کلام امیر المومنین کلام حق
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
عنه عليه السلام :
واللّه ِ ، ما أرى عَبدا يَتَّقي تَقوىً تَنفَعُهُ حتّى يَخزِنَ لِسانَهُ .
امام على عليه السلام :
به خدا قسم هيچ بنده اى را نديده ام كه تقوايش سودمند باشد،
مگر اينكه زبانش را نگه دارد.
نهج البلاغة
عنه عليه السلام :
مَن أخَذَ بِالتَّقوى ... هَطَلَت علَيهِ الكَرامَةُ بَعدَ قُحوطِها ، وتحَدَّبَت علَيهِ الرَّحمَةُ بَعدَ نُفورِها ، وتَفَجَّرَت علَيهِ النِّعَمُ بَعدَ نُضوبِها ، ووَبَلَتْ علَيهِ البَركَةُ بَعدَ إرذاذِها .
امام على عليه السلام :
هركه تقوا پيشه كند... باران بندآمده كرامت دوباره بر او فرو ريزد و رحمت گريخته به سوى او بازگردد و چشمه فروكش كرده نعمت ها دگرباره برايش جوشان شود و بارشِ كاستى گرفته بركت دوباره بر او سرازير شود.
نهج البلاغة : الخطبة 198.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadisemasoomin
✨دعای مخصوص نجات از فتنه های آخرالزمان✨
❤️امام صادق علیه السلام می فرمایند:
👈به زودی شبهه ای به شما خواهد رسید که بدون نشانه و بدون امام هدایت کننده باقی خواهید ماند
👈و از آن شبهه رهایی نمی یابد مگر کسی که "دعای غریق" را بخواند.
💗از امام پرسیده شد دعای غریق چیست؟ امام فرمودند: بگو: یا اللهُ یا رحمنُ یا رحیمُ یا مقلّبَ القلوبِ ثَبِّت قلبی علی دینک.
📚منبع:
کمال الدین و تمام النعمه/ج۲/ص۳٥۱
اللهم عجل لولیک الفرج
@ahadisemasoomin
🌸رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
حق هم صحبت :
وأما حــق الصـاحب فأن تصحبـه بالفضـل ماوجـدت إليـه سبيـلا وإلا فـلا أقــل مـــن الا نصاف وأن تكرمه كما يكرمك و تحفظه كما يحفظك ولا يسبقك فيما بينك و بينه إلى مكرمة فإن سبقك كافأته ولاتقصر به عما يستحق من المودة . تلزم نفسك نصيحته و حياطته ومعاضدته على طاعة ربه ومعــونته على نفسه فيما لا يهم به من معصية ربه ثم تكون (عليه) رحمة ولا تكون عليه عذابا . و لا قوة الا بالله .
🍃🌷🍃
ترجمه
: اما حق رفيق و هم صحبت بر تو آن است كه اگر علم و كمالي داري و ميـ تواني با او قسمي صحبت كني كه از تو استفاده كند و بياموزد پس صحبت كن وگرنه اجازه بده او صحبت كند تا تو استفاده كني و احترامش را نگه دار همانطوري كه دوست داري او احترام تو را حفظ كند . 🍃🌷🍃
كوشش كن كه در كارهاي نيك و رساندن فائده هميشه پيش قدم باشي و اگر او پيشي گرفت و نفعي به تو رساند تو هم به بهترين وجه تلافي كن و در دوستي و محبت با او كوتاهي نكن ؛ بر خودت لازم بدان كه او را نصيحت كني و در گرفتاريها و بلاها از او به قدر توان محافظت نمائي و در تمام موارد يار و ياور او باش ؛مگـر اينكه ميل بـه طرف معصيت و گناه نمايد كه در اين صورت بايد او را باز داري و براي او رحمت باش ؛ نـه عذاب و نقمت و نيست قوّتي مگر به خداوند متعال .
🌿🍃🌷☘🍃🌷🌿🍃🌿
@ahadisemasoomin
▪️کرامتی از کنیز حضرت صدیقه شهیده فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
🏴🏴🏴
▪️امَّأیمن از بانوان بسیار ارجمند و پاک سرشت است که فرزندش «اَیمن» در جنگ حنین به شهادت رسید.
از افتخارات این بانوی بلند مقام اینکه از شاگردان و کنیزان حضرت زهرا (علیهاالسلام) بود،
پس از شهادت حضرت زهرا (علیهاالسلام) امَّایمن به قدری ناراحت شد که دیگر نتوانست در مدینه بماند و جای خالی حضرت زهرا (علیهاالسلام) را بنگرد،
تصمیم گرفت به مکه برود و در آنجا در کنار خانه خدا به زندگی ادامه دهد،
بار سفر بست و به سوی مکه حرکت کرد، در مسیر راه در بیابان تشنه شد، آبی که همراه داشت، تمام شده بود، شدت تشنگی او به حدی رسید که در خطر مرگ افتاد، در این لحظه دل به خدا بست و چنین دعا کرد :
«یا رب انا خادمه فاطمه (سلاماللهعلیها)،
اتقتلنی عطشا؟»
«پروردگارا! آیا مرا بر اثر تشنگی میمیرانی، با اینکه من کنیز فاطمه (علیهاالسلام) هستم؟»
پس از این دعا، خداوند دلوی (سطل) پر از آب از آسمان برای او نازل کرد، او از آب آن آشامید، از آن پس تا هفت سال گرسنه و تشنه نشد، حتی در روزهای گرم تابستانی در بیابانها مردم میدیدند او تشنه نمیشود.
📚 الخرائج و الجرائح : ج۲ ، ص۵۳۰
▪️▪️▪️
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج...
@ahadisemasoomin
#فضایل_دوستان_آلالله (علیهم السلام)
شیخ طوسى رضوان الله علیه در كتاب «امالى» از امام صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود:
من أحبّنا للَّه وأحبّ محبّنا لا لغرض دنيا يصيبها منه، وعادى عدوّنا لا لإحنة كانت بينه وبينه، ثمّ جاء يوم القيامة وعليه من الذنوب مثل رمل عالج وزبد البحر غفر اللَّه تعالى له.
كسى كه ما را به خاطر خدا دوست بدارد، و دوستان ما را به خاطر دوستى ما نه به انگيزه برخوردار شدن از ماديّات و امور دنيوى دوست داشته باشد، و دشمنان ما را به خاطر دشمنى كه با ما دارند نه به خاطر كينه هاى شخصى دشمن داشته باشد، فرداى قيامت اگر با گناهانى مانند ريگ بيابان و كف دريا وارد شود خداوند تبارك و تعالى او را مى آمرزد.
📚منابع:
امالی طوسی،ص۱۵۶،ح۱۱
بشارة المصطفی،ص۹۰
ارشاد القلوب،ج۲،ص۷۷
@ahadisemasoomin
سلام آیینه دار غربت فاطمی ، مهدی جان
جمعه ای گره خورده در عزای مادرت طلوع کرد و بغض سنگین و گلوگیر فراقت با روضه های تب آلود و بارانی در هم آمیخت و فضا از استغاثه های پی در پی برای آمدنت سرشار شد ...
🌴🏴🌴🏴🌴🏴🌴🏴🌴🏴
نه بخاطر ما ... ای کاش بخاطر پهلویی که شکست و کرّاری که خانه نشین شد ، باز می آمدی ...
@ahadisemasoomin
‼️ اهمیت #وفای_به_عهد در مکتب معصومین علیهم السلام
📌 «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ» (سوره مائده، آیه1)
اى کسانى که ایمان آورده اید! به قراردادها[ى خود] وفا کنید.
📌 «وَ أَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کَانَ مَسْؤُولاً» (سوره اسراء، آیه34)
و به پیمان [خود] وفا کنید، زیرا که از پیمان، پرسش خواهد شد.
📌 عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ: عِدَةُ الْمُؤْمِنِ أَخَاهُ نَذْرٌ لَا كَفَّارَةَ لَهُ، فَمَنْ أَخْلَفَ فَبِخُلْفِ اللَّهِ بَدَأَ وَ لِمَقْتِهِ تَعَرَّضَ وَ ذَلِكَ قَوْلُهُ: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا ما لا تَفْعَلُونَ».
(الكافي، ج2، ص363- 364)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: وعده مؤمن به برادرش، نذری است که کفّاره (و جایگزین) ندارد، پس هر کس که به آن وفا نکند، به مخالفت با خدا برخاسته و خود را در معرض غضب الهی قرار داده است، و این سخن همان فرموده الهی است که: ای کسانی که ایمان آورده اید! چرا چیزی می گویید که به آن عمل نمی کنید؟ در نزد خدا بسيار مبغوض است كه چيزى را بگوييد كه به جا نمى آوريد.
📌 عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله: مَنْ كانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ فَلْيَفِ إِذَا وَعَدَ.
(الكافي، ج2، ص364)
حضرت صادق علیه السلام از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نقل می کند که فرمود: هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، اگر وعده دهد، باید به وعده اش وفا کند.
🔶 اللهم عجل لولیک الفرج
@ahadisemasoomin
از حضرت صادق (ع) روايت شده كه فرمود: كسى كه سه چيز را انكار كند از شيعيان ما نيست . آن سه چيز عبارتند از: معراج ، سؤ ال در قبر و شفاعت (1)
و روايت شده كه آن دو ملك به هيئت هولناك بيايند، صداى ايشان مثل رعد غرنده و چشمهايشان مثل برق خيره كننده باشد، سؤ ال كنند كه پروردگارت كيست ؟ و پيغمبرت كيست ؟ و دينت چيست ؟ و نيز سؤ ال كنند از ولى و امام او، پس در آن حال چون جواب دادن بر ميت سخت و محتاج است به كمك لاجرم براى مرده دو جا تلقين ذكر كرده اند: يكى وقتى كه او را در قبر مى گذارند و بهتر آنست كه ، به دست راست ، دوش راست ، و به دست چپ ، دوش چپ او را بگيرند و حركت دهند و تلقين كنند. و ديگر وقتى كه او را دفن كردند، مستحب است كه ولى ميت يعنى نزديكترين خويشان او بعد از آنكه مردم از سر قبر او برگردند نزد سر ميت بنشيند و با صداى بلند او را تلقين كند و بهتر است كه دو كف دست را روى قبر گذارد و دهان را نزديك قبر برد، و اگر ديگرى را نائب كند نيز خوب است ؛ و وارد شده است كه چون اين تلقين را كند منكر به نكير مى گويد: بيا برويم تلقين حجتش كردند احتياج به پرسيدن نيست پس برمى گردند و سؤ ال نمى كنند (2)
و در كتاب من لا يحضره الفقيه است كه چون ذر پسر جناب ابوذر غفارى (رضى الله عنه ) وفات كرد ابوذر بر سر قبر او ايستاده و دست بر قبر ماليد و گفت : خداى ، تو را رحمت كند اى ذر. به خدا سوگند كه تو نسبت به من نيكوكار بودى و شرط فرزندى را بجا مى آوردى ، والحال كه تو را از من گرفته اند من از تو خشنودم . به خدا سوگند كه از رفتن تو مرا بر من باكى نيست و نقصانى به من نرسيد، و ما لى الى اءحد سوى الله من حاجة ((يعنى بغير از حق تعالى به احدى حاجت ندارم )) و اگر نبود هول مطلع ((يعنى جاهاى هولناك آن عالم كه بعد از مرگ ديده مى شود)) هر آينه خوشحال مى شدم كه به جاى تو رفته باشم ولكن مى خواهم چند روزى تلافى مافات كنم و تهيه آن عالم را ببينم و هر آينه اندوه از تو مرا مشغول ساخته كه كارى كه برايت سودمند باشد انجام دهم سوگند به خدا كه براى مرگ تو گريه نمى كنم و غم مردنت را ندارم تنها غم من حال فرداى تو است . فليت شعرى ما قلت و ما قيل لك پس كاش مى دانستم كه تو چه گفتى و به تو چه گفتند؟ خداوندا حقوقى را كه براى من بر او واجب كرده بودى بر او بخشيدم پس تو هم حقوق خود را كه بر او واجب كرده بودى ببخش چه آنكه تو به جود و كرم از من سزاوارترى(3)
و از حضرت صادق (ع) منقولست كه چون مؤ من را داخل در قبر كنند نماز در طرف راست و زكوة در طرف چپ او و بِر يعنى نيكويى و احسان مسلط بر او شود و صبر او در ناحيه اى قرار گيرد، پس وقتيكه دو ملك سؤ ال بيايند صبر به نماز و زكوة و بِر گويد: صاحب خود را دريابيد يعنى ميت را نگاهدارى كنيد پس هر گاه از آن ناتوان شديد من نزد آن هستم .(4)
علامه مجلسى در محاسن به سند صحيح از امام صادق يا امام باقر عليهم االسلام روايت كرده است كه چون مؤ من مى ميرد با او در قبرش شش صورت داخل مى شود يكى از آنها خوشروتر و خوشبوتر و پاكيزه تر از باقى صورتهاست ، پس يكى در جانب راست و يكى در جانب چپ و يكى در پيش رو و يكى در پشت سر و يكى در پائين پا مى ايستند و آنكه خوش صورت تر است در بالاى سر؛ پس سؤ ال يا عذاب از هر جهت كه مى آيد آنكه در آن جهت ايستاده است مانع مى شود پس آنكه از همه خوش صورت تر است به ساير صورتها مى گويد: شما كيستيد؟ خدا از جانب من شما را جزاى خير دهد. صاحب طرف راست مى گويد: من نمازم . صاحب جانب چپ مى گويد: من زكاتم . آنكه در پيش روى است مى گويد: من روزه ام . آنكه در عقب سر است مى گويد: من حج و عمره ام . و آنكه در پايين پا است مى گويد: من بِر و احسان به برادران مؤ منم . پس آنها به او مى گويند: تو كيستى كه از همه ما بهتر و خوشروتر و خوشبوترى ؟ مى گويد: من ولايت آل محمد صلوات الله عليهم اجمعين هستم.(5)
و شيخ صدوق در فضيلت روزه شعبان روايت كرده كه هر كه نُه روز از آنرا روزه بگيرد منكر و نكير وقت سئوال به او مهربانى مى كنند. و از حضرت باقر (ع) روايت شده كه براى كسى كه شب بيست و سوم ماه رمضان احياء بدارد و صد ركعت نماز بخواند خداوند هول و هراس از نكير و منكر را از او برطرف مى كند. و از حضرت رسول صلى الله عليه و آله روايت شده كه در خضاب ، چهارده خصلت است كه يكى از آنها آن است كه منكر و نكير از او حيا مى كنند. و دانستى كه اين ، از خواص تربت پاك نجف آنست كه حساب منكر و نكير از كسى كه در آن مدفون است ؛ ساقط است .
حكايت : از كتاب حبل المتين نقل است كه (مير معين الدين اشرف ) كه يكى از صلحاء خدام روضه رضويه بود نقل كرده كه در خواب ديدم كه در دارالحفّاظ يا كشيك خانه مباركه هستم و به جهت تجديد وضو بيرون آمدم پس چون به صفه امير على شير رسيدم ، جماعت بسيارى را ديدم كه داخل در صحن مطهر شدند و در جلو آنها شخص نورانى ، خوش صورت و عظيم الشاءنى بود و در دست جماعتى كه پشت سر او بودند كلنگها بود، پس همينكه به وسط صحن مقدس رسيدند آن شخص بزرگوار كه در جلو آن جماعت بود به آنها گفت اين قبر را بشكافيد، و اين خبيث را بيرون بياوريد و اشاره كرد به قبر مخصوصى پس چون شروع كردند به كندن قبرش ، از شخصى پرسيدم كه اين شخص بزرگوار كه امر مى فرمايد كيست ؟ گفت : حضرت اميرالمؤ منين (ع) است .پس در اين حال ديدم كه امام هشتم حضرت رضا (ع) از روضه مباركه بيرون آمد و خدمت حضرت اميرالمؤ منين رسيد و سلام كرد. آن حضرت پاسخ داد. پس امام رضا (ع) عرض كرد يا جداه از شما خواهش مى كنم كه شخصى را كه مدفون است ببخشيد و عفو فرمائيد. فرمود: كه مى دانى كه اين فاسق فاجر شرب خمر مى كرد؟ عرض كرد: بلى لكن وصيت كرد در وقت مرگ خويش كه او را در جوار من دفن كنند. پس ما اميدواريم كه شما عفو بفرمائيد فرمود: او را به خاطر تو بخشيدم . پس آن حضرت تشريف برد و من از وحشت بيدار شدم و بعضى از خدام آستانه را بيدار كردم و آمديم به همان موضع كه در خواب ديدم . ديدم كه قبر تازه اى است كه مقدارى از خاك آن بيرون ريخته شد. پس پرسيدم كه صاحب اين قبر كيست ؟ گفتند: مردى از اتراك است كه ديروز در اينجا دفن شده است .(7)
فقير گويد كه در حكايت تشرف حاج على بغدادى به خدمت امام عصر ارواحنا فداه و سؤ الات او از آن حضرت نقل شده كه گفت : به آن حضرت گفتم : سيدنا! صحيح است كه مى گويند: هر كس امام حسين (ع) را در شب جمعه زيارت كند در امان است ؟ فرمود: آرى والله ، و اشك از چشمان مباركش جارى شد و گريست .گفتم : سيدنا! مساءلة . فرمود: بپرس . گفتم : سنه 1269 هق حضرت امام رضا (ع) را زيارت كرديم و در ورود، يكى از عربهاى شروقيه كه از باديه نشينان طرف شرقى نجف اشرف بود ملاقات كرديم و او را مهمانى نموديم و از او پرسيديم كه چگونه است ولايت حضرت رضا (ع)؟ گفت : بهشت است ؛ امروز پانزده روز است كه من از مال مولاى خود حضرت رضا (ع) خورده ام منكر و نكير چه حق دارند كه در قبر نزد من بيايند؛ گوشت و خون من از طعام حضرت رسيده است . آيا صحيح است ، كه على بن موسى الرضا مى آيد و او را از منكر و نكير خلاص مى كند؟ فرمود: آرى والله ؛ جد من ضامن آنست
پی نوشت:
1- بحارالانوار جلد6 ،ص223
2- روضةالمتقین ج1، ص458
3- من لا یحضرالفقیه ج1،ص 185
4- مستدرک الوسائل ج1،ص 183
5- بحار الانوار ج6، ص 234
6- ارشاد القلوب 3/ عنه سفینةالبحار،ج3،ص573
7- دارالسلام نوری، ج1، 267-268
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadisemasoomin
⬛️شهادت حضرت ام البنین مادر حضرت عباس علیهماالسلام تسلیت باد
@ahadisemasoomin