📌 کرونا ؛ جنگ روانی یا جنگ واقعی
"کرونا از عینک اقتصاد"
🖊 به قلم : سید امیرحسین حسینی
کارشناس علوم اقتصادی
📚 ضرب المثل های ((سالی که نکوست از بهارش پیداست )) و ((جوجه را آخر پاییز می شمارند )) را همه شنیده ایم و
در سال ۱۳۹۸ به عمق فلسفه ای این دو مَثَل معروف پی برده ایم .
🔴 از بهار ۹۸ و سیل ویرانگر آن مشخص بود که دیدن روی خوش تا پایان سال بر مردم حرام خواهد شد .
از حوادث آبان ماه و ترور ناجوانمردانه سردار سپهبد شهید سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی و ... تا مهمان ناخوانده ی این روزهای ما که خود را کرونا می نامد ، مداوما مردم و علی الخصوص کسب و کار ها را مورد عنایت خود قرار داده اند .
🔆 تحلیل صداوسیمایی و زهرا چخماقی گونه ی آن می شود اینکه ما از روزمرگی جلوگیری کرده و با رقم زدن حوادث جدید و ایجاد زمینه پذیرش آنها هیجان و جذابیت را به زندگی مردم بازگرداندیم .
سعی شد مقدمه کمی شیرین باشد تا از تلخی ادامه کم نماید .
تلخی که زیر زبان نگارنده گز گز می کند .
اخیرا مصاحبه های هفته ای یکبار ریاست محترم جمهور و مصوبات اقتصادی ایشان دل ما را خون کرده است .
هیات دولت سه ماه برخی و فقط برخی اقساط را عقب انداخته است و یا مثلا و فقط مثلا دویست هزارتومان کمک هزینه معیشتی به یک درصد جمعیت جمهوری پهناور اسلامی ایران عنایت فرموده اند و ۹۹درصد دیگر را به تقوای الهی سفارش نموده اند . قبوض آب و برق و گاز را هم عنایت فرمودند که سه ماه دیگر یکجا پرداخت کنیم و تمام .
یعنی این همه دورهمی گرفته اند و نهایت تصمیمات آن ها همین چند خط گشته است .
مثلا کسب و کاری را که ۳ ماه بالاجبار تعطیلش کرده اید و منبع درآمدی ندارد چطور میخواهد ناگهانی از ماه ۴ام بدون فروش و دخل خاصی و شاید هم همراه ضرر و زیان اقساط خود را بپردازد ؟
کسب و کارهایی که وام نگرفته اند و هیچ منبع درآمد و حتی اجازه کسب درآمد ندارند چه می شوند ؟
کارگران و کارمندانی که بیکار شده اند چه مصالح ساختمانی بر سر خود بریزند ؟
کسب و کارهای تولیدی که تمام بازار آنها ، بازار شب عید است و حالا اندازه ی یکسال هم جنس روی دستشان باد کرده است را چه می کنید ؟
سرنوشت رانندگان محترم حمل و نقل عمومی چه خواهد شد ؟
🖇 این تصمیمات بیشتر به مسکن های روانی مقطعی شبیه است تا نگاه درمانی و پرستارانه نسبت به آسیب دیدگان غیر جانی ویروس کرونا
⭕️ دولت اگر باور دارد که کرونا یک بحران و جنگ واقعیست باید نگاه درمان گرایانه و حل مساله داشته باشد نه اینکه به عنوان یک خیر نیک اندیش در جهت حمایت از آسیب دیدگان عمل نماید .
🚫 در آخر با بررسی تصمیمات اخیر اقتصادی دولت ، در می یابیم آنها راه حل خروج از بحران را فقط در درمان ۲۰هزار می بینند که ویروس در داخل ریه ی آنها قرار گرفته است ، در حالیکه ۷۹ میلیون ۹۸۰هزار نفر دیگری که این ویروس تمام زندگی و معیشت آنها را هدف قرار داده است را نادیده می گیرند و صرفا در حکم تجویز یک حبه قرص استامینوفن برای بیماری تومور مغزی عمل می نمایند .
اگر استامینوفن تومور مغزی را درمان کند ، مصوبات اقتصادی دولت هم کسب و کار ها و معیشت مردم را نجات خواهد داد .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
🔶هوالعلیم
ممنون میشوم نقد و نظر خود را راجع به یادداشت حقیر کامنت کنید ...👋
به گزارش افکارنیوز، آن گاه که از جنگ اقتصادی و تحریم و مشکلات و معضلات اقتصادی و رکود و تورم و گرانی و افزایش نرخ بنزین و برجام و fatf و تجارت جهانی و ... صحبت و دفاع و گله و شکایت میکنیم و میخواهیم اقدامی له یا علیه آن ها انجام دهیم باید از بستری قانونی و ریلی هموار و کارشناسی شده استفاده نماییم .
اخبار اقتصادی-قبل از نوشتن این یادداشت با بررسی سوابق نمایندگان کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی نتیجه ی آخر یادداشتم را بدست آوردم .
فقط ۴ نفر از نمایندگان این کمیسیون دارای تحصیلات اقتصادی و آن هم فقط دانشگاهی بوده اند . یعنی همان ها هم خاک کف بازار و تولید و مصائب مالیات ، بیمه ، گمرک ، تعرفه ، بخشنامه های متغیر و تخیلی و ... را درک و لمس نکرده اند .
این آمار را اگر در مقیاسی بزرگتر قرار دهیم ، از نزدیک به ۳۰۰ نماینده مجلس در وضعیت بحرانی امروز اقتصاد کشور کمتر از انگشتان دست دارای تحصیلات اقتصادی بوده و شاید بتوان گفت هیچ کس از نزدیک بحران اقتصادی را نمی فهمد .
آقای نماینده مجلس نمی داند وقتی از نرخ ارز ثابت ۴۲۰۰ دفاع می کند بعد از آن باید فکر دلار ۲۰ هزار تومانی باشد و یا اگر از نرخ ارز شناور دفاع می کند باید چطور افزایش قیمت کالاهای اساسی را مدیریت کند .
او درک نمی کند وقتی می گوید fatf را بپذیریم چطور باید با شفافیت مالی در دوران غیرشفاف دنیا کنار بیاییم و اطلاعات تمام حساب هایمان را تقدیم کنیم و همچنین درک این را ندارد که اگر آن را رد کنیم در وضعیتی که دیگر مشتری برای نفت حتی ارزان تر از قیمت های جهانی وجود ندارد چطور میخواهیم منابع ارزی خود را تامین نماییم .
او نمی داند که در زمان تصویب قوانین حمایت از تولید ملی از افزایش حقوق کارگران مطابق قول های انتخاباتی خود در جمع کارگران دفاع نماید و یا از قول خود درباره ثبات نهاده های تولید در جمع تولیدکنندگان حمایت نماید .
او نمی داند برای جبران کسری درآمد دولت باید قانون افزایش نرخ مالیات را تصویب کند یا در جهت افزایش اشتغال و تولید معافیت های مالیاتی را ابلاغ نماید .
او نمی داند برای اقتصاد دانش بنیان باید قوانین پذیرش آن را نیز پایه ریزی کرد تا مصداقا در برابر ناوگان حمل و نقل اینترنتی بتواند ورشکستگی ناوگان فرسوده تاکسیرانی سنتی را مدیریت نموده و با استفاده از راهکار های تلفیقی از تکنولوژی استقبال نماید
او چون نه اقتصاد خوانده و نه حتی خاک آن را خورده است هیچ چیز درباره هیچ چیز نمی داند.
#اقتصاد #مجلس #اقتصاد_مقاومتی #یادداشت #دانشگاه
https://www.instagram.com/p/B89fBbNFfti/?igshid=13zmefu59m0pg
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌 "کرونا از عینک اقتصاد"
🖊به قلم : سید امیرحسین حسینی
کارشناس علوم اقتصادی
🔆برداشت اول/روزهای اخیر شاهد قرنطینه کامل و شبه حکومت نظامی در کشور بوده ایم .
کسب و کارها نیز جز عده ای بالاجبار به طور کامل تعطیل گشته اند .
همچنین از جلسات ریاست محترم جمهور خبر میرسد که رقمی بالغ بر ۱۰۰هزار میلیارد تومان معادل یک پنجم بودجه سال جاری به کرونا اختصاص داده شده است .
🔅 برداشت دوم /طبق گزارشات واصله و مشاهدات مستقیم ، تقریبا غیر از تست کرونا و هزینه آزمایشات مرتبط ، باقی هزینه های بستری و درمانی و خدای ناکرده هزینه های کفن و دفن با پروتکل های مخصوص ، از بیمار گرفته می شود . البته دولت مصوب کرده اند بخشی از مبالغ را در کنار بیمه کمک خواهند کرد که خیلی فرقی با روال قبل هزینه های قبل از کرونا ندارد .
🔆 برداشت سوم/ بسیاری از هزینه های دولت در ایام تعطیلات اجباری فراگیر ، کاهش یافته و دولت در وضعیت صرفه جویی منابع قرار دارد . هزینه هایی از قبیل نگهداری و تاسیسات مدارس ، دانشگاه ها ، ادارات ، جاده ها و ... چند ماهی از دوش دولت برداشته شده است .
بسیاری از سفرهای ضروری و غیر ضروری مسئولین ذی ربط و غیر ذی ربط و تشریفات پرخرج آنها نیز به لطف کرونا لغو گردیده است .
همچنین شرکت های خدماتی دولتی و نیز بیمه ها به همین صورت در حال ذخیره سود هستند .
🔅 برداشت چهارم/ با وجود تعطیلی عمده کسب و کارها اما مصرف مردم علاوه بر آنکه کاهش نیافته است بلکه در بسیاری از کالا ها چندین برابر رشد نموده است . یعنی شاهد رشد ویژه کسب و کارهای وابسته به صنایع غذایی ، میوه و تره بار ، داروخانه ها ، صنایع وابسته بهداشت و درمان ، فروشگاه های اینترنتی و نیز ورود نقدینگی فراوان به بازار سرمایه هستیم .
یعنی درست است که مالیات ستانی دولت از بسیاری کسب و کارها متوقف شده است ولی از طرف دیگر شاهد رونق مالیات ستانی از سایر کسب و کارها هستیم . همچنین دولت از سایر حوزه های تعطیل شده کسب و کار نیز بصورت غیر مستقیم مالیات خود را دریافت می کند . بطور مثال اهالی بازار ، سرمایه خود را راکد نکرده و فرضا پس از ورود به بازار سرمایه ، دولت از معاملات آنها کارمزد خود را دریافت می کند .
⚠️ برداشت پایانی/ از نگاه نگارنده دولت با این مدل از رفتار حکمرانی به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود است . او میخواهد خود را سوپرمن و منجی معرفی نموده و کمی از کارنامه ی گذشته نسبتا ضعیف خود را بهبود ببخشد . دولت فرضا هزینه های رفاهی که در حالت غیر کرونا نیز باید به بخش های مختلف تخصیص می داد را اکنون با نام یارانه مازاد برای جبران خسارات ناشی از کرونا در نظر گرفته است .
همچنین کرونا را اسبابی نموده است تا دریافت وام از صندوق بین المللی پول را در اذهان تطهیر بخشیده و برداشت از صندوق توسعه ملی را تسهیل ببخشد .سخن پایانی آن است که کرونا بصورت نسبی به میزان زلزله های مهیب اخیر و یا سیل های ویرانگر و سایر بلایای طبیعی ، خسارت مالی بر دوش دولت نگذاشته است و دولت با ایجاد جو های روانی و تشویش اذهان و سرگرم کردن آنان به آمار و ارقام ، با سیاست مذکور ماهیگیری خوبی از ماهی کرونا می کند .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌کرونا از عینک اقتصاد (قسمت سوم)
"امیدوارم اسمش پولشویی یا اسامی مشابه نباشد..."
🖊 اخیرا کمپین های زیادی از جانب بخش های مختلف خصوصی و مردمی شکل گرفته است که فراخوان کمک به بیماران و آسیب دیدگان کرونا داده و درخواست تامین مالی از جانب مردم و برخی ارگان ها دارند .
علاوه بر آن با راه اندازی کارگاه های تولیدی و اقدامات ارزشمند دیگر کمک شایانی در حل مشکلات به وجود آمده داشته اند .
🖊 آنها با شفافیت کامل اقدام کرده و برخلاف مدعیان بزرگ شفافیت ، با ریز عملکرد گزارش مفصل و کاملی را به مردم ارائه می دهند .
تا اینجای کار بسیار زیبا و قابل تقدیر است .
🧷 هزینه ی تولید فرضا یک ماسک سه لایه توسط ماشین اتوماتیک حدود ۱۵۰ تومان و هزینه تولید دوخت دستی توسط خیاط حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان است .
🧷 در بهترین حالت ممکن در گزارش شفاف گونه و از محل کمک های مردمی ، هنگام تحویل به مراکز درمانی و یا مردم و .. آن را ارقامی بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان قیمت گذاری کرده و به فروش می رسانند .
یا در مدلی دیگر در فراخوان کمک های مردمی خود ، کمک به ازای تامین هر ماسک برای بیماران را با مبالغ مذکور معرفی می نمایند .
⚠️⚠️ این یعنی با پول های کمک مردمی ، ایجاد حاشیه ی سود ۱۰۰ تا ۵۰۰ درصدی برای خود ایجاد کرده و بصورت کاملا شفاف و انشالله خیرخواهانه درآمد های کلانی را کسب می کنند .
❎ انشالله که برداشت نگارنده از این موضوع اشتباه بوده و عنوان پولشویی اتهامی بیش به این اقدامات خیرخواهانه و جهادی نباشد .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌کرونا از عینک اقتصاد (قسمت چهارم)
"سیاست ایمن سازی جایگزین تعطیل سازی"
🖊به قلم : سید امیرحسین حسینی
کارشناس علوم اقتصادی
⚠️ سیاست تعطیل سازی به عنوان نسخه صرفا پزشکی توسط دستگاه تصمیم گیر کشور شاید توانسته باشد تا حدی از تلفات و آسیب های جسمی بیماری #کرونا را بکاهد اما آسیب های جبران ناپذیر فراوان اقتصادی و اجتماعی کرونا را عمیق تر ساخته است .
🔆 یکی از تبعات کمتر دیده شده ی شعار فراگیر #در_خانه_بمانیم ، ایجاد تنش های روحی و خستگی و کلافگی بیش از حد در افراد بوده که به تبعیت از آن نیروی جوان باانگیزه ، پرشور و کارا علاوه بر کاهش انگیزه ی فعالیت ، دچار نوعی بی میلی نسب به کار در آینده و احساس پوچی خواهد شد .
🧷 به همین خاطر پیشنهاد نگارنده در مورد حل این بحران و کاهش آسیب اجتماعی و اقتصادی ، بازگشایی برخی اماکن موثر در تقویت و ارتقای روحیه ی اجتماعی و نیز در نتیجه موثر در بهبود برخی آسیب های اقتصادی می باشد .
🔅 از جمله ی این اماکن می توان به مساجد و زیارتگاه ها در ماه مبارک رمضان ، پارک ها و بوستان ها و مراکز مشابه اشاره کرد .
❎ پیشنهاد بنده برای پروتکل بهداشتی بازگشایی مساجد و اماکن مقدسه ، برگزاری نماز فرادا با رعایت فاصله های ایمنی و نیز تجهیزات ایمنی از قبیل ماسک ، دستکش و تجهیز این اماکن به تجهیزات ضدعفونی و برگزاری مراسم سخنرانی و عزاداری یا شادی با رعایت همین موارد می باشد .
✅ از جمله آثار بازگشایی مساجد در ایام ماه مبارک رمضان ، رونق نسبی کسب و کارهایی از جمله حمل و نقل ، برخی اقلام غذایی از جمله خرما در سوپرمارکت ها ، زولبیا و بامیه در شیرینی فروشی ها ، آش و حلیم در رستوران ها ، لبنیات ، خدمات صوت، تصویر ،گرافیک ، تدوین و خدمات مرتبط ، سخنرانان مذهبی و مداحان و در کنار آنها اشتغال افراد بیشتری در صنایع خدمات بهداشتی مثل ماسک ، دستکش ، ژل ضدعفونی و ... را جهت تامین بهداشتی اماکن بازگشایی شده را در پی خواهد داشت .
همچنین آثار روحی و معنوی آن نیز غیرقابل انکار می باشد .
⭕️ سایر اماکن و مراکز اداری و تجاری را نیز می توان با نگارش پروتکل های مشابه ایمن سازی و راه اندازی نمود و قدری از آسیب های غیرجسمی #کرونا نیز کاست .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
هدایت شده از اندیشکده قصد
📢و ما ادراک ما ال «بورس»!
🔸حضرت آقا در ۲۸ آبان ۹۸ در دیدار در دیدار جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی بیانات بسیار مهمی دربارۀ تولید و وظیفۀ مردم در آن فرمودند اما از مجموع این بیانات، فقط این جمله در رسانهها شنیده شد: «یک جاهایی در بورس»
🔸خیلیها هم سردست گرفتند که بله، حضرت آقا هم فرمودند در بورس سرمایهگذاری کنید! اما فقط یکبار آن هم در «یک جاهایی از بورس» در بیانات ایشان بود.
🔸 اما در همان جلسه، ایشان چندین بار از تعاونیها و کسبوکارهای خرد و مردمی و کار جهادی سخن گفتند و بر آن تأکید کردند اما در رسانهها شنیده نشد! چرا؟
مثلا به این جملات در همان سخنرانی دقت کنید:
🔅بنده اعتقاد زیادی به تعاونیها دارم.
🔅تعاونیها بسیار پدیدۀ مطلوبی هستند
🔅اگر بشود این تعاونیها را شبکهسازی کرد... خیلی برکات دارد؛
🔅این تعاونیها را باید دنبال کنند.
🔅با جدّیّت مسئلۀ تعاونیها را دنبال کنید
🔅این مشکلاتی را که ذکر کردند در مورد تعاونیها، برطرف کنید
🔅در سرمایهگذاریهای مولّد حتماً شرکت کنند، از جمله در همین تعاونیها
🔅فرهنگ کار جهادی و همکاری و تعاون را مردم بین خودشان ترویج بکنند.
🔅من خودم چند تجربۀ موفّقِ عینیِ شخصی دارم در قضیّۀ کمکهای مردمی و تعاونهای مردمی برای این جور حوادث.
🔅در بخش نفت و گاز، بخش خصوصی و تعاونی میتوانند حضور همهجانبه داشته باشند.
🔸گاهی اوقات تعلقات و ذهنیات حاکم بر ما آنقدر عمیق و خدشهناپذیر مینماید که در صحبتهای دیگران صرفا دنبال کوچکترین اشارهها میگردیم تا آن انگارهها را تأییدشده بدانیم!
🆔 @QasdWay
اگر با سیاست های دولت در اقتصاد جهانی #هضم میشدیم ، امروز قطعا آنان که از #کرونا نجات یافتند از #قحطی تلف خواهند شد.
ایران یکبار در زمان قاجاریه نصف جمعیت خود یعنی ۱۰ میلیون نفر را با این سیاست و در اثر گرسنگی از دست داد .
برای مقایسه آمار شهدای ۸سال دفاع مقدس ۵۰۰هزار نفر بود یعنی گرسنگی ۲۰ برابر ۸سال جنگ جهانی از ما تلفات گرفته است .
https://twitter.com/hosseini_eco/status/1252881292556857353?s=09
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌در بورس چه میگذرد؟
(قسمت اول)
🔆سید امیرحسین حسینی (کارشناس علوم اقتصادی)
✅ سال ۹۸ سالی سرد و سرشار از استرس و خبرهای بد برای دولت و مردم بود . زیان های رفاهی زیادی به علل مختلف طبیعی و غیرطبیعی به عموم مردم وارد گشت .
تنها برنده های بازی اقتصادی سال ۹۸ فقط و فقط سهامداران بورسی بودند .
همزمان با روزهای سخت اقتصادی برای مردم اما سرمایه سهامداران در سال ۹۸ از ۲.۵ برابر تا گاها ۱۵ برابر رشد کرد .
در سایر بازارها علیرغم افزایش قیمت ها اما خبری از چنین سودهای نجومی وجود نداشت و کسب و کارهای بسیاری دومینو وار یکی پس از دیگری فرو ریختند .
نمونه مثال آن را آگهی های بیشمار فروش لوازم اداری در حد نو به زیر قیمت بازار در سایت های لوازم دسته دوم شیپور و دیوار ، می توان دانست .
✅ دولت دکتر روحانی نیز که خواسته یا ناخواسته و عمدا یا سهوا ضرر و زیان فراوانی از جانب دولت به مردم وارد ساخته بود و افت شدید محبوبیت و شاید رشد عجیب منفوریت را شاهد بوده است ، برای ادامه حیات سیاسی خود و کنترل اجتماعی عمده ی جمعیت آسیب دیده ی ناشی از بحران های همچون گرانی بنزین ، کرونا و ... به دنبال راه چاره می گشت .بورس بازها برای راهنمایی و مشاوره سرمایه گذاری اصطلاحا سیگنال می دهند .
به همین مناسبت مشاوران اقتصادی ریاست جمهور ، که احتمالا سفته بازان ماهری نیز هستند ، سیگنال نجات را پیدا کرده و فضای بهبود روابط دولت و مردم و نیز راهی برای جبران کسری بودجه را در ورود عمده ی مردم و سرمایه هایشان در بورس ، دیدند .زمینه چینی ها کم کم آماده گشت و سرمایه ی سهامداران از اواسط اسفندماه تا اواسط اردیبهشت نزدیک به ۳ برابر شد .
طمع زیادی در سفته بازان بازارهای مختلف برای ورود به بورس ایجاد و خبرهایی نیز از آزادسازی سهام عدالت و ورود مردم به بورس به وجود آمد .
اما ...
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌در بورس چه می گذرد ؟
⛔️قسمت دوم / ارزش سهام عدالت در بدترین حالت ۱۰۰میلیون تومان است نه ۸ میلیون تومان⛔️
🔆سید امیرحسین حسینی کارشناس علوم اقتصادی🔆
⚠️ آیا سهام عدالت ارزش واقعی که می گویند را دارد ؟
نکته ای مهم که به خاطر هیجانات اخیر و مبلغ قابل توجه موجود در پرتفوی سهام عدالت کسی به آن نپرداخته است .
⚠️اگر در سال ۸۸ ، ۵۰۰هزار تومان را در بانک با فرض میانگین سود سالانه ۲۰درصد میگذاشتیم الان در حدود ۴ میلیون تومان ارزش داشت .
یعنی بازدهی سهم های ارزشمند پرتفوی سهام عدالت طی ۱۱ سال فقط دوبرابر بانک بازدهی داشته است ؟؟!!
⚠️اما ظاهرا فقط و فقط اگر در همین سال ۹۸ فقط ۵۰۰ هزار تومان در عرضه های اولیه بورسی سرمایه گذاری میکردید تا به حال بیش از ۱۰ میلیون تومان ارزش داشت .
⚠️با این حال معلوم نیست که سود مجامع سالانه ۴۰ شرکت بورسی فوق نیز چگونه تقسیم شده است .
⚠️بستر سهام عدالت تا به حال به هیچ وجه شفاف نبوده است .
⚠️به دیدگاه بنده با فرض میانگین سود سالانه ۵۰ درصد در بدترین حالت ممکن باید طی ۱۱ سال اخیر به نزدیک ۱۰۰ میلیون تومان رسیده باشد .
⚠️برای مثال سهام فولاد مبارکه که نزدیک به ۱۵درصد پرتفوی سهام عدالت را تشکیل می دهد ، در ده سال اخیر نزدیک به ۵۰ برابر شده است .
در هر حال محاسبات فوق را در منزل نیز می توان انجام داد .
منتظر بررسی بیشتر از سوی مراکز پاسخگو و مطالبه ی مردم برای دریافت حق خود هستیم .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌در بورس چه میگذرد ؟
⛔️قسمت سوم / آماری دقیق از ارزش واقعی سهام عدالت ؛ آیا واقعا در سال ۸۸ ، ۵۰۰هزار تومان سهام خریداری شده است ؟⛔️
🔅سید امیرحسین حسینی کارشناس علوم اقتصادی🔅
⚠️پس از اظهار نظرات مختلف در مورد پست قبلی و درخواست شفافیت علمی توسط منتقدین ، صورت های دقیق سهام های عمده موجود در سهام عدالت را استخراج نمودم .
سهام مپنا با رشد نزدیک به ۳۰ برابر ، بانک تجارت ، بانک صادرات ، بانک ملت ، فولاد خوزستان ، پالایشگاه نفت اصفهان ، پالایشگاه نفت تهران و مخابرات ایران نزدیک به ۱۰ الی ۱۲ برابر رشد نمودند .
⚠️در طی این سال ها بانک تجارت با افزایش سرمایه ۴۵۸ درصدی ، بانک ملت با افزایش ۳۴۴درصدی ، بانک صادرات با افزایش سرمایه ۲۲۳درصدی ، فولاد با افزایش سرمایه ۸۰ درصدی ، مخابرات ایران با افزایش سرمایه ۳۰ درصدی ، افزایش سرمایه ۱۵۷ درصدی پالایشگاه نفت اصفهان ، پالایشگاه نفت تهران با افزایش سرمایه ۹۰ درصدی ، افزایش سرمایه ۱۰۸ درصدی پالایشگاه نفت بندر عباس ، مپنا با افزایش سرمایه ۱۰۰درصدی و ... مواجه بوده اند .
⚠️یعنی تقریبا در سال ۸۸ ما باید یک سوم سهام فعلی را داشتیم .
⚠️اما مجموع ارزش یک سوم سهام های مذکور به ۵۰۰هزار تومان نخواهد رسید .
⚠️همچنین تخصیص سود مجامع سالانه نیز تقریبا نامشخص و نامعلوم است .
⚠️نکته ای که درباره مقایسه خرید عرضه اولیه با نگهداری سهام عدالت مطرح شد نیز به این اشاره دارد که اگر در همان سال ۸۸ ، به جای سهامداری دولت ، مستقیما اختیار دست مردم بود ، و با آن سرمایه گذاری در سهام های عرضه اولیه می کردند ، تا به حال ارزش آن صدها میلیون تومان بود .
⚠️با این حال مجددا دعوت میکنم از تمام کارشناسان و مسئولین تا با شفافیت کامل ، اعداد و ارقام و دلایل عدم آزادسازی ۱۱ساله و نیز عجله ی فعلی برای آزادسازی بی برنامه را اعلام نمایند و عرض میکنم مطالب فوق محاسبات و نظرات شخصی بنده و قابل نقد و اصلاح است .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
📌در بورس چه می گذرد ؟
⛔️قسمت چهارم / طرح فروش خودرو بر مبنای ایده عرضه سهام در بورس کالا⛔️
🔆سید امیرحسین حسینی کارشناس علوم اقتصادی🔆
✅ با عرضه خودرو در بورس کالا ، میزان واقعی و دقیق تولید و عرضه هر خودرو مشخص می شود . عمده ی افراد جامعه ، قدرت خرید خودرو و یا توان پرداخت آن را ندارند .
✅ اما چرا باید آنهایی که توان مالی خرید یکجا و نقدی یا اقساطی خودرو را ندارند ، از منافع موجود در بازار خودرو از جمله مصرف ، استفاده و یا حتی سرمایه گذاری در برابر قشر مرفه تر محروم بمانند ؟
✅ با ساز و کار نسبتا عادلانه ، بهینه و شفاف زیر می توان به مدلی جدید بر اساس عرضه و تقاضای جدید رسید . پیش فرض خودروی مورد نظر نیز خودروی پراید با قیمت مصوب ۳۷میلیون تومام می باشد .
✅ تولید سالانه شرکت های خودرو سازی کاملا مطابق برنامه ریزی و مشخص است . فرضا سایپا در سال ۹۹ می خواهد ۱۰هزار خودرو به ارزش هر کدام ۳۷ میلیون تومان تولید نماید .
هر خودرو را تقسیم بر ۱۰۰۰ سهم کرده و در ابتدای سال ۱۰ میلیون سهام خودروی پراید منتشر می نماید .
✅ از طرفی هر کد ملی فقط مجاز به خرید حداکثر ۱۰۰۰ سهم یعنی یک خودروی کامل بوده و در مجموع بازار خودرو مثلا و فرضا مجاز به خرید حداکثر ۳۰۰۰هزار سهام خودرو از انواع مختلف باشد .
✅ فرضا فردی که می خواهد خودرو خریداری نماید ، اگر نقدینگی کامل دارد عینا ۱۰۰۰ سهم به قیمت تعیین شده دولت و بازار خریده و درخواست تحویل خودروی خود را به شرکت ارسال و خودروی خود را تحویل می گیرد .
✅ همچنین ساز و کار زیر برای افرادی که توانایی پرداخت یکجای پول ۱۰۰۰ سهم خودرو را ندارند ، پیشنهاد می گردد:
✅ افراد پس از خریداری تدریجی ۵۰۱ سهم در طی هر مدت زمانی از خودروی مدنظر ، می توانند درخواست تحویل خودرو را به شرکت خودروسازی ارائه داده و فرضا به ازای هر ۱۰۰ سهم باقیمانده یک چک یک ماهه به شرکت خودروسازی تحویل دهند و پس از تصفیه کامل ، سند کامل خودرو به نام آنها بخورد .
در صورت ناتوانی در پرداخت نیز علاوه بر عدم داشتن سند خودرو ، به محض رویت توسط پلیس توقیف و جرایم مربوطه اعلام گردد .
✅ با این روش ، عدالت و دسترسی یکسان برای همه ی جامعه ، میزان دقیق عرضه و تقاضای خودرو ، شفافیت مالی ، جلوگیری از فساد ، حذف واسطه ، استفاده ی همه ی جامعه از مزایای بازار خودرو و نیز تنظیم قیمت صورت می پذیرد .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران ) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
هدایت شده از اقتصادسالم
✅جدول عرضه اولیه های سال ۹۸
طبق این جدول هر کد حقیقی که فقط در عرضه اولیه های سال ۹۸ شرکت کرده باشد و آن ها را به همان تعداد که روز اول خرید شده تا امروز نگهداری کرده باشد، سود ۲۵ میلیون تومانی بدست آورده است!
مبلغ خالص جهت خرید این عرضه اولیه ها ۶.۸ میلیون تومان و جمع ارزش فعلی این سهام بعلاوه سود مجامع حدودا ۳۲ میلیون تومان بوده است!
یعنی سود خالص حدودا ۲۵.۲ میلیون تومان برای هر کد حقیقی که تا امروز سهامدار این سهم ها بوده باشد!
@eghtsadsalm