عبادت با زينت
يا بَني آدَمَ خُذُوا زينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَ كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفينَ
اى فرزندان آدم! زينت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود برداريد! و (از نعمتهاى الهى) بخوريد و بياشاميد، ولى اسراف نكنيد كه خداوند مسرفان را دوست نمىدارد
آیه 31 از سوره مبارکه اعراف
در روايات، امام جماعتِ عادل، آراستگى ظاهر، عطر زدن و لباس زيبا پوشيدن به هنگام نماز، بلند كردن دستان به هنگام ركوع و سجود در نماز، شركت در نماز عيد و نماز جمعه، از جمله مصاديق زينت شمرده شدهاند.https://eitaa.com/adinebaharan
روزه قلب
امام علي علیه السلام
صَوْمُ الْقَلْبِ خَيْرٌ مِنْ صِيَامِ اللِّسَانِ وَ صَوْمُ اللِّسَانِ خَيْرٌ مِنْ صِيَامِ الْبَطْن
روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
منبع
عيون الحکم ص305.https://eitaa.com/adinebaharan
احتجاج با ناكثين4
فرمود: به خدا سوگند شما دو نفر و صاحبان علم از آل محمّد و نيز عائشه همه و همه نيك ميدانيد كه تمامي أصحاب جمل در لسان رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله) لعن شدهاند، و هر كه نسبت افترا به پيامبر بندد از رحمت حقّ محروم بماند.
نموده و آن دو گفتند: چگونه چون مائي كه از أصحاب بدر و اهل بهشتيم ملعون هستيم؟
حضرت فرمود: اگر من تصديق ميكردم كه شما اهل بهشتيد هرگز تن به جنگ با شما نميدادم، زبير گفت: مگر حديث سعيد بن عمرو بن نفيل را نشنيدهاي كه از رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله) نقل نموده كه فرمود: «ده نفر از افراد قريش اهل بهشتند»؟ حضرت فرمود: اين حديث را از عثمان شنيدم كه در ايّام خلافت خود نقل ميكرد، زبير به او گفت: آيا گمان ميكني بر پيامبر دروغ بسته است؟ حضرت فرمود: من هيچ نميگويم تا تك تك آن افراد بهشتي را نام ببري، زبير گفت: أبو بكر، عمر، عثمان، طلحه، زبير، عبد الرّحمن بن- عوف، سعد بن ابي وقّاص، أبو عبيدة بن جرّاح و سعيد بن عمرو بن نفيل.
حضرت فرمود: نه نفر را نام بردي، دهمي كيست؟ زبير گفت: دهمي شما هستيد.https://eitaa.com/adinebaharan
برادري مسلمين
دوستان من! عزيزان من! همه با هم باشيد؛ برادر باشيد، از تفرقه پرهيز كنيد، همه براي اسلام، همه براي خدا، همه نيروي الهي. شما نيروي هوايي، نيروهاي الهي هستيد. همه نيروها نيروي الهي اند؛ ملت نيروي الهي است. دست خدا با شماست. خداوند همه شما را حفظ كند. همه با هم ـ همه با هم ـ براي اسلام به پيش!
امام خميني رحمت الله عليه
منبع
صحيفه امام،ج7،ص114. https://eitaa.com/adinebaharan
آيا عقد دختر باکره بدون اذن پدر صحيح است؟
اذن پدر براي صحت ازدواج دختر باکره بنا بر احتياط واجب است.https://eitaa.com/adinebaharan
توضيحي پيرامون آرم وسط پرچم جمهوري اسلامي بدهيد؟
آرم جمهوري اسلامي ايران كه توسط حميد نديمي طراحي شده است از قداست و توجه ويژهاي برخوردار است و همين قداست و بزرگي سخن گفتن درباره آن را براي خالقش سخت كرده است.
اين آرم در درون خود معاني زيادي را جاي داده و سادگي و ظرفيت ويژهاي كه براي دربرگيري معاني متعدد دارد كه آن را از ديگر آرمهاي طراحي شده در اين سالها متمايز كرده است.
داستان اين آرم آنطور كه در منابع ذكر شده نقل شده است از آنجا نشات ميگيرد كه دكتر نديمي تفسيري از سوره حديد را ميشنود و از آن پس سه ركن اساسي حكومت اسلامي از ديدگاه قرآن در ذهنش نقش ميبندد. «كتاب»، «ترازو» و «آهن» و يا به عبارت قرآني كتاب، ميزان وحديد، امام در يك سخنراني خواستار تغيير نشان كشور ميشوند
پس از پيروزي انقلاب امام خميني (ره) در يك سخنراني خواستار تغيير نشان كشور يعني شير و خورشيد ميشوند. در آن زمان حميد نديمي شروع به اتود زني طرح الله ميكند كه در انتها طرح آماده شده را به دفتر امام در قم ارسال ميكند. هرچند كه ابتدا در مسابقهاي كه براي طرح آرم جمهوري اسلامي برگزار شد آرم ديگري به تصويب و در نهايت به چاپ بر روي اسكناسهاي آن دوران رسيد اما ديري نميگذرد كه از آقاي نديمي ميخواهند تا بر روي طرح پرچم هم كار بكنند. رنگهاي سبز و سفيد و سرخ، علامت مخصوص جمهوري اسلامي و شعار «الله اكبر» همگي از اركاني هستند كه در قانون اساسي براي پرچم ايران در نظر گرفته شدهاند. اما آن چنان كه از مطالب نوشته شده در مجله استاندارد ايران كه تنها منبع رسمي تحليل آرم جمهوري اسلامي است، برميآيد «كلمه قرمز و به خون آغشته الله منقوش بر پرچم جمهوري اسلامي به دليل اينكه الله مبداء و منتهاي آفرينش است و هدف و غايت حكومت اسلامي (الي الله المصير...) به كار ميرود انتخاب شده است.
هلاليهاي اين شكل از نقش مباركي ريشه ميگيرد كه بارها حضرت محمد (صلي الله عليه وآله) با شمشير بر شنها ترسيم كردهاند.
پنج جزء تشكيل دهنده علامت كه اگر به پنج اصل پايه دين برگردد اصل توحيد را در حكم عمود و ساقه اصلي در ميان دارند، گذشته از آنكه در تركيب كلي خويش كلمه الله را بيان ميكنند و عصارهاي از كلمه توحيد يعني لااله الااله را نيز در خود مستتر دارند. خطوط هلاليهاي طرح كه در يك دايره قرار دارد با تداعي نصف النهارهاي كره جهاني بودن دعوت اسلام را تجسم ميبخشند.
جزء قائم مياني، در تركيب با شكل تشديد كه در خط فارسي و عربي نشانه شدت است شمشير را تداعي ميكند، قائم و ايستاده كه خود نماد و قدرت و استحكام و ايستادگي است و اين برداشتي تعبيري از كلمه حديد يا آهن است در كتاب الله (... انزلنا الحديد فيه باس شديد) و تركيب كاملا متقارن شكل بياني از حالت تعادل و توازن كه اين نيز برداشتي تعبيري است از كلمه ميزان در كتاب خدا (والسماء رفعها و وضع الميزان، شعار الله اكبر» كه تكرار ميشود و تكرار از ويژگيهاي شعار است اين شعار يازده بار در رنگ سرخ و يازده بار در رنگ سبز يعني بيست و دو بار تكرار ميشود و اين اشارهايست به بيست و دوم بهمن. روزي كه اين شعار براي انقلاب اسلامي پيروزي آفريد.
قالب راست گوشه خط نوشته «الله اكبر» يادي است از كوبندگي اين شعار كه سلاحي بود پيروز در دست مجاهدان انقلاب اسلامي. و اين همان خطي است (خط بنايي) كه شعار الله اكبر را بر بلنداي اذان و بر گنبدها و منارههاي الله اكبر در مساجد اسلامي نقش ميكرده و اكنون بر بلنداي پرچم ايران نشسته است. تكرار اين شعار در تركيب كلي پرچم حاشيههائيست كه با اتصال به رنگ سفيد پرچم دو رنگ سرخ و سبز را به هم پيوند ميزند. كه اگر سفيد نشانهاي از توحيد باشد- كه سفيد تركيب و توحيد همه رنگهاست- اين رنگ متن سرخ پرچم را كه نشانه خون و جهاد است به رنگ سبز كه ميتواند نمادي از آرمانهاي والاي اسلام باشد ميپيوندد.
همان طور كه از نوشتار مجله استاندارد ايران استنتاج ميشود آرم الله و در مجموع پرچم جمهوري اسلامي ايران با مفاهيمي كاملا اعتقادي، اسلامي و قرآني طراحي شدهاند و به كار بستن همين مفاهيم كافيست تا اين آرم را به يك آرم مقدس و جاودان مبدل گرداند.https://eitaa.com/adinebaharan
دلم مي خواهد از خدا به قدر يك آدم مدبري، يا كدخداي محله، يا به قدر يك نوكرت يا طفل مميزت، بترسي!
دلم مي خواهد يك ذره از خدا بترسي! نمي ترسي؟! همين طور بمان تا يك ساعت ديگر چشمت كه بسته شد و آنجا باز شد، آن وقت خواهي ترسيد. حالا اعتقاد نمي كني، آن وقت اعتقاد خواهي كرد! حالا نمي ترسي، آن وقت خواهي ترسيد! اگر بترسي حالا، ثمري به حالت دارد؛ اما ترس آن وقت اصلاً ثمر ندارد.
آيه الله شيخ جعفر شوشتري
منبع
صادق حسن زاده، مجالس شوشتري، مجلس دهم.https://eitaa.com/adinebaharan
احساس حقارت
اگر واقعا مرتكب خطا شده باشم، احساس حقارت و خودكم بيني به من كمكي نخواهد كرد و به جاي آن بايد فعاليت ديگري را آغاز كنم؛ يعني مجددا به تقويت مهارت هايم بپردازم و يا از ديگران درخواست كمك كنم.
https://eitaa.com/adinebaharan