چرا دکتر محمد مصدق قهرمان من نیست؟
متنی از علی علیزاده
۱- دکتر محمد مصدق را استقلال خواه و استعمارستیزی راستین میدانم. بخشی مهم از تاریخ مبارزه با امپریالیسم. نه تنها در ایران که در کل جهان سوم. رهبری او در ملی کردن صنعت نفت، الگوی ملتهای بسیاری برای بیرون کردن استعمارگران شد. از ملی کردن کانال سوئز در مصر تا استقلال اندونزی و الجزایر. سیاست نه شرقی نه غربی مصدق هم، الهام بخش عبدالناصر مصری، جواهر لعل نهرو نخست وزیر هند و احمد سوکارنو قهرمان استقلال اندونزی برای تاسیس جنبش عدم تعهد شد. جنبش کشورهایی که در میانه جنگ سرد سعی کردند مستقل بمانند.
۲- معتقدم برخورد با مصدق بعد از انقلاب تنگ نظرانه و نامنصفانه بوده است. و این تنگ نظری دودش فقط به چشم طرفداران مصدق نرفته، بلکه در چشم همه ملت ایران رفته. اینکه امروز تلویزیون استعماری دولت انگلیس به خودش اجازه میدهد همان تکنیکهای شصت و پنج سال پیش را علیه دولت-ملت ایران استفاده کند، اینکه تلویزیون سلطنت طلب «من و تو» به خودش اجازه میدهد کودتای انگلیسی-آمریکایی را قیام بنامد، اینکه نوکران امپریالیسم در داخل، ملی کردن نفت را بخاطر مغایرت با خصوصی سازیهای نئولیبرال تقبیح میکنند و به مصدق بعنوان یک پوپولیست میتازند، اینکه عدهای با دروغ در روز روشن، تاریخ سیاه شاهنشاهی را سفیدشویی میکنند، تا حدی محصول این نگاه تنگ نظرانه درباره مصدق است. لازمه دفاع از وجهه اسلامگرایانه انقلاب، تاریخ شویی و پاک کردن و تحقیر کردن بقیه بازیگران سیاسی منتقد و مخالف استبداد پهلوی نیست.
۳- به مصدق عمیقا احترام میگذارم و به احترامش میایستم. هرچند او به چند دلیل قهرمان من نیست: اول اینکه دستگاه نظری که او برای استعمار ستیزی برگزید، همان ملی گرایی سکولار، دستگاهی اینجایی نبود و عناصرش خود ساخته غربیها و متعلق به ساحت تمدنی و تاریخی غربیها بود و از این رو نتوانست دوام چندانی بیاورد. او همچنین متوجه نشد استعمار تنها آن بیرون در لندن و پاریس موجود نیست بلکه همانقد و چه بسا قویتر، در ذهن و تفکر تک تک افراد استعمار شده و مقهور شده در همین تهران و قم و اصفهان هم وجود دارد و از آنجا هم اعمال نفوذ میکند و تا زمانی که تفکری اینجایی و بومی و ریشه دار در فرهنگ همینجا، مقابل استعمارزدگی داخلی نایستد، نمیتوان مقابل استعمار بیرونی ایستاد. دوم اینکه نگاه او به استعمار سطحی بود. او استعمار بریتانیا را تشخیص داد اما بازتولید استعمار و متاسیون یا جهش ژنتیکی آن در قالب امپریالیسم آمریکا را تشخیص نداد. سوم اینکه، او شکست خورد و به خیل شخصیتهای شکست خورده تاریخ اصلاح در این کشور پیوست و من معتقدم این تاریخ شکست خود مانعی در حرکت ما به جلو است. ما نیازمند بیرون انداختن روایتهای شکست هستیم. روایتهای شکست با آن جذبه رمانتیکی که دارند هم در بعد فردی و هم در بعد ملی، تنها به کار شعر و حسرت و خودویرانگری میخورند. روایتهای شکست، محصول تروماها و زخمهای درمان نشدهاند.
۴- قهرمان من مصدق نیست که با زبان لیبرال بخواهد مقابل غرب بایستد و بعد هم خودش شکست بخورد و هم شکستش مقدمه بیست و پنج سال بندگی ایرانیان بشود و سر آخر هم در احمدآباد در تنهایی و تبعید دفن شود. قهرمان من آیت الله خمینی است که دهسال شخصا زندگی بر امپریالیسم را زهر کرد و شکل نقشه غرب آسیا را تغییر داد و بعد هم روی شانه چند میلیون ایرانی در کمال اقتدار زمینی و معنوی تشییع شد. قهرمان من انقلاب اسلامی و تک تک حاملان گفتمان آن انقلاب است که هم نابودی شوروی را به نظاره نشستند و هم چهل سال آمریکا را تحقیر کردند. قهرمان من خامنهای است که در سال هشتاد و دو که آمریکا دوطرف ایران را اشغال نظامی کرده بود به جای آنکه عقب بنشنید فضایی را ایجاد کرد که آمریکا مجبور به فرار از عراق شود. قهرمان من دانشمندان هستهای و مهندسان موشکی ایران هستند که تا میتوانند برای استقلال مردمشان، قوای نظامی جمع میکنند. من به مصدق احترام میگذارم و معتقدم باید سهم او را از تاریخ معاصر ادا کرد و به جای سانسور مقام او، نشان داد که او لحظهای پیشین از گذشتهای متفاوت و به شدت ضعیفتر از انسان ایرانی است که هنوز توان و قدرت کافی برای دفاع از خود مقابل امپریالیسم را نداشته.
۵- برای من مصدق چهره تراژیک و شکست خورده استعمارستیزی و استقلال است و خمینی چهره مقتدر و پیروز استقلال خواهی. از این رو باید به صراحت گفت که مشکل ملی گرایی این است که به قدر کافی در این جای جهان و برای انسان ایرانی و غرب آسیایی، ملی گرایانه نیست و به قدر کافی استقلال خواهانه نیست. آنچه ملی گرایی سکولار مصدقی حتی در رویاهاش نمیتوانست تخیل کند با گفتاری تحقق یافت که با اسلام، یعنی بنیان تمدنی و بنیان زیست اجتماعی مردم اینجای جهان گره خورده بود.
✍علی علیزاده
@aghiil
درسی از ماجرای کودتای ۲۸ مرداد
موسی نجفی :
در کتب درسی تاریخ عصر پهلوی از کودتای ۲۸ مرداد با نام قیام ملی ۲۸ مرداد نام برده می شد۰ اسناد تاریخی که بعدها توسط خود امریکائی ها و انگلیس ها به چاپ رسید شکی باقی نگذاشت که هم کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و هم کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ توسط سرویس های جاسوسی خارجی و بخصوص انگلستان طراحی و اجرا شده است و مشخصا نام دو افسر عالیرتبه انگلیسی که اتفاقا پدر و پسر هم هستند( به نامهای اردشیر ریپورتر و شاپور ریپورتر ) در این دو کودتا برجسته تر است ۰ در حقیقت این خاندان فاسد و وابسته در هر سه نسل پدر و پسر و نوه فقط وابسته به پشتیبانی خارجی بوده و هستند ؛ اینکه امروز نتوانسته اند از این پشتیبانی بهره ای ببرند بخاطر آگاهی ملی و بیداری اسلامی عمیقی است که در مردم به واسطه انقلاب اسلامی ایجاد شده است۰
دعوت به قیام ملی نمودن این خاندان در حال حاضر شبیه به قیام ملی نامیدن ۲۸ مرداد است که در حقیقت چیزی جز کودتا و غارت منابع نفت ایران در سنوات بعد از کودتا و سلطه خارجی نبود ۰
✍دکتر موسی نجفی
https://eitaa.com/drmousanajafi
@aghiil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ مستدل #حسین_دارابی، به شخصی که بالای منبر که گفت: #کرونا سگ کیه!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
خود ما مردم عادی کافی هستیم
میگویند فتاح اطلاعات غلط داده و جز عذرخواهی چاره نداشته. اینکه عذر بدتر از گناه است. مدیر عالیرتبه نظام جلوی دوربین تلویزیون ده نفر را متهم به غصب غیرقانونی اموال مستضعفان کرده و بعد از ده روز ملتهب کردن کشور یادش آمده اطلاعاتش غلط بوده؟ و کل ماجرا با یک عذرخواهی تمام میشود؟ اولا فتاح اگر اینقدر پرت و غیر دقیق و بیتقوا است چطور در نظام اینقدر رشد کرده و به چنین مقام مدیریتی عالی در نظام رسیده؟ دوما اگر واقعا براساس اقرار خودش سخنانی چنین غیردقیق و اشتباه زده و رسما سیاهنمایی و تبلیغ دروغ علیه نظام کرده چرا قوه قضاییه و نیروهای امنیتی ورود نکردند ودستگیرش نکردند؟ اگر یک دانشجو یا یک روزنامه نگار یک صدم اتهامات فتاح را به شخصیتهای نظام وارد میکرد شبانه میریختند و دستگیرش میکردند.آیا خون فتاح رنگین تر است؟
اما نه. من فکر نمیکنم فتاح اینقدر بیتقوا و دروغگو بوده باشد که در مصاحبه ده روز پیش از بالا تا پایین نظام را به اشتباه بازخواست کرده باشد و باعث سیاهنمایی علیه کل نظام شده باشد و ده روز بعد یادش آمده باشد که حرفهایش اشتباه بوده. برعکس. گمان میکنم نیت اولیه فتاح خیر و هدفش بازگرداندن اموال مستضعفان بوده. اما نتوانسته. اما زورش نرسیده. چرا که امثال حداد عادل رفتند و از رهبری برای خود سنگر ساختند و تلویحا گفتند اگر بخواهی ما را بزنی ما هم جاخالی میدهیم تا تیر به رهبری بخورد. حداد عادل ممکن است امروز احساس پیروزی و اعاده حیثیت داشته باشد ولی باید بداند که مزه خیلی تلخی زیر زبان مردم است. تحمیل فشار به فتاح برای عذرخواهی از حداد به افکار عمومی این پیام را میدهد که کلیت نظام جمهوری اسلامی، هنوز اراده لازم برای مبارزه جدی با فساد را ندارد.
و البته فتاح هم که قرار بود یکی از نامزدهای جدی ریاست جمهوری باشد ده ماه قبل از انتخابات محک خورد و با عقب نشینی و عذرخواهی نشان داد مرد میدان دفاع از حقوق مستضعفان نیست. فتاح برغم داشتن حمایت افکار عمومی نتوانست حتی جلوی فشار حداد بایستد. مسلما فردی مثل فتاح دیگر نمیتواند در آینده در هیچ مناظرهای ادعا کند که مقابل اژدهای هفت سر شبکه عظیم فساد خواهد ایستاد. یعنی دیگر کسی او را باور نمیکند.
اما اشتباه نکنید. نباید ناامید بود. اتفاقا اینها لحظات روشنی است. جامعه عمیقا نسبت به تبعیض و رانت و بیتالمال حساس شده. و اگر جامعه بیدار شود و پرسشگری را جدی بگیرد، مقامات و مسئولان چارهای ندارند جز اینکه عقب نشینی کنند. جنبش مبارزه با رانت و تبعیض و فساد سوپرمن لازم ندارد. خود ما مردم عادی کافی هستیم.
✍علی علیزاده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
متن شبهه:
*رهبر عزیزم جناب آقای خامنه ایی مد ظله العالی . انقلاب درست . دین درست . نظام درست . همه جای خودش شما بفرمایید که ما دقیقاً بر سر چه آرمانی باید ایستادگی و مقاومت کنیم؟*
۴۰۰۰ دزدزاده در انگلیس زندگی میکنند و ایران بزرگترین وارد کنندهٔ *پورشه* (ماشین دزدزادهها) در خاورمیانه است !
طی ۳ ماه *۳۰ میلیارد دلار* از کشور خارج شده که قطعاً «مردمِ عادی» این پول را خارج نکردهاند .
هزاران میلیارد *اختلاس* شده، امّا با غارتگران مثل *تاجِ سر* رفتار میشود !
حالا صحبت از *مقاومت* در برابرِ *«جنگِ سرد»* میشود!
از خطر سلطهٔ *«استکبارِ جهانی»* گفته میشود، آیا با این ساختارِ فاسد چنین مقاومتی ممکن است؟
مردم وقتی *محمدساشاها و عیسی هاشمی* ها (فرزند ابتکار) و *ویلای لواسانِ سردار فیروآبادیها و پرادو سواریِ امام جمعهها* را میبینند ، از خودشان میپرسند *چرا من باید برای آرمانی که نیست، جان بدهم ؟*
مردم وقتی میبینند برادرانِ تمامیِ اعضای *ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی*، پروندهٔ *« فساد اقتصادی »* دارند ، از خود میپرسند *ما دقیقاً بر سر چه آرمانی باید ایستادگی کنیم؟
.... مردم وقتی میبینند با آمدنِ *زلزله*، تمامِ دَم و دستگاهِ حاکمیّت، تنها کاری که از دستش برمیآید *توصیه به خواندن آیات الکرسی* است!
.... مردمِ ایران عاشق آمریکا نبودند، جمهوری اسلامی آنها را عاشقِ آمریکا کرد، مردم عاشقِ رضا پهلوی نبودند، جمهوری اسلامی آنها را عاشق *خاطرهٔ پهلویها* کرد..... (متن خلاصه شده است)
پاسخ شبهه:
🔹 همانند اکثر شبهات، این متن مخلوطی از راست و دروغ است؛ « ۴۰۰۰ دزدزاده در انگلیس، بزرگترین وارد کننده پورشه، خروج ۳۰ میلیارد دلار از کشور، ورود مازراتی و بنز و پورشه با ارز دولتی، سفارش به خواندن آیتالکرسی هنگام زلزله، عشق مردم ایران به آمریکا و....» از جملات دروغ، بدون سند و مدرک این نوشته است که سعی شده با همراه کردن برخی اتفاقات ناگوار مشهور در کشور مانند قضیه بابک زنجانی، ویلاهای برخی آقازاده ها در لواسان و...، آن ادعاهای دروغ را موجه و حقیقت نشان دهند.
حقیقت این است که در کشور ما به دلایل گوناگون مشکلات و مفاسدی وجود دارد، اما آنچه در این متن و نوشتههای مشابه القاء میشود، این است که در این کشور بزرگ، پهناور و پر جمعیت همه چیز و همه جا غرق فساد است در حالیکه همهی مثالهای آنها برای مدعای خود ، چند مورد محدود نیز بیش نیست.
قطعاً هرگونه فسادی از جمله فساد اقتصادی، ناپسند است و حتی کم آن نیز زیاد است، اما چرا این انتظار ایجاد میشود که مسئولان جمهوری اسلامی باید معصوم باشند و امکان خطا نداشته باشند؟ مگر فقط این مشکلات و مفاسد در ایران ما اتفاق میافتد؟ در پیشرفته ترین کشورها که امکانات نظارتی زیاد و پیچیدهای دارند هم دائماً دزدی و اختلاس در سطوح مختلف تکرار میشود، چه برسد به نظام اداری و قضایی کشور ما که چنان پوسیده و مربوط به سالها قبل است که علیالقاعده ارقام و تعداد مشکلات باید صدها و هزاران برابر بیشتر بوده باشد.
🔹 آیا این مطالب به این معناست که پس فساد در کشور اشکالی ندارد یا حتی آن را بیشتر کنیم؟ هرگز!! آنچه لازم است بدانیم اینکه
1⃣ اگر در کشور در برابر مشکلات سکوت میشد و اختلاس گران محاکمه و مجازات نمیشدند، این سوال که چرا انقلاب کردیم جا داشت، اما وقتی چنان است که هاضمهی نظام این مفاسد را نمیپذیرد و با آشکار شدن یک فساد با آن مقابله میشود، نشان از مسیر درست انقلاب است
2⃣ نباید با بزرگنمایی مشکلات و همه را به یک چشم دیدن، ذهن و روان مردم را آشفته کرد.
3⃣ القای اینکه «مردم بریده اند و از مقاومت در برابر استکبار یا تلاش برای رسیدن به آرمانهای انقلابی خسته شدهاند» از نوع قیاس به نفس است یعنی کافر همه را به کیش خود پندارد.
4⃣مردم برای طی کردن مسیر طولانی و دشوار برقراری یک کشور مطلوب و پیشرفته به رهبر پاک، ساده زیست و باتقوا نگاه کرده و چند آقازاده بریده و دنیا زده را ملاک خود قرار نداده و نمیدهند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
⭕️ هیئت در مکان سقفدار ممنوع!
♦️ درسته ما باید تابع دستورات ستاد ملّی کرونا عمل کنیم، ولی لطفا از فرهنگ قانونمداری مذهبیها، سو استفاده نشه...
👈هواپیما سقف نداره؟ یا الان ملّت با فاصله نشستن کنار هم؟!
#فقط_مذهبیا_میگیرن
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقایقی قبل آمریکا رسما با ارائه نامهای به سازمان ملل، با استناد به برجام و بند ۳۷ آن، خواستار بازگرداندن تمامی تحریمهای بینالمللی علیه ایران شد.
با توجه به اینکه امریکا دو سال قبل از برجام خارج شد و دیگر عضوی از #برجام حساب نمیشود معلوم نیست بتواند موفق به بازگرداندن این تحریم ها شود اما اگر از برجام خارج نشده بود، به طور قطع و به همین راحتی می توانست با استناد به بند ۳۷ برجام تحریم های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند!
یک سال قبل در همین روزها، درباره بند ۳۷ یا همان #مکانیسم_ماشه بحث داغی در جهان آرا با جناب باهنر صورت گرفت که دیدنش خالی از لطف نیست...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
🔹از همین گریهها میترسند
🔺جوانهای ما خیال نکنند که مساله، مساله «ملتِ گریه» است! این را دیگران القا کردند به شماها که بگویید «ملت گریه»! آنها از همین گریهها میترسند، برای اینکه گریهای است که بر مظلوم است؛ فریاد مقابل ظالم است. اینها شعائر مذهبی ماست که باید حفظ بشود. اینها یک شعائر سیاسی است که باید حفظ بشود.
📅امام خمینی(ره) |۳۰ مهر ۱۳۵۸
#محرم #هر_خانه_یک_حسینیه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
🔴 زنگنه: دیگر در نفت دخالت نمیکنم؛ خداحافظ!
🔺وزیر نفت در گفتوگو با ایران: اگر برگردیم به سال ۹۲ دیگر وزیر نمیشوم. از این به بعد هم میخواهم زندگی کنم و دیگر در نفت دخالتی نخواهم کرد... خداحافظ شما!
۲ میلیارد دلار به ترکمنستان
۲ میلیارد دلار به ترکیه
۱۸ میلیارد دلار خسارت فقط در یک قرارداد
بیش از ۸ هزارمیلیارد خسارت در ماجرای سهمیهبندی و بنزین
لغو قرادادهای سودمند نفتی
ماجرای کرسنت
و...
🔺اینها تنها بخشی از ضرباتی است که این وزیر همیشه نفت در طی ۳۵ سال مدیریت بر وزارتخانه حیاتی نفت به کشور زده، که تحریمهای آمریکا و براندازها، غلط بکنن اگه طی این ۴۰ سال یک دهمش رو زده باشن!
#زنگنه
#محاکمه_مسئولین_ناکارآمد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬اقای مایلی کهن! مگر ما عضوی از سازمان ملل نبودیم چرا ۵۰ کشور عضو سازمان ملل به ما حمله کردن؟
فلسطین جزء سازمان ملل نیست؟
یمن عراق سوریه, کشورهای آفریقایی جزء سازمان ملل نیستن؟
فقط مردمانی که چشم آبی و موهای بور دارن انسانن؟
مقابله با کودککشی میشه تنها زندگی کردن در دنیا؟
چرا از جنایات بعضی کشورهایی که عضو سازمان ملل هستن چیزی نمیگید؟!
کارمون به کجا رسیده
مونده بود شمام در سیاست نظر بدین
شما با چهار تا همکارت نمیتونی خوب صحبت کنی
با همه دعوا داری
دائم داری مصاحبه چالشی میکنی
کارنامه کاریت هم که..
اینه دیگه وقتی اب سر بالا بره..
✍"آیپاراسی"
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65