اخلاق امام موسى كاظم عليه السلام با يكى از دشمنان
در مدينه شخصى بود از اولاد خليفه دوم كه پيوسته امام موسى كاظم عليه السلام را اذيت و آزار مى كرد و به آن حضرت ناسزا مى گفت و هر وقت آن حضرت را مىديد به اميرالمؤمنين على عليه السلام دشنام مى داد، تا اينكه روزى بعضى از ياران و دوستان آن حضرت عرض كردند: دَعْنا نَقْتُلْ هذَا الفاجِر (بگذاريد ما اين فاجر را بكشيم) امام عليه السلام آنها را از اين كار به شدت نهى كرد و پرسيد كه آن مرد كجاست؟
عرض كردند در يكى از نواحى مدينه مشغول زراعت است،: حضرت بر مركب خود سوار شد و از مدينه براى ديدن او حركت كرد، وقتى كه رسيد كه او در مزرعه خود بود، حضرت به همان نحوى كه سوار بود داخل مزرعه شد، آن مرد صدا زد: لا تُوَطِّىءْ زَرْعَنا (زراعت ما را پامال مكن) امام كاظم عليه السلام همچنان به طرف او رفت، وقتى كه به او رسيد از گذشتهها چشم پوشيد و به او خسته نباشى گفت، سپس با چهرهاى خندان احوال پرسى كرد و فرمود: كَمْ غَرِمْتَ عَلى زَرْعِكَ هذا (چه مقدار خرج زراعت خود كردهاى) گفت 100 دينار فرمودند: چه مقدار اميد دارى از آن بهره ببرى؟ گفت علم غيب ندارم، امام عليه السلام فرمودند: من مى گويم چقدر اميد دارى عايدت شود؟ گفت اميدوارم 200 دينار عايدم شود، سپس حضرت كيسه زرى بيرون آوردند كه در آن 300 دينار بود و همه را به او داد و فرمودند: اين را بگير و زراعت تو هم برايت باقى است و خداوند به تو روزى خواهد كرد آنچه را كه اميد دارى.
آن شخص گستاخ، در برابر اخلاق نيك امام عليه السلام آن چنان تحت تأثير قرار گرفت كه همان لحظه به عذرخواهى پرداخت و از آن حضرت تقاضا كرد كه او را ببخشد، امام عليه السلام در حالى كه با لبخند خود نشان مى داد كه او را بخشيده از آنجا رفت، چند روزى نگذشت كه اصحاب امام كاظم عليه السلام ديدند كه آن مرد گستاخ در مسجد به محضر امام عليه السلام آمد و به كمال خوش رويى به امام عليه السلام نگريست و گفت اَللَّهُ اَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ(خداوند آگاهتر است كه رسالتش را در وجود چه كسى قرار دهد)
و چون به نزد دوستان خود آمد، آنها گفتند قصه تو چيست؟ تو قبل از اين جريان، چيزى ديگر مى گفتى. او گفت شنيديد آنچه گفتم، باز هم بشنويد، پس شروع كرد به آن حضرت دعا كردن، دوستانش با او مخاصمه و دشمنى كردند و او هم با آنها مخاصمه و دشمنى كرد، امام كاظم عليه السلام هنگام بازگشت به خانه، به اصحاب و دوستانش فرمودند: اَيُّما كانَ خَيْراً ما اَرَدْتُمْ، اَمْ ما اَرَدْتُ (كدام يك بهتر بود، آنچه شما اراده كرده بوديد (كه او را بكشيد) يا آنچه من اراده كردم) من با دادن اندكى پول كارش را اصلاح و سامان دادم و با آن مقدار كم شرش را بر طرف ساختم.
کتاب احادیث الطلاب ص 894
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅۹عادت برای داشتن زندگی شادتر
🌹۱.زیاد لبخند بزنید
🌹۲.ورزش کنید
🌹۳.خواب کافی داشته باشید
🌹۴.هنگام غذا خوردن ذهنتان را نیز در نظر بگیرید
🌹۵.سپاسگزار باشید
🌹۶.تحسین کنید
🌹۷.چشمان خود را ببندید و سعی کنید یک خاطره ی خوب را به یادبیاورید
🌹۸.سعی کنید مرتب تر باشید
🌹۹.دوستانتان را ببینید.
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
😱 #حکم_معاشرت_با_تارک_الصلاه😱
#پرسش:❣
آدمی که نماز نمی خواند نجس است؟🧐 اگر نجس باشد حکم معاشرت با این افراد چیست؟🧐
👇👇👇👇
#پاسخ:
انسانها به دو دلیل نماز نمی خوانند :👌
✅ ۱. اگر نماز نخواندن فرد به خاطر این است، که نماز را #منکر است و این انکار باعث انکار رسالت یا تکذیب پیامبر اکرم اسلام (ص) یا وارد کردن نقصی به شریعت شود، آن شخص کافر و #نجس است. ۱💕
✅ ۲.اما بیشتر مواقع شخص از روی #تنبلی و بی مبالاتی نماز را ترک می کند در حالی که پروردگار و وحدانیت او و دیگر ضروریات دین و وجوب نماز را #قبول دارد،در اینصورت شخص کافر و #نجس نمی باشد ❌و حکم سایر مسلمانان را دارند.۲👌
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اما #معاشرت با افراد کاهل نماز نیز دو صورت دارد:👇👇
۱. اگر رفت و آمد با این افراد می تواند آثارمثبتی داشته باشد و باعث تشویقشان به نماز شود، لازم است که با آنان رابطه را ترک نکنید❌ و آن ها را ارشاد نمایید.👌
۲.اما اگر میترسید این گونه رفت و آمدها، تاثیرات منفی در اخلاق و رفتار شما داشته باشد، باید قطع ارتباط کنید.👍
📚منبع
۱. رساله اجوبة الاستفتائات، آیت الله العظمی خامنه ای، ص 67، مسأله 336.
۲. رساله اجوبة الاستفتائات، آیت الله العظمی خامنه ای، صص 62 تا 63، مسأله 315.
┅═┄⊰༻💜༺⊱┄═┅
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
#بررسی_روایات_مهدویت
#قسمت_بیستم ✍🏼 بررسی روایات *سفیانی*
⁉️بحث بسیار مهم در مورد *سفیانی* این است که آیا سفیانی نماد و جریان هست؟ یا حقیقت و یک انسان؟
🔹عده ای می گویند ؛ *سفیانی* نماد و جریان است، مثل جریان فراماسونری یا ماهواره، جریان غرب فرهنگی، جریان استکبار، اینطور جریان ها..
🔹عده ای هم می گویند ؛ *سفیانی* یک شخص هست.
🔰اگر ما فرضیه ی اول، یعنی نمادین بودن سفیانی را در نظر بگیریم باید خیلی از روایات معتبر و متعدد را کنار بگذاریم و نادیده بگیریم. ما روایاتی داریم که نام و نسب، وضعیت ظاهری و جسمانی سفیانی را ذکر کرده، وقتی این احادیث معتبر وجود دارد چطور می توانیم بگوییم *سفیانی* یک جریان هست‼️
📜امام صادق (ع) در روایتی معتبر در کتاب ″کمال الدین، ص651″ می فرمایند: تو اگر سفیانی را ببینی پلیدترین مردمان را دیده ای، خباثت او به اندازه ای است که مادر فرزندش را زنده، زنده دفن می کند از ترس اینکه مبادا مکان او را گزارش دهند.
👆🏻اینها ویژگیهای یک شخص هست، پس نمی توانیم سفیانی را یک نماد بدانیم، چون بعضی روایت ها از دین او، زمان و مکان قیام او و حکومتش خبر دادند.
🔰حالا سفیانی انسانِ شخصی هست یا نوعی⁉️؟ یعنی یک شخص هست یا در طول تاریخ سفیانی های متعددی بودند؟ بعضی ها بر این باورند که در طول تاریخ سفیانی های متعددی بودند و سفیانی در حقیقت نوعی هست. اما وقتی در روایات خودمان تأمل می کنيم متوجه می شویم روایاتی که ویژگیهای *سفیانی* را گفتند به یک نفر بیشتر تطابق ندارد. ✅
📚در روایات ما واژه ی السفیانی بکار رفته (یعنی معرفه هست یعنی یک نفر) و در روایات ذکر نشده که ائمه گفتند سفیانی اول یا دوم یا سوم ..
یکی از سخنرانان ما در سخنرانی خودش گفته سفیانی اول و سفیانی دوم، سفیانی اول را به صدام حسین تطبیق داده و سفیانی دوم را به آن سفیانی موعود. نه، چنین چیزی ما نداریم.
📖فقط سه حدیث داریم مبنی بر تعدد سفیانی (سفیانی های مختلف)👇
1👈📕ابن حماد در کتاب ″الفتن خودش، ص226″ می گوید سفیانی پس از 39 سال خواهد بود. از آنجا که سفیانی در آخرالزمان قیام می کند با توجه به این روایت می توان گفت که تعدد سفیانی داریم.
2👈📘در کتاب ″التشریف بالمنن، از الفتن سلیلی، ص271″ اینجا هم این فرد می گوید که آغاز آن فتنه های سفیانی است و آخر آن هم سفیانی است. پرسیدند این دو سفیانی که هستند؟ حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمودند یکی هجری و دیگری شامی.
❌❌این دو روایت از لحاظ سندیت کاملا ضعیف هستند و قابل استناد نیستند.
3👈📗اما روایت سوم از امام سجاد (ع) است، در کتاب ″قرب الاسناد، ص374″ که فرمودند؛ ظهور از ناحیه خداوند قطعیست و خروج سفیانی نیز از جانب خداوند قطعیست و با هر قیام کننده یک *سفیانی* وجود دارد.
↖️این حدیث را از طریق حدیث زیر توضیح می دهیم👇👇
⚜در کتاب ″کمال الدین، ص378″ امام جواد (ع) می فرمایند: هیچ یک از ما نیست مگر اینکه قائم به امر الهی است. پس طبق این حدیث می فهمیم که هر امامی یک قائم است، ولی قائم موعود امام زمان (عج) است. پس در برابر هر امامی یک سفیانی بوده، یک ظالمی بوده. این روایت هم این حرف را تأیید می کند که در برابر قائم موعود که امام زمان می باشد یک *سفیانی* وجود دارد.
📑پس روایاتی که می گوید سفیانی های متعدد داریم و بعضی سخنرانان هم این را مطرح می کنند کاملا ضعیف است. سفیانی نماد نیست (دجال است که نماد هست) یک نفر و یک شخص و انسان هست که در مقابل امام زمان (عج) جنگ می کند.
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 1259
نصایح امام موسی کاظم به فرزندش
3170 - وَ قَالَ موسی بن جعفر عليه السلام: لِبَعْضِ وُلْدِهِ: يا بُنَىَّ إِيَّاكَ أَنْ يَراكَ اللَّهُ فى مَعْصِيَةٍ نَهاكَ عَنْها، وَ إِيَّاكَ أَنْ يَفْقِدَكَ اللَّهُ عِنْدَ طاعَةٍ أَمَرَكَ بِها، وَ عَلَيْكَ بِالْجِدِّ، وَ لا تُخْرِجَنَّ نَفْسَكَ مِنَ التَّقْصِيرِ فى عِبادَةِ اللَّهِ وَ طاعَتِهِ، فَإِنَّ اللَّهَ لا يُعْبَدُ حَقَّ عِبادَتِهِ، وَ إِيَّاكَ وَ الْمِزاحَ، فَإِنَّهُ يَذْهَبُ بِنُورِ إِيمانِكَ، وَ يَسْتَخِفُّ مُرُوَّتِكَ وَ إِيَّاكَ وَ الضَّجَرَ وَ الْكَسَلَ، فَإِنَّهُما يَمْنَعانِ حَظَّكَ مِنَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ.
آن حضرت به يكى از فرزندانش فرمود: اى پسر جان: مبادا خدا تو را در معصيتى كه از آن تو را نهى كرده ببيند، يا در طاعتى كه بدان تو را امر كرده نيابد، و بر تو باد كه هميشه سعى و تلاش كنى و هيچ وقت خود را در عبادت و اطاعت خدا بى تقصير نشمارى، زيرا كه خدا را نمى توان آنطورى كه حق اوست عبادت كرد، و بپرهيز از مزاح (و شوخى هاى زياد) زيرا كه آن نور ايمانت را مى برد و مردانگى تو را سبك مى سازد و از ملامت و كسالت بپرهيز كه تو را از بهره و نصيب دنيا و آخرت باز مى دارد.
کتاب احادیث الطلاب ص 916
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab
🔵 علی بن یقطین و نارضایتی امام کاظم علیه السلام
روزی یکی از مومنین به نام ابراهیم جمال خواست نزد وزیر هارون الرشید – یعنی؛ علی بن یقطین – برود؛ و لیکن علی بن یقطین از پذیرش و ملاقات با ابراهیم امتناع ورزید.
پس از آن، ایام ذی الحجه فرا رسید و علی بن یقطین جهت انجام مناسک حج، عازم مدینه منوره و مکه معظمه گردید.
هنگامی که به مدینه رسید، خواست به زیارت و ملاقات حضرت ابوالحسن، امام موسی کاظم (ع) شرفیاب شود، همین که جلوی منزل حضرت رسید و اجازه ورود خواست، امام (ع) از پذیرش و ملاقات با او امتناع ورزید. روز دوم نیز علی بن یقطین آمد و اجازه ورود خواست؛ ولی حضرت باز هم نپذیرفت. پس به غلام حضرت گفت: به مولایم بگو که من از علاقه مندان مخلص شما هستم و این همه راه را برای زیارت شما آمده ام، گناه و خلاف من چیست، که مرا نمیپذیری؟ هنگامی که غلام، گفته علی بن یقطین را برای امام کاظم (ع) بازگو کرد، آن حضرت برایش چنین پیغام فرستاد: چون ملاقات با ابراهیم جمال – شتر چران – را نپذیرفتی، و تو دل او را شکستی و ناامیدش کردی و او از تو آزرده خاطر بازگشت.
و باید بدانی که خداوند هم اعمال تو را مقبول درگاهش قرار نخواهد داد؛ مگر آن که ابراهیم جمال از تو راضی و خوشنود گردد. علی بن یقطین به غلام گفت: به مولایم بگو: در این موقعیت چگونه ابراهیم را پیدا کنم؟ من در شهر مدینه هستم و او در شهر کوفه میباشد. و حضرت فرمود: هنگامی که شب فرا رسید، بدون آن که کسی مطلع شود، تنها به قبرستان بقیع برو، آن جا شتری آماده است، سوار آن شو و به کوفه برو.
علی بن یقطین طبق فرمان حضرت، شبانه وارد قبرستان بقیع شد و سوار بر شتر گردید و عازم کوفه شد؛ و در یک لحظه با طی الارض به شهر کوفه رسید و خود را جلوی درب منزل ابراهیم جمال دید، پس درب منزل را کوبید و گفت، من علی بن یقطین هستم.
ابراهیم جمال از درون خانه گفت: علی بن یقطین را با من چه کار است؟ و برای چه این جا آمده است؟! علی بن یقطین پاسخ داد: موضوع بسیار مهم است، و آن قدر اصرار ورزید تا آن که ابراهیم آمد و درب منزل را گشود و علی وارد منزل شد. همین که علی بن یقطین وارد منزل ابراهیم گشت، اظهار داشت: امام و مولایم، حضرت موسی بن جعفر (ع) از ملاقات با من خودداری نمود؛ مگر آن که تو از من راضی شوی و مرا مورد عفو و بخشش خود قرار بدهی.
ابراهیم ساربان گفت: خداوند از تو راضی باشد، علی پاسخ داد: رضایت خداوند نیز در خوشنودی تو است، و سپس افزود: اگر تو از من ناراحت نیستی و میخواهی خوشحال برگردم، باید پای خود را بر صورت من بگذاری. و با اصرار فراوان ابراهیم تقاضای او را پذیرفت؛ و آن گاه علی روی زمین خوابید و ابراهیم پای خود را روی صورت او گذاشت؛ سپس جانب دیگر صورتش بر خاک نهاد و گفت: طرف دیگر صورتم را نیز پایمال کن. و چون ابراهیم پای خود را بر صورت علی بن یقطین نهاد، علی به طور مکرر میگفت: خدایا، تو شاهد و گواه باش. پس از آن، از حضور ابراهیم خداحافظی نمود و چون به مدینه رسید و جلوی منزل امام موسی کاظم (ع) آمد، حضرت او را پذیرفت و به درون منزل راه یافت [۱] .
—————————————————————————————————————————————–
منابع:
[۱] الثاقب فی المناقب: ص ۴۵۸، ح ۳۸۶، عیون المعجزات: ص ۱۰۳،س ۲۰، بحار الانوار: ج ۴۸، ص ۸۵، ح105
🔴🔴🔴 مخاطب این پست تمام کسانی هستند که با مردم سر کار دارند!
همه مسئولان حکومتی !
از کارمندان جزء گرفته تا بالاترین رده های وزارتی وریاستی ومدیریتی ونمایندگان مجلس وقضات و...................
اگر به داد خلق الله نرسید وبه وظائفتان در قبال مردم عمل نکنید انتظار نداشته باشید امام زمان علیه السلام به شما محل بگذارد یا عنایتی داشته باشد!
اگر از چشم امام زمان علیه السلام افتادن برایتان ایجاد ناراحتی نمیکند برای این بیماری روحی فکری کنید والا بدا به حالتان!
اگر تا به حال طور دیگری عمل کرده اید توبه کنید تا دست اجل گریبانتان را نگرفته!
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
❤️🍃❤️
#همسرداری_اسلامی
#خانمهابخوانند
👈ارتباط با خانواده همسر
👈❌برای خانواده همسرتان فخرفروشی نکنید؛
⛔️نه با مدرک
⛔️نه با ثروت
⛔️نه با طلا
⛔️نه با لباس!
♨️این کار بصورت غیرمستقیم
شـــــــ👱♂ــــریک زندگی تان را
تحــــــــــ😪ــــقیر میکند!
و این عمل آغاز کدورت ها و بگو مگو ها و اختلاف ها و قهر ها و.و........خواهد بود
شما اگه برتری داری نگو بگذار خودشان این برتری را بفهمند و درک کنند
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
‼️وضو گرفتن برای نماز، قبل از وقت
🔷س 4305: آیا می توان پیش از داخل شدن وقت ـ قبل از #اذان ـ برای #نماز #وضو گرفت؟
✅ج: اگر با #قصد_طهارت ـ با وضو بودن ـ وضو گرفته شود، اشکال ندارد و وضو صحیح است.
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
5 مورد بهترین وسیله تقرب بخداست
3155 - قَالَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ عليه السلام: يا هِشامُ اَفْضَلُ ما يَتَقَرَّبُ بِهِ الْعَبْدُ اِلَى اللَّهِ بَعْدَ الْمَعْرِفَةِ بِهِ، اَلصَّلاةُ، وَ بِرُّ الْوالِدَيْنِ، وَ تَرْكُ الْحَسَدِ، وَ الْعُجْبِ، وَ الْفَخْرِ
اى هِشام، بهترين وسيله تقرب بنده به خدا، بعد از شناخت و معرفت به او (پنج چيز است)، 1- نماز 2- نيكى به پدر و مادر 3- ترك حسد 4- و ترك خود برتر بينى 5- و ترك فخر فروشى است.
کتاب احادیث الطلاب ص 912
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
❤️🍃❤️
#سیاست_های_زنانه
عشـــــــــــ❤️ـــــــــــــق
و محبـــــــــــــ😊ــــــــــــت بین زوجین
❓چگونه از لحاظ روحی همسر خود را تغذیه کنیم:
👈رابطه ی زناشویی فقط به برقراری ارتباط جنسی ختم نمی شود.
✅ مهم ترین رکن یک رابطه ی زناشویی موفق ، داشتن حس عاطـــــــــ😘ـــــفی و همچنین روحی قوی بین زن و مرد است. 🧕👨
برای به وجود آوردن چنین حسی باید نکاتی را در نظر داشت. در این مطلب به بررسی راههایی برای تغــــــــــذیه کردن همسر از لحاظ روحی را برای شما توضیح می دهیم.
❤️سه راه مختلف برای تغــــــــــــــــــــذیه روحی همسرتان 👇👇
روزی ۳ دقیقه به همسر خود ۳ وعده غذای عشـــــــــــ❤️ـــــــــــــق دهید:
.
💖۱٫ توجه ۲٫ عاطفه ۳٫ سپاسگزاری
.
❣وعده اول صبح قبل از این که از تخت خود بیرون بیاید،
به او لبخـــــــ😁ـــــند بزنید.
.
❣وعده دوم میان روز با گفتگوی
تلفــــــــــــــ📞ـــــــــــــــنی با همسرتان می باشد.
.
❣وعده سوم قبل از این که بخوابید حتما از او بابت زحماتش
تشـــــــــــــ🙏ـــــــــکر کنید.
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
❓سوال: اگر به هر دلیل هنگام نماز، مُهر از دسترس خارج شود، مثلاً بچه ای، مهر را ببرد- تکلیف چیست؟
🔅جواب: اگر در بین نماز چیزی که بر آن سجده میکند، گم شود و چیزی که سجده بر آن صحیح است در دسترس نباشد چنانچه وقت، وسعت داشته باشد باید نماز را بشکند اما اگر وقت تنگ است:
چنانچه لباس او از جنس کتان یا چیزی که جنس پنبه و کتان دارد، باشد باید بر همان سجده کند و احتیاط آن است که تا سجده بر لباسی که از پنبه و کتان است، ممکن باشد بر غیر آن یعنی لباسی که از این جنس نیست، سجده نکند.
اگر چنین لباسی ندارد بنابر احتیاط واجب بر پشت دست خود سجده کند.
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab