29.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت سوم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
موضوع: مهمترین کار مومن، اجتناب از گناه
🗓۱۳۹۶/۰۶/۱۲
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
📚 کسب درآمد از خدمات کاشتِ ناخن
#پرسش
❓️آیا کسب درآمد از خدمات کاشتِ ناخن ، جایز است؟
#پاسخ
✅ اگر ناخن مصنوعی ، قابل برداشتن باشد، کاشتن آن و دریافت دستمزد به خودی خود اشکال ندارد؛ اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، کاشتن ناخن (بدون ضرورت غیر قابل اجتناب) و دریافت دستمزد، جایز نیست.
#احکام_معاملات
#احکام_کسب_و_کار
#کاشت_ناخن
⚜️ @Ahkaam ⚜️
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
باب اوّل ثواب زيارت پيغمبر اكرم و امير المؤمنين و حسنين صلوات اللَّه عليهم اجمعين
حديث اوّل ترجمه:
ابو القاسم جعفر بن محمّد بن قولويه قمى فقيه مىگويد:
پدرم رحمة الله عليه از سعد بن عبد اللَّه بن ابى خلف اشعرى و او از احمد بن محمّد بن عيسى و او از محمّد بن خالد برقى و او از قاسم بن يحيى، و او از جدّش حسن بن راشد و او نيز از عبد اللَّه بن سنان و او از حضرت ابى عبد الله امام صادق علیه السلام نقل نمود كه آن جناب فرمودند:
حضرت حسين بن على عليهما السّلام در دامن پيامبر صلوات الله علیه وآله وسلم بودند، سپس سر مبارك بالا نموده و عرضه داشت:
اى پدر ثواب كسى كه پس از رحلتتان شما را زيارت كند چيست؟
پيامبر صلوات الله علیه وآله وسلم فرمودند:
پسرم، كسى كه من را پس از رحلت زيارت كند مستحق بهشت بوده و در صورتى كه بعد از ارتحال پدرت او را زيارت نمايد به بهشت داخل مىگردد و اگر برادرت را پس از ممات زيارت نمايد بهشت حق او بوده و آن كس كه بعد از شهادتت تو را زيارت كند بهشت از آن او مىباشد.
📗ترجمه كامل الزيارات نویسنده :سيد محمد جواد ذهني تهراني، جلد : ۱ صفحه : ۶
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍁ای حسرت دیدار تو در سینهی ما
ای عشق تو آبروی دیرینهی ما
🍁برگرد و غبار دل ما را بتکان
زنگار گرفته روی آئینهی ما
#سلامحضرتدلبر
#امام_زمان♥
♻️ امروز یکشنبه
۹ دی ۱۴۰۳ هجری شمسی
۲۷ جمادی الثانی ۱۴۴۶ هجری قمری
ذکر مخصوص روز یکشنبه :
«یا ذَالْجَلالِ وَالْاِکرام» ۱۰۰ مرتبه
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍃 امیرالمؤمنین عـلــے عليهالسلام
يا خَيّاطُ، صَلِّبِ الخُيوطَ، و دَقِّقِ الدُّروزَ، و قارِبِ الغَرْزَ، فإنّي سَمِعْتُ رسولَ اللّهِ صلى الله عليه و آله يقولُ: يَحشُرُ اللّهُ الخَيّاطَ الخائِنَ و علَيهِ قَميصٌ و رِداءٌ مِمّا خاطَ و خانَ فيهِ؛ و احْذَروا السُّقاطاتِ، فإنّ صاحِبَ الثَّوبِ أحَقُّ بِها، و لا تَتَّخِذْ بها الأياديَ تَطْلُبُ المُكافاةَ.
اى خيّاط! نخها را محكم كن و درزها را باريك گير و كوكها را نزديك هم بزن؛
زيرا كه از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله شنيدم مىفرمود: خداوند، خيّاط خيانتكار را در پيراهن و ردايى از پارچه هايى كه دوخته و در آنها خيانت كرده است محشور مىكند.
از برداشتن اضافات پارچه ها پرهيز كنيد؛ زيرا صاحب جامه به آنها سزاوارتر است؛ مبادا آنها را به عنوان دستمزد و پاداش برداريد.
📚 تنبيه الخواطر، ج۱، ص۴۲
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️آیا یک مرد میتواند زن رو مکلف کرد که ارایشی نداشته باشد؟ (به طوری که تنها در نگاه همسر باشه و در باقی صورت نگیرد)
کمی در این شبهه دارم که وقتی مرد سرپرستی زن رو به گردن میگیره توان این رو داره در امر ظاهری و زیبایی مثل لباس پوشیدن و نحوه آرایش کردن دخالت کنه هر چند به صلاح باشه در مثال دیده شده که متاسفانه خانم ها اهمیت ظاهری که به مراسمات و جشن هایی به مانند عروسی میگذراند در مقابل همسر قابل مقایسه نیست.
مقلد رهبری
#پاسخ
سلام
✅️ زن باید خواسته شوهر را تا حد معقول در راستای استمتاعات مرد برآورده کند.
مرد نمی تواند همسر خود را مجبور به پوشیدن لباس خاصی کند ولی میتواند او را از بیرون رفتن منع کند، پس میتواند شرط کند که با فلان نوع لباس و پوشش حق دارد خارج شود.
#آرایش
#پوشش
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️کسی که مهریه رو حلال کرده باشه (فقط در حضور خدا ، که اون دنیا گرفتار نشه شوهرش، ولی قانونی نکرده) ، اگر همسر فوت کنه میتونه مهرش و اجرا بذاره و اموالی که شوهر داشت به اسم خودش بشه ؟یا چون حلال کرده در برابر خدا اون مهریه بهش حرام میشه؟
#پاسخ
سلام
✅️ از نظر قانونی می توانید ولی از نظر شرعی اگر واقعا بخشیده اید، گرفتنش حرام است.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📌 مروری بر حماسه نهم دی ماه
🔹نهم دی ۱۳۸۸، مردم ایران در واکنش به آشوبهای پس از انتخابات ۸۸ و هتک حرمتهای دینی و ملی، در یک راهپیمایی گسترده از نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه حمایت کردند. این حماسه بهعنوان نماد بصیرت مردم در دفاع از ارزشهای انقلاب شناخته شد و محاسبات دشمنان داخلی و خارجی را برهم زد.
🔸زمینههای شکلگیری حماسه: ادعای تقلب در انتخابات توسط برخی نامزدها و حمایت دشمنان خارجی از اعتراضات. هتک حرمت عاشورا و ارزشهای دینی که احساسات مردم را جریحهدار کرد.
🔸دستاوردهای ۹ دی: تجدید بیعت مردم با نظام و ولایت فقیه، تقویت جایگاه ایران در عرصه بینالملل و ناکامی جریان فتنه، خروج مردم از تردید و تقویت وحدت ملی.
🔹۹ دی تجلی حمایت گسترده مردم از ارزشهای دینی و انقلابی بود، حتی کسانی که ممکن بود مشکلات اقتصادی یا اجتماعی داشته باشند، در این روز در دفاع از نظام و رهبری به میدان آمدند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۹
#حماسه_نه_دی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
سلام
🔹️لطفا در مورد غیبت و انواع ان کمی توضیح بدید.
✅️ «غيبت» يعني پشت سر ديگران بدگويي كردن و سخن ناخوشايند گفتن است. اين تعريف با شمول و عمومي كه دارا است، شامل انواع غيبت، بهتان، تهمت، فحش و حتي ذكر عيوب آشكار نيز ميشود، حال آن كه هر يك از اينها در اصطلاح تعريف خاصي داشته و از نظر شرعي داراي احكام ويژه اي است و همه آنها از مصاديق غيبت به شمار نميروند. بنابراين مفهوم غيبت در لغت مفهومي است اعم از غيبت مصطلح و در احاديث نيز گاهي به همين معنا (مفهوم عام) اطلاق شده است.
امّا غيبت در اصطلاح به اين معنا است كه شخص از عيب برادر ديني اش مطلع شود و در حالي كه آن فرد از بيان عيب ناراحت ميشود، آن را براي ديگري بازگو كند،خواه آن عيب و نقص در بدن شخص باشد مثل اين كه بگويي فلاني كور يا كوتاه يا بلند است، يا در صفات و اقوال و اخلاق شخص باشد، مثل اين كه بگويي بد اخلاق يا رياكار است و... اينها غيبت محسوب ميشوند. بنابراين غيبت به معناي بدگويي كردن پشت سر ديگران و عيب را آشكار كردن است. غيبت حرام و از گناهان كبيره است.
ذكر محاسن و خوبيهاي افراد به عنوان تعريف و تمجيد آنها غيبت نيست، هر چند از افشاي خوبيهاي خود ناراحت شوند. البته در اين صورت "آزار" حساب ميشود كه حكم جداگانه اي دارد.
از روايات بر ميآيد كه غيبت سه ركن دارد:
1ـ نخست اين كه سخني را پشت سر كسي بگويد؛ 2- ذكر عيوب پنهان باشد؛ 3- اگر غيبت شونده آن را بشنود ناراحت شود.
از رسول اكرم (صلی الله علیه و اله و سلم) روايتي نقل شد كه حضرت در تعريف غيبت فرمود: «ذكرك اخاك بما يكره». مقصود از «يكره» در اين حديث، اين نيست كه آن چه را فقط برادرت خوش ندارد، ذكر كني؛ بلكه منظور، امري است كه به طور طبيعي و نزد عامه ناخوشايند باشد، زيرا خداوند متعال راضي نيست آبروي مؤمن در اجتماع بريزد.
پيامبر اكرم (صلی الله علیه و اله و سلم): ان الله تبارك و تعالي فوض الي المؤمن كل شيء الا اذلال نفسه. خداوند بلند مرتبه همه چيز، جز ذليل كردن نفس را به مؤمن تفويض كرده است.
بنابراين از روايت ميتوان برداشت كرد كه اگر مؤمن، عيب برادر مؤمن خود را كه ناپسند تلقي ميشود، پشت سرش بگويد و آن فرد هم راضي باشد، رضايتش موجب برداشته شدن حرمت اين عمل نميشود.
در توضيح يكي ديگر از شروط غيبت بايد عرض كنم: عيب و نقصي در غياب فرد بازگو شود كه از مردم پوشيده بوده است؛ بنابراين اگر فردي به داشتن عيبي نزد مردم معروف باشد، بازگفتن آن نزد كسي كه از آن آگاهي دارد، حرام نيست.
حضرت موسي بن جعفر(علیه السلام) فرمود: من ذكر رجلا من خلفه بما هو فيه مما عرفه الناس لم يغتبه و من ذكره من خلفه بما هو فيه مما لايعرفه الناس اغتابه.
كسي كه پشت سر شخصي چيزي را يادآور شود كه همه مردم ميدانند، غيبت نيست و اگر كسي پشت سر شخصي نقص يا عيبي را بگويد كه مردم نميدانند، غيبت است.
مورد ديگر اينست كه غيبت شنونده داشته باشد؛ پس اگر انساني تنها نشسته باشد و از روي ناراحتي يادآور عيوب ديگري شود، چون شنونده ندارد، رفتار او حرام نيست و غيبت به شمار نميرود.
#غیبت
#تهمت
#انواع_غیبت
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️آیا دعا برای مرگ کسی که فقط باعث آزار روحی انسان است اشکال دارد؟ حتی اگر اقوام درجه یک باشند؟
#پاسخ
سلام
✅️ بجای اینکه برای راحت شدن از دست افراد دعا کنید آنها بمیرند، دعا کنید تا خدا آنها را هدایت کند و خود را اصلاح کنند.
به نظر برخی مراجع دعا برای مرگ ارحام خصوصا پدر و مادر اشکال دارد.
#نفرین
⚜️ @Ahkaam ⚜️