#پرسش_پاسخ_مهدوی
📌چرا حضرت مهدى علیه السلام را در دعاى ندبه، «ابن طه» مىنامند؟
پاسخ :
🔸در دعاى ندبه به حضرت مهدی علیه السلام،«یابن طه و المحکمات» خطاب مى کنیم.
امام صادق(علیه السلام) مى فرمایند:
و امّا طه فاسمٌ من اسماء النبى(صلى الله علیه وآله) و معناه: یا طالب الحق الهادى إلیه؛[1] و امّا طه، پس اسمى است از اسم هاى پیامبر(صلى الله علیه وآله) و معنى آن، این است: اى طالب حق که راهنماى به آن هستى.
مرحوم فیض کاشانى، در تفسیر آیه ى (هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ عَلَیْکَ الْکِتابَ مِنْهُ آیاتٌ مُحْکَماتٌ)،[2] نقل مى کند که امام صادق(علیه السلام) مى فرمایند: «انّ المحکمات أمیرالمؤمنین و الائمه(علیهم السلام)؛[3] محکمات، امیرمومنان و ائمه(علیهم السلام) هستند.»البته، منظور، مصداقى از مصادیق آیات محکمات است. به همین دلیل، در دعاى ندبه، به حضرت مهدى(علیه السلام) «یا ابن طه و المحکمات» خطاب مى شود.
در نهایت، باید توجّه داشت که هر یک از کلماتى که در دعاى ندبه مطرح شده است، یقیناً، ارتباطى با مقام امام زمان(علیه السلام) داشته و ریشه در عقاید و معارف اسلامى دارد.
پی نوشتها:
📚[1]. فیضى کاشانى، تفسیر صافى، ج ۲، ص ۵۹.
💠💠💠
@ahadisemasoomin
⁉️اول نماز یا افطار⁉️
🌸امام باقر عليه السلام :
در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن،
مگر اینکه همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند.
اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی،با ایشان مخالفت نکن
و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
🌿راوی پرسید:
چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم؟!
🌸فرمود:
چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است: افطار و نماز.
پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است.
🌸سپس فرمودند: و تو روزه داری؛
پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روز را پایان دهی،
برای من دوست داشتنی تر است.
📘وسائل الشیعه ج ۱۰ ص۱۵۰ ح۲
************
@ahadisemasoomin
💎امام محمد باقر(علیهالسلام):
كَأنّي بِأَصحابِ القائمِ(عليهالسلام) وَ قَد اَحاطوا بِما بَينَ الخافِقينَ فَلَيس مِن شَيءٍ اِلاّ وَ هُوَ مُطيعٌ لَهمُ.
گويا ياران حضرت قائم(ع) را ميبينم که بر شرق و غرب عالم سُلطه يافتهاند و ديگر چيزي وجود ندارد که مطيع و تحت فرمان آنان نباشد.
📚(کمالالدين، ج ٢، ص ٦٧٣)
#حدیث_مهدوی
@ahadisemasoomin
✔️ اقرار ملائکه به ولایت اهل بیت علیهم السلام
#امام_صادق علیهالسلام فرمودند: به راستی که این امر #ولایت ما بر شما را بر ملائکه عرضه داشتند جز ملائکه مقرب به آن اقرار نکردند و بر انبیاء عرضه کردند و فقط مرسلین بدان اقرار کردند و بر مؤمنان عرضه کردند و فقط امتحان شدگان ایشان اقرار کردند.
📚 #بصائر_الدرجات : ج ۲ باب ۶ ح ۲۸۳ ص ۲۱۱
✨اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ✨
@ahadisemasoomin
💎 عظمت ماه مبارک رمضان💎
1⃣ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: لَا يَكُونَنَّ شَهْرُ رَمَضَانَ عِنْدَكُمْ كَغَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ، فَإِنَّ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ حُرْمَةً وَ فَضْلاً عَلَى سَائِرِ الشُّهُورِ.
(بحارالأنوار،ج۹۶، ص ۳۴۰ به نقل از کتاب فَضائل الْأَشْهُر الثَّلَاثَة)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: نباید ماه رمضان نزد شما همچون ماه های دیگر باشد. ماه رمضان، نزد خداوند، نسبت به دیگر ماه ها حرمت و برتری دارد.
2⃣ عن سَلْمَانَ الْفَارِسِيِّ عن النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله قَالَ: شَهْرُ رَمَضَانَ سَيِّدُ الشُّهُورِ، وَ لَيْلَةُ الْقَدْرِ سَيِّدَةُ اللَّيَالِي.
(بحارالأنوار، ج۴۰،ص۵۴به نقل از کنزالفوائد)
سلمان فارسی از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود: ماه رمضان، سیّد ماه ها، و شب قدر، سیّد شب هاست.
3⃣ قَالَ رَسُولَ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله َ: (شَهْرُ رَمَضَانَ) شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ، وَ أَيَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَيَّامِ، وَ لَيَالِيهِ أَفْضَلُ اللَّيَالِي، وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ.
(بحارالأنوار،ج۹۶،ص۳۵۶_۳۵۸به نقل از امالى و عيون اخبارالرضا)
پيامبر اكرم صلى اللَّه عليه و آله فرمود: ماه رمضان، ماهى است كه نزد خدا از تمام ماه ها برتر است و روزهايش بهترين روزها و شب هايش بهترين شبها و ساعاتش بهترين ساعات است.
4⃣عَنِ العَسکَرِی علیه السَّلامُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی الله علیه وآله: مُحَمَّدٌ فِي عِبَادِ اللَّهِ كَشَهْرِ رَمَضَانَ فِي الشُّهُورِ.
(بحارالأنوار،ج ۹۷، ص ۶۵ به نقل از تفسیر الامام)
حضرت عسکری علیه السلام از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود: محمّد در میان بندگان خدا همچون ماه رمضان در میان ماه هاست.
5⃣قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: فَضْلُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَلَى هَذِهِ الْأُمَّةِ كَفَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى سَائِرِ الشُّهُورِ.
(بحارالأنوار، ج۳۸،ص۱۴به نقل از فضائل ابن شاذان)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: فضل علی بن ابی طالب علیه السلام بر این امّت همچون فضل ماه رمضان بر سایر ماه هاست.
@ahadisemasoomin
💎 پاداش خواندن سوره قدر در زمان افطار و خوردن سحری
عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
(بحارالأنوار، ج۹۷، ص۳۴۴به نقل از اقبال الأعمال)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگرآنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.
@ahadisemasoomin
حافظ قرآن، خداست
💐💐💐💐💐💐💐
يحيي بن اكثم ميگويد: مأمون پيش از آنكه زمام خلافت را به دست بگيرد انجمن مناظره و مباحثه داشت. روزي يك يهودي زيباروي، خوش بو و نيكو جامه وارد مجلس مناظره شد و شروع به سخن كردو به شيوايي سخن گفت. چون مجلس پايان يافت و جمعيت فروكش كرد مأمون او را طلبيد و گفت: اسلام را اختيار كن و مسلمان شو تا دربارة تو چنين و چنان كنم.او گفت: دين من، دين پدران من است، بر من تحميل مكن كه آن را رها كنم.
اين ماجرا گذشت تا سال بعد كه مسلمان شده بود. پس شروع به سخن كرد و به صورت نيكو در فقه سخن گفت. پس از پايان مجلس، مأمون او را خواست و به او گفت: مگر تو همان رفيق ما نيستي كه يك سال پيش آمدي و اسلام را بر تو عرضه كرديم و نپذيرفتي؟ گفت: آري ليكن من مردي خوش خط ميباشم، چون از اينجا رفتم سه نسخه را از تورات برداشتم و در مطالب آن كم و زياد كردم. سپس به بازار بردم و در معرض فروش گذاشتم و از من خريداري شد. پس سه نسخه انجيل نوشتم و هنگام نوشتن از آن كم كردم و از پيش خود نيز افزودم. آن گاه آن سه نسخه انجيل هم از من خريداري شد. سپس به سوي قرآن آمدم و سه نسخه از قرآن نوشتم و از آن كاستم و بر آن افزودم. آنگاه آن را نزد فروشندگان كتاب عرضه داشتيم ولي آنان هر يك از قرآنها را كه باز ميكردند تا در آن نظر اندازند، همان جاهاي كم و زياد شده نمايان ميشد و آنان آن قرآنهاي ساختگي را به سوي من پرتاب كردند. من از اين رخداد يقين كردم كه قرآن كتابي محفوظ است و در معرض دستبرد نيست و از همين رو اسلام آوردم.
او ميگويد: من در سفر حج سفيان بن عيينه را ديدم و داستان فوق را براي او نقل كردم. او گفت: مصداق اين مطلب در قرآن كريم است! گفتم: كجاي قرآن؟ گفت: آنجا كه دربارة تورات و انجيل ميفرمايد:
«بِمَا اسْتُحْفِظُوا مِنْ كِتابِ اللَّهِ وَ كانُوا عَلَيْهِ شُهَداءَ»[1]
كه به تصريح اين آيه، حفظ كتب آسماني پيش به عهده خود يهود و نصارا گذاشته شد و در نتيجه ضايع گرديد و ليكن درباره قرآن ميفرمايد:
«إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ».
«همانا ما قرآن را نازل كرديم و حافظ او هستيم.»
كه بر طبق معناي آيه، حفاظت قرآن را خداوند خود عهدهدار گرديده و از اين رو مصون و محفوظ مانده است.[2][1] . مائده، 44؛ و نيز خداشناسان و عالماني كه مأمور نگهباني احكام كتاب خدا هستند بر صدق آن گواهي دادند.
[2] . تاريخ خلفاء العباسية در احوال مأمون عباسي به نقل از: حاشيه وقايع الايام در قسمت ماه مبارک رمضان ص ۲۸۶
@ahadisemasoomin
ای بهترین میزبان💕
💕ای رحیم رحمت گستر...
دوباره آمدهام...
نه! دوباره مرا آوردی ...
و باز هم، ماه برکت و رحمت و مغفرتت، بر من روی آورد
و من... با روی سیاه و بار گناه، با دستهای خالی و قلب خاکی رو به سمت تو کردهام...
هزار شکر که بار دیگر در هوای میزبانیت نفس میکشم...
هزار حمد که مرا هم بار دیگر دعوت کردی تا کاسه گداییام را در دست بگیرم و در خانه تو را بکوبم و در به در سحرهای تو باشم در پی لقاء شورانگیزت...
تا سحرها با نامهای دلانگیزت روح تشنهام را سیراب کنی 🌸
🌸و غروبها، با هر "ربنا" رطب رطب، شیرینی انس با خودت را به کام جانم بریزی...
💞یا رباه، یا سیدااه،
در این روز میهمانی ات، چه خوب کلمه به کلمه در دهانم گذاشتی و یادم دادی که اینگونه دعا کنم:
✨«ای که اندک من را خوب میپذیری و فراوان، بر من رحمت میباری.
ای که دهانم را بسته و گوش جانم را باز پسندیدهای،
بر رسول مهربانیات و آل بیت کریمش درود فرست
و ما را در میهمانی پرشکوهت،
بر روزه جسم و جان، آنگونه که خودت اهل آن هستی،
و آنگونه که ذات کبریاییات "احسنت" بگوید،
به نیکی یاری کن....
یا حیُ و یا قیوم ای زنده و پاینده.💞
مهربانم 💖... دوستت دارم
این دوستت دارم ها را از من بپذیر...💖
@ahadisemasoomin