🍀🍀🍀🍀🍀حدیث 3028
از انجام کار نترس
1219 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: اِذا هِبْتَ اَمْراً فَقَعْ فِيهِ، فَاِنَّ شِدَّةَ تَوَقِّيهِ اَعْظَمُ مِمَّا تَخافُ مِنْهُ.
@ahadis_tollab
هرگاه از كارى ترسيدى، خود را در آن افكن، زيرا سختى حذر كردن بزرگتر از آنچه كه از آن ترس دارى.
کتاب احادیث الطلاب ص 374
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ahadis_tollab
#تربیت_کودک
⭕️کودکان چگونه بد آموز می شوند؟
🔺وقتی والدین، خواسته یا ناخواسته، بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند، جیغ میزنند، کودکان یاد میگیرند که «جیغ» بزنند.
🔺وقتی کودکان به این نتیجه میرسند که با #جیغ_زدن به «خواست هایشان دست مییابند، این کار را ادامه میدهند.
🔺وقتی والدین چیزی را به زور از دست کودک میگیرند، کودک #زورگیری را یاد میگیرد.
🔺برخی از والدین به کودک بیاشتها میگویند: «اگر غذا نخوری، آن را به فلانی میدهیم!»، اینگونه، کودک #خسیس_بودن را میآموزد.
🔺وقتی والدین، برای آرامش کوتاهمدت خودشان، به کودکان وعدههایی میدهند، کودک #دروغگویی را میآموزد.
🔺وقتی والدین، برای آرامش کودکِ آسیبدیده، دیوار یا اسباب بازی را با سیلی میزنند و میگویند: «اینو زدمش، دیگر گریه نکن»، کودک #انتقام_گیری را میآموزد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@ahadis_tollab
خانمی مطمئن هستند خانواده همسرشون اهل خمس و نماز نیستند، این خانم جایز است هنگامی که به مجالس آنها دعوت می شود، از غذاهاشون استفاده کند؟
مرجع: رهبری.
📤پاسخ:
سلام علیکم
در مورد این خانواده ها دو احتمال هست یا مطمئن هستیم که دقیقاً همین غذایی که روبرویمان می گذارند خمس به آن تعلق گرفته یا مطمئن نیستیم.
چون به بسیاری از اموال خمس تعلق نمی گیرد و از طرفی حداکثر به یک پنجم اموال خمس تعلق می گیرد.
بنابراین احتمال دارد، این غذایی که جلوی ما می گذارند از مال حلال باشد و چون مطمئن نیستیم به آن خمس تعلق گرفته و از طرفی حق نداریم که تحقیق و پیگیری کنیم، بنابراین خوردن از غذای آنها جایز است.
فقط در صورتی خوردن از غذای آنها جایز نیست که یقین کنیم، دقیقاً همین غذایی که روبرویمان می گذارند خمس به آن تعلق گرفته است. و فرض به دست آوردن این یقین و اطمینان نزدیک به صفر است.
توضیحات بیشتر:👇
کسانی را که ما با آنها ارتباط داریم، به سه گروه می توان تقسیم کرد:
۱. گروهی که یقین داریم خمس می دهند، که هیچ مشکلی در ارتباط با آنها نداریم.
۲. گروهی که نمی دانیم اهل خمس دادن هستند یا نه، در این موارد هم اسلام به ما اجازه نداده است، تحقیق و پیگیری کنیم، و چون یقین نداریم، خوردن غذا هم در خانه این گروه مشکلی ندارد.
۳. گروهی که یقین داریم خمس نمی دهند، در این موارد هم چون مطمئن نیستیم همین غذایی که روبروی ماست خمس به آن تعلق گرفته یا نه، لذا خوردن از غذای آنها جایز است.
اماً اگر کسی بخواهد احتیاط کند، باید برای هر غذایی را که در آن شبهه دارد، به اندازه یک پنجمش خمس یا ردّ مظالم بدهد.
📚منبع:
امالى شیخ صدوق، ترجمه کمره اى، متن، ص: 422
╔══🌿🌼🌿═══╗
🆔 @ahadis_tollab
╚═══🌿🌼🌿══╝
🌷🌷🌷🌷🌷حدیث 276
17 مورد رزق و روزی را زیاد می کند
1793 - قَال علی عليه السلام: أَلا أُنَبِّئُكُمْ بَعْدَ ذلِكَ بِمَا يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ؟ قَالُوا: بَلى يا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ، فَقَالَ: أَلْجَمْعُ بَيْنَ الصَّلاتَيْنِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ التَّعْقِيبُ بَعْدَ الْغَداةِ وَ بَعْدَ الْعَصْرِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ صِلَةُ الرَّحِمِ تَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ كَسْحُ الْفِناءِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ مُواساةُ الْأَخِ فِى اللَّهِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ الْبُكُورُ فِى طَلَبِ الرِّزْقِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ الْإِسْتِغْفارُ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ اسْتِعْمالُ الْأَمانَةِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ قَوْلُ الْحَقِّ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ.
وَ إِجابَةُ الْمُؤَذِّنِ تَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ تَرْكُ الْكَلامِ فِى الْخَلاءِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ تَرْكُ الْحِرْصِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ شُكْرُ الْمُنْعِمِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ اجْتِنابُ الْيَمِينِ الْكاذِبَةِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ الْوُضُوءُ قَبْلَ الطَّعامِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ أَكْلُ مَا يَسْقُطُ مِنَ الْخَوانِ يَزِيدُ فِى الرِّزْقِ، وَ مَنْ سَبَّحَ اللَّهَ كُلَّ يَوْمٍ ثَلاثِينَ مَرَّةً يَزِيدُ فِىالرِّزْقِ، وَ دَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ سَبْعِينَ نَوْعاً مِنَ الْبَلاءِ أَيْسَرُها الْفَقْر
حضرت علی علیه السلام فرمودند: آيا خبر ندهم به شما بعد از اين، كه چه چيزى رزق و روزى را زياد مى كند؟ عرض كردند آرى اى اميرالمؤمنين. حضرت فرمودند: (17 مورد رزق و روزى را زياد مى كند) 1 - جمع بين دو نماز (مانند ظهر و عصر، و مغرب و عشاء).2 - دعاهاى تعقيب نماز صبح و عصر را خواندن. 3 - معاشرت با خويشاوندان داشتن. 4 - جارو كردن جلو درب خانه 5 - همراهى و مساعدت در راه خدا با برادران دينى. 6 - صبح زود به طلب رزق و روزى رفتن (و قبل از تاريكى هوا برگشتن) 7 - استغفار كردن. 8 - امانت دارى كردن. 9 - گفتن سخنان حق.
10 - همراهى با اذان گو (يعنى هر جملهاى كه اذان گو بگويد آدمى همان جمله را تكرار نمايد). 11 - سخن نگفتن در توالت. 12 - حرص بر دنيا نداشتن. 13 - تشكر كردن از كسى كه كمك و مساعدتى كرده است. 14- دورى كردن از قسم دروغ. 15 - شستن دستها قبل از غذا خوردن. 16 - خوردن خورده (غذا)هايى كه از سفره مى ريزد. 17 - و كسى كه هر روز 30 مرتبه سُبحانَ الله بگويد خداوند 70 نوع بلا را كه آسانترين آنها فقر است از او دور مى كند.
احادیث الطلاب ص 500
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
@ahadis_tollab
❓ اگر شوهر زن را از انجام واجبات دینی منع کند، آیا زن میتواند وی را ترک کند؟
✍ آیت الله خامنهای:
اگر برای عمل به تکالیف شرعی، راهی جز خروج از منزل شوهر نباشد، میتواند منزل را ترک کند.
✍ آیت الله مکارم:
اگر مخالفت او با انجام واجباتی که ضروری دین هستند به انکار خدا و رسول برگردد چنانچه حال او حال عادى باشد، از اسلام بیرون رفته است و همسرش باید از او جدا بشود و نیازی به طلاق ندارد. ولی اگر شوهر منکر نباشد و امر به معصیت یا ترک واجبات نماید، زن در این امور نباید از او اطاعت نماید اما نباید او را ترک کند.
✍ آیت الله سیستانی:
اگر ماندن در خانه مستلزم گناه باشد يا موجب حرج و مشقت زياد باشد يا خوف و خطرى در بين باشد مى تواند خارج شود و برنگردد.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
اگر برای انجام وظایف شرعی راهی جز ترک وی نباشد باید ترک کند.
✍ آیت الله فاضل:
شوهر حق ندارد زن را از انجام واجبات منع کند، در صورتی که زوج، زوجه را مجبور به ترک واجبات و انجام معصیت کند و با صحبت کردن با شوهر، شوهر اصلاح نشود و به زن اجازه ترک گناه و انجام واجبات را ندهد، زن میتواند شوهر را ترک کند بلکه باید برای اجتناب از گناه و انجام واجبات الهی شوهر را ترک کند و می توانید اقدام به درخواست طلاق کند.
📚 منبع:
استفتاء اینترنتی از سایت آیات خامنهای، ش: 536130. مکارم، ش: 9503080321. سیستانی، ش: 484397. شبیری، ش: 30316. فاضل، ش: 9500661.
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @ahadis_tollab
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
❤️🍃❤️
🌵جملات منفی = کم شدن رابطه!!!
🌼 بهتره در برخورد با او، از کلمات و جملاتِ سنجيده استفاده کنی؛ کلمات تاثير شگفت انگيزی دارن!
👈 مثلاً اگه به جای گفتن اينکه:
[چه غذای بی نمکی پخته ای] ، بگی:
«غذا خيلی خوشمزه اس، فقط يه کم بی نمک شده»؛
چيزی از شما کم نميشه!
🌵جملات منفی فقط ارتباط شما رو از بين ميبره و باعث ناراحتی ميشه.
@ahadis_tollab
🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 3029
خودت وصی خودت باش
1220 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: يَا ابْنَ آدَمَ، كُنْ وَصِىَّ نَفْسِكَ، وَ اعْمَلْ فِى مالِكَ ما تُؤْثِرُ اَنْ يُعْمَلَ فِيهِ مِنْ بَعْدِكَ.
@ahadis_tollab
اى فرزند آدم، تو خود وصى خودتت باش، و از مال و دارائيت بده، آنچه را كه مى خواهى بعد از تو بدهند.
کتاب احادیث الطلاب ص 374
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab
👈چرخه دعوای زناشویی
✍️هر زوجی یک چرخه ثابت دعوا داره که دائما تکرار میشه، اگر اون چرخه رو در زندگی خود تشخیص بدید، درمانش هم خودبخود پیدا می کنید.
🙈مثال
روند دعوای زناشویی یک زوج می تونه این باشه.
1️⃣مرحله اول: اصرار و سماجت خانم برای اینکه همسزش رو به حرکت یا فعالیتی وادار کنه(مثل منظم بودن، خانه اقوام رفتن، با دوستانش وقت تلف نکردن و...).
2️⃣مرحله دوم.شوهر مقاومت می کنه و تحمل می کنه و تلاش می کنه با کناره گیری و سکوت و کنترل و کلام آرام و صحبت کردن منطقی...به دعوا کشیده نشه.
3️⃣مرحله سوم: خانم عصبی و خسته میشه و با عصبانیت و فشار و کلام نامناسب و بلند و خشم و قهر و زبان تند می خواهد شوهر را به کار مورد نظر خود وادار کنه.
4️⃣مرحله چهارم:شوهر هم میزنه سیم آخر...و توهین و تهدید و....
5️⃣مرحله پنجم: زن می بینه اوضاع داره خطری میشه، کوتاه می آید و تسلیم می شود و اصرار و خواهش و دوست شدن و عذرخواهی تا مجددا رابطه بهتر بشه.
اما چند روز بعد مجددا همین چرخه روی همون موضوع یا موضوعات مشابه دقیقا با همین مراحل و به همین ترتیب مجددا شروع میشه.
@ahadis_tollab
همسرت را #ببخش 💞
بعد از یک مشاجره سخت، اینگونه همسرتان را ببخشید
💌 اگر واقعا خشمتان در حدی است که نمی توانید بنشینید و با همسرتان چهره به چهره شوید، برایش یک نامه بنویسید یا پیام بفرستید و توضیح دهید چرا و چقدر از او صدمه دیده اید.
💌 یک زمان اختصاص دهید و با هم بحث کنید، ببینید چکار باید کرد که در آینده شاهد این موقعيت ها نباشید.
💌 به امتیازات و نکات مثبت همسرتان بیشتر توجه کنید. همانگونه که مرور اشتباه دیگران باعث غلیان احساسات و هیجانات منفی می شود، مرور خوبی هایشان نیز باعث ایجاد محبت بیشتر به آنها می گردد.
💌 وقتی همسرتان به خاطر اشتباهش از شما عذرخواهی کرد، برای بخشش وی خیلی سرسختی به خرج ندهید و با بخشش به موقع فرصت اصلاح رفتار را به وی بدهید.
✍ "فراموش نکنید همان اندازه که بخشش سریع و بی قید و شرط همسرتان مهم است، نحوه برخورد پس از آن نیز بسیار مهم است. اگر همسرتان را بخشیدید، نباید طوری با او برخورد کنید که حس به رخ کشیدن اشتباه، سرکوفت و یا شرمندگی در او زنده شود".
👸 @ahadis_tollab
┄┅┄✶💞✶┄┅┄
‼️اعراض از وطن
🔷س 1878: مراد از #اعراض_از_وطن چيست؟ آيا مجرد ازدواج زن و رفتن وی همراه شوهر به هر جايی که او میخواهد، اعراض محسوب میشود يا خير؟
✅ج: اعراض با خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آنجا وهمچنین با علم یا اطمینان به عدم امکان بازگشت محقق می شود؛ و مجرد رفتن زن به #خانه_شوهر در شهر ديگر، مستلزم اعراض از #وطن_اصلی اش نیست.
🆔 @ahadis_tollab