#احکام
❓ #حضور_زنان_در_پیاده_روی_اربعین ،
آری یا نه؟❓
✅ آیا شرکت زنان در پیادهرویِ کربلا در روز #اربعین اشکال داره؟ با وجود اینکه میگن مردا اونجا زیادن و شلوغ هستش و ازدحام، برای زنان چه حکمی داره؟ بالاخره یه خانم هرچی حجابش رو رعایت کنه، چشمش به نامحرم میافته و شاید هنگام ازدحام و شلوغی تنهش به تنه نامحرم بخوره. اصلاً استحباب پیادهروی برای زنان هست یا مردا بیشتر منظورشون بوده؟
✅ پاسخ:
1⃣ اگر خانم شرایط پوشش و حجاب خودش را حفظ کند،
2⃣ و این پیادهروی مفسدهای برایش نداشته باشد
3⃣ و با اجازه شوهرش باشد،
👌نهتنها اشکالی ندارد، بلکه ثواب هم دارد؛ ولی برای حفظ خود در هنگام ازدحام جمعیت، بهتر است که با محارم خودش برود.
🆔 @afzayeshetelaat
❓ #حضور_زنان_در_پیاده_روی_اربعین ،
آری یا نه؟❓
✅ اصل مساله #اربعین ، به اسارت بانوان و کودکان اختصاص دارد و پیادهروی اربعین در ابتدا برای زنان و فرزندان است، زیرا حضور بانوان در راهپیمایی اربعین تقلید از حضور حضرت زینب(س) در کربلاست.
#اربعین یک پیادهروی ساده نیست، بلکه تداعی عظمت پیاده روی حضرت زینب(س) است که با حضور در جریان کربلا، پرده ظلم یزیدیان را پاره و آنها را رسوای عالم کرد.
حرکت زنان در پیادهروی اربعین، با پیروی از حضرت زینب(س)، و مبارزه با ظلم و استکبار جهانی است.
👈 حضور بانوان در پیادهروی اربعین، میتواند مظلومیت حضرت زینب کبری(س) و زنان کربلا را برای همه دنیا تداعی کرده و شعائر این بانوی بزرگ را تعظیم کند. ارزش و جایگاه بانوان ما بیش از حضرت زینب(س) نیست که به بهانههای واهی در پیادهروی اربعین حضور پیدا نکنند.
زنان ما باید به بهانه همدردی با بانوان اسیر کربلا در راهپیمایی اربعین حضور پیدا کنند.
👌 بانوان ما با حضور در این مراسم میتوانند سبک زندگی اسلامی بر مدار ایثار، فداکاری، گذشت، سخاوت، سادهزیستی را آموزش ببینند.
👈 حضور بانوان و کودکان در راهپیمایی اربعین، تقلید از حضور حضرت زینب(س) در کربلا است و در رشد شخصیتی بانوان و فرزندان، اثرات مثبت فراوانی دارد.
🎤 خانم دکتر طاهره همیز استاد دانشگاه و مشاور زنان و خانواده
#حب_الحسین_یجمعنا
🆔 @afzayeshetelaat
#نکته #حدیث
✅ پیامبر(ص) فرمودند:
بر میت، ساعتی سخت تر از شب اول قبر نمی گذرد ⚠️
👌 پس رحم نمایید بر مردگان خود به دادن صدقه، و اگر نیافتید چیزی که صدقه بدهید ، پس یکی از شما دو رکعت نماز کند به قبر او هدیه نماید.
همان ساعت به برکت این نماز هزار ملک با جامه ای و حله ای بر میت نازل می شوند وتنگی قبر او را وسعت می دهند.
📚 سفینه البحار ،ج۲ ،ص۴۷
#شب_جمعه
🆔 @afzayeshetelaat
مسیر سعادت🏝️
#رزق_معنوی_جمعه_ها #دعای_حضرت_مهدی 1⃣ همه امامان از پدر ومادر بر انسانها مهربانتر هستند و دعای ا
#رزق_معنوی_جمعه_ها #دعای_حضرت_مهدی
دوستان همراه ! سلام ✋
آدینه تان بخیر
عزاداری هایتان قبول 🏴
با عرض خیر مقدم به عزیزانی که به جمع ما پیوستند، 🌹 مطابق روند کانال، روزهای جمعه به معرفی ادعیه اختصاص دارد، و در چند جمعه اخیر به شرح #دعای_حضرت_مهدی عج پرداخته شده و انشالله امروز به شرح فراز بعدی این دعا می پردازیم.
قسمت های قبلی دعا را با استفاده از ریپلای می توانید مطالعه کنید👆
مسیر سعادت🏝️
#رزق_معنوی_جمعه_ها #دعای_حضرت_مهدی 1⃣ همه امامان از پدر ومادر بر انسانها مهربانتر هستند و دعای ا
#رزق_معنوی_جمعه_ها #دعای_حضرت_مهدی
1⃣ دعا و خواسته یا آرزوی دیگر حضرت مهدی عج، درباره پیران و کهنسالان مسلمان است .
👌وَ عَلَى مَشَايِخِنَا بِالْوَقَارِ وَ السَّكِينَةِ
🙏 «بر پيران ما، وقار و سنگينی توأم با آرامش ببخش»!
👈 حضرت در این فراز از دعا ، علاوهبر اینکه به پیران مسلمان دعا میکند، وظیفه اصلی آنان را به آنها گوشزد می کنند: 👌حفظ وقار و متانت❗️
🙄 شاید دلیل اصلی این تذکر حضرت در قالب دعا، این باشد که اقتضای طبیعت کهنسالی، کم صبری و بی قراری است ⚠️
👌 لذا بر پيران منتظر شايسته و بايسته است تا به هنگام غضب يا هر زمينه تحريك ديگری كه آنان را به اضطراب و بی ثباتی در گفتار و رفتار ميكشاند، آرامش و وزانت و وقار خويش را حفظ كنند.👈 و البته این امر مستلزم تمرین و خودسازی در دوران قبل از پیری است!!
زیرا ترک عادات بد از هرنوع ( اخلاقی، عقیدتی، غذایی،کلامی، گفتاری و رفتاری،و....) در پیری بسیار سخت است⚠️
👈 دلیل دیگر این است که جامعه ای كه كهنسالانش با هر مسئله ای، با وقار و متانت و آرامش روبرو میشوند، جوانانش پناهگاهی مطمئن و مهربان يافته و در پرتو شفقت آنان و با استفاده از اندوخته های ارزشمندشان، مسير بهره مندیهای مادی و تكامل معنوی را به سادگی می پيمايند.😊🌹
2⃣ «وقار» به معنای متانت و سنگينی است (برخلاف خفّت و سبكی).
همچنین به معنای بزرگواری، وحلم و بردباری نیز آمده است.
حلم در لغت به معنای تسلط براعصاب و کنترل احساسات و خویشتن داری است .
👈 «سَكينه» نیز همان استقرار و آرامش جسمی و روحی است، و به معنای آرامش و طمانینه است.
🙄 شاید تفاوت این دو واژه از آن جهت است كه «وقار» در نفس انسان، و «سكینه» در اعضاء و جوارح اوست. به این معنی که وقار ، امری است که در درون و روح انسان است، و نمود بیرونی آن، سکینه و آرامش اعضای بدن انسان است.
بعنوان مثال کسی که وقار ندارد، وقتی عصبانی می شود، بدنش شروع به لرزش کرده و تن صدایش بالا میرود و حتی ممکن است به کتک زدن و آسیب رساندن به دیگران روی بیاورد⚠️
👌 ولی انسانی که وقار دارد، کنترل اعضای خود را هم در دست دارد و هنگام مواجهه با اینگونه اتفاقات، نه تنها خونسردی و آرامش خود را حفظ میکند بلکه به آرام کردن شخص عصبانی و فحاش، یا جو ناآرامی که ایجاد شده، می پردازد.
3⃣ حتماً داستان آن مرد شامی که به امام حسن ع، ناسزا میگفت را شنیده یا خوانده اید که :
👈« روزى مردى از شام كه تحت تأثير تبليغات بنى اميه قرار گرفته بود، در كوچه هاى مدينه به حضرت رسيد و بدون تأمل، شروع به دشنام دادن و ناسزا گفتن به حضرت كرد.😔
حضرت سكوت كرد تا خوب عقده هايش خالى شد، سپس فرمودند: «من فكر مى كنم تو در اين شهر غريب باشى و امر بر تو مشتبه شده؛ اگر منزل ندارى، منزل ما متعلق به توست، اگر بدهكارى، من قبول مى كنم كه بدهى تو را بدهم، اگر گرسنه اى تو را سير مى كنم».
چنان حضرت با او برخورد كردند كه اصلا در فكرش خطور نمیكرد.
مرد شامی چنان مجذوب وقار و سکینه امام شد كه گفت: يابن رسول الله ! اگر قبل از اين ملاقات به من مى گفتند، بدترين افراد زير اين آسمان كيست؟ تو را و پدرت را معرفى مى كردم؛ ولى الان به عنوان نيك ترين افراد معرفى مى كنم، او چنان شیفته اخلاق آن حضرت شد كه تا در مدينه بود، در منزل حضرت و سر سفره آن حضرت بود.
👈 نمونه های بسیار دیگری از سایر ائمه ع، نیز در حلم و بردباری ایشان نقل شده که همگی آنان در سن میانسالی یا پیری، هنوز هم وقار و متانت و آرامش خود را حفظ کرده بودند. باوجود آنکه گفتیم اقتضای طبیعت پیری، کم صبری و بی قراری است!!
4⃣ كهنسالان در هر اجتماع ، با كوله باری از تجربه های اندوخته و درسهای آموخته از زندگی، در حركت و تربيت جوامع نقش چشمگيری دارند، لذا شایسته و بايسته است در انديشه و عمل، متانت خويش را حفظ كنند و از هر عملی كه از قدر و شأن آنها بكاهد و جايگاهشان را پايين آورد، بپرهيزند تا هم خود اهل انتظار راستين باشند و هم الگوی عملی برای ديگران باشند !
✅ ازطرف دیگر همانطور كه این دو صفت زیبنده ی بزرگان و پیران است، ما هم وظیفه داریم نسبت به آنها وقور باشیم
✅ امام رضا ع فرمودند: « وَقِّرُواكِبَارَكُمْ وَ ارْحَمُوا صِغَارَكُم.....»
👌 به بزرگترهايتان احترام بگذاريد و با كوچكترها مهربان باشيد و صله رحم نماييد.
📚عيون اخبار الرضا، ج ۲، ص ۲۶۵.
👌 بنابراین رعایت احترام متقابل در جامعه، از انتظارات امام از ما است كه باید در بین كوچك و بزرگ نهادینه شده وبه عنوان فرهنگ مهدوی به جهانیان عرضه شود.🌹
ادامه شرح فراز بعدی دعا در جمعه های آتی انشاالله ، به شرط حیات !
🆔 @afzayeshetelaat
مسیر سعادت🏝️
#چرا_پیاده_روی_اربعین_؟ 2⃣ اما ائمه ع، چندین دلیل برای این کار داشتند که مهمترین آن در علم لدنی ایش
3⃣ نکته دیگر اینکه این پیادهروی چیز جدیدی نیست .
👈 در برخی از روایات تاریخی بیان شده است که زیارت کربلا با پای پیاده ، در زمان «شیخ انصاری»(متوفی سال ۱۲۸۱ قمری) رسم شد، اما در برههای از زمان به ورطه فراموشی سپرده میشود که در نهایت توسط شیخ میرزا حسین نوری دوباره احیا میشود. این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیادهروی از نجف تا کربلا اقدام کرد که ۳ روز در راه بود و حدود ۳۰ نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی کردند. محدث نوری از آن پس تصمیم گرفت هر سال این کار را تکرار کند، وی آخرین بار در سال ۱۳۱۹ ه. با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله(ع) رفت.
👈 میرزا جوادآقا ملکی تبریزی که بارها با پای پیاده از نجف به کربلا رفته بود، درباره مراقبه و بزرگداشت روز #اربعین حسینی چنین میگوید: «به هر روی بر مراقبه کننده لازم است که بیستم صفر (اربعین) را برای خود، روز حزن و ماتم قرار داده، بکوشد که امام شهید را در مزار حضرتش(ع) زیارت کند، هر چند تنها یک بار در تمام عمرش باشد❗️
📚(ترجمه المراقبات، کریم فیضی، صفحه ۸۵)
👈 پیادهروی #اربعین در برهههای مختلف زمان، بدلایلی گاهی کمرنگ یا حذف شده، اما اکنون که به برکت خونهای مطهر شهدا و زحمات شبانه روزی مدافعان امنیت، این سفر در امنیت و به آسان انجام میشود، حیف است که بخاطر شبهات و شایعات دشمنان، مورد بی مهری قرار بگیرد❗️
#حب_الحسین_یجمعنا
#الحسین_یجمعنا
🆔 @afzayeshetelaat
🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷
سلام بر همگی شما عزیزان ✋
ان شاءالله نایب الزیارة و دعاگوی شما بزرگواران در جوار حضرت یار خواهم بود.
ان شاءالله قطره ای باشم در اقیانوس حماسه حضور #اربعین حسینی ...
طلب حلالیت و دعای خیر دارم 🙏
💠ان شاالله و به شرط حیات، بعداز بازگشت مجدداً در خدمتتان خواهم بود🌹
🌹 همچنان همراه ما باشید🌹
🚩 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ عَلَیه السَّلامُ 🏴
🇮🇶 #عراق و ایران 🇮🇷
#الحسین_یجمعنا
🆔 @afzayeshetelaat
🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶🇮🇷🇮🇶
سلام بر شما دوستان همراه✋
و سپاس از این که همراهی تان را با کانال، حفظ کردید🌹
در مکانهای مقدس عتبات و زمان های استجابت دعا ،نایب الزیاره و به یادتان بودم، امید که خوشه چین اجابت باشید🙏
انشاءالله با ادامه مطالب در خدمتتان خواهم بود🌹
مسیر سعادت🏝️
📣 توصيه رهبرى به زائران اربعين ❁ حال خوب #اربعین را حفظ کنید! 💠 فرض کنید همیشه ایام #اربعین است و
عجب توصیه ظریفی دارد آقا ❗️
براستی که اگر همان حال و هوای #اربعین ، در تمام سال در ما باقی بماند ، واقعا به جامعه آرمانی امام زمان عج، نزدیک و نزدیک تر خواهیم شد🌹
ایثار، گذشت، وحدت، داشتن انگیزه و هدف صحیح، صبوری در راه رسیدن به این هدف، توجه به انجام واجبات و مستحبات و..... کمترین ثمره این سفر، و اول مقدمه ای برای خودسازی، و آنگاه جامعه سازی است.
👌 جامعه ای که انشاءالله قصد دارد به یاری امام زمانش بشتابد و ظهور را دریابد !
انشاءالله عزیزانی که خودشان نیز زائر #اربعین بوده اند، زیارتشان قبول باشد🙏
نمیدانم متن هایی که قبل از #اربعین و با هشتک #تأملی_بر_زیارتنامه_حضرت_عباس و #حبیب_بن_مظاهر ، یا آنچه در باره کوفه و حضرت مسلم و هانی و.... تقدیم تان می کردم،
درهنگام زیارت آن بزرگواران چقدر به یادتان آمد؟! و آیا برای ما هم دعا کردید یانه؟!
حیف که فرصت نشد مطالب را قبل از اربعین به پایان برسانم.
بعضی مطالب را نمیتوان در یک جمله خلاصه کرد، و نیاز به موشکافی و دقت دارد، زندگینامه حبیب و نتیجه آن، و آنچه باید از مقام حضرت عباس علیه السلام دانست نیز از آن جمله است.
طولانی شدن مطالب را بر ما ببخشید🙏
انشاءالله باحوصله و دقت در فرازهای این مطالب، ره توشه های مفیدی بردارید و برای ما نیز دعا کنید🙏🌹
#مقام_معظم_رهبری
✅ ارزش و عظمت زینب کبری (س) به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است !
👈 کار او ، تصمیم او نوع حرکت او ،به او اینطور عظمت بخشید .
👌 هرکس چنین کاری بکند ، ولو دختر امیرالمومنین هم نباشد، عظمت پیدا می کند!
👌 بخش عمده این عظمت، از این جاست که اولاً موقعیت را شناخت ❗️
👈هم موقعیت قبل از رفتن امام حسین به کربلا
👈هم موقعیت لحظات بحرانی روز عاشورا
👈هم موقعیت حوادث کشنده بعد از شهادت امام حسین را !!
⬅️ و ثانیاً طبق هر موقعیت، یک انتخاب کرد! این انتخاب ها زینب را ساخت!
🏴 قبل از حرکت به کربلا ، بزرگانی مثل ابن عباس و ابن جعفر و چهرههای نامدار صدر اسلام که ادعای فقاهت و شهامت و ریاست و آقازادگی و امثال اینها را داشتند، گیج شدند و نفهمیدند چکار باید بکنند؟!☹️
👌 ولی زینب کبری گیج نشد و فهمید که باید این راه را برود و امام خود را تنها نگذارد ،
👌و رفت ❗️
❌ نه اینکه نمی فهمید راه سختی است !!
او بهتر از دیگران حس می کرد!!
او یک زن بود ، زنی که برای ماموریت، از شوهر و خانواده اش جدا میشود، به همین دلیل بود که بچه های خردسال و نوباوگان خود را هم به همراه برد ، حس می کرد که حادثه چگونه است !!😔
😥 در آن ساعت های بحرانی که قوی ترین انسان ها نمی توانند بفهمند چه باید بکنند، او فهمید و امام خود را پشتیبانی کرد و او را برای شهید شدن تجهیز کرد👌
👈 بعد از شهادت حسین بن علی هم که دنیا ظلمانی شد و دلها وجانها و آفاق عالم، تاریک گردید، این زن بزرگ یک نوری شد و درخشید💫
👌زینب به جایی رسید که فقط بالاترین انسان های تاریخ بشریت -یعنی پیامبران- می توانند به آنجا برسند❗️
#اربعین
#الحسین_یجمعنا
🆔 @afzayeshetelaat