️ حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام میفرمایند:
🔸 در آخرین لحظات زندگی مال، فرزندان و عمل انسان در برابرش مجسم میشوند!
انسان رو به مال خود کرده و میگوید: من در جمعآوری تو حریص و در مصرف کردنت بخیل بودم، در این لحظه چه کمکی به من خواهی کرد؟
مال در پاسخ میگوید: من تنها کفن تو را تهیه میکنم.
پس از آن انسان رو به فرزندان خود کرده و میگوید: من شما را دوست میداشتم و حامی شما بودم، در این لحظه با من چه میکنید؟
آنها در پاسخ میگویند: ما تو را به قبر میرسانیم و دفن میکنیم...
پس از آن انسان به عمل خود میگوید: من نسبت به تو بیاعتنا بودم، و تو بر من سنگین بودی، امروز با من چه خواهی کرد؟
عمل در پاسخ میگوید: من از قبر تا قیامت همنشین تو خواهم بود، تا زمانی که هر دو در پیشگاه خداوند حاضر شویم.
📚 وسائلالشیعه، جلد ۱۶، صفحه ۱۰۵
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
❤️ آثار صلوات خدا و پیامبر بر انسان
♦️ همانطوری که خدا و فرشتگان بر حضرت پیامبر صلوات میفرستند، همچنین بر مومنان است تا بر حضرت پیامبر و اهلبیت او صلوات بفرستند:
«إنَّ اللهَ وَ مَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیمًا»
خدا و فرشتگانش بر پیامبر صلوات و درود مىفرستند، اى کسانى که ایمان آوردهاید، بر او درود فرستید و به فرمانش به خوبى گردن نهید و تسلیم مطلق باشید. (احزاب، آیه ۵۶)
❤️ این صلواتی که از سوی خدا و فرشتگان فرستاده میشود، صلوات خاصه است، همچنان که خدا بر صابرانی که در مصیبت صبر و استقامت میورزند و جزع و فزع نمیکنند، صلوات خاصه دارد:
آنها که هر گاه مصیبتی به ایشان میرسد، میگویند:
«انالله و انا الیه راجعون»، اینها، همانها هستند که صلوات و رحمت خدا شامل حالشان شده و آنها هستند هدایت یافتگان (بقره، آیات ۱۵۶ و ۱۵۷)
❌ از نظر قرآن، همانطوری که بر مومنان است تا بر پیامبرش صلوات بفرستند، همچنین با شرایطی بر پیامبر است تا بر مومنان امت صلوات بفرستد، خداوند در اینباره میفرماید:
«خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَهًًْ تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَکِّیهِمْ بِهَا وَ صَلِّ عَلَیْهِمْ إِنَّ صَلَاتَکَ سَکَنٌ لَهُمْ وَاللهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ»
از اموال آنان صدقهاى بگیر تا به وسیله آن پاک و تزکیهشان سازى و برایشان صلوات بفرست، زیرا صلوات و دعاى تو براى آنان سکونت و آرامشى است و خدا شنواى داناست. (توبه، آیه ۱۰۳)
از این آیه به دست میآید صلوات حضرت پیامبر بر امتی که اهل صدقه به آن حضرت هستند، موجب آرامش آنان میشود.
البته خداوند در جایی دیگر میفرماید که صلوات خاصه خدا و فرشتگان آثار مهمی دارد که از جمله آنها خروج انسان از ظلمات به سوی نور است:
«هُوَ الَّذِی یُصَلِّی عَلَیْکُمْ وَ مَلَائِکَتُهُ لِیُخْرِجَکُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَ کَانَ بِالْمُؤْمِنِینَ رَحِیمًا»
اوست کسى که با فرشتگان خود بر شما صلوات و درود مىفرستد تا شما را از تاریکیها به سوى روشنایى برآورد و به مؤمنان همواره رحیم است.
(احزاب، آیه ۴۳)
🔸 بر این اساس نباید صلوات در هر شکل و قالبی از جمله دعا و نیایش را دست کم بگیریم، زیرا عامل مهم و تأثیرگذار در زندگی بشر است.