eitaa logo
آهات | آموزش مداحی
5.9هزار دنبال‌کننده
109 عکس
170 ویدیو
5 فایل
آهات، راهِ بهتر برای یادگیری مداحی! آهات امکان دسترسی به استانداردترین آموزش‌های مداحی را برای شما فراهم می‌کند 💡
مشاهده در ایتا
دانلود
📌 ✅اگر مداحان درک درستی از این مصیبت‌ها نداشته باشند قطعاً نمی‌توانند اهل بیت(ع) را به عنوان الگوی جامعه اسلامی معرفی کنند. ✅اگر مداح نیز در موضوعات روانشناسی افراد، سر رشته داشته باشد می‌تواند به مغز مخاطبین خود ورود پیدا کند و تاثیرگذار باشد. •@ahaat_ir | آهات•
آهات | آموزش مداحی
📌#علیرضا_پناهیان ✅اگر مداحان درک درستی از این مصیبت‌ها نداشته باشند قطعاً نمی‌توانند اهل بیت(ع) را
. 1⃣ ✍ پیش نیاز درک مصیبت معصومین، شناخت صحیح آن بزرگواران هست. ما تا امام حسین را خوب نشناختیم نمیتوانیم بدرستی ایشان را به مردم معرفی کنیم! شناخت و معرفت به امام معصوم هم با خواندن یکی دو مطلب از این و آن، و مطالعه ابتدایی و سطحی بدست نمی آید؛ کسی را میخواهد که با خواندن قرآن و احادیث، شخصیت امام حسین را آنطوری که هست بشناسد نه ذوقی و سلیقه ای؛ که این هم کار هر کسی نیست! .
. 2⃣ ✅ در این میان عاشورا پژوهی که توانسته باشد با بیانی آمیخته با عقلانیت و عواطف عاشورا را از نگاه وحی به تصویر بکشاند آیت الله است. ایشان از معدود متفکرینی هستند که سالها در سخنرانی های خود مباحثی بدیع و جذاب، و در عین حال نظام‌مند و دارای چهار چوب را از روایات و آیات مربوط به عاشورا استنباط کرده‌اند. در واقع نقطه مزیت اصلی نگاه ایشان، این است که از چشمه‌های گوارای روایات سیراب شده و بر سر این خانه نشسته، و برای یافتن گوهر های ناب، رنج شرق و غرب را نکشیده‌اند. .
. 3⃣ 📚از ایشان چندین کتاب در زمینه عاشورا چاپ شده که یکی از آنها کتاب هست؛ این کتاب تقریری از مباحث استاد میرباقری است که در سخنرانی های مختلف پیرامون حادثه عظیم عاشورا را مطرح کرده‌اند. 👌پیشنهاد میکنم حتما این کتاب رو بخونید... .
. 🔰 اهمیت تلفیق شعر و موسیقی در بیان استاد حسین هوشیار 👇🏻 .
. 1⃣ بار خواندن را شعر می کشید یعنی تصویر را شعر به مستمع منتقل می کرد امروزه در بسیاری از جاها بار خواندن را ریتم یعنی سرعت می کشد. اشتباه نکنید ریتم آهنگ نیست. .
. 2⃣ مداحی که در ساختن تصویر در ذهن مستمع موفق باشد خیلی موفق تر است در مجلس گردانی. یعنی مستمع شما زمانی احساس فیض بیشتری می کند که دلش در جایی که شما می خواهید باشد. چه می شود که خواندن کسی تمرکز ایجاد می کند و خواندن دیگری چنین نیست. دلیلش این است که کسی که در حال خواندن است توان این را دارد که از طریق ساختن تصویر ذهنی تمرکز ایجاد کند یعنی مستمع دلش به جای مورد نظر می رود. چون فردی که می خواند موفق شده است که در ذهن ها تصویر تخیل معنوی ایجاد کند. و قبلا با شعر اتفاق می افتاد. .
. 3⃣ من می دیدم شعرای ترک مجالسشون از مداحان ترک کمتر نمی شود و به قدری زیبا هم می شود که تخیل معنوی را به حرکت در می آورد. مثلا شعر ؛ دشمنم بر خویش مهر ننگ زد دید بار شیشه دارم سنگ زد تصویر در شعر زیاد است فقط کافیست یک مقدار ذوق و لطافت به خرج داد و البته اگر مستمع هم اهل دل باشد. .
. 4⃣ ✅ باید تلفیق شعر را بدانیم با موسیقی. آنقدر باید تلفیق باشد که که شعر را دکلمه کند تا از داخل شعر آهنگ بیرون بیاید. مداح باید مجلس ها مختلفی را ببیند و بتواند مانند ترک زبان ها تمرکز ایجاد کند و حتی بی آهنگ . باید خواندن طوری باشد که 80 ساله ، 20 ساله ، 40ساله و 12 ساله فیض ببرد. ایجاد تمرکز با شعر آفرینی ، تصویر سازی با شعر آفرینی و با ریتم آفرینی و با نغمه باشد در صورتی که هر سه را ادغام کنیم در این صورت همه فیض می برند. .
. 5⃣ شعر را برای خودتان دکلمه کنید مثلا در تئاترها: بگوئید جلاد بیاید نمی تواند نرم باشد. خیلی از خواندن ها ایراد دارد چون شب ولادته مداح می گوید چه کار کنم دلا رفت کربلا، این دل نیست که می رود تو خواننده نبودی که این کار را کردی. دکلمه خوان خوب شعر خوان خوب هم می شود تلفیق باید نسبت به شعر انجام گیرد. اگر سوالی باشد سوالی خوانده شود. .
. 6⃣ و در جمع بندی کل صحبت این است که : 1- شعر قوی 2- نغمه 3- ریتم و چیزی که این سه را به هم وصل کند که تلفیق است؛ تلفیق چه طور ایجاد می شود؟ با درک شعر ، کسی که شعر را نفهمد مداح خوبی نمی شود باید بتوانید شعر بگوئید بعد تلفیقتان قدرت می گیرد و شعر را تحویل می دهید یعنی معنایش این است که کلمه به کلمه شعر در گوشت و پوستتان محشور می شود و اگر سوز و ساز با هم داشته باشیم خیلی کار قشنگی می شود. .