فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا دوتا نماز شب خوان کارشان به طلاق میکشد؟
⁉️علت اصلی طلاق چیست ؟
👆ببینید تأثیر مستقیم برونگرایی و درونگرایی در دوام زندگی مشترک
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#والدينعزیز
✍اگر که می خواهیم تغییری در رفتار کودک و نوجوان مان ایجاد کنیم لازم است:👇
۱_ پیشرفت های کوچک او را ببینیم و به او بازخورد دهیم.
❗️برای اشتباهات و شکست هایش او را سرزنش نکرده
✍ و در یافتن مسیر درست و جبران شکست، کمک و همراهی کنیم.
🌿🌷
#والدينعزیز
✍اگر که می خواهیم تغییری در رفتار کودک و نوجوان مان ایجاد کنیم لازم است:👇
۲_ اجازه دهیم بین راه درست و راه غلطی که چندان آسیب رسان نیست
دست به انتخاب بزند✌️
و با پیامد انتخابش مواجه شود.
۳_صبور باشیم
تغییر، نیاز به زمان دارد.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
کدام عده از رحمت خدا به دور هستند ؟
🌷 امام صادق (ع) فرمود:
از رحمت خدا به دورند ، از رحمت خدا به دورند هر بدنی كه در هر 40 روز حتی یک آسيب هم نبيند.
من به امام گفتم: واقعاً از رحمت خدا به دورند ؟
و چون آن حضرت ديد اين گفته برای من سنگین است، فرمود:
اى يونس! خراش در تن، سيلى بر چهره، لغزش پا، به زمين افتادن، نيازمندى، و بريده شدن بند كفش و مانند اینها آسیب است.
اى يونس! مؤمن نزد خداوند تعالى محترم تر از اين است كه 40 روز بر او بگذرد و خدا او را از گناهانش پاك نكند
گر چه با غصه اى باشد كه او را فرا بگيرد و نداند از كجاست و براى چيست.
یا اینکه يكى از شما پولهایش را پيش خود مي گذارد و مىبيند كم شده است و غصه دار مىشود و پس از آن مي فهمد كه نه، کامل است (و اشتباه كرده). همين غصه ناشى از اشتباه هم پارهاى از گناهان او را فرو می ريزد و پاكش می كند.
✍️ نتیجه: سختی ها و مصیبتها و رنجها برای کسی که مؤمن است، باعث پاک شدن از گناهان است.
اما اگر مدّتها همه چیز خوب و رو به راه باشد، از رحمت خدا دور شده ایم.
📖 مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ كُلُّ بَدَنٍ لاَ يُصَابُ فِي كُلِّ أَرْبَعِينَ يَوْماً فَقُلْتُ مَلْعُونٌ قَالَ مَلْعُونٌ فَلَمَّا رَأَى عِظَمَ ذَلِكَ عَلَيَّ قَالَ يَا يُونُسُ إِنَّ مِنَ اَلْبَلِيَّةِ اَلْخَدْشَةَ وَ اَللَّطْمَةَ وَ اَلْعَثْرَةَ وَ اَلنَّكْبَةَ وَ اَلْفَقْرَ وَ اِنْقِطَاعَ اَلشَّسْعِ وَ أَشْبَاهَ ذَلِكَ يَا يُونُسُ إِنَّ اَلْمُؤْمِنَ أَكْرَمُ عَلَى اَللَّهِ تَعَالَى مِنْ أَنْ يَمُرَّ عَلَيْهِ أَرْبَعُونَ يَوْماً لاَ يُمَحَّصُ فِيهَا مِنْ ذُنُوبِهِ وَ لَوْ بِغَمٍّ يُصِيبُهُ لاَ يَدْرِي مَا وَجْهُهُ وَ إِنَّ أَحَدَكُمْ لَيَضَعُ اَلدَّرَاهِمَ بَيْنَ يَدَيْهِ فَيَرَاهَا فَيَجِدُهَا نَاقِصَةً فَيَغْتَمُّ بِذَلِكَ فَيَجِدُهَا سَوَاءً فَيَكُونُ ذَلِكَ حَطّاً لِبَعْضِ ذُنُوبِهِ
📚 کنز الفوائد , جلد۱ , صفحه۱۴۹
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
9.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
«انسان جواد و بخشنده آن است که از بی ادبی دیگری بگذرد،یعنی پا بگذارد روی غرور خود و این حق خود را بگذرد،این میشود سخا و [خدا همان آن پر میکند ( من ایقن بالخلف جاد بالعطیة۱)]
شوهر یک حرفی میزند،فورا او می رنجد.او یک حرفی می زند،این می رنجد. هیچ کدام هم گذشت ندارند
آن وقت میشود این غده بدخیم.آن وقت دو طرف تا زنده اند افسرده زندگی می کنند.( ولی با گذشت ، دوباره زندگی به روال قبلی بر می گردد و خداوند هم کمک می کند ، زیرا خداوند از طلاق بدش می آید )
وجود مبارک امام فرمود:خانه ای که با طلاق ویران شده به این آسانی ساخته نمیشود.[۲]»
[1]تحف العقول صفحه ۴۰۳
[2]کافی جلد ۵ صفحه ۳۲۸
درس اخلاق ۹۸/۵/٣١
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴 عفو و گذشت
(مالك اشتر) روزي از بازار كوفه مي گذشت با لباسي از كرباس خام و به جاي عمامه از همان كرباس بر سر داشت و به شيوه فقراء عبور مي كرد .
يكي از بازاريان بر در دكانش نشسته بود ، چون مالك را بديد به نظرش خوار و كوچك جلوه كرد و از روي استخفاف كلوخي را به سوي او انداخت .
مالك به او التفات ننمود و برفت . كسي مالك را مي شناخت و اين واقعه را ديد ، به آن بازاري گفت : واي بر تو هيچ دانستي كه آن چه كس بود كه به او اهانت كردي ؟ گفت : نه ، گفت : او مالك اشتر يار علي عليه السلام بود .
آن مرد از كار بدي كه كرده بود لرزه به اندامش آمد و دنبال مالك روانه شد كه از او عذر خواهي كند . ديد به مسجدي آمده و مشغول نماز است صبر كرد تا نمازش تمام شد ، خود را بر دست و پاي او انداخت و پاي او را مي بوسيد مالك سر او را بلند كرد و گفت : اين چه كاري است مي كني ؟ گفت : عذر گناهي است كه از من صادر شده است كه ترا نشناخته بودم .
مالك گفت : بر تو هيچ گناهي نيست ، به خدا سوگند كه به مسجد نيامدم مگر براي تو استغفار كنم و طلب آمرزش نمايم.
📚 منتهی الآمال ج۱ ص۲۱۲
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴کمال خوش رفاقتی
حضرت صادق علیه السلام از پدر بزرگوارش امام باقر علیه السلام روایت می کند : علی علیه السلام با مردی از اهل ذمّه همراه شد . مرد ذمّی به او گفت : ای بنده خدا ! قصد کجا داری ؟
حضرت فرمود : کوفه . هنگامی که بر سر دوراهی راه ذمّی تغییر کرد حضرت هم مسیرش را از کوفه به مسیر ذمّی تغییر داد . ذمّی گفت : تو خیال کوفه نداشتی ؟
فرمود : آری خیال کوفه داشتم . ذمّی گفت : راه را رها کردی ؟ فرمود : دانستم .گفت : در حالی که دانستی چرا همراه من شدی ؟ فرمود : این از کمال خوش رفاقتی است که مرد دوستش را هنگام جدایی مشایعت کند و پیامبر ما این گونه به ما فرمان داده است . ذمّی گفت : پیامبر این چنین گفته است ؟
حضرت فرمود : آری . ذمّی گفت : تنها پیرو واقعی او کسی است که از او در کارهای باارزش پیروی کرده است و من نزد تو شهادت می دهم که من هم بر طریقه و روش تو هستم . پس ذمّی با علی علیه السلام بازگشت و زمانی که حضرت را شناخت مسلمان شد
کافی : 2 / 670 ، باب حسن الصحابه و حق الصاحب فی السفر ، حدیث 5 ؛ وسائل الشیعه : 12 / 134 ، باب 92 ، حدیث 15863
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🍀🍀🍀🍀🍀حدیث 1902
قابل توجه ترازو دارها
550 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: يا وَزَّانُ، زِنْ وَارْجَحْ
اى كسى كه اشياء را وزن مى كنى! وزن كن و اندكى بيفزاى.
کتاب احادیث الطلاب ص 188
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ahadis_tollab
⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
⁉️ در صورت اطمینان و یا شک در صحت قرائت امام جماعت چه وظیفه ای داریم؟🤔
✅ فتوای آیات عظام (خامنهای، سیستانی و مکارم):
اگر قرائت امام جماعت از نظر شما، صحیح نباشد و در نتیجه نماز او را صحیح ندانید، نمیتوانید به او اقتدا کنید و در صورت اقتدا، نمازتان صحیح نیست و باید دوباره بخوانید؛ ولی اگر در صحّت قرائت امام جماعت شک دارید، میتوانید به او اقتدا کنید.(باید اصل را بر صحّت بگذارید).
✅ آیتالله سیستانی: در موارد شک، نمیتوان اقتدا کرد و باید صحّت قرائت امام احراز شود.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔆اگر زنده بمانيد....
امام موسى كاظم عليه السلام مى فرمايد:
هنگامى كه پنجمين فرزندم (امام زمان ) غايب شد، مواظب دينتان باشيد مبادا كسى دينتان را بربايد و از دين خارج شويد.
فرزندم ناگزير غيبتى خواهد داشت ، به گونه اى كه عده اى از مؤ منان از عقيده خود بر مى گردند و غيبت امتحانى است كه خداوند بندگانش را به وسيله آن آزمايش مى كند.
على بن جعفر (برادر امام كاظم ) مى گويد:
عرض كردم :
آقا پنجمين فرزند شما كيست ؟
امام عليه السلام فرمود:
قضيه مهم است ، عقلهايتان از درك آن عاجز و سينه هايتان از تحمل آن تنگ است ولى اگر زنده بمانيد، او را خواهيد ديد.
📚بحار: ج 51، ص 150.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅خواص روغن دنبه گوسفند
✍️سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامینها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوانسازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماریهای مختلف میشود. یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.
روغن دنبه خاصیت سمزدایی دارد و میتوان از آن به همراه روغن حیوانی برای پاکسازی رودهها استفاده نمود. چربی دنبه گوسفند هر چقدر وارد بدن شود به همان اندازه بیماری از بدن خارج میشود. روغن حیوانی هیچگاه در رگها رسوب نمیکند و تازه باعث سوزاندن کلسترول مضر بدن میشود.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴 ترس از دارو و مرگ
مرحوم شيخ مفيد رضوان اللّه تعالى عليه حكايت نموده است :
روزى شخصى از حضرت جوادالا ئمّه ، امام محمّد تقى عليه السلام سؤ ال شد: چرا اكثر مردم از مرگ مى ترسند و و از آن هراسناك مى باشند؟
امام جواد عليه السلام در پاسخ اظهار داشت : چون مردم نسبت به مرگ نادان هستند و از آن اطّلاعى ندارند، وحشت مى كنند.
و چنانچه انسان ها مرگ را مى شناختند و خود را از بنده خداوند متعال و نيز از دوستان و پيروان و اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام قرار مى دادند، نسبت به آن خوش بين و شادمان مى گشتند و مى فهميدند كه سراى آخرت براى آنان از دنيا و سراى فانى ، به مراتب بهتر است .
پس از آن فرمود: آيا مى دانيد كه چرا كودكان و ديوانگان نسبت به بعضى از داروها و درمان ها بدبين هستند و خوششان نمى آيد، با اين كه براى سلامتى آن ها مفيد و سودمند مى باشد؛ و درد و ناراحتى آن ها را برطرف مى كند؟
چون آنان جاهل و نادان هستند و نمى دانند كه دارو نجات بخش خواهد بود.
سپس افزود: سوگند به آن خدائى ، كه محمّد مصطفى صلى الله عليه و آله را به حقّانيّت مبعوث نمود، كسى كه هر لحظه خود را آماده مرگ بداند و نسبت به اعمال و رفتار خود بى تفاوت و بى توجّه نباشد، مرگ برايش بهترين درمان و نجات خواهد بود.
و نيز مرگ تاءمين كننده سعادت و خوش بختى او در جهان جاويد مى باشد؛ و او در آن سراى جاويد از انواع نعمت هاى وافر الهى ، بهره مند و برخوردار خواهد بود
اختصاص شيخ مفيد: ص 55
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: شما فرموده اید شاگرد باید در این مرحله با ادامه ی ترک گناه و انجام واجبات و اخلاص و ذکر کثیر و ترک لغو جلو برود تا نتایجی برایش حاصل شود و آن نتایج را به استاد گزارش کند و مرحله بعد بیان شود. آن نتایج چیست؟ آیا همین که انسان سوز و گدازش زیاد شد و خواب و خوراکش کم شد و...؟
ج: شما که آن را نرفته ای تا برایت پیش آید. اگر بگوییم، گفتنِ نتیجه است بدون راه. شما خودت ترک گناه را ادامه بده، ان شاء الله می فهمی که چه پیش می آید.
س: می ترسیم پیش بیاید و نفهمیم که از آن نتایج است و از دست برود؟
ج: نه، نترس. چون عمل نمی کنی، پیش نمی آید. راحت باش.
س: بنده گاهی در حالات معنوی خوب و مورد قبولی هستم و توجهم به خدا و مراقبت از نفسم بیشتر می شود و گاهی برعکس است و به طور تناوبی و موقتی حال خوب و بد نفس تکرار می شود. علت چیست؟
ج: گناه می کنی. بعضی از وظائف را انجام نمی دهی و بعضی از کارهایی را که نباید انجام دهی، انجام می دهی. این ها در حالات خوب و بد انسان اثر می کنند.
س: شما فرموده اید بهترین روش دوری از گناه، مراقبه است؛ بهترین روش مراقبه چیست؟
ج: مراقبت یعنی مواظبت. وقتی به خیابان می روم، اگر بخواهم چشم چرانی کنم، این همه گناه مرتکب می شوم. باید مواظب چشم باشم و اولین بار که چشمم بدون اختیار به زن نامحرم افتاد، چشمم را برگردانم. به این می گویند مراقبت. اگر انسان کارها را از روی غفلت انجام دهد که همیشه انجام می دهد، از میان آن گناه پیدا می شود؛ لذا در تمام اعمالی که انجام می دهد، باید اول مراقب باشد. وقتی می خواهم نگاه کنم، باید مواظب باشم که حرام نباشد. اگر حرام است، ترک کنم. وقتی می خواهم حرف بزنم، اگر حرام است، نگویم. وقتی می خواهم گوش بدهم، اگر حرام است، گوش ندهم. این مراقبت در حین عمل است. اگر دو سه هفته این کار را کردم، دیگر از اعمال من حرام صادر نمی شود.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب