هدایت شده از خبرگزاری حوزه
❓ چرا مسند نویسی مورد علاقه علمای شیعه نبود؟
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشگاه علوم و معارف حدیث، شامگاه یکشنبه، ۲۰ مهرماه، در نشست علمی «مسندنویسی شیعی؛ چیستی و چرایی»:🔻
◻️ اصطلاح مسند به عنوان کتاب با روایت مسند متفاوت است؛ کتاب مسند مجموعه روایات یک صحابی را از معصوم(ع) نقل کرده است.
هدف از نگارش مسند جمعآوری روایات یک راوی برای جلوگیری از فراموشی بوده است.
مسندنگاری مجموعه روایات یک راوی کنار هم قرار گرفته و میتوان دغدغهها و طرز تفکر یک فرد و نیازهای معرفت او و دوره او را به دست آوریم.
◻️ مسندنویسی در میان حدیثنگاران کهن شیعه معمول نبوده است؛ زیرا نیازهای معرفتی شیعیان را تأمین نمیکند.
https://hawzahnews.com/x9Rtx
هدایت شده از کتابخانه قرآن پژوهی | معارف نت
4_5983445078952117940.apk
18.97M
📲نرم افزار اندروید:
دانشنامه صحیفه سجادیه
🔷شامل:متن، ترجمه، شرح، فرهنگ موضوعی، حکایات، آیات، احادیث، اشعار، پرسمان، کتابشناسی وسیره
🎁 کانال کتابخانه قرآن پژوهی
@ketabemobin114
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز چهارشنبه:
23 مهرماه 1399
26 صفر 1442
14 (اکتبر) 2020
🏴حدیث روز: همچون شهدای بدر و أحد شویم🏴
🔻امام زینالعابدین علیهالسلام:
مَن ماتَ علی مُوالاتِنا فی غَیبةِ قائمِنا أعطاهُ اللّه ُ أجرَ ألفِ شَهیدٍ مِثلِ شُهَداءِ بَدرٍ و اُحُدٍ
💎 هرکه در زمان غیبت قائم ما بر موالات و دوستی ما بمیرد، خداوند پاداش هزار شهید مانند شهیدان بدر و اُحد به او عطا کند.
📚 بحارالأنوار: ۸۲/۱۷۳/۶
🔰 سخننگاشت | برخی اسم عقلانیت را میآورند و منظورشان ترس است، فرار از مقابل دشمن ترس است نه عقلانیت!
🔻رهبر انقلاب اسلامی: بعضیها اسم عقل و عقلانیت را که میآورند، منظورشان از عقلانیت ترسیدن است، وقتی میگویند عاقل باشید یعنی بترسید، یعنی منفعل باشید، یعنی از مقابل دشمن فرار کنید، ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند. ترسیدن و فرارکردن و میدان را خالیکردن اسمش عقلانیت نیست، اسمش همان ترس و فرار و مانند اینها است. ۹۹/۷/۲۱
🏷 ارتباط تصویری با مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح
💻 @khamenei_ir
به نام خدا
قابل توجه دانش پژوهان سطح 3 دوره 13
درس نقد و وضع حدیث استاد مسجدی به صورت 5 جلسه ای در سامانه نجاح و در گروه کلاس بارگذاری شد.
به نام خدا
قابل توجه دانش پژوهان سطح 3 دوره 13 و 12
درس اختلاف و تعارض حدیث استاد مسجدی به صورت 6 جلسه ای در سامانه نجاح و در گروه کلاس بارگذاری شد.
به نام خدا
قابل توجه دانش پژوهان سطح 2 دوره 18
درس قرائت و درک متون 1 استاد احمدی میانجی به صورت 36 قسمتی در سامانه نجاح و در گروه کلاس و در کانال استاد بارگذاری شد.
🏴 مجلس عزاداری روزهای پایانی ماه صفر در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
بهمناسبت ایام رحلت جانسوز حضرت رسول اکرم "صلی الله علیه و آله" و شهادت سبط اکبر حضرت امام حسن مجتبی و حضرت امام رضا "علیهماالسلام"، مراسم عزاداری و سوگواری در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی برگزار میگردد.
◀️ زمان: جمعه و شنبه (28 و 29 صفر) از ساعت 10:15
🔘ضمناً این مجلس در روز یکشنبه، اول ماه ربیع الأول، به مناسبت عزاداری شهادت حضرت امام حسن عسکری "علیه السلام" از ساعت 10:45 برقرار است.
در این مجالس حجج اسلام آقایان میردامادی، بیگدلی و جوانمرد سخنرانی خواهند کرد و آقایان حیدرزاده و خرمفر مرثیهسرایی میکنند.
🔺این مراسم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و با ظرفیت محدود برگزار میگردد و به طور زنده از صفحه اینستاگرام رسمی دفتر پخش خواهد شد.
@zanjani_net
به نام خدا
قابل توجه استادان و دانش پژوهان ارجمند
بنا به مصوبه ستاد کرونای استان قم، مبنی بر عدم شیوع بیماری کرونا تمامی کلاس ها هفته آینده از تاریخ 27 مهر تا 2 آبان ماه به صورت غیر حضوری دایر می باشد و هیچ کلاسی به صورت حضوری برگزار نخواهد شد.
عزیزان لطف کنند و مراجعه حضوری به مرکز نداشته باشند.
محیط مرکز محل آسیب پذیری شده است!
تمامی امور اداری شما را در اسرع وقت و تلفنی در وقت اداری انجام خواهیم داد.
32938923
با تشکر
معاونت آموزش
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز پنجشنبه:
24 مهرماه 1399
27 صفر 1442
15 (اکتبر) 2020
🏴حدیث روز: توصیف پیامبر(ص)
🔅 امام علی علیهالسلام :
🔸 «أُسرَتُهُ خَيرُ أُسرَةٍ وشَجَرَتُهُ خَيرُ شَجَرَةٍ، أغصانُها مُعتَدِلَةٌ وثِمارُها مُتَهَدِّلَةٌ، مَولِدُهُ بِمَكَّةَ وهِجرَتُهُ بِطَيبَةَ، عَلا بِها ذِكرُهُ، وَامتَدَّ مِنها صَوتُهُ» .
🔹 «دودمان او (پيامبر صلىالله عليه و آله )، بهترين دودمان است و شجرهاش بهترين شجره؛ [شجره اى كه ]شاخههايش راست است و ميوههايش آويخته. زادگاهش مكّه است و هجرتش به طَيْبه بود. در آن جا آوازهاش بلند شد و صداى [دعوت ]او به همه جا كشيده شد» .
📚 نهج البلاغه : خطبه ١٦١
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰واجبترین عناصر اخلاقی برای نیروهای جوان کشور
💠رهبر انقلاب: ما باید نفوس جوانهای عزیزمان را صیقل بدهیم. این جوانهایی که اینجا هستند فرزندان عزیز ما هستند؛ اینها ارواح طیّبه و نفوسِ سالمِ اجتماعِ ما هستند؛ این جوانها از جملهی بهترینهای مردم ما و جامعهی ما محسوب میشوند؛ ما بایست تا آنجایی که میتوانیم وسیلهی صیقل دادن نفوس اینها را فراهم کنیم. آرایش معنوی آنها به تقوا است، به اخلاص است، به شجاعت است، به تواضع است، به پایبندی به عهد است، به وفاداری نسبت به قولی است که به نظام و به اسلام و انقلاب دادهاند؛ اینها آرایشهای معنوی است و جزو واجبترین آنها است. البتّه این چیزها مخصوص جوانهای نیروهای مسلّح نیست؛ همهی نیروهای جوان کشور و بیش از همه نیروهای انقلابی -نیروهایی که خودشان را در خطّ انقلاب، در خطّ تدیّن و تقوا میدانند و قرار میدهند و همین جور هم هست- بایستی به این تقیّدات توجّه بکنند.
١٣٩٩/٠٧/٢١
💻 @khamenei_maaref
.
🗓 #مناسبتها
▪️۲۸صفررحلت جانسوز #پیامبر_اکرم_(ص) (۱۱ ق)
🔹هوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَی وَدِینِ الْحَقّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدّینِ کلّهِ وَ کفَی بِاللَّهِ شَهِیدًا.
اوست کسی که پیامبر خود را به [قصد] هدایت، با آیین درست، روانه ساخت، تا آن را بر تمام ادیان، پیروز گردانَد؛ و گواه بودن خدا کفایت می کند.
الفتح: ۲۸.
🔘 #امام_صادق_علیه_السلام :
از جمله خطاب هايى كه خداوند متعال به پيامبرش صلى الله عليه و آله نمود ، اين بود كه فرمود : «اى محمّد ! «همانا تو بر خُلقى عظيم هستى» ، يعنى بخشندگى و خوش خويى .
▫️الأمالي للطوسي : ص 302 ح 599
🔘 #پیامبر_اکرم_(ص) :
هیچ کس به اندازه ای که من در راه خدا آزار دیده ام، آزار ندیده است.
▫️کنزالعمّال: ج ۳ ص ۱۳۰ ح ۵۸۱۸
🔘 #امام_علی_علیه_السلام در وصف #پیامبر_اکرم_(ص):
برای ستمی که بر خودش می رفت، انتقام نمی گرفت، مگر آن گاه که حرمت های خداوند هتک می شد. در این هنگام، برای خدای تبارک و تعالی خشم می گرفت.
▫️مکارم الأخلاق: ج ۱ ص ۶۱ ح ۵۵
🔘#امام_علی_علیه_السلام :
وقتی جنگ شدّت می گرفت و دو سپاه به جان هم می افتادند، ما خود را در پناه پیامبر خدا قرار می دادیم و هیچ کس به دشمن نزدیک تر از ایشان نبود.
▫️نهج البلاغة: من غریب کلامه: ح ۹
🔸@hadithnet
۲۷ صفر
وفات ابوالمعالی کلباسی اصفهانی ، فقیه اصولی سال ۱۳۱۵ق:
میرزا ابوالمعالی کلباسی اصفهانی میگفته: در جوانی که من در نجف مشغول تحصیل بودم، کور شدم. ایشان به حرم حضرت امیر علیه السلام میرود و توسّل پیدا میکند. به حضرت میگوید که چشم، نعمتی از نعمتهای است و خداوند صلاح ندانسته و از من گرفته است؛ ولی چنین به نظر میآید که ما مطرود دستگاه الهی هستیم؛ چون خداوند نمیخواهد به دست من خدمتی به شرع بشود؛ زیرا روحانی بدون چشم نمیتواند برای مردم کاری بکند. معلوم میشود که ما چنین لیاقتی نداریم که به دست ما چنین خدمتی بشود و از این ناحیه خیلی ناراحتیم. ایشان گریه میکند و توسل پیدا میکند. همان جا به او القا میشود که معالجهات دست تو است. حس میکند که ریگی در دستش است. آن ریگ را به چشمش میکشد و چشمش باز میشود. میبیند: دُرّی است اهدایی حضرت. این درّ را نگین انگشت میکند و برای شفا و برای همه چیزها از آن استفاده میکند.
(جرعهای از دریا، ج۱، ص ۵۱۳)
#پوستر
---
@mfeqhi
◾️بازنشر درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ آخرين وصاياي پيامبر اکرم«صلیاللهعلیهوآله»
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹پیغمبر اکرم«ص» در آخرين روزهاي حيات مبارک، به مسجد آمدند و بهخاطر وضعيّت نامساعد جسماني، نماز را نشسته خواندند و مأمومین ایستاده اقتدا کردند. سپس روی پلۀ اوّل منبر نشستند و جملهاي را که شايد بيش از هزار مرتبه در هر فرصتي براي مردم فرموده بودند، بازگو کردند.
🔹اين سخن رسول خدا«ص» افتخاري براي شيعه است و علماي مسلمان، اعمّ از شيعه و سنّي، آن را در کتابهای معتبر خود، نقل کردهاند:
🔸«إِنِّي قَدْ تَرَكْتُ فِيكُمْ أَمْرَيْنِ لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِي مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا كِتَابَ اللهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي»، من از میان شما میروم و دو چیز گرانبها برای شما میگذارم: یکی قرآن و دیگری عترت؛ قرآن منهای عترت ناقص است و عترت منهای قرآن ناقص است. دين شما وقتی تامّ و تمام است که به یک دست شما قرآن و به دست دیگر عترت باشد. پيامبر اکرم«ص» به طور مکرّر عترت را نيز معرّفي کرده و حتّي آنان را با نام و نشان مشخّص فرمودهاند.
🔹در بعضی از روایات، پیغمبر اکرم«ص» فرمودهاند: ائمۀ بعد از من دوازده نفر هستند. بعضی اوقات از ايشان با عنوان خلفاي دوازدهگانه نام بردهاند. گاهي نيز اولواالامر در قرآن را عترت معنا کردهاند:
«أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ»
بنابراين پیغمبر اکرم«ص» فرمودند: مسلمان کسي است که به یک دست قرآن و به دست دیگر عترت دارد؛ اگر تمسک به این دو باشد، سعادت است؛ امّا اگر تمسّک به هر دو نباشد و یا یکی از این دو نباشد، آنگاه شقاوت و گمراهی است.
🔹پس از آن، رسول خدا«ص» به خانه آمدند و همۀ خواص جمع بودند و اطاق پر بود. خاصّه و عامّه مینویسند که پيامبر اکرم«ص» فرصتی به دست آوردند و فرمودند قلم و دوات بیاورید تا براي شما جملهاي بنويسم که گمراه نشويد. پيغمبري که در تمام مدّت عمر مبارکشان چيزي ننوشته بودند، الان میخواستند بنویسند؛ امّا نگذاشتند، بلکه برخي به پیغمبر اکرم«ص» جسارت کردند. آن حضرت همه را به جز اميرالمؤمنين«ع» و حضرت زهرا«ع» از اطاق بیرون کردند. سپس امام حسن و امام حسين«ع» آمدند و روي سينۀ پيغمبر اکرم«ص» بودند و آنگاه آن حضرت از دنیا رحلت فرمودند.
🔹این مطالب، حرفهايي نيست که فقط شيعيان بگويند، بلکه کتابهای معتبر اهل سنّت، پر از بيان اين وقايع است. خلاصه آنکه رسول خدا«ص» رستگاري ما را مرهون متابعت از قرآن و عترت ميدانستند و تمسّک به هردو را وظيفۀ مسلمانان خواندند. همراهي قرآن و عترت هميشه بوده است و تا زمان ظهور که همۀ ظلمها نابود ميگردد و جهان پر از عدل و داد شده و اسلام به دست حضرت ولي عصر«عج»، سراسري ميشود و پس از آن تا قيامت و وارد شدن بر رسول اکرم«ص» با هم و در کنار يکديگرند.
#درس_اخلاق
🆔 @almazaheri
✅راهکارهای نجات از هم و غمهای دنیوی:
✅ ابْنُ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: شَكَوْتُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْوَسْوَاسَ فَقَالَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ اُذْكُرْ تَقَطُّعَ أَوْصَالِكَ فِي قَبْرِكَ وَ رُجُوعَ أَحْبَابِكَ عَنْكَ إِذَا دَفَنُوكَ فِي حُفْرَتِكَ وَ خُرُوجَ بَنَاتِ اَلْمَاءِ مِنْ مَنْخِرَيْكَ وَ أَكْلَ اَلدُّودِ لَحْمَكَ فَإِنَّ ذَلِكَ يُسَلِّي عَنْكَ مَا أَنْتَ فِيهِ قَالَ أَبُو بَصِيرٍ فَوَ اَللَّهِ مَا ذَكَرْتُهُ إِلاَّ سَلَّى عَنِّي مَا أَنَا فِيهِ مِنْ هَمِّ اَلدُّنْيَا.
✅ابو بصير گويد: به امام صادق عليه السّلام از وسوسۀ (همّ و غم دنيا) شكايت كردم.
فرمود: اى ابا محمّد! پاره پاره شدن پيوندهاى خود را در قبرت، بازگشت كه دوستانت پس از دفن كردنت، بيرون آمدن كرمهاى دماغ از دو سوراخ بينى و خوردن كرمها گوشت تنت را ياد كن، زيرا كه اين عمل، از آنچه كه در آن افتادى آرامش بخشد و تسلاى خاطر گردد.
ابو بصير گويد: به خدا سوگند! هرگاه اين سخن را به ياد آوردم غم و اندوهى كه از دنيا داشتم فراموش كردم و تسلاّى خاطرم شد.
📜الکافی، ج ۳، ص ۲۵۵.
#حدیث
#معاد
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📕 عنوان مقاله: پیش فرض ها و مبانی فهم و نقد روایات از دیدگاه امام خمینی (ره)
💾فرمت فایل: PDF
📚 نویسندگان: علی محمد میرجلیلی ؛ حسن رضایی هفتادر ؛ یاسر ملکی .
سال انتشار: ۱۳۹۶
سطح مقاله: علمی پژوهشی .
کلیدواژه ها: امام خمینی ؛ فهم حدیث ؛ نقد حدیث ؛ متن و سند حدیث
💡لینک دانلود:
http://maarefnet.ir/?p=11956
🎁کانال کتابخانه قرآن پژوهی
@ketabemobin114
📷 دومین جشنواره دین و فضای مجازی برگزار می شود
🌐 rasanews.ir/002nIn
🆔 @rasanewsagency
🏴امام حسن(علیهالسّلام) دنبال ایجاد حکومت اسلامی در آینده کوتاه مدت بود
🔰رهبر انقلاب: ائمّه از لحظهی وفات رسولالله تا سال ۲۶۰ درصدد بودند که حکومت الهی را به وجود بیاورند؛ البتّه برای آیندههای میانمدّت و بلندمدّت و در مواردی نزدیکمدّت. مثلاً در زمان امام مجتبی (علیه السّلام)، به نظر ما تلاش برای ایجاد حکومت اسلامی در آیندهی کوتاهمدّت بود؛ امام مجتبی در جواب مسیّببننجبه و دیگران که میگفتند چرا شما سکوت کردهاید فرمود: وَ اِن اَدری لَعَلَّهُ فِتنَةٌ لَکُم وَ مَتاعٌ اِلیٰ حِین.
۱۳۶۵/۰۴/۲۸
🔎مطالعه متن کامل بیانات:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45992
💻 @khamenei_maaref