بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
بیانات حضرت آیت الله احدی (حفظه الله تعالی👇👇
سلسله دروس روانشناسی عرفانی برای نسل جوان در جمع معلمین و اساتید دانشگاه
خلاصه جلسه هشتم ۴۰۱/۱۰/۲۶
یکی از مباحث مهم روانشناسی عرفانی مسئله عشق و عفت است. عرفای بزرگ ما اعتقاد دارند اگر عشق خیلی بالا برود چه در عرصه نماز و چه در عرصه غیر نماز ممکن است که طرف افراط کند در عرصه نماز کسانی که افراط کردند تقلید را کنار گذاشتند و خان آقایی شدند.
🍀🍀🍀🍀
اسلام در روانشناسی خود عقیده دارد که باید بین عشق و عفت توازن برقرار نمود. جوانی که میخواهد وارد جامعه شود باید افسار علمی جامعه شناسی را به این جوان تبیین کرد چون در جامعه افراد شهوت پرستی وجود دارند که جوان را درگیر میکنند و به انها انحراف می دهند و انها را زمین می زنند. حیا که بشکند چیزی باقی نمی ماند.
🌸🌸🌸🌸☘☘☘
خداوند در قرآن می فرماید إنَّ اللّٰه لاٰیأمُرُکُمْ بالفحشا...
هرگز خدا و پیروان خدا شما را به فحشا امر نمیکنند و آن چیزی که می تواند عقل و دل را کنترل کند اطاعت از اوامر خداوند است.
دو قشر هستند که در مسائل مالی و حقوقی مظلوم هستند، قشر معلمین و قشر کارگران که ارسطو مقاله ای در این ارتباط نوشته است. حدیث پیامبر الفقر فخری...
که علامه حسن زاده آملی فرمودند این سخن پیامبر برای ما معلمین است و پیامبر در آخرین حدیث خود فرمودند: معلم وقتی نشسته و تدریس میکند بر بالای بال ملائکه نشسته و تدریس میکند.
آنچه که فراز تربیتی و اخلاقی است در اموزش و پرورش فراتر از پول است و آن ایمان و باوری است که شاگرد باید به معلم پیدا کند، آن ایمان و باور می تواند راهگشا باشد.
پروفسور مارل نویسنده کتاب روانشناسی اجتماعی می گوید این کتاب را نوشتم برای پدرها ،که مادرها فکر نکنند که تربیت به این است که باور های بچه ها را بهم بزنیم.
آقای توماس هم کتابی دارد به نام روانشناسی اخلاق که ایشان هم همین موضوع را می گویند .
پیامبر فرمودند خداوند دوست دارد که شما مومن شوید و دل تان به زیبایی ایمان مزین شود. خداوند دوست ندارد که شما گرفتار فسق و فجور و گناه شوید. بچه هایی که در اندیشه الهی زندگی میکنند اینها رشد می کنند و پله های رشد و ترقی دنیا را پشت سر می گذارند و به بالاترین قله های رفیع که افق مبین است می رسند.
🍃🍃🍃🍃🍃
👈🌸دو نوع رابطه در عرفان داریم:
۱) رابطه سلبی
2) رابطه ایجابی
رابطه سلبی ناراحتی میاورد که نباید هیچ جا طرح شود. اسلام وارد رابطه های سلبی نمی شود در حالی که روانشناسان غربی بیشتر رابطه های سلبی را می گویند اسلام بیشتر به رابطه های ایجابی توجه دارد زیرا می خواهد کرامت و شخصیت انسان از دست نرود.
ملاصدرا عقیده دارد وقتی رابطه های ایجابی را مطرح کنیم خودش سلب آن را می فهمد.
بعنوان مثال قرآن وقتی که بحث غسل را می گوید کلمه( لا مَسْتُمُ النِساء)را می آورد و این نشان می دهد که قران نهایت ادب را درمورد انسان بکار میبرد .
👈🚫تذکر: در جامعه شب نشینی ها چون بچه ها هستند خیلی سلبی حرف نزنید این باعث می شود که آثار منفی بگذارد.
رابطه های ایجابی در دفتر روانشناسی غزالی 22 مورد است. اولین جیزی که در رابطه بین معلم و شاگرد است نیایش و عبادت است که نیایش و عبادت متمرکز می شود به
سه جوهره...
🌹🌹🌹 👇👇👇
1) جوهره ملکوتی
2) جوهره مُلکی
3)جوهره برزخ بین ملکوتی و ملکی
سیر تعلیم و تربیت یک مبدا دارد و یک منتهی الیه که مبدا آن ملکی است و منتهی الیه آن ملکوتی.
اقای پاستور می گوید :وقتی خواستم داروی وبا را کشف کنم هرکاری کردم نتوانستم کشف کنم. وقتی رفتم کتابخانه بین المللی آمریکا برای مطالعه ، کتابی دیدم به نام صحیفه سجادیه که در دعای 27 آن امام سجاد فرمودند:
خدایا میکروب وبا را در آب کفار بگذار. با این جمله توانستم بفهمم که میکروب وبا روی گیاه و خاک نمی رود بلکه روی آب میرود. و همین مسئله باعث شد که من با مطالعه کتاب صحیفه سجادیه میکروب وبا را کشف کنم.
بحث تصادمافلاک را برای اولین بار امام علی علیه السلام مطرح نمودند.
آقای انیشتین کتابی دارد به نام راهبرد امامت، این راهبرد امامتِ ما را انگلیسی ها دزدیدند. زمانیکه انیشتین مومن شد علامه آقای بروجردی به انیشتین فرمودند تو دیگر ایمانت را اعلام نکن چون تورا می کشند.
فلمینگ کاشف آموکسی سیلین اولین کسی است که صحیفه سجادیه و نهج البلاغه را به انگلیسی ترجمه کرد.
خداوند در سوره مبارکه نمل می فرماید کسی که کر است را نمی توانید شنوایی دهید. معلمین عزیز شما نیز نمی توانید مرده را شنونده کنید.
قرآن می فرماید: غرور نگیر عالم برای اینکه می داند متواضع است چون خیلی چیزها را هم نمیداند پس سریع نگو اسلام چرا اینهارو گفته چون علم ما ناقص است.
🍃🍃🍃🌸🌸🌸💐💐💐💐
جلسه ۷۰.docx
48K
Feqharabi070 14011027
👈 #متن_عربی
📖 #خارج_فقه_طهارت #جلسه_070
✏️ موضوع:: #فصل_شرایط_الوضوء_مسائل
🌸 یا اباصالح المهدی ادرکنا 🌸
14011101.mp3
15.34M
اللهم صل علی محمد و آل محمد:
✅ #خارج_اصول
#سال_1402_1401
📖 بر اساس کتاب کفایة الاصول
👈 از ابتدای اصول
🔍 #جلسه_072
👈 موضوع: #اوامر__فور_و_تراخی
🕰 شنبه اول بهمن ماه 1401
💠➣┅───────────
✅ لینک صفحه دروس اصول در مدرسه فقاهت
https://eshia.ir/Feqh/Archive/Ahadi_Mahdi/osool/
✅ لینک صوت و متن در مدرسه فقاهت
http://sath3.eshia.ir/Feqh/Archive/Ahadi_Mahdi/osool/1401
14011101.mp3
14.28M
اللهم صل علی محمد و آل محمد:
✅ #خارج_فقه
#سال_1402_1401
📖 بر اساس کتاب عروة الوثقی
🔍 #جلسه_072
👈 موضوع: #فصل_فی_شرائط_الوضو
#مسائل
🕰 شنبه اول بهمن ماه 1401
💠➣┅───────────
✅ لینک درس خارج فقه در مدرسه فقاهت
https://eshia.ir/feqh/archive/qom/Ahadi_Mahdi/Feqh/
👈👈قابل توجه محققین و علاقه مندان بزرگوار
✅ فردا بحث اصول_استاد_ احدی از فصل سوم #اجزاء آغاز میشود و موضوع مناسبی برای پایان نامه خواهد بود.
لطفا اطلاع رسانی کنید
رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: «...کسی سی روز رجب را روزه بگیرد، منادی از آسمان ندا میدهد: ای بنده خدا! گناهان گذشتهات آمرزیده شده است، کار خود را نسبت به آینده از سر بگیر. خدا در بهشت چهل هزار شهر از طلا به او میدهد که در هر شهری چهل هزار هزار کاخ است و در هر کاخی چهل هزار هزار خانه و در هر خانه چهل هزار هزار خوان طلا و بر هر خوانی چهل هزار هزار کاسه و بر هر کاسه چهل هزار هزار رنگ خوراک و نوشیدنی که هر کدام رنگی جدا دارند. باز در هر خانه چهل هزار تخت طلا، هر تختی هزار ذراع در دو هزار ذراع و بر هر تختی دخترانی از حورالعین که سیصد رشته گیسوی از نور دارند و هر گیسو را هزار هزار کنیزک برداشته و به مشک و عنبر میآلایند تا به شخصی که تمام ماه رجب را روزه داشته برسانند.
از آنحضرت (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) پرسیدند: هر کسی که به دلیل ضعف یا درد نتواند تمام روزهای ماه رجب را روزه بگیرد، یا زنانی که در ایام حیض میباشند چه کنند تا به این ثوابها برسند؟ حضرتشان (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: هر روز مقداری نان به افراد نیازمند صدقه دهند. قسم به جان کسی که جانم به دست او است، هر کسی هر روز از ماه، چنین صدقهای بدهد، به ثواب آنچه که گفتم و به بیشتر از آن خواهد رسید.
اگر همه خلایق از اهل آسمانها و زمین جمع شوند که ثواب او را اندازه بگیرند نمیتوانند ثواب آنرا بشمارند. عرض شد: یا رسول اللّٰه! اگر کسی قادر بر این صدقه هم نباشد، او چه کند تا به این ثواب برسد؟! رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: در تمام سی روز رجب، هر روز صد بار این تسبیح را بگوید:
«سُبحانَ الْاِلهِ الْجَلیلِ، سُبحانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسبیحُ إِلاّ لَهُ. سُبحانَ الْأَعَزُّ الَاَکْرِمِ، سُبحانَ مَن لَبِسَ العِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
۱. ↑ شیخ صدوق، الامالی، ص۶۳۲.
۲. ↑ شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص۵۷،