هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مورد کیفیت خودرو و تلفات رانندگی در ایران بارها مطالبی را خوانده و شنیدهاید.
دروغ بزرگی که (فارغ از کیفیت خودرو) برای شانه خالی کردن نیروی انتظامی و دولت و قوه قضائیه و دیگر دستگاههای فرهنگی و تقنینی و اجرایی از وظیفه خودشان است.
سالانه ۱۵ هزار نفر تلفات و دهها هزار نفر مصدوم و ... را میاندازند گردن کیفیت خودرو درصورتی که کیفیت خودرو در تمام دنیا تاثیر بسیار کمی نسبت به عوامل دیگر از جمله خطای انسانی (سرعت و...) دارد.
میزان بالای سفر در ایران و میزان تصادفات چندبرابری نسبت به کشورهایی با جمعیت مشابه نتیجهاش هم میشود تلفات چندبرابری.
چه ارزشی بالاتر از حفظ جان انسانها؟
بهتر نیست با اصلاح قوانین مربوط به تخلفات رانندگی و سختکردن آن به حفظ جان مردم کمک کنیم؟
پن: اگر سراغ نئولیبرالها برویم قطعا میگویند "گران کن"
هم خودرو را! هم جریمه را!
اما راهکار این مشکل قطعا غیرقیمتی است. از صدور گواهی سوءپیشینه رانندگی برای استخدام گرفته تا تبدیل برخی از تخلفات به جرم. از ضبط گواهینامه مادامالعمر گرفته تا نظارت شدید در خیابانها و از همه مهمتر فرهنگسازی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔸این مبلغ را نذر شما کردم🔸
📝#خاطرۀ_شیرین دکتر علی حائری شیرازی (فرزند مرحوم آیت الله حائری شیرازی) از پدر
🔹 مدتی بعد از آنکه پدر امامت جمعه را رها کردند، در قم رحل اقامت گزیدند. متاسفانه بعضاً هم تنها بودند! گاه گداری من و بچه ها سری می زدیم ...
به واسطه ی بیماری ای که داشتند رژیم غذایی سختی هم گرفته بودند و مثلاً بین گوشتها فقط مجاز به خوردن شکمبه گوسفند بودند بلکه مداومت به آن مانند یک دارو .
خب شکمبه ها را هم به جهت ارزان تر شدن و هم به جهت تمایل شخصیشان، پاک نکرده می گرفتند و خودشان پاک می کردند. از نیمه های شب چند ساعتی به حمام زیر زمین میرفتند و آنها رو خوبِ خوب تمیز می کردند و بار می گذاشتند و صبح، چنانچه همچو منی مهمانشان بود، با هم می خوردیم ...
🔹 در این ایام، اموراتشان هم نوعاً از سخنرانی هایی که دعوت می شدند می گذشت. پاکت سخنرانی را هم در جیب بالای قبایشان می گذاشتند. من هم به رسم فضولی، بعضاً پاکت را چک می کردم تا ببینم وسعت دخل و خرج به چه میزان است؟
این بار در پاکت فقط یک تراول پنجاهی بود و میبایست تا سخنرانی بعدی با همین مبلغ مدیریت میکردیم ... بماند.
🔹یک روز صبح گفتند: فردا جلسۀ کمیسیون خبرگان دارم و میخواهم یک حمام اساسی بروم. تو هم میای؟! اول استقبال نکردم ...
بعد ادامه دادند، در یکی از کوچه های فرعی گذر خان، یک حمام عمومی قدیمی هست. قبلاً یکبار تنهایی رفتم؛ خوب دَم می شود، دلاک کار بلدی هم دارد. احساس کردم تنهایی سختشان است که بروند؛ پذیرفتم همراهیشان کنم.
بقچه ای از حوله، لباس و صابون فلهای با خود بردیم. وقتی وارد شدیم، روی در نوشته بود: «هزینه هر نفر، دو هزار و پانصد تومان». پیش قدم شدم و حساب کردم.
پدر راست می گفت. آنچنان حمام دم داشت که گویی به سونای بخار رفته ایم. دلاک پیرِ کار بلد هم روی هر نفر قریب نیم ساعت تا سه ربع ساعت وقت می گذاشت! حمام خیلی خیلی خوبی بود. آدم واقعاً احساس سبکی و نشاط میکرد.
🔹 در وقت خارج شدن، دم در به من گفتند انعام دلاک را حساب کردی؟ گفتم نه! گفتند: صدایش کن. پیرمرد را صدا کردم آمد. پدر دست در جیب کرد و همان پاکت تراول پنجاهی را به او داد! او تراول را گرفت، بوسید، بر چشم گذاشت و نگاهی به بالا کرد و رفت. من هاج و واج و متعجب به پدر نگاه می کردم. گفتم زیاد ندادید؟ گفتند نه! بعد مکث کردند و گفتند: مگر چقدر بود؟ گفتم پنجاه تومان؛ و این هر آنچه بود که در پاکت داشتید!
نگاهی تیز و تند کردند. پنج یا پنجاه؟ پنجاه!!
نچ ریزی گفتند و برگشتند بسمت حمام. چند قدم نرفته، توقف کردند، برگشتند نگاهی به بالا کردند، بعد به سمت من آمدند. گفتند: «دیگه امیدوار شده، نمیشه کاریش کرد، بریم»
🔹 وارد گذر خان شدیم به فکر مخارج تا شب بودم. هنوز چند دقیقه ای نگذشته بود که کسی از حجرهای با لهجه غلیظ اصفهانی بلند داد زد: «حَجا آقا! حَجا آقا! خودش را دوان دوان بما رساند و رو به من کرد و گفت: «آقای حائری شیرازی هستند؟» گفتم: بله. گفت: «حاج آقا یه دقه صبر کنید»! رفت و از میز دکان، پاکتی آورد و به پدر داد.
پدر با نگاهی تند گفت: «من وجوهات نمی گیرم!»
گفت: «وجوهات نیست، نذر است».
گفتند: «نذر؟»
گفت: «دیروز برای باری که داشتم، در گمرک مرز اشکالی پیش آمد. شما همان موقع در شبکه قرآن مشغول صحبت بودید. مال، خراب شدنی بود. نگاهی به بالا کردم که اگر مشکل همین الان حل شود، مبلغی را به شما بدهم. همان موقع، حل شد و شما امروز از این جا رد شدید!!»
پدر متبسم شد. رو به من کرد که پاکت را بگیر. گرفتم. خداحافظی کردیم و راه افتادیم.
🔹در حین حرکت، آرام در گوشم گفتند: «بشمارش!! »
من هم شمردم. ده تا تراول پنجاه هزار تومانی بود.
بعد بدون آنکه چیزی بگویم، درِ گوشم گفتند: «ده تا بود؟!» بعد این آیه را خواندند: «مَن جَاءَ بِالحَسنَةِ فَلَهُ عَشرُ أَمْثَالِهَا» ...
نگاهی به بالا کردند و گفتند: «خدا بیحساب میدهد. به هرکه اهل حساب و کتاب باشد با نشانه میدهد که بفهمی مال اوست نه دیگری. آنرا در جیبت بگذار تا به اهلش بدهیم»
منبع: (http://telegram.me/dralihaeri)
@haerishirazi
افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
🔸این مبلغ را نذر شما کردم🔸 📝#خاطرۀ_شیرین دکتر علی حائری شیرازی (فرزند مرحوم آیت الله حائری شیرازی)
بنده و برخی رفقای دانشگاهی بارها این مورد را تست کردهایم و نتیجه گرفتیم.
به سنتهای الهی اطمینان کنیم.
#اقتصاد_ماه
هدایت شده از احمد نبویان
حامیانِ مالی دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف:
👈ترکیبی از بانکهای خصوصی تا فولاد و مس و ...
▪️ علت اینهمه اصرار اصحاب این دانشگاه بر تئوریهای اقتصادیِ معیشتسوز و ضد منافع مردم را متوجه شدید یا بیشتر توضیح بدم؟؟؟
▪️ سر رشته علم اقتصاد در کشور افتاده دست ذینفعان گرانی و سفتهبازی و دلالبازی و بیثباتی اقتصادی و گره زدن سفره مردم به دلار !!!
نتیجه همین میشه که میبینید.
💠 احمد نبویان 👈 عضو شوید
🇮🇷@ahmad_nabavian🇮🇷
مغالطه قیمت خودروی دسته دوم!
در رسانهها دائما اعداد مختلفی درباره مقایسه قیمت خودروها در ایران با خارج از کشور بویژه دبی منتشر میگردد.
در صدر این ماجرا جناب رشیدی کوچی از نمایندگان مجلس استان فارس قرار دارد که دائما اعداد و ارقام نادرست و عجیبی را مطرح مینماید که هربار بنا بر تقاضای مخاطبین محترم، اعداد واقعی قیمت خودروها منتشر میگردد.
مقایسه صحیح قیمتها برای رسیدن به حقیقت و مطالبه درست بدین شرح است که یا باید قیمت کارخانه یا MSRP خودروها در کشور مبدا مورد مقایسه قرار گیرد که در این قیمت میتوان عملکرد مستقیم خودروسازی و سیاستهای صنعتی دولت را مورد نقد و بررسی قرار داد و یا قیمت بازاری مصرف کننده نهایی یا Market Avr صفر یا کارکرده، مقایسه گردد که این قیمت نشاندهنده میزان تقارن و تعادل عرضه و تقاضای خودروی مورد نظر در کشور بوده و دادهای درباره عملکرد شرکت خودروسازی یا سیاست صنعتی کشور به طور مستقیم نمیدهد اما از شرایط اقتصاد کلان کشور اثرپذیر است و میزان تفاوت آن در کشورهای مختلف بستگی مستقیم به نرخ تبدیل ارز، قدرت خرید عمومی مردم و میزان عرضه و میزان تقاضا دارد.
برای مثال تفاوت قیمت خودروی کارکرده پورشه ماکان در امارات و ایران نشانه تقاضای بسیار بالاتر این خودرو در ایران نسبت به امارات است. اما باید دانست اساسا این آدرس غلط مافیای خودرو به نفع بچه پولدارهاست و اساسا قیمت خودروی دبی با عرضه فقط ۱۵۰هزار خودرو قادر به تقاضای ۸میلیونی داخل کشور نیست و فقط باعث تشدید گرانی و هدررفت منابع ارزی به نفع گروه خاصی از جامعه میگردد.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
نتوانسته ایم چون علی (ع) در ۵ سال مردم را از فقر نجات دهیم. علت این است که چهل و اندی سال از انقلاب گذشته و هنوز در اقتصادمان ایمان به علی (ع) نداریم. علی را رها کرده ایم و به حضرت کینز، حضرت فریدمن، حضرت بلانچارد و نورث و استیگلیتز آویزان شده ایم و به فتواهای اینها به مثابه اصول دین می نگریم.
برای آویزان شدنمان به این کفار از رسول الله هم روایت میآوریم که: اطلبوا العلم و لو بالصین... و حتی آنقدر جسارت نداریم که با جمع این روایت با سایر روایات دریابیم که بلی! شهر علم خود رسول است و رسول می فرماید ببین من کجا هستم! هر کجا که بودم علم آنجاست. حتی اگر من در چین و ماچین باشم به دنبال من بیا. و امروز که زمین از حجت ظاهر خالی است هم در نمیابیم اضطرارمان به حجت را. باید دنیا را برای یافتن حجتمان زیر و رو کنیم...
نتوانسته ایم چون هنوز مجبوریم به این سوال پاسخ دهیم که اقتصاد اسلامی داریم یا نداریم. مجبوریم کارامدی گزارههای دین را برای آقایان «اثبات» کنیم. و البته اثبات هم معنایی ندارد.
چون:
و لن ترضی عنک الیهود و لا النّصاری حتّی تتّبع ملّتهم»؛(۵) تا وقتی کمند آنها را به گردن نیندازید، ... ۲ ) سوره مبارکه آل عمران آیه ۱۱۰
قرار نیست آنها باور کنند که دین خدا قدرت اداره دارد. قرار نیست قبول کنند که همه امور در ید قدرت الهی است.
و البته همین ناباوران به قدرت دین خدا در اداره امور بشر، سالهاست امور اقتصادی کشور را تدبیر میکنند. تدبیر که چه عرض کنم...
به دین خدا باور نداریم اما به کتب کافران به دین خدا ایمان داریم که می توانند ما را اداره کنند. میگویند آنها بهتر از ما اداره کردهاند دنیایشان را. باید دنیا داری را از آنها بیاموزیم.
پس حال که میخواهید از آنها بیاموزید بسم الله:
اولین قدم لشکرکشی به آفریقا و کشورهای مظلوم همسایه است. بکشید و برده بگیرید تا برایتان کار کنند. منابعشان را غارت کنید تا ثروتمند شوید. بر کوه جنازههایشان بایستید و عکس یادگاری بگیرید.
۳۰۰ سال که این کار را انجام دادید، می شوید دنیای امروز غرب.
اگر می خواهید از آنها بیاموزید، واقعا از آنها بیاموزید. راهش همین است که گفتم.
در غیر این صورت:
سوره مبارکه النحل آیه ۱۲۵
ادعُ إِلىٰ سَبيلِ رَبِّكَ بِالحِكمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ ۖ وَجادِلهُم بِالَّتي هِيَ أَحسَنُ ۚ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبيلِهِ ۖ وَهُوَ أَعلَمُ بِالمُهتَدينَ﴿۱۲۵﴾
با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسی بهتر میداند چه کسی از راه او گمراه شده است؛ و او به هدایتیافتگان داناتر است.
باید به خدا برگردیم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
📌 آیتالله سید محمدباقر صدر، مغز متفکر اسلامی
◼ ۱۹ فروردین| چهل و سومین سالگرد شهادت سید محمدباقر صدر و شهیده بنتالهدی صدر
🆔️ @shahidsadr
مدعیانِ آزادیِ بیانِ دیکتاتورِ ذینفعِ گرانی!
ماجراهای اخیر هجمههای تند و افراطی و دور از ادب و آداب داخلی و خارجی به چند اظهار نظر علمی درباره رابطه افزایش ولنگار نرخ ارز با تورم و تضعیف معیشت مردم، به خوبی جریان دیکتاتوری علمی مدعی آزادی بیان را نشان داد.
در این میان نقش دلالان، بورسبازان و سیگنال فروشان بیاعتبار متعلق به جریان لیبرال اقتصادی کشور که بارها با پیشبینیها و تجویزهای نادرست به سفره مردم ضربههای سنگینی زدند به افرادی که تمام وقایع اقتصادی اخیر را به درستی پیشبینی و کارآمدی خود را در عرصههای اقتصادی بارها نشان دادند، قابل توجه بود.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
تامین کاه و یونجه و رد پول!
آقای خیرخواهان از اساتید اقتصادی ضدانقلاب در داخل کشور، پس از توهین تلویحی به رهبری معظم، عارض شدند که اگر کاه و یونجه ایشان را بیت رهبری تقبل میفرمود، این بنده خدا توجیهگر وضع فلاکت بار کشور میشد.
این بنده خدا بعد از اینکه از ذات خود پرده برداشت و اذعان کرد برای پول هر کاری میکند، باید به این سوال پاسخ دهد که پس کاه و یونجه حضرتعالی را احتمالا آمریکا تامین میکند که توجیهگر وضع فلاکت بار موجود آنجا هستید؟
پس رد پول خیلی چیزها را مشخص میکند درست است؟
مثل رد پول تامین مالی تحصیل بچههای شیکاگو و بازگرداندن آنها به سمت های کلیدی اقتصاد ایران؟!
یا رد پول حامیان مالی دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف؟!
یا رد پول رسانههای زنجیرهای اقتصادی شما؟!
ضمن تشکر از جناب خیرخواهان بابت گوشزد این نکته ارزشمند، باید این کد ماجرای #رد_پول را جدی گرفت..
در این لینک میتوانید بخشی از حجم مالی این رد پول را دنبال کنید.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco