در زندگی معمولی حضرت زهرا یک نکته ی مهم است و آن جمع بین زندگی یک زن مسلمان در رفتارش با شوهر و فرزندان و انجام وظایفش در خانه از یک طرف، و بین وظایف یک انسان مجاهد غیورِ خستگی ناپذیر در برخوردش با حوادث سیاسیِ مهم بعد از رحلت رسول اکرم...
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۲۴
@achegan🌴
مهندسی فکر_6.mp3
9.38M
#مهندسی_فکر 6
افکار منفی ، برای اهلِ تفکر، نعمتند !
چرا که این دسته از انسانها، باور کرده اند،
حرکت در مسیرِ خلافِ افکار منفی،
بزرگترین و سرعت دهنده ترین مسیر، برای رشدِ انسانیِ آنهاست.
@achegan🌴
🏅 #سی_روز_خودسازی_25
🌹✨«اللّهمَّ اجْعَلْنی فیهِ مُحِبَّاً لاِوْلِیاَّئِکَ»✨🌹
▫️«بار خدایا در این روز مرا دوست دار دوستانت قرار ده».
❣️هنگامی که محبت به نهایت کمال رسد، عاشق در معشوق فانی می شود. در کتاب علل المقامات نیز آمده است:
«محبت بنده، درخشش وی در برابر عزت پروردگار است و این در مذهب عوام عمده ایمان و در مکتب خواص علت «فنا» است.»
«اول دوستی داغ است و آخر آن چراغ. اول دوستی اضطرار است و میانه آن انتظار و آخر آن دیدار!»
«همه دوستی میان دو تن باشد. سه دیگر در نگنجد. در این دوستی همه تویی، من در نگنجم»
❣️و به راستی در وادی دوستی جای اغیار نیست، عاشق جز به معشوق نیندیشد و جز وصل و دیدار او نخواهد و در این راه دیگر خود را نمی بیند.
«الهی! ار زبان محبت خاموش است، حالش همه زبان است!
و رجان بر سر دوستی کرد. چون دوست به جای جان است!
غرق شده، آب نبیند، که گرفتار آن است!
به روز چراغ نیفروزند، که روز چراغ جهان است!»
#️⃣ #رمضان
#️⃣ #ماه_رمضان
#️⃣ #ماه_مبارک_رمضان
#️⃣ #خودسازی
@achegan🌴
@nejatazgonah-Yade_Marg.mp3
7.7M
👈 یاد مرگ و ترک گناهان
👤•.استاد رائفی پور•.
@achegan🌴
تفقه پیش از تجارت
براساس همین اصل اساسی در اسلام، از تجار و کسانی که در حوزه خرید و فروش وارد می شوند و می خواهند این کار اقتصادی را انجام دهند خواسته شده تا به تفقه در دین بپردازند و وظایف، حقوق و احکام اسلام را در این حوزه بشناسند و بدان عمل کنند.
از امیرالمؤمنین علی(ع) روایت است که ایشان در بازار می رفت و تجار را به تفقه در دین فرمان می داد و می فرمود: یا معشر التجار الفقه ثم المتجر الفقه ثم المتجر و الله للرّبا فی هذه الامه اخفی من دبیب النمل علی الصفا؛ ای گروه تجار! اول احکام مورد نیاز شغل خود را یاد بگیرید بعد شروع به کسب و کار خود بکنید؛ به خدا سوگند ربا در این امت نهان تر از حرکت مور بر سنگ سیاه در شب است.
هرچند که مراد از تفقه و یادگیری عمیق دین، تنها اختصاص به احکام و فروعات دینی ندارد، بلکه همه آموزه های آن را شامل می شود.[10] ولی هر کسی در کاری که وارد می شود می بایست به شکل تخصصی نسبت به احکام و قوانین آن از منظر اسلام آگاهی داشته باشد و در آن حوزه تفقه کند.
براین اساس در روایات بسیاری امامان معصوم(ع) بر تفقه در دین بویژه در عمل اقتصادی تأکید کرده اند؛ چرا که زندگی انسان بر محور اقتصاد می گردد و اقتصاد، قوام بخش جامعه است[11] و اگر کسی یا جامعه ای نسبت به حلال و حرام در زندگی خود آگاهی نداشته باشد، گرفتار خشم الهی می شود، چنانکه اقوام پیشین شدند. امام صادق(ع) می فرماید: من اراد التجاره، فلیتفقه فی دینه لیعلم ما یحل له مما یحرم علیه، و من لم یتفقه من دینه ثم اتجر تورط الشبهات؛ کسی که قصد تجارت دارد، احکام دینی آن را بیاموزد تا بدین طریق، حلال خود را از حرام آن، باز شناسد و کسی که بدون تفقه در دین خود، به تجارت بپردازد، در مال ها و درآمدهای شبهه ناک، غوطه ور می شود.[12]
بسیاری از مردم به سبب آنکه احکام دین در حوزه تجارت و خرید و فروش را نمی دانند به حرام خواری گرفتار می شوند و مال حلال خود را به حرام می آمیزند که نتیجه طبیعی آن خروج از سلامت در تن و روان و گرفتاری به خشم و غضب الهی است. امت های بسیاری به سبب همین رویه نادرست، خود و جامع خویش را نابود کردند که شاید بتوان مهم ترین و مشهورترین امت ها را در این باره همان قوم شعیب دانست که در شهر مدین می زیستند و گرفتار شیوه های نادرست خرید و فروش بودند و از ترازو و پیمانه کم می گذاشتند و به سخنان مصلحانه حضرت شعیب(ع) نیز گوش نمی دادند و در نهایت گرفتار خشم الهی شدند.
@achegan🌴
مهرورزی مرد در خانواده سبب خواهد شد تا مسئولیت هدایت خانواده را نیز بهخوبی عهدهدار شود. قرآن کریم به همه مؤمنان خطاب میکند که: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَه؛[7] «ای کسانی که ایمان آوردهاید خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگهدارید».
در این آیه شریفه تعبیر به «قوا» (نگهدارید) اشاره به این است که اگر آنها را به حال خود رها کنید خواهناخواه بهسوی آتش دوزخ پیش میروند، شما هستید که باید آنها را از سقوط در آتش دوزخ حفظ کنید.
گرچه اسلام بر امربهمعروف و نهی از منکر سفارش بسیاری نموده است اما از آیه فوق بهخوبی استفاده میشود که انسان در مقابل همسر و فرزندان خویش مسئولیت سنگینتری دارد و موظف است تا آنجا که میتواند در تعلیم و تربیت آنها بکوشد، آنها را از گناه باز دارد و به نیکیها دعوت نماید، نه اینکه تنها به تغذیه جسم آنها بسنده کند.
در حدیثی میخوانیم هنگامیکه آیه «قوا انفسکم و اهلیکم نارا» نازل شد، یکی از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله پرسید: چگونه خانواده خود را از آتش دوزخ حفظ کنیم؟ فرمود: «آنها را امربهمعروف و نهی از منکر کن، اگر از تو پذیرا شوند، آنها را از آتش دوزخ حفظ کردهای و اگر نپذیرند، وظیفه خود را انجام دادهای».[8]
مهمتر اینکه مادر نیز در این زمینه مسئولیت سنگینی بر عهده دارد چنانکه رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرماید:
«هر یک از شما که [بهگونهای] سرپرست است، ... مرد، سرپرستِ خانواده خویش است و درباره آنها از او بازخواست میشود. زن نیز سرپرست خانه شوهر خود و فرزندان اوست و درباره آنها از او سؤال خواهد شد .
@achegan🌴
عصر پنج شنبه همگی🍃🌸
لبریز اتفاقهای قشنگ🍃🌸
تعطیلات پایان هفتتون🍃🌸
شـاد و پر خاطره
در کنار دوستان و عزیزانتون🍃🌸
#عصرتون_بخیر 🌸🍃
@achegan🌴